základní část, 17. kolo
22.12.2018 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sittard i přes dlouhé oslabení uhrál s Groningenem bezbrankovou remízu

Fortuna Sittard nedokázala navázat na týden staré senzační vítězství s Feyenoordem (2:0) a tentokráte se v domácím prostředí rozešla smírně bez branek s konkurenčním Groningenem. Vzhledem k průběhu však není pro ni ani bod k zahození, neboť od konce první půle hrála v deseti. První polovinu nováčkovského působení zakončila na slušné deváté pozici s dvaceti body. FC potřetí za sebou nevyhrál a je patnáctý s patnácti body.

Utkání nemělo od samého začátku výrazný spád a k vidění spíše byla opatrná bitva s čekáním na chyby protivníka. K prvnímu většímu vzrušení došlo krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po dalekonosné ráně z více jak třiceti metrů musel zasahovat domácí brankář Koşelev a brilantním zákrokem odvrátil balón do bezpečí. Sittard poprvé zahrozil ve 25. minutě, nicméně gólman Padt se včas vrátil a zkrotil míč ve svých rukavicích.

K zajímavému okamžiku došlo ve 45. minutě. Jorrit Smeets totiž v blízkosti půlící čáry přišlápl koleno protihráči a uviděl od rozhodčího Lindhouta přímou červenou kartu. Hostům početní výhoda příliš nepomohla, ba naopak větší možnosti si kuriózně vypracovali domácí. Ještě do poločasu mohl otevřít skóre obránce Dammers, který se jako slepý k houslím dostal k odraženému balónu a z jasné pozice ho trestuhodně poslal nad.

Groningen po obrátce častěji držel míč a snažil se s ním něco vymyslet, nicméně Fortuna vyčkávala a z ničeho nic mohla udeřit v 69. minutě. Více jak osm tisíc diváků na stadionu Wagner & Partners tajilo dech po sérii hlavičkových soubojů a finální ráně Dammerse z hranice brankového území, která se odrazilo od břevna zpět do pole a Padt si mohl zhluboka oddechnout. Ještě v téže minutě hostující strážce přeci jen inkasoval.

Domácí totiž po rychlém úniku a akci na jeden dotek dopravili balón do sítě, avšak branka nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení. Ve zbývajícím průběhu se oba soupeři soustředili na práci v defenzívě a nikam se nehnali, bod jim v podstatě stačil. Po necelé měsíční přestávce se Groningen pokusí rozšířit své bodové konto proti Heracles, Fortuna bude bojovat o vylepšení pozice na půdě posledního De Graafschapu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele