základní část, 17. kolo
22.12.2018 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Heracles v souboji dvou trápících se týmu vyhrálo snadno o tři branky

Rotterdamský Excelsior si při nepovedeném závěru úvodní poloviny sezóny vypil kalich hořkosti až do dna a před vlastními fanoušky snadno podlehl Almelu 0:3. V posledních čtyřech zápasech tak vybojoval jediný bod a výrazně se přiblížil k sestupovému pásmu, se šestnácti body je čtrnáctý o pouhý bod před sedmnáctou Bredou. Naopak Heracles poskočil na šestou příčku se šestadvaceti body a může být celkem spokojený.

Hosté rozhodli o svém úspěchu v závěrečné desetiminutovce úvodního dějství, kdy skórovali hned dvakrát. Přitom v úvodní půlhodině drželi se svým protivníkem krok a dokonce si vytvořili dvě gólové možnosti. Ve 14. minutě mohl otevřít skóre sobotního střetnutí Islanďan Ómarsson, jenž obral o balón bránícího van den Buijse a sám upaloval směrem k brankáři Blaswichovi, kterého však zblízka překonat nedokázal.

Stejný hráč znovu zahrozil o zhruba čtvrthodinu později, jenomže ani při svém druhém sólu úspěšný nebyl a i v tomto případě si vylámal zuby na výtečném Blaswichovi. Ve 35. minutě proto přišel na druhé straně trest. O několik desítek sekund dříve sice přestřelil branku ve stoprocentní pozici Brandley Kuwas, avšak ihned na to uvolnil chytrou kolmicí kanonýra Kristoffera Petersona a ten svou desátou ligovou trefou v tomto ročníku rozvlnil síť.

Neuběhlo ani dalších osm minut a Kuwas pojistil náskok svého výběru, když si hned dvakrát narazil míč s Duartem a pak nekompromisně vypálil k pravé konstrukci. Domácí byli poznamenáni nepříznivým vývojem i po obrátce a na konsolidovanou defenzívu protivníka nemohli najít recept. Naopak v 66. minutě utrpěli třetí, a prakticky definitivní ránu. Potřetí v této sezóně Eredivisie se trefil do černého syrský rodák Mohammed Osman.

Prsty v tom měl opět Kuwas, který byl jednoznačně nejaktivnějším hráčem na trávníku, a bez jeho pomoci by Almelo slavilo jen těžko. Šestadvacetiletý záložník se uvolnil na pravé straně pokutového území a zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování právě Osmama, jenž přízemní pokus z osmi metrů usměrnil k zadní konstrukci. Následně odmítl snížení Bruins po hlavičce do rukavic pozorného Blaswiche, poté se nic zajímavého nepřihodilo až do samotného konce.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele