základní část, 17. kolo
23.12.2018 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Feyenoord podruhé v řadě zaváhal a jeho ztráta na čelo tabulky se opět zvýšila

Feyenoord nedokázal napravit předchozí selhání s nováčkem ze Sittardu (0:2) a v Den Haagu zaznamenal další ztrátu, tentokráte se s místním ADO rozešel smírně v poměru 2:2. Od samého začátku prohrával, pak v polovině druhého dějství vývoj otočil. I přesto se z výhry neradoval, neboť zhruba čtvrthodiny před koncem inkasoval podruhé a to z pokutového kopu protivníka. Úvodní polovinu této sezóny zakončil na třetí pozici se šestatřiceti body.

Rotterdamský celek se tak znovu vzdálil bojům o titul, jeho manko na vedoucí PSV totiž činí hrozivých dvanáct bodů. Před třetím Utrechtem drží náskok osmi bodů. Domácí výběr je jedenáctý s dvaceti body a do horní poloviny tabulky rozhodně nemá daleko, vždyť za devátou Fortunou zaostává jen vinou horšího skóre. Český krajánek v dresu Den Haagu Tomáš Necid opět zůstal jen na lavici náhradníků.

První zajímavý moment se zrodil již po necelých čtyřech minutách. K přímému volnému kopu z nějakých dvaceti metrů se postavil kanonýr Abdenasser El Khayati a míč zakroutil do bližšího horního rohu, brankář Bijlow i přes dotyk nezabránil inkasované brance. Hosté poté převzali iniciativu a vyrovnání se dočkali v poslední minutě první půle, kdy se po rychlé akci z ničeho nic prosadil Steven Berghuis.

Čerstvě sedmadvacetiletý útočník obdržel zpětnou přihrávku z levé strany od van Persieho a z osmi metrů nekompromisně propálil bezmocného gólmana Zwinkelse. Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhostra převrátili misky vah na svou stranu v 68. minutě. Švédský forvard Sam Larsson využil krásné kombinace na jeden dotek a finální nahrávky od Verdonka, balón si navedl blíže do středu a z hranice šestnáctky zamířil k pravé tyči.

Domácí se však nevzdali a díky zvýšené aktivitě srovnali. Bart Nieuwkoop ve vlastním pokutovém území jasně stáhl k zemi Beugelsdijka, od rozhodčího Bloma uviděl druhou žlutou a následně tedy červenou kartu. Penaltou nepohrdl El Khayati, jenž přesným pokusem k pravé konstrukci zaznamenal svůj dvanáctý gól v tomto ročníku Eredivisie a zařadil se na třetí místo tabulky střelců celé soutěže. Oslabený Feyenoord se v závěru na žádný velký nápor nezmohl a domů proto odjížděl zklamán.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele