základní část, 17. kolo
22.12.2018 19:45 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Breda po obrátce otočila vývoj a dvojnásobně oslabeným Heerenveenem.

Fotbalisté Bredy zakončili úvodní polovinu Eredivisie tím nejlepším možným způsobem a i přes nepříznivý vývoj porazili favorizovaný Heerenveen po výsledku 4:2. V posledních třech duelech vybojovali solidních sedm bodů a výrazně oživili své šance na záchranu, s patnácti body jsou na sedmnácté pozici jen o skóre za patnáctým Groningenem. SC naopak podruhé za sebou na ligové scéně prohrál a je desátý s dvaceti body.

Hosté si výrazně zkomplikovali situaci již v prvním poločase, který dohrávali o devíti, a početní převaha protivníka byla po změně stran znát. Heerenveen za nerozhodného stavu 1:1 šel do vedení i v oslabení o jednoho hráče, jenomže ve druhém dějství už na NAC nestačil ve všech ohledech. Domácí zažili skvělý vstup do sobotního střetnutí a první gól vsítili v 6. minutě z první vážnější akce zásluhou kanonýra Mitchella te Vredeho.

Sedmadvacetiletý útočník využil tečovaného centru Leigha z levého křídla a z osmi metrů zamířil přesně k pravé tyči. Neuběhlo ani pět minut a svěřenci trenéra Jana Oldeho Riekerinka srovnali, to když po rohovém kopu z pravé strany doskákala nenápadná teč Bena Rienstry k levé konstrukci. Za další tři minuty se SC dostal do prvních problémů. Do sprch se předčasně pakoval právě Rienstra, jenž v blízkosti půlící čáry zbytečně nakopl Nijholta.

Rozhodčí Kamphuis přezkoumal celou situaci u videa a pak nekompromisně vytasil červenou kartu. Heerenveen i přes tento handicap otočil dosavadní průběh po necelé půl hodině hry. Mitchell van Bergen se opřel do míče z necelých pětadvaceti metrů a balón nádherně usměrnil pod horní tyčku. Druhá a o poznání větší komplikace pro SC přišla v samém závěru první půle. Další přímou červenou kartu totiž uviděl Japonec Juki Kobajaši. Ten u postranní čáry nevybíravě fauloval protihráče a Kamphuis tentokráte neváhal ani sekundu.

Ihned nato se hostující gólman Hahn vytáhl proti ráně střídajícího El Allouchiho, v 58. minutě však přeci jen už inkasoval. Podruhé v tomto střetnutí se prosadil te Vrede bombou ze šesti metrů z voleje pod břevno, o jedenáct minut později vrátil Bredě vedení Mikhael Rosheuvel střelou z osmi metrů do vzdálenější šibenice. Stejný hráč rozhodl o výhře svého výběru v 76. minutě, když po hlavičce te Vredeho a zákroku Hahna dorazil míč do prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele