Eredivisie - souhrn 16. kola

14.12.2018, 21:54, aktualizováno 16.12.2018, 16:29
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven vyhrál na půdě Heraclesu a drží se na špici před Ajaxem, který doslova rozstřílel poslední De Graafschap. Překvapivě zaváhal průběžně třetí Feyenoord, jenž podlehl nováčkovi Fortuně Sittard. Povinnost splnily a tři body zapsaly Utrecht nebo Alkmaar...

Feyenoord Rotterdam - Fortuna Sittard 0:2

16.12.2018 16:45

Góly: 51. Lars Hutten, 90+1. Ahmed El Messaoudi

K největšímu překvapení 16. kola zcela jistě došlo v Rotterdamu, kde místní Feyenoord naprosto senzačně podlehl nováčkovi ze Sittadru po výsledku 0:2 a zkomplikoval si tak návrat do boje o titul. Domácí naprosto vyhořeli po šesti předchozích výhrách v řadě za sebou a jsou třetí s pětatřiceti body, jejich manko na vedoucí PSV vzrostlo na deset bodů. Naopak Fortuna poskočila na desátou příčku s devatenácti body.

Feyenoord naposledy v tomto roce před vlastními fanoušky nepůsobil zrovna nejsvěžejším dojmem. I přes jasnou územní převahu a mnohem více střeleckých pokusů naprosto selhával v koncovce a jeho soupeř byl naopak velmi produktivní, ze čtyř střel mezi tři tyče se prosadil hned dvakrát. S porážkou rotterdamského výběru nepočítal prakticky nikdo, Fortuna si naopak po dvou minulých neúspěších připsala na konto nesmírně cenný skalp.

Utkání začalo opatrněji a již od úvodního hvizdu bylo zřejmé, že na svěřence trenéra Giovanniho van Bronckhorsta nečeká nic jednoduchého. Míč sice měli v držení z více jak pětašedesáti procent, nicméně ve finální fázi nedokázali najít recept na pozornou defenzívu nedělního rivala a jejich propagační rány ze střední distance nenadělaly brankáři Koşelevovi větší problémy. Hosté z ničeho nic udeřili šest minut po přestávce.

Po protiútoku tři na tři to skvěle udělal Novakovič, jenž se na pravé straně chytrou kličkou zbavil bránícího Malacii a pak zpětnou nahrávkou poslal balón přímo proti kopačce rozběhnutého Larse Huttena, jenž se z dvanácti metrů náramně trefil k levé konstrukci. Následně domácí podle očekávání ještě přitlačili, ale na jejich křeči v zakončení se nic nezměnilo. V nastaveném čase navíc obdrželi druhý rozhodující úder.

Ahmed El Messaoudi po nepodařeném obloučku za obranu vymíchal hned nadvakrát van Beeka a v závěru akce napřáhl z hranice pokutového území, jeho skákavá střela pravačkou zapadla k levé tyči. Sittard na závěr roku 2018 přivítá konkurenční Groningen a jistě se bude chtít loučit výhrou. Feyenoord se pokusí napravit toto selhání v Den Haagu a i on bude považován za favorita na tříbodový zisk.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - BV De Graafschap 8:0

16.12.2018 14:30

Góly: 18. Dušan Tadić, 25. Noussair Mazraoui, 32. Hakim Ziyech, 62. Hakim Ziyech, 65. Daley Blind, 69. Hakim Ziyech, 75. Daley Blind, 90. Daley Blind

Výhru Ajaxu proti poslednímu De Graafschapu očekával asi každý, ale takovou kanonádu čítající hned osm branek a dva hattricky nemohl předpokládat téměř nikdo. AFC v posledním zápase tohoto roku před vlastními fanoušky naprosto rozcupoval protivníka z Doetinchemu vysoko 8:0. V tabulce je stále druhý se čtyřiatřiceti body a na vedoucí PSV má manko dvou bodů. Naopak BV zůstává osmnáctý s jedenácti body a co nejdřív potřebuje vzpruhu.

Domácí podle očekávání vlétli do nedělního duelu jako uragán a od úvodního hvizdu dostali pod palbu naprosto zoufalého gólmana Etemadiho. První branku vstřelili po necelých dvaceti minutách, kdy Dušan Tadič po naprosto famózní kolmici od Hakima Ziyecha vypálil ze čtrnácti metrů a s pomocí břevna dopravil balón za brankovou čáru. Jednalo se vskutku o ukázkovou trefu. Neuběhlo ani sedm minut a druhý gól přidal Noussair Mazraoui.

Jednadvacetiletý marocký záložník využil fantastické patičky od van de Beeka a chladnokrevně po zemi zamířil k levé konstrukci. Krátce po odehrané půlhodině se prosadil jiný Maročan Ziyech, jenž obdržel krásný pas z pravé strany právě od Mazraouiho a levačkou snadno nasměroval balón do sítě kolem bezmocného Etemadiho - 3:0. Ještě do poločasu trefil protější tyč de Ligt, po změně stran byl znovu nejvíce vidět Ziyech.

Nejprve jeho ránu z hranice pokutového území odvrátil robinsonádou na roh Etemadi, vzápětí se po přímém volném kopu marockého reprezentanta chvělo břevno. Pětadvacetiletý záložník se zapsal podruhé do listiny střelců v 62. minutě, jeho střela z pětadvaceti metrů zapadla do zadního dolního rohu. Za další tři minuty ho napodobil obránce Daley Blind, který po svém návratu z anglického Manchesteru United skóroval vůbec poprvé.

Po přihrávce od Dolberga se jeho táhlá pumelice z více jak pětadvaceti metrů odrazila od spodního okraje horní tyčky do sítě - 5:0. V 69. minutě zkompletoval hattrick Ziyech dalším pokusem ze střední vzdálenosti, sedmou branku AFC přidal Blind zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem po rohovém kopu Schöneho. V samém závěru uzavřel gólový účet právě Blind a také on zaznamenal třetí trefu v tomto klání, tentokráte se z otočky trefil do pravé šibenice.

Více informací k zápasu

FC Groningen - FC Emmen 1:2

16.12.2018 14:30

Góly: 87. Mimoun Mahi - 88. Nicklas Pedersen, 90+3. Nicklas Pedersen

Groningen nedokázal potvrdit zlepšenou formu z poslední doby a tentokráte prohrál teprve podruhé z předchozích šesti zápasů. V přímém souboji o záchranu totiž podlehl nováčkovi z Emmenu 1:2, přitom se dostal do vedení v 87. minutě. Hosté však v sobě našli zbytky sil a okamžitě srovnali, o svém vítězství rozhodli ve třetí nastavené minutě. Domácí klesli na šestnáctou pozici se čtrnácti body, Emmen se posunul na dvanácté místo se sedmnácti body.

Nedělní duel byl od samého začátku nesmírně ofenzivní, fanoušci se však dočkali branek až v samém závěru. První gólové možnosti se zrodily krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy nejprve brankář Scherpen zasahoval po přímém volném kopu a poté si fantasticky poradil i se zakončením Mimouna Mahiho zblízka. Ve 27. minutě našel Jansen svou zpětnou nahrávkou rozběhnutého Bijla, jenž z hranice pokutového území zamířil vysoko nad.

Za další tři minuty se znovu musel vyznamenat Scherpen, přímý volný kop Handwerkera z nějakých dvaadvaceti metrů brilantně vyškrábl jednoruč z bližší šibenice na rohový kop. Následně vystřihl elegantní nůžky Mahi a prostor tří tyčí netrefil, dvě minuty před poločasovou přestávkou vypálil levačkou Cavlan a pořádně protáhl zasahujícího gólmana Padta. Po změně stran tempo hry přeci jen lehce opadlo.

Oba celky se delší dobu nemohly dostat k nebezpečnému zakončení, obrázek hry se změnil až v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve zkusil překvapit Padta aktivní Cavlan, jenomže ten byl přípraven a zkrotil balón v rukavicích. Groningen se prosadil tři minuty před vypršením normální hrací doby a zdálo se, že definitivně převrhl misky vah na svou stranu. Pas Moreiry z levého křídla totiž nasměroval hlavou do sítě nikým nehlídaný Mahi.

Hosté se však nevzdali a ihned po výkopu nečekaně srovnali. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny a prodloužené hlavičce od Bakkera propálil střídající Nicklas Pedersen z deseti metrů vše, co mu stálo v cestě. Padt si sice na míč sáhl, ale v cestě do branky mu nezabránil. Poté na druhé straně mířil příliš vysoko Doan, v poslední možnou chvíli dostal Emmen do euforie opět Pedersen. Zkušený jednatřicetiletý dánský útočník po centru z levé strany využil hlavičky Siekmana a zblízka se taktéž hlavou nemýlil.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Utrecht 2:3

16.12.2018 12:15

Góly: 69. Michel Vlap, 75. Pelle van Amersfoort - 14. Emil Bergström, 26. Gyrano Kerk, 45+2. Oussama Tannane

Utrecht potvrdil skvělou formu z posledních týdnů a tentokráte si díky perfektně zvládnutému prvnímu poločasu odváží všechny tři body z půdy Heerenveenu po výhře 3:2. V nejvyšší nizozemské soutěži zvítězil již posedmé z předchozích devíti střetnutí a osamostatnil se na čtvrté pozici s osmadvaceti body, za třetím Feyenoordem zaostává o bodů sedm. SC po dvou minulých výhrách zklamal a je osmý s dvaceti body.

Domácí celek naprosto zpackal úvodní dějství a do kabin odcházel s hrozivým tříbrankovým mankem. Po změně stran zkonsolidoval síly a snížil na rozdíl jediného gólu, jenomže vyrovnat se mu už nepovedlo. Přitom do utkání nevstoupil vůbec špatně. Nejprve si po deseti minutách hry vypracoval dobrou pozici na levé straně pokutového území, kdy musel výborně zasahovat brankář Jensen. Následně se k přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů postavil Kobajaši.

Šestadvacetiletý Japonec sice Jensena pořádně vystrašil, avšak jeho pokus proletěl těsně vedle pravé tyče. FC z ničeho nic udeřil ve 14. minutě. Po rohovém kopu Oussamy Tannaneho si seběhl k bližší tyči Emil Bergström a hlavou usměrnil míč do branky kolem stojícího gólmana Hahna. O sedm minut později byl blízko k navýšení náskok van de Streek, nicméně míč tečoval o pár decimetrů vedle vzdálenější konstrukce.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata se přeci jen dočkali druhé trefy ve 26. minutě. Po dlouhém nákopu a posunutí od Gustafsona pelášil po pravém křídle Gyrano Kerk, dostal se do střelecké pozice a pak i trochu se štěstím propasíroval balón do sítě mezi nohama Hahna, jenž si tento okamžik určitě za rámeček nedá. Utrecht ještě více nalomil již tak pochroumanou psychiku protivníka v nastavení první půle gólem do šatny.

Prosadil se Tannane, když po pobídce od Gustafsona do volného prostoru nekompromisně napálil míč k bližší tyči. Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil a domácí ožili. Kýženého snížení se dočkali v 69. minutě po nádherné střele Michela Vlapa z voleje přímo pod horní tyčku, nedělní duel pořádně zdramatizovali za dalších šest minut díky úspěšné hlavičce Pelleho van Amersfoorta po rohovém kopu Kobajašiho. Právě van Amersfoort mohl v 90. minutě dokonce vyrovnat, ale když z úhlu neprostřelil Jensena, tak se výsledek neměnil.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - VVV Venlo 2:1

15.12.2018 20:45

Góly: 32. Martin Ødegaard, 80. Oussama Darfalou - 76. Peniel Mlapa

Arnhem napravil dvě předchozí zaváhání s podceňovanou Bredou i Emmenem a ve svém závěrečném domácím duelu roku 2018 přehrál nejtěsnějším poměrem 2:1 konkurenční Venlo. Díky tomu se posunul na šestou pozici s pětadvaceti body o skóre za čtvrtý Alkmaar. Naopak VVV nevyhrál v Eredivisii již popáté za sebou a tabulkou se tak propadá stále níže, momentálně je devátý s dvaceti body.

Domácí byli aktivnější od samého začátku a poprvé zahrozili ve 4. minutě ze standardní situace. Tu sice hostující defenzíva odvrátila, pak ale pozdější střelec vedoucího gólu SBV Martin Ødegaard mířil do boční sítě. Ihned na to se Oussama Darfalou dožadoval odpískání pokutového kopu po souboji s Linthorstem, ovšem rozhodčí Bax na penaltovou značku neukázal. Pak se hra na chvíli uklidnila, Vitesse udeřilo ve 32. minutě.

Ødegaard si téměř od brankové čáry posunul míč do palebné pozice a z deseti metrů ho napálil ke vzdálenější tyči. Ještě do poločasu domácí doslova sevřeli protivníka před jeho pokutovým územím a vytvořili si další možnosti. Nicméně po hlavičce Linssena vedle, zákroku brankáře Unnerstalla proti ráně Ødegaarda a nepřesné patičce akrobaticky zakončujícího Beerense se výsledek úvodního dějství neměnil.

Po přestávce zapracovali domácí na taktice a tolik se nehnali do ofenzívy, aby nedocházelo k rychlým přečíslením. Po hodině hry si Linssen naskočil na rohový kop z levé strany a hlavičkoval ze sedmi metrů, jenže balón vysoko proletěl nad horní tyčkou. Hosté čekali na svou šanci a ta přišla v 76. minutě. O vyrovnání se postaral Peniel Mlapa, jenž si po nádherném centru Joostena seběhl před branku mezi třemi bránícími protihráči.

Poté se opřel do míče ve skluzu a ze tří metrů ho dopravil do sítě, gólman Eduardo neměl šanci reagovat. Jenomže radost Venla byla předčasná, o čtyři minuty později totiž nasměroval favorita ke třem bodům Darfalou. Pětadvacetiletý alžírský útočník využil skvělého průniku Gonga na pravém křídle a po zpětné přihrávce usměrnil balón nezištnou tečí k bližší konstrukci, hosté se pak na žádnou odpověď až do závěrečného hvizdu nezmohli.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - SBV Excelsior 2:1

15.12.2018 19:45

Góly: 39. Guus Til, 90+4. Bjørn Johnsen - 30. Denis Mahmudov

Alkmaar navázal na minulou snadnou výhru ze Sittardu (3:0) a tentokráte v posledním domácím zápase tohoto roku přehrál rotterdamský Excelsior po výsledku 2:1. Na tříbodovém zisku se však pořádně nadřel, neboť po půl hodině hry prohrával a vývoj otočil až brankou ve čtvrté nastavené minutě. V tabulce mu patří pátá pozice s pětadvaceti body a za čtvrtým Utrechtem zaostává o body tři. SBV je čtrnáctý se šestnácti body.

AZ vstoupil do utkání podle očekávání s velkou aktivitou, prosadit se však nedokázal. Po necelé čtvrthodině hry se musela hodně činit hostující defenzíva, když nejprve zablokovala ránu z voleje od Idrissiho a poradila si i s následnou střelou ze čtrnácti metrů. V 18. minutě mohl otevřít skóre sobotního duelu Stengs, jehož dělovku z dvaadvaceti metrů dokázal odvrátit famózní brankář Damen jednoruč nad horní tyčku.

V polovině úvodního dějství se na pravé straně pokutového území prosmýkl jako štírek bek Svensson, nicméně z mírného úhlu si na připraveného Damena nepřišel. Hosté přečkali úvodní tlak protivníka a tvrdě udeřili ve 30. minutě. Do vedení je dostal devětadvacetiletý makedonský útočník Denis Mahmudov, který se po nahrávce od Messaouda rozhodl vypálit levačkou z pětadvaceti metrů a překonal plachtícího gólmana Bizota.

Domácí na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za dalších devět minut totiž vyrovnával Guus Til. Teprve dvacetiletý nadějný záložník obdržel šťastný centr šajtlí od Ouwejana téměř od brankové čáry a u vzdálenější tyče dopravil míč zblízka hlavou do sítě, Damen se nestačil včas přesunout. Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo a po vyložených možnostech se doslova slehla zem.

Když už se zdálo, že si Excelsior odveze domů velmi cenný bod ze nerozhodný výsledek, tak v poslední možnou chvíli rozhodl střídající norský kanonýr Bjørn Johnsen. Ten si naskočil na krásný centr z levého křídla do středu šestnáctky od rychlonohého Idrissiho a hlavou zády k brance usměrnil balón k pravé konstrukci. Naštvání zoufalého Damena bylo obrovské, což vyjadřoval několikanásobným udeřením rukou o zem.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 0:4

15.12.2018 19:45

Góly: 12. Steven Bergwijn, 33. Daniel Schwaab, 79. Denzel Dumfries, 90+4. Gastón Pereiro

PSV opět ukázal, že na domácí scéně nemá kromě amsterdamského Ajaxu žádnou konkurenci a tentokráte si domů odvezl další snadné tři body za hladké vítězství 4:0 na půdě Almela. V šestnácti odehraných kolech vybojoval úctyhodných pětačtyřicet bodů a i teď si udržel dvoubodový odstup právě před AFC, o titul podzimního mistra bude bojovat již příští sobotu proti Alkmaaru. Heracles kleslo na sedmou příčku s třiadvaceti body.

Eindhoven rozhodl o svém vítězství již v prvním dějství, kdy skóroval hned dvakrát, po přestávce přidal další dvě trefy. Domácí navíc musejí počítat personální ztráty, neboť dohrávali v devíti bez vyloučených Jespera Drosta s Lennartem Czyborrou. Přitom svěřenci trenéra Franka Wormutha mohli z ničeho nic dostat protivníka pod tlak v 5. minutě, když po nákopu Breukerse a zákroku gólmana Zoeta trestuhodně přestřelil branku nabíhající Kuwas.

Favorit sobotního střetnutí se dostal do vedení o sedm minut později. Steven Bergwijn obdržel krásnou přihrávku za obranu soupeře od Hendrixe, kličkou vyškolil bránícího Samu a pak zblízka obstřelil brankáře Blaswiche. Po půl hodině hry zvýšil náskok lídra Eredivisie Daniel Schwaab. Po rohovém kopu z levé strany a prodloužené hlavičce od Luuka de Jonga rozvlnil síť ze tří metrů taktéž hlavou.

V samém závěru první půle byl blízko ke snížení aktivní Kuwas, nicméně svůj únik zakončil střelou těsně vedle levé tyče kolem vyběhnutého Zoeta. Ve druhé nastavené minutě první půle si Heracles výrazně zkomplikovalo situaci. To totiž rozhodčí Higler po zhlédnutí videozáznamu přímo vyloučil Drosta za nevybíravý zákrok v blízkosti postranní čáry. Druhý poločas probíhal v opatrnějším duchu, PSV si bez potíží hlídal dvoubrankový náskok.

V 66. minutě se v dalším brejku zjevil Kuwas a tentokráte ho vůbec nezakončil, čtvrthodiny před závěrečným hvizdem definitivně nasměroval svůj celek k výhře Denzel Dumfries přesnou hlavičkou z hranice brankového území. V samém závěru po pokusu Dumfriese zahrál rukou Czyborra a Higler mu po konzultaci s VAR udělil přímou červenou kartu za zabránění dosažení branky. K penaltovému puntíku se postavil střídající Gastón Pereiro a úspěšný nebyl, Blaswich jeho úmysl přečetl. Třiadvacetiletý Uruguayec napravil toto zaváhání ani ne o minutu později, jeho hlavička ze sedmi metrů zapadla do levého horního rohu.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - NAC Breda 0:0

15.12.2018 18:30

Góly: -

Sobotní duel o záchranu nakonec svého vítěze neměl. Domácí Zwolle sice bylo považováno za mírného favorita a v průběhu mělo lehce navrch, jenomže v ofenzívě mu to nešlo stejně jako jeho protivníkovi a ke vstřelené brance mělo daleko. Předvedená hra jasně ukázala, v jakém rozpoložení se momentálně NAC i PEC nacházejí a diváci sledovali velmi nudnou podívanou až do samotného konce.

Zwolle prozatím poskočilo na čtrnáctou pozici s patnácti body a do sestupového pásma po tomto kole neklesne, ovšem rozhodně nemůže být spokojeno se svým dosavadním účinkováním v první polovině Eredivisie. Bredě v tuto chvíli patří sedmnáctá příčka s dvanácti body a po minulé překvapivé výhře nad Arnhemem (2:1) znovu bodovala, na druhou stranu ji i tak zřejmě čeká nervy drásající boj o holé přežití.

Od samého začátku bylo na obou soupeřích vidět, že chtějí stavět hru na pozorné defenzivní práci. Rychlé kombinace po křídlech většinou končily kvůli nepřesným finálním nahrávkám. Ani jednomu to na těžkém terénu neklapalo v rozehrávce, standardní situace ani střely z větší vzdálenosti příliš nebezpečné taktéž nebyly. PEC držel balón z téměř pětapadesáti procent a vypracoval si i více střeleckých pokusů, i přesto brankář van Leer mnoho práce neměl.

V nastavení prvního poločasu se domácí přeci jen zjevili v náznaku možnosti, kdy z levé strany pokutového území razantně pálil van Duinen, ale obětavá obrana Bredy tuto i následné dvě rány zablokovala. Hosté se snažili spoléhat na rychlé protiútoky, neboť v přechodové fázi svého rivala ničím nepřekvapovali.

Příští víkend v závěrečném utkání tohoto roku se svěřenci trenéra Zwolle Johna van 't Schipa představí na půdě konkurenčního Venla a mohou se přiblížit horní polovině tabulky, NAC přivítá nevyzpytatelný Heerenveen a vzhledem k výsledkovému zlepšení rozhodně živí naději na úspěch.

Více informací k zápasu

Willem II - ADO Den Haag 0:3

14.12.2018 20:00

Góly: 9. Erik Falkenburg, 61. Lex Immers, 77. Lex Immers

Fotbalisté Tilburgu po minulém výprasku s Heerenveenem (1:5) naprosto nezvládli ani druhý domácí zápas v řadě za sebou a tentokráte podlehli konkurenčnímu Den Haagu 0:3. V tabulce Eredivisie jsou prozatím na dvanácté pozici se šestnácti body, ovšem po zbývajících utkáních 16. kola se mohou propadnout i o několik příček níže. Naopak ADO konečně překonal krizi a s devatenácti body se vyhoupl na desáté místo s devatenácti body.

V hostujícím dresu se do základní jedenáctky opět nevešel český útočník Tomáš Necid a tentokráte nezasáhl do hry ani jako střídající hráč. ADO měl skvělý start do páteční předehrávky a už v 9. minutě šel do vedení. Erik Falkenburg po přihrávce od Troupéeho obelstil kličkou protihráče a pak vypálil pravačkou z dvanácti metrů z otočky, jeho razantní pokus zapadl přesně k bližší tyči. V polovině druhého dějství mohli hosté vést o dvě trefy.

Aktivní Falkenburg vybídl ke skórování El Khayatiho, jenomže ten nepotvrdil střelecké kvality a ve stoprocentní pozici mířil vysoko nad. Zhruba pět minut před přestávkou měl na kopačce srovnání španělský kanonýr Sol, avšak s krkolomným zakončením si příliš neporadil a před prázdnou brankou střílel mimo. Willem se po změně stran snažil útočit, jeho naděje na bodový zisk se výrazně snížili krátce po odehrané hodině.

Dvaatřicetiletý zkušený záložník Lex Immers obdržel zpětnou nahrávku od Troupéeho a okamžitě napřáhl ze čtrnácti metrů, svůj přízemní projektil nasměroval k vzdálenější tyči mimo dosah bezmocného brankáře Wellenreuthera. Tilburg od tohoto momentu musel ještě vice otevřít okénka ve své defenzívě a toto riskantní pojetí se mu vymstilo v 77. minutě. Podruhé v tomto střetnutí se totiž prosadil Immers.

Tentokráte si po parádním pasu od El Khayatiho z levého křídla naběhl do brankového území a svižnou hlavičkou zamířil naprosto přesně k protější tyči, než se nacházel zoufalý Wellenreuther. V následujícím průběhu se duel spíše dohrával a k ničemu zajímavému už nedošlo. Willem se pokusí v posledním klání tohoto roku zlomit mizérii na půdě nováčka z Emmenu, Den Haag přivítá před vlastním publikem vysoce favorizovaný Feyenoord.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven16150157:745
2.AFC Ajax16141157:743
3.Feyenoord Rotterdam16112333:1835
4.FC Utrecht1684429:2028
5.AZ Alkmaar1674529:2325
6.SBV Vitesse1674525:1925
7.Heracles Almelo1672730:3523
8.SC Heerenveen1655634:3520
9.VVV Venlo1655619:2420
10.Fortuna Sittard1654729:3019
11.ADO Den Haag1654721:3219
12.FC Emmen1645719:3417
13.Willem II1644824:3416
14.SBV Excelsior1644823:4216
15.PEC Zwolle1643917:2815
16.FC Groningen16421018:2814
17.NAC Breda16331017:3612
18.BV De Graafschap16321112:4111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
Phreak71

Co ten Necid - prosazuje se? Statisticky relativbe hraje, ale nedava goly...

Reagovat
Mates_Matesović

Blind

Reagovat
Kixi Syhimour

Blind

Reagovat
AjaxFans

Ty víš,dva játrovky a zrovna Blindak

Reagovat
RadekVonCZE

Ajax

Reagovat
Stiksxx

Pěkný goly Ajax dal..Ty první dva a pak první Blinda. Slušný. A ještě Zieyechova točenice? Ten je dobrej jako kráva. Škoda, že nehraje v Oranjes. To když de Jong a de Ligt budou stát 70 Tak Ziyech má cenu 200.

A to ještě ten golmič Graafschapu docela ještě zachytal. A stejně dostane 8.

Reagovat
jáá

Nemůžu nic než souhlasit Neskutečný klučina

Reagovat
Stiksxx

Ty voe hodně dobrej los máte. Real v tomhle rozpoložení můžete pěkně potahat.

Reagovat
afc ajax

Aj ja som si ich prial ,bude to ťažké ale snáď Realu ta firma vydrží

Reagovat
afc ajax

"Forma"

Reagovat
Stiksxx

Bergwijn dal taky skvělý gól. Tenhle klučina bude výbornej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele