základní část, 16. kolo
15.12.2018 19:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

PSV opět úřadoval a stadion v Almelu vyloupil po výhře o čtyři góly

PSV opět ukázal, že na domácí scéně nemá kromě amsterdamského Ajaxu žádnou konkurenci a tentokráte si domů odvezl další snadné tři body za hladké vítězství 4:0 na půdě Almela. V šestnácti odehraných kolech vybojoval úctyhodných pětačtyřicet bodů a i teď si udržel dvoubodový odstup právě před AFC, o titul podzimního mistra bude bojovat již příští sobotu proti Alkmaaru. Heracles kleslo na sedmou příčku s třiadvaceti body.

Eindhoven rozhodl o svém vítězství již v prvním dějství, kdy skóroval hned dvakrát, po přestávce přidal další dvě trefy. Domácí navíc musejí počítat personální ztráty, neboť dohrávali v devíti bez vyloučených Jespera Drosta s Lennartem Czyborrou. Přitom svěřenci trenéra Franka Wormutha mohli z ničeho nic dostat protivníka pod tlak v 5. minutě, když po nákopu Breukerse a zákroku gólmana Zoeta trestuhodně přestřelil branku nabíhající Kuwas.

Favorit sobotního střetnutí se dostal do vedení o sedm minut později. Steven Bergwijn obdržel krásnou přihrávku za obranu soupeře od Hendrixe, kličkou vyškolil bránícího Samu a pak zblízka obstřelil brankáře Blaswiche. Po půl hodině hry zvýšil náskok lídra Eredivisie Daniel Schwaab. Po rohovém kopu z levé strany a prodloužené hlavičce od Luuka de Jonga rozvlnil síť ze tří metrů taktéž hlavou.

V samém závěru první půle byl blízko ke snížení aktivní Kuwas, nicméně svůj únik zakončil střelou těsně vedle levé tyče kolem vyběhnutého Zoeta. Ve druhé nastavené minutě první půle si Heracles výrazně zkomplikovalo situaci. To totiž rozhodčí Higler po zhlédnutí videozáznamu přímo vyloučil Drosta za nevybíravý zákrok v blízkosti postranní čáry. Druhý poločas probíhal v opatrnějším duchu, PSV si bez potíží hlídal dvoubrankový náskok.

V 66. minutě se v dalším brejku zjevil Kuwas a tentokráte ho vůbec nezakončil, čtvrthodiny před závěrečným hvizdem definitivně nasměroval svůj celek k výhře Denzel Dumfries přesnou hlavičkou z hranice brankového území. V samém závěru po pokusu Dumfriese zahrál rukou Czyborra a Higler mu po konzultaci s VAR udělil přímou červenou kartu za zabránění dosažení branky. K penaltovému puntíku se postavil střídající Gastón Pereiro a úspěšný nebyl, Blaswich jeho úmysl přečetl. Třiadvacetiletý Uruguayec napravil toto zaváhání ani ne o minutu později, jeho hlavička ze sedmi metrů zapadla do levého horního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele