základní část, 16. kolo
16.12.2018 14:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Emmen otočil utkání s Groningenem v samém závěru a bere důležité tři body

Groningen nedokázal potvrdit zlepšenou formu z poslední doby a tentokráte prohrál teprve podruhé z předchozích šesti zápasů. V přímém souboji o záchranu totiž podlehl nováčkovi z Emmenu 1:2, přitom se dostal do vedení v 87. minutě. Hosté však v sobě našli zbytky sil a okamžitě srovnali, o svém vítězství rozhodli ve třetí nastavené minutě. Domácí klesli na šestnáctou pozici se čtrnácti body, Emmen se posunul na dvanácté místo se sedmnácti body.

Nedělní duel byl od samého začátku nesmírně ofenzivní, fanoušci se však dočkali branek až v samém závěru. První gólové možnosti se zrodily krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy nejprve brankář Scherpen zasahoval po přímém volném kopu a poté si fantasticky poradil i se zakončením Mimouna Mahiho zblízka. Ve 27. minutě našel Jansen svou zpětnou nahrávkou rozběhnutého Bijla, jenž z hranice pokutového území zamířil vysoko nad.

Za další tři minuty se znovu musel vyznamenat Scherpen, přímý volný kop Handwerkera z nějakých dvaadvaceti metrů brilantně vyškrábl jednoruč z bližší šibenice na rohový kop. Následně vystřihl elegantní nůžky Mahi a prostor tří tyčí netrefil, dvě minuty před poločasovou přestávkou vypálil levačkou Cavlan a pořádně protáhl zasahujícího gólmana Padta. Po změně stran tempo hry přeci jen lehce opadlo.

Oba celky se delší dobu nemohly dostat k nebezpečnému zakončení, obrázek hry se změnil až v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve zkusil překvapit Padta aktivní Cavlan, jenomže ten byl přípraven a zkrotil balón v rukavicích. Groningen se prosadil tři minuty před vypršením normální hrací doby a zdálo se, že definitivně převrhl misky vah na svou stranu. Pas Moreiry z levého křídla totiž nasměroval hlavou do sítě nikým nehlídaný Mahi.

Hosté se však nevzdali a ihned po výkopu nečekaně srovnali. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny a prodloužené hlavičce od Bakkera propálil střídající Nicklas Pedersen z deseti metrů vše, co mu stálo v cestě. Padt si sice na míč sáhl, ale v cestě do branky mu nezabránil. Poté na druhé straně mířil příliš vysoko Doan, v poslední možnou chvíli dostal Emmen do euforie opět Pedersen. Zkušený jednatřicetiletý dánský útočník po centru z levé strany využil hlavičky Siekmana a zblízka se taktéž hlavou nemýlil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele