základní část, 16. kolo
15.12.2018 19:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Alkmaar bere tři body díky vstřelené brance v samém závěru

Alkmaar navázal na minulou snadnou výhru ze Sittardu (3:0) a tentokráte v posledním domácím zápase tohoto roku přehrál rotterdamský Excelsior po výsledku 2:1. Na tříbodovém zisku se však pořádně nadřel, neboť po půl hodině hry prohrával a vývoj otočil až brankou ve čtvrté nastavené minutě. V tabulce mu patří pátá pozice s pětadvaceti body a za čtvrtým Utrechtem zaostává o body tři. SBV je čtrnáctý se šestnácti body.

AZ vstoupil do utkání podle očekávání s velkou aktivitou, prosadit se však nedokázal. Po necelé čtvrthodině hry se musela hodně činit hostující defenzíva, když nejprve zablokovala ránu z voleje od Idrissiho a poradila si i s následnou střelou ze čtrnácti metrů. V 18. minutě mohl otevřít skóre sobotního duelu Stengs, jehož dělovku z dvaadvaceti metrů dokázal odvrátit famózní brankář Damen jednoruč nad horní tyčku.

V polovině úvodního dějství se na pravé straně pokutového území prosmýkl jako štírek bek Svensson, nicméně z mírného úhlu si na připraveného Damena nepřišel. Hosté přečkali úvodní tlak protivníka a tvrdě udeřili ve 30. minutě. Do vedení je dostal devětadvacetiletý makedonský útočník Denis Mahmudov, který se po nahrávce od Messaouda rozhodl vypálit levačkou z pětadvaceti metrů a překonal plachtícího gólmana Bizota.

Domácí na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za dalších devět minut totiž vyrovnával Guus Til. Teprve dvacetiletý nadějný záložník obdržel šťastný centr šajtlí od Ouwejana téměř od brankové čáry a u vzdálenější tyče dopravil míč zblízka hlavou do sítě, Damen se nestačil včas přesunout. Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo a po vyložených možnostech se doslova slehla zem.

Když už se zdálo, že si Excelsior odveze domů velmi cenný bod ze nerozhodný výsledek, tak v poslední možnou chvíli rozhodl střídající norský kanonýr Bjørn Johnsen. Ten si naskočil na krásný centr z levého křídla do středu šestnáctky od rychlonohého Idrissiho a hlavou zády k brance usměrnil balón k pravé konstrukci. Naštvání zoufalého Damena bylo obrovské, což vyjadřoval několikanásobným udeřením rukou o zem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele