základní část, 16. kolo
15.12.2018 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zwolle se rozešlo smírně bez branek s Bredou

Sobotní duel o záchranu nakonec svého vítěze neměl. Domácí Zwolle sice bylo považováno za mírného favorita a v průběhu mělo lehce navrch, jenomže v ofenzívě mu to nešlo stejně jako jeho protivníkovi a ke vstřelené brance mělo daleko. Předvedená hra jasně ukázala, v jakém rozpoložení se momentálně NAC i PEC nacházejí a diváci sledovali velmi nudnou podívanou až do samotného konce.

Zwolle prozatím poskočilo na čtrnáctou pozici s patnácti body a do sestupového pásma po tomto kole neklesne, ovšem rozhodně nemůže být spokojeno se svým dosavadním účinkováním v první polovině Eredivisie. Bredě v tuto chvíli patří sedmnáctá příčka s dvanácti body a po minulé překvapivé výhře nad Arnhemem (2:1) znovu bodovala, na druhou stranu ji i tak zřejmě čeká nervy drásající boj o holé přežití.

Od samého začátku bylo na obou soupeřích vidět, že chtějí stavět hru na pozorné defenzivní práci. Rychlé kombinace po křídlech většinou končily kvůli nepřesným finálním nahrávkám. Ani jednomu to na těžkém terénu neklapalo v rozehrávce, standardní situace ani střely z větší vzdálenosti příliš nebezpečné taktéž nebyly. PEC držel balón z téměř pětapadesáti procent a vypracoval si i více střeleckých pokusů, i přesto brankář van Leer mnoho práce neměl.

V nastavení prvního poločasu se domácí přeci jen zjevili v náznaku možnosti, kdy z levé strany pokutového území razantně pálil van Duinen, ale obětavá obrana Bredy tuto i následné dvě rány zablokovala. Hosté se snažili spoléhat na rychlé protiútoky, neboť v přechodové fázi svého rivala ničím nepřekvapovali.

Příští víkend v závěrečném utkání tohoto roku se svěřenci trenéra Zwolle Johna van 't Schipa představí na půdě konkurenčního Venla a mohou se přiblížit horní polovině tabulky, NAC přivítá nevyzpytatelný Heerenveen a vzhledem k výsledkovému zlepšení rozhodně živí naději na úspěch.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele