základní část, 16. kolo
16.12.2018 14:30 CET
8 : 0
(3:0)

Reportáž

Ajax v posledním domácím utkání tohoto roku nadělil De Graafschapu osm branek.

Výhru Ajaxu proti poslednímu De Graafschapu očekával asi každý, ale takovou kanonádu čítající hned osm branek a dva hattricky nemohl předpokládat téměř nikdo. AFC v posledním zápase tohoto roku před vlastními fanoušky naprosto rozcupoval protivníka z Doetinchemu vysoko 8:0. V tabulce je stále druhý se čtyřiatřiceti body a na vedoucí PSV má manko dvou bodů. Naopak BV zůstává osmnáctý s jedenácti body a co nejdřív potřebuje vzpruhu.

Domácí podle očekávání vlétli do nedělního duelu jako uragán a od úvodního hvizdu dostali pod palbu naprosto zoufalého gólmana Etemadiho. První branku vstřelili po necelých dvaceti minutách, kdy Dušan Tadič po naprosto famózní kolmici od Hakima Ziyecha vypálil ze čtrnácti metrů a s pomocí břevna dopravil balón za brankovou čáru. Jednalo se vskutku o ukázkovou trefu. Neuběhlo ani sedm minut a druhý gól přidal Noussair Mazraoui.

Jednadvacetiletý marocký záložník využil fantastické patičky od van de Beeka a chladnokrevně po zemi zamířil k levé konstrukci. Krátce po odehrané půlhodině se prosadil jiný Maročan Ziyech, jenž obdržel krásný pas z pravé strany právě od Mazraouiho a levačkou snadno nasměroval balón do sítě kolem bezmocného Etemadiho - 3:0. Ještě do poločasu trefil protější tyč de Ligt, po změně stran byl znovu nejvíce vidět Ziyech.

Nejprve jeho ránu z hranice pokutového území odvrátil robinsonádou na roh Etemadi, vzápětí se po přímém volném kopu marockého reprezentanta chvělo břevno. Pětadvacetiletý záložník se zapsal podruhé do listiny střelců v 62. minutě, jeho střela z pětadvaceti metrů zapadla do zadního dolního rohu. Za další tři minuty ho napodobil obránce Daley Blind, který po svém návratu z anglického Manchesteru United skóroval vůbec poprvé.

Po přihrávce od Dolberga se jeho táhlá pumelice z více jak pětadvaceti metrů odrazila od spodního okraje horní tyčky do sítě - 5:0. V 69. minutě zkompletoval hattrick Ziyech dalším pokusem ze střední vzdálenosti, sedmou branku AFC přidal Blind zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem po rohovém kopu Schöneho. V samém závěru uzavřel gólový účet právě Blind a také on zaznamenal třetí trefu v tomto klání, tentokráte se z otočky trefil do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele