základní část, 16. kolo
15.12.2018 20:45 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Arnhem zabral a těsně zdolal Venlo

Arnhem napravil dvě předchozí zaváhání s podceňovanou Bredou i Emmenem a ve svém závěrečném domácím duelu roku 2018 přehrál nejtěsnějším poměrem 2:1 konkurenční Venlo. Díky tomu se posunul na šestou pozici s pětadvaceti body o skóre za čtvrtý Alkmaar. Naopak VVV nevyhrál v Eredivisii již popáté za sebou a tabulkou se tak propadá stále níže, momentálně je devátý s dvaceti body.

Domácí byli aktivnější od samého začátku a poprvé zahrozili ve 4. minutě ze standardní situace. Tu sice hostující defenzíva odvrátila, pak ale pozdější střelec vedoucího gólu SBV Martin Ødegaard mířil do boční sítě. Ihned na to se Oussama Darfalou dožadoval odpískání pokutového kopu po souboji s Linthorstem, ovšem rozhodčí Bax na penaltovou značku neukázal. Pak se hra na chvíli uklidnila, Vitesse udeřilo ve 32. minutě.

Ødegaard si téměř od brankové čáry posunul míč do palebné pozice a z deseti metrů ho napálil ke vzdálenější tyči. Ještě do poločasu domácí doslova sevřeli protivníka před jeho pokutovým územím a vytvořili si další možnosti. Nicméně po hlavičce Linssena vedle, zákroku brankáře Unnerstalla proti ráně Ødegaarda a nepřesné patičce akrobaticky zakončujícího Beerense se výsledek úvodního dějství neměnil.

Po přestávce zapracovali domácí na taktice a tolik se nehnali do ofenzívy, aby nedocházelo k rychlým přečíslením. Po hodině hry si Linssen naskočil na rohový kop z levé strany a hlavičkoval ze sedmi metrů, jenže balón vysoko proletěl nad horní tyčkou. Hosté čekali na svou šanci a ta přišla v 76. minutě. O vyrovnání se postaral Peniel Mlapa, jenž si po nádherném centru Joostena seběhl před branku mezi třemi bránícími protihráči.

Poté se opřel do míče ve skluzu a ze tří metrů ho dopravil do sítě, gólman Eduardo neměl šanci reagovat. Jenomže radost Venla byla předčasná, o čtyři minuty později totiž nasměroval favorita ke třem bodům Darfalou. Pětadvacetiletý alžírský útočník využil skvělého průniku Gonga na pravém křídle a po zpětné přihrávce usměrnil balón nezištnou tečí k bližší konstrukci, hosté se pak na žádnou odpověď až do závěrečného hvizdu nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele