základní část, 16. kolo
16.12.2018 12:15 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Utrecht udržel náskok z prvního poločasu a v Heerenveenu proto zvítězil 3:2

Utrecht potvrdil skvělou formu z posledních týdnů a tentokráte si díky perfektně zvládnutému prvnímu poločasu odváží všechny tři body z půdy Heerenveenu po výhře 3:2. V nejvyšší nizozemské soutěži zvítězil již posedmé z předchozích devíti střetnutí a osamostatnil se na čtvrté pozici s osmadvaceti body, za třetím Feyenoordem zaostává o bodů sedm. SC po dvou minulých výhrách zklamal a je osmý s dvaceti body.

Domácí celek naprosto zpackal úvodní dějství a do kabin odcházel s hrozivým tříbrankovým mankem. Po změně stran zkonsolidoval síly a snížil na rozdíl jediného gólu, jenomže vyrovnat se mu už nepovedlo. Přitom do utkání nevstoupil vůbec špatně. Nejprve si po deseti minutách hry vypracoval dobrou pozici na levé straně pokutového území, kdy musel výborně zasahovat brankář Jensen. Následně se k přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů postavil Kobajaši.

Šestadvacetiletý Japonec sice Jensena pořádně vystrašil, avšak jeho pokus proletěl těsně vedle pravé tyče. FC z ničeho nic udeřil ve 14. minutě. Po rohovém kopu Oussamy Tannaneho si seběhl k bližší tyči Emil Bergström a hlavou usměrnil míč do branky kolem stojícího gólmana Hahna. O sedm minut později byl blízko k navýšení náskok van de Streek, nicméně míč tečoval o pár decimetrů vedle vzdálenější konstrukce.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata se přeci jen dočkali druhé trefy ve 26. minutě. Po dlouhém nákopu a posunutí od Gustafsona pelášil po pravém křídle Gyrano Kerk, dostal se do střelecké pozice a pak i trochu se štěstím propasíroval balón do sítě mezi nohama Hahna, jenž si tento okamžik určitě za rámeček nedá. Utrecht ještě více nalomil již tak pochroumanou psychiku protivníka v nastavení první půle gólem do šatny.

Prosadil se Tannane, když po pobídce od Gustafsona do volného prostoru nekompromisně napálil míč k bližší tyči. Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil a domácí ožili. Kýženého snížení se dočkali v 69. minutě po nádherné střele Michela Vlapa z voleje přímo pod horní tyčku, nedělní duel pořádně zdramatizovali za dalších šest minut díky úspěšné hlavičce Pelleho van Amersfoorta po rohovém kopu Kobajašiho. Právě van Amersfoort mohl v 90. minutě dokonce vyrovnat, ale když z úhlu neprostřelil Jensena, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele