základní část, 16. kolo
16.12.2018 16:45 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord zpackal zápas se Sittardem a podlehl mu 0:2

K největšímu překvapení 16. kola zcela jistě došlo v Rotterdamu, kde místní Feyenoord naprosto senzačně podlehl nováčkovi ze Sittadru po výsledku 0:2 a zkomplikoval si tak návrat do boje o titul. Domácí naprosto vyhořeli po šesti předchozích výhrách v řadě za sebou a jsou třetí s pětatřiceti body, jejich manko na vedoucí PSV vzrostlo na deset bodů. Naopak Fortuna poskočila na desátou příčku s devatenácti body.

Feyenoord naposledy v tomto roce před vlastními fanoušky nepůsobil zrovna nejsvěžejším dojmem. I přes jasnou územní převahu a mnohem více střeleckých pokusů naprosto selhával v koncovce a jeho soupeř byl naopak velmi produktivní, ze čtyř střel mezi tři tyče se prosadil hned dvakrát. S porážkou rotterdamského výběru nepočítal prakticky nikdo, Fortuna si naopak po dvou minulých neúspěších připsala na konto nesmírně cenný skalp.

Utkání začalo opatrněji a již od úvodního hvizdu bylo zřejmé, že na svěřence trenéra Giovanniho van Bronckhorsta nečeká nic jednoduchého. Míč sice měli v držení z více jak pětašedesáti procent, nicméně ve finální fázi nedokázali najít recept na pozornou defenzívu nedělního rivala a jejich propagační rány ze střední distance nenadělaly brankáři Koşelevovi větší problémy. Hosté z ničeho nic udeřili šest minut po přestávce.

Po protiútoku tři na tři to skvěle udělal Novakovič, jenž se na pravé straně chytrou kličkou zbavil bránícího Malacii a pak zpětnou nahrávkou poslal balón přímo proti kopačce rozběhnutého Larse Huttena, jenž se z dvanácti metrů náramně trefil k levé konstrukci. Následně domácí podle očekávání ještě přitlačili, ale na jejich křeči v zakončení se nic nezměnilo. V nastaveném čase navíc obdrželi druhý rozhodující úder.

Ahmed El Messaoudi po nepodařeném obloučku za obranu vymíchal hned nadvakrát van Beeka a v závěru akce napřáhl z hranice pokutového území, jeho skákavá střela pravačkou zapadla k levé tyči. Sittard na závěr roku 2018 přivítá konkurenční Groningen a jistě se bude chtít loučit výhrou. Feyenoord se pokusí napravit toto selhání v Den Haagu a i on bude považován za favorita na tříbodový zisk.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele