základní část, 16. kolo
14.12.2018 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Tilburg podruhé doma selhal a tentokráte nestačil na Den Haag.

Fotbalisté Tilburgu po minulém výprasku s Heerenveenem (1:5) naprosto nezvládli ani druhý domácí zápas v řadě za sebou a tentokráte podlehli konkurenčnímu Den Haagu 0:3. V tabulce Eredivisie jsou prozatím na dvanácté pozici se šestnácti body, ovšem po zbývajících utkáních 16. kola se mohou propadnout i o několik příček níže. Naopak ADO konečně překonal krizi a s devatenácti body se vyhoupl na desáté místo s devatenácti body.

V hostujícím dresu se do základní jedenáctky opět nevešel český útočník Tomáš Necid a tentokráte nezasáhl do hry ani jako střídající hráč. ADO měl skvělý start do páteční předehrávky a už v 9. minutě šel do vedení. Erik Falkenburg po přihrávce od Troupéeho obelstil kličkou protihráče a pak vypálil pravačkou z dvanácti metrů z otočky, jeho razantní pokus zapadl přesně k bližší tyči. V polovině druhého dějství mohli hosté vést o dvě trefy.

Aktivní Falkenburg vybídl ke skórování El Khayatiho, jenomže ten nepotvrdil střelecké kvality a ve stoprocentní pozici mířil vysoko nad. Zhruba pět minut před přestávkou měl na kopačce srovnání španělský kanonýr Sol, avšak s krkolomným zakončením si příliš neporadil a před prázdnou brankou střílel mimo. Willem se po změně stran snažil útočit, jeho naděje na bodový zisk se výrazně snížili krátce po odehrané hodině.

Dvaatřicetiletý zkušený záložník Lex Immers obdržel zpětnou nahrávku od Troupéeho a okamžitě napřáhl ze čtrnácti metrů, svůj přízemní projektil nasměroval k vzdálenější tyči mimo dosah bezmocného brankáře Wellenreuthera. Tilburg od tohoto momentu musel ještě vice otevřít okénka ve své defenzívě a toto riskantní pojetí se mu vymstilo v 77. minutě. Podruhé v tomto střetnutí se totiž prosadil Immers.

Tentokráte si po parádním pasu od El Khayatiho z levého křídla naběhl do brankového území a svižnou hlavičkou zamířil naprosto přesně k protější tyči, než se nacházel zoufalý Wellenreuther. V následujícím průběhu se duel spíše dohrával a k ničemu zajímavému už nedošlo. Willem se pokusí v posledním klání tohoto roku zlomit mizérii na půdě nováčka z Emmenu, Den Haag přivítá před vlastním publikem vysoce favorizovaný Feyenoord.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele