Eredivisie - souhrn 15. kola

09.01.2021, 18:33, aktualizováno 10.01.2021, 18:42
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven se rozešel smírně s Ajaxem, který má tak na svého rivala na čele tabulky stále bodový náskok. Feyenoord zvládl derby se Spartou Rotterdam a posunul se na průběžnou třetí pozici o skóre před Vitesse, které zvítězilo na půdě Heraclesu. Alkmaar remizoval ve Zwolle, načež Twente naplnilo úlohu favorita na hřišti Emmenu...

AFC Ajax - PSV Eindhoven 2:2

10.01.2021 16:45

Góly: 40. Quincy Promes, 65. Antony - 2. Eran Zahavi, 21. Eran Zahavi

První očekávaný souboj mezi Ajaxem a PSV nakonec svého vítěze neměl. Po úvodních dvaceti minutách se zdálo, že úspěšnější bude eindhovenský celek, ovšem Ajax v následujícím průběhu smazal dvoubrankové manko a dokonce sahal i po vítězství. Díky nerozhodnému výsledku 2:2 se přeci jen udržel na čele tabulky s pětatřiceti body, svěřenci kouče Rogera Schmidta jsou druzí a na svého amsterdamského rivala stále ztrácejí bod.

Mírný outsider tohoto duelu začal naprosto fantasticky a kvůli dvěma brankám Erana Zahaviho velmi brzy vedl 2:0. Domácí ještě do přestávky snížili a po změně stran srovnali krok, nicméně i přes stupňující tlak rozdílovou trefu nevsítili. Do druhé půle naskočila nová posila AFCA se zvučným jménem Sébastien Haller a ten hned obstaral finální nahrávku na vyrovnávací gól, navíc chvilku předtím nebyla uznána jeho trefa kvůli těsnému ofsajdu.

PSV začalo naprosto fantasticky a již po necelých dvou minutách šlo do překvapivého vedení. Po přihrávce Dumfriese se blýskl parádní patičkou Malen, který vysunul do samostatného úniku právě Zahaviho. Ten nejprve přelstil ofsajdovou past a pak tváří v tvář proti brankáři Onanovi nezaváhal, překonal ho totiž chytrou technickou střelou směřující doprostřed branky. O osm minut později chtěl zvýšit náskok hostů Max, ale Onana si tentokráte poradil.

Zahavi se podruhé prosadil ve 21. minutě. Velkou pochvalu si opět vysloužil Malen, jenž si parádně narazil míč se spoluhráčem a pak zpětnou nahrávkou uvolnil izraelského kanonýra, který z deseti metrů překonal naprosto bezmocného Onanu. Za dalších sedm minut byl blízko ke snížení srbský špílmachr Tadić, jenomže svou úchvatnou ranou pouze orazítkoval pravou konstrukci.

AFCA se dočkalo zasloužené trefy zhruba pět minut před přestávkou. Na levém křídle odvedl výtečnou práci Tadić a zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování Quincyho Promese, jehož okamžitá střela zblízka zapadla do sítě za záda plachtícího gólmana Mvoga. Ve druhém poločase výrazně oživil hru amsterdamského celku Haller a již po necelých pěti minutách strávených na trávníku se mohl zapsat do listiny střelců.

Šestadvacetiletý francouzský rodák obdržel další skvostnou kolmici od Tadiče a Mvoga pokořil přízemním pokusem, ovšem VAR nakonec odhalil jeho těsné ofsajdové postavení. V následujících minutách se museli vytáhnout oba brankáři, Onana nejprve famózně zabránil hattricku Zahaviho a vzápětí na opačné straně odvrátil Mvogo projektil Antonyho na rohový kop. Tým vedený trenérem Erikem ten Hagem přeci jen srovnal stav v 65. minutě.

Teprve dvacetiletý brazilský forvard převzal balón od Hallera a ze středu šestnáctky pohotově zakončil do bližšího spodního rohu. Pak bylo na obou výběrech znát, že hlavně nechtějí udělat chybu a žádná gólová možnost se již neurodila. Ajax příště zavítá na půdu nevyzpytatelného Twente, na PSV čeká další nesmírně náročný duel s Alkmaarem.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Willem II 2:1

10.01.2021 14:30

Góly: 79. Georgios Giakoumakis (pen.), 90+3. Georgios Giakoumakis - 15. Jan-Arie van der Heijden

Willem pokračuje ve velkém trápení tímto ročníkem Eredivisie a nyní se mu nepovedl ani klíčový souboj ve Venlu, kterému nakonec podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2. Kvůli dalšímu neúspěchu se v tabulce propadl na předposlední sedmnácté místo s devíti body a v následujícím průběhu ho mohou čekat sestupové starosti. Naopak VVV se po šesti předchozích utkáních konečně raduje z tříbodového zisku

Přitom celek z Tilburgu začal skvěle a díky brzkému gólu dlouho držel hubený náskok, ovšem v závěrečné čtvrthodině selhal. Hrdinou VVV se stal řecký kanonýr Georgios Giakoumakis, který nejprve srovnal stav z pokutového kopu a pak rozhodl o výhře svého týmu ve třetí nastavené minutě. V tomto ročníku Eredivisie již nasázel úctyhodných dvanáct branek a senzačně se osamostatnil na čele tabulky střelců celé soutěže.

První větší možnost se zrodila po šesti minutách, kdy vynikající průnik předvedl Nunnely, ale na brankáře Kirschbauma si nepřišel. Za dalších šest minut naopak zahrozili domácí, nicméně gólman Brondeel zblízka vychytal Da Gracu. Hosté otevřeli účet tohoto nedělního střetnutí v 15. minutě. Jan-Arie van der Heijden se po sérii zblokovaných střel dostal k odraženému míči a z pěti metrů ho nechytatelně napálil pod břevno.

Hosté od tohoto momentu ožili a vzápětí mol navýšit jejich náskok Pavlidis, jenže Kirschbaum se vytáhl s famózním zákrokem. Ve 28. minutě dopravil balón do prostoru tří tyčí Wriedt, avšak rozhodčí Kamphuis jeho zásah neuznal vinou ofsajdu. V dalším průběhu se Willem snažil navýšit svůj náskok a nic nenasvědčovalo tomu, že by o svůj náskok přišel. Vše se ale změnilo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Köhn nešťastně zahrál rukou ve vlastní šestnáctce po centru z pravé strany a Kamphuis díky přezkoumání videozáznamu nařídil penaltu. K té se postavil Giakoumakis a po zemi s přehledem zakončil doprostřed branky. Stejný hráč vsítil rozdílovou trefu téměř v poslední možnou chvíli, jelikož převzal balón od Machacha a následně z hranice šestnáctky pohotově zamířil do levého spodního růžku.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Fortuna Sittard 1:3

10.01.2021 14:30

Góly: 72. Henk Veerman - 20. Ben Rienstra, 24. George Cox, 37. Zian Flemming

Fortuna se ještě před několika týdny nacházela na samém dně nizozemské nejvyšší soutěže a vypadalo to, že se jen těžko vyhne nervy drásajícímu boji o záchranu, ovšem momentálně získala úctyhodných třináct bodů z posledních pěti utkání a naopak pokukuje po horní polovině tabulky. Teď díky famóznímu prvnímu poločasu porazila tápající Heerenveen, a proto se vyhoupla na dvanáctou pozici se šestnácti body.

Naopak SC po perfektním začátku stále prohlubuje svou krizi a v tuto chvíli nevyhrálo na ligové scéně přes dva měsíce, z minulých osmi duelů získalo pouhé čtyři body a teď si připsalo na konto již svou třetí porážku v řadě. V Eredivisii se mu tak vzdalují příčky znamenající účast v evropských pohárech, nyní je osmé s dvaceti body. Celek ze Sittardu svého protivníka naprosto zaskočil, necelých deset minut před přestávkou totiž vedl o tři góly.

Do vedení se dostal přesně po dvaceti odehraných minutách, kdy si Ben Rienstra ukázkově narazil balón s Polterem a pak zkušeně zamířil do levého spodního rohu mimo dosah marně se natahujícího brankáře Muldera. Neuběhly ani další čtyři minuty a se šancemi Heerenveenu na bodový zisk to vypadalo ještě hůře. Už počtvrté v této sezóně skóroval jednadvacetiletý anglický obránce George Cox.

Ten se po přesném pasu Švéda Hanssona zjevil u bližší tyče a prudkou hlavičkou rozvlnil síť. O osudu tohoto nedělního střetnutí bylo rozhodnuto ve 37. minutě. Po přímém volném kopu téměř z poloviny hřiště se nedohodl Mulder se svým spoluhráčem, na hranici pokutového území se dostal k odraženému míči Zian Flemming a svůj technický pokus náramně uklidil do protější šibenice.

Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, domácí měli problém s přechodovou fází a jen těžko se dostávali do zakončení. Po jedenácti minutách druhého poločasu navíc mohli inkasovat dokonce počtvrté, ale Semedo pouze trefil levou konstrukci. Domácí oživili svou naději asi dvacet minut před závěrečným hvizdem, neboť Henk Veerman snížil razantní střelou zblízka pod horní tyčku, jenže ve zbývajícím průběhu se na více nezmohli.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - Feyenoord Rotterdam 0:2

10.01.2021 12:15

Góly: 11. Lutsharel Geertruida, 90+4. Nicolai Jørgensen

Feyenoord potvrdil, že zhruba v uplynulém desetiletí vládne rotterdamskému derby se Spartou on, porazil svého městského rivala popáté během posledních osmi vzájemných klání a vrátil se na třetí příčku tabulky, přičemž za druhým PSV zaostává po tomto kole jen o dva body a za prvním Ajaxem o tři. O góly se postarali Lutsharel Geertruida a Nicolai Jörgensen.

Oběma týmům se před vánočními svátky dařilo, domácí si poradili na hřišti Twente, hosté vyhráli snadno nad Heerenveenem, celkově vykazovaly velmi slušnou formu, a tak se mohla čekat papírově vyrovnaná bitva. Jenže svěřenci trenéra Henka Frasera doplatili ve finále na slabou efektivitu. Třeba co se týče počtu střel na bránu, nebyli totiž o nic horší než Feyenoord.

Nutno říci, že mužstvu kouče Dicka Advocaata rozhodně pomohl na psychické pohodě dobrý vstup do tohoto měření sil. Malacia trochu na náhodu vrátil balón do soupeřovy šestnáctky, k němu se sice nepropracoval Sinisterra, ale propadl nakonec k Senesimu, jenž ho adresoval hlavou ihned na volného Geertruidu, a ten z blízkosti pohotově zacílil do zcela prázdné brány.

Ve 31. minutě mohl náskok De club aan de Maas navýšit Pratto, svou táhlou přihrávkou ho uvolnil Toornstra, argentinský forvard, který prožil debut v Eredivisie od svého nedávného přestupu z River Plate, překonal brankáře Okoyeho, jeho střela však narazila jenom do tyčky. Marná byla snaha Sparty na úpravu stavu i proto, že Engels ve 35. minutě pálil dost mizerně.

V 56. minutě se opětovně ozval Pratto, který se ocitl ve vyložené pozici, avšak v zakončení trestuhodně selhal a mířil hodně mimo kýžený a chtěný prostor brány. V 65. minutě spálil svou tutovku též jeho spoluhráč Sinisterra, jenž nasměroval míč pouze nad bránu, až nakonec musel ve čtvrté minutě nastavení zaúřadovat Jörgensen, který využil pobídky Berghuise.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - FC Groningen 2:2

09.01.2021 21:00

Góly: 39. Bart Ramselaar, 90+4. Gyrano Kerk - 16. Patrick Joosten, 21. Jørgen Strand Larsen

Groningen se v uplynulém roce mohl pyšnit výtečnou formou a skvěle začal také v Utrechtu, kde krátce po dvaceti odehraných minutách vedl o dvě trefy. Favorizovaní domácí však snížili zhruba pět minut před koncem úvodního dějství a vyrovnávací trefu vsítili ve čtvrté minutě nastavení zásluhou Gyrana Kerka. Na ligové scéně neprohráli počtvrté za sebou, na druhou stranu zvítězili v předchozích deseti duelech pouze jednou.

V tabulce Eredivisie jim tak stále patří nelichotivé desáté místo a do pohárové Evropy mají poměrně daleko. Naopak hosté mohou být se svým prozatímním účinkováním celkem spokojeni, doposud vybojovali o deset bodů více než jejich sobotní konkurent a jsou sedmí. Přitom Utrecht byl v úvodu utkání aktivnější a balón měl pod kontrolou, po osmi odehraných minutách dokonce nebyl daleko od první změny skóre.

V pokutovém území protivníka se zjevil zcela osamocený Bart Ramselaar, nicméně ve vyložené možnosti selhal a těsně minul levou tyč. Naopak Groningen svou první větší příležitost z 16. minuty přetavil v úvodní gól. Na pravém křídle odvedl velký kus práce Jørgen Larsen a i v obležení dvou protihráčů odcentroval před branku. Míč následně propadl k Patricku Joostenovi a ten hlavou zblízka překonal bezmocného gólmana Oelschlägela.

Neuběhlo ani dalších pět minut a hosté se mohli radovat z dvoubrankového náskoku. Teprve dvacetiletý útočník Larsen převzal nahrávku od El Messaoudiho, na hranici šestnáctky se elegantně otočil a nakonec z deseti metrů ukázkově propálil Oelschlägela. Domácí se však v žádném případě nevzdali a v 39. minutě se vrátili zpět do hry o bodový zisk, podruhé v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže skóroval Ramselaar.

Ten si navedl odražený balón až do pokutového území soupeře a jeho přízemní pokus ze čtrnácti metrů zapadl do vzdálenější spodního rohu i díky teči bránícího Itakury. Utrecht si po změně stran příliš šancí nevypracoval. Po vyrovnání sahal v 64. minutě, kdy hlavičku Mahiho zneškodnil pozorný gólman Padt. Když už se zdálo, že se na vítězství hostujícího celku nic měnit nebude, tak v poslední možnou chvíli udeřil Kerk, jenž z hranice brankového území zavěsil do bližší šibenice.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - AZ Alkmaar 1:1

09.01.2021 20:00

Góly: 9. Pelle Clement - 67. Fredrik Midtsjø

Hráči Alkmaaru se ke konci uplynulého roku dostali na vítěznou vlnu a pomalu začali stahovat manko vedoucího Ajaxu, ovšem nyní nedosáhli na tříbodový zisk podruhé za sebou. Po smolné remíze v dohrávce 1. kola s Utrechtem (2:2) nenašli recept ani na houževnaté Zwolle a i přes enormní tlak v samém závěru se s ním rozešli smírně po výsledku 1:1. V tabulce Eredivisie zůstali na pátém místě s osmadvaceti body o sedm bodů za Ajaxem.

Domácí naopak neprohráli potřetí v řadě a jasně ukazují, že to s atakováním horní poloviny tabulky myslí smrtelně vážně. V tuto chvíli jim patří jedenáctá příčka se sedmnácti body. Svěřenci kouče Johna Stegemana prožili naprosto skvělý vstup do sobotního utkání a už po devíti minutách nečekaně vedli. Vůbec poprvé v tomto ročníku skóroval čtyřiadvacetiletý záložník Pelle Clement.

Na pravé křídlo dostal míč Reijnders a po krátkém úniku nezištně přihrál před hranici brankového území. Tam si naběhl právě Clement a ve skluzu nasměroval balón přímo do levého spodního rohu. Hosté se v následujícím průběhu trápili a na pozornou defenzivu protivníka nenacházeli recept až do konce prvního poločasu. Teprve po změně stran přidali a začali si vytvářet slibné možnosti.

V 52. minutě chtěl srovnat stav Boadu, jenže na příliš prudkou nahrávku Wijndala těsně nedosáhl. Za další tři minuty vystřelil z dvanácti metrů Reijnders a proti jeho pokusu se musel vytáhnout brankář Zetterer, který předvedl jistý zákrok. Favorizovanému Alkmaaru se povedlo srovnat krok v polovině druhého dějství. To totiž vypálil z dobrých pětadvaceti metrů norský krajánek Fredrik Midtsjø a jeho skákavý projektil zapadl přesně k bližší konstrukci.

Hosté se v následujícím průběhu snažili zvyšovat svůj tlak a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl otočit vývoj kapitán Koopmeiners. Ten se postavil k přímému volnému kopu z osmnácti metrů a vyprodukoval výtečnou ránu, avšak orazítkoval jen horní tyčku. Zwolle pak ve zbývajícím průběhu ubránilo přijatelný výsledek až do samotného konce.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - SBV Vitesse 0:2

09.01.2021 20:00

Góly: 38. Robin Pröpper (vl.), 83. Matúš Bero

Heracles nenavázal na dvě vítězství před zimní pauzou na půdách dvou klubů ze severu Nizozemska z Heerenveenu a Groningenu a doma v premiérovém klání roku 2021 neuspěl proti ambicióznímu Vitesse. To se díky vlastenci Robina Pröppera a branky od slovenského reprezentanta Matúše Bera posunulo aspoň do nedělního odpoledne na třetí místo tabulky.

Hosté během uplynulých čtyř ligových kol získali pouze čtyři body, nutně tak potřebovali zabrat, aby se opětovně přiblížili vedoucí dvojici v podobě PSV a Ajaxu. Zároveň zásluhou této výhry vyvinuli tlak na Feyenoord, který v tomto kole narazí v rotterdamském derby na Spartu. A musí bezpodmínečně urvat tři body, aby se před arnhemský výběr znovu dostal.

Ačkoli během první pětačtyřicetiminutovky drželo Vitesse na hrací ploše daleko více míč u svých nohou, jeho sok nezaostával například v počtu střel na bránu. Skóre utkání se nakonec měnilo ve 38. minutě, mužstvo z Almela muselo litovat skutečnosti, že pokus zpoza vápna od Bera se nešťastně protečoval za brankovou čáru přes bránícího Kiomourtzogloua i Pröppera.

Domácí po přestávce nenašli adekvátní odpověď na nepříznivý stav. Tentokráte byli lepší, co se týče statistiky uchovávání balónu na svých kopačkách, dostat však svého soupeře pod nějaký větší tlak jednoduše nedokázali. Nakonec brankář Blaswich lovil merunu ze své sítě ještě jednou, jelikož po Dasově pobídce zprava cílil z blízkosti pohotově naběhnuvší si Bero.

Více informací k zápasu

FC Emmen - FC Twente 1:4

09.01.2021 18:45

Góly: 59. Miguel Araujo - 16. Václav Černý, 33. Queensy Menig, 42. Jesse Bosch, 63. Václav Černý

Twente vstoupilo do nového roku tím nejlepším možným způsobem a s posledním Emmenem příliš práce nemělo, neboť ho porazilo celkem snadno po výsledku 4:1. Ústřední postavou sobotního zápasu se stal český krajánek Václav Černý, který dva góly sám dal a na jeden přihrál, k tomu nebyl příliš daleko ani od hattricku. Celek z Enschede se i díky němu vyhoupl na šesté místo se sedmadvaceti body o skóre před sedmý Groningen.

Hosté naopak zůstávají jako jediní z celé Eredivisie bez vítězství, v patnácti duelech vybojovali pouhých pět bodů a jsou beznadějně poslední osmnáctí, za sedmnáctým Willemem zaostávají o body čtyři. Černý má v tomto ročníku na kontě už šest ligových branek a mezi klubovými střelci je druhý za suverénním Brazilcem Danilem (11 gólů). Ten se tentokráte do základní jedenáctky nevešel a po hodině hry nahradil jiného kanonýra Queensyho Meniga.

Třiadvacetiletý rodák z Příbrami otevřel gólový účet po úvodní opatrnější čtvrthodině, kdy mu do brankového území předložil balón Oosterwolde a následná střela zapadla přímo do vzdálenějšího spodního rohu. Černý byl opět vidět po necelé půlhodině hry, nicméně v nadějné pozici neuspěl a mířil příliš vysoko. Svěřenci trenéra Rona Janse pojistili svůj náskok ve 33. minutě, to měl totiž přesnou mušku Menig.

Pětadvacetiletý útočník obdržel nahrávku od Černého a pak napřáhl z dvaceti metrů, jeho parádní technická střela se odrazila od spodního okraje břevna za brankovou čáru. Hosté nepolevovali ani v následujícím průběhu a asi deset minut před přestávkou poněkolikáté ukázal své umění Černý, avšak z hranice šestnáctky mířil o kousek vedle levé konstrukce. Ve 42. minutě definitivně rozhodl o úspěchu Twente Jesse Bosch.

Ten se po nádherném pasu Oosterwoldeho z levého křídla zjevil u vzdálenější konstrukce a prudkou hlavičkou překonal naprosto bezmocného brankáře Telgenkampa - 0:3. Domácí byli poprvé vidět až krátce po změně stran, jenže Bijl pálil o decimetry nad břevno. Emmen vykřesal naději na bodový zisk v 59. minutě, po přímém volném kopu se probojoval k odraženému míči Miguel Araujo a hlavou přehodil vyběhnutého gólmana Drommela.

Za další čtyři minuty ale vrátil favoritovi vedení nejlepší muž na hřišti Černý. Danilo ho ani ne po minutě strávené na trávníku našel přihrávkou do volného prostoru a český forvard propálil Telgenkampa razantní střelou z deseti metrů. V následujícím průběhu se zjevil ve dvou slibných příležitostech právě Danilo, ovšem na strážce domácí svatyně si nepřišel.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - ADO Den Haag 0:1

09.01.2021 16:30

Góly: 17. Boy Kemper

Waalwijk nezvládl důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Den Haagem a kvůli inkasované brance krátce po odehrané čtvrthodině mu podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1. ADO tak v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže zvítězilo podruhé a s deseti body se prozatím posunulo na patnácté místo tabulky. RKC naopak po čtvrté porážce v řadě zůstává na čtrnácté pozici s dvanácti body.

Úvod zápasu probíhal spíše v opatrnějším duchu, mírný outsider tohoto sobotního duelu z ničeho nic prorazil v 17. minutě. Po střílené přihrávce Goossense si trochu netradičně zpracoval míč Boy Kemper a okamžitě vystřelil k levé tyči. Brankář Lamprou si sice sáhl na jeho pohotovou střelu z hranice pokutového území, ovšem míči v cestě do vlastní sítě již zabránit nedokázal. Pak se téměř až do konce prvního poločasu nic významného nedělo.

Teprve asi pět minut před přestávkou mohl navýšit náskok hostujícího výběru Kramer, nicméně proti jeho hlavičce zblízka výtečně zasáhl Lamprou. V nastaveném čase úvodního dějství naopak chtěl srovnat Azhil, avšak ten ve velmi slibné pozici mířil těsně vedle levé konstrukce. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil a Den Haag pozorně bránil, Waalwijk se s přibývajícím časem stále snažil zvyšovat svůj tlak.

Krátce po hodině hry předvedl nadějnou individuální akci Van der Venne, jenže poté pálil o kousek nad břevno. Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem byl poprvé vidět střídající Sow, s jeho ranou z dvaceti metrů si ale brilantně poradil připravený gólman Koopmans. Domácí dopravili míč mezi tři tyče v 82. minutě, k jejich smůle nemohl gól Stokkerse v žádném případě platit vinou zřetelného ofsajdu.

O šest minut později se po rohovém kopu zjevil na levé straně šestnáctky osamocený Bakari, jeho tvrdý projektil famózně odvrátil do bezpečí Koopmans. V samém závěru dlouhého devítiminutového nastavení mohl přeci jen srovnat Lutonda, jenž však po geniálně zahraném přímém volném kopu Daneelse trestuhodně selhal a zcela osamocen minul bližší šibenici o několik centimetrů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax15112254:1235
2.PSV Eindhoven15104135:1334
3.Feyenoord Rotterdam1595131:1232
4.SBV Vitesse15102326:1232
5.AZ Alkmaar1577136:2328
6.FC Twente1583430:1927
7.FC Groningen1583420:1727
8.SC Heerenveen1555523:2420
9.Sparta Rotterdam1553724:2518
10.FC Utrecht1539320:2318
11.PEC Zwolle1538417:2317
12.Fortuna Sittard1544723:3316
13.Heracles Almelo1543815:2615
14.RKC Waalwijk1533913:2712
15.VVV Venlo1533922:4312
16.ADO Den Haag1524914:3510
17.Willem II15231017:329
18.FC Emmen15051016:375

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
AjaxFans

Dobře Vašík

Reagovat
adoxx

Černý

Reagovat
smazaný uživatel

6+7 za 1200 minut, to je hodně slušné i na holandskou ligu

Reagovat
dave30

Jsem rád, že se Vaškovi daří. Ale 3 z těch 6 gólů dal tragickému Emmenu (něco tak na úrovni Varnsdorfu). Ale věřím, že mu to půjde i proti těm lepším.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Granecny by nehrál ani ve Vanďáku?

Reagovat
dinss

Je možný, že by se Vašek vrátil do Ajaxu pakliže bude pokračovat v nastoleném trendu? Slyšel jsem, že má Ajax předkupní právo. Pakliže ne, bude se vůbec chtít vrátit do Utrechtu?

Reagovat
osobnostx

Mám dojem že to bylo pouze ve smlouvě s Utrechtem a to už je pasé. Nicméně v posledních zápasech hrál fakt blbě a navzdory číslům mu na Ajax leccos chybí..

Reagovat
Hlahart

Však je pořád pod smlouvu s Utrechtem, tak proč je to pasé?

Reagovat
osobnostx

Jo pravda. Byl jsem přesvědčený že je to přestup. Nicméně platí že kvalitou na to asi nemá.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Hlahart

Reagovat
dinss

V Twente je na hostování.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám odborník Bylo by dobré vědět, že Černý v Twente pouze hostuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax má směrem dopředu strašně našlapanou soupisku, imho kvůli tomu by tam sám nechtěl, v týhle fázi potřebuje důvěru, jakou v Twente dostává. Spíš bych si tipnul, že po sezóně může jít někam do ciziny

Reagovat
dinss

A kam do ciziny? Aby to pro něj mělo nějaký smysl tak by musel jít do týmu jako je Fenerbahce, Besiktas, Olympiakos. Prostě do týmů s velkým jménem protože jinak může zůstat v Nizozemsku.

Reagovat
ladyboy arsenal

Ne, v Ajaxu se neprosadil, další šanci už nedostane, kéž by mohl zůstat v Twente, to je klub pro něj jak ambicemi tak stylem fotbalu co hrají

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclav Cerny patri jednoznacne mezi nase nejzajimavejsi a nejkoukatelnejsi hrace co se tyce stylu hry,techniky,proste dribler.Myslim ze se horko tezko da zpocitat na prstech jedne ruky zajimavejsi cesky hrace tehle generace,Mozna Patrik Schick opravdu marne patram po dalsim.ted me napadl Ostrak z Karvine ale to je samozrejmne prozatim nizsi level.Ono uprimne ani v driv jich tu moc nebylo.Kdysi Milan Pacanda.dodnes nechapu ze to ten kluk nedotahl dal.Zajimavi technik byl Marek Hainz mozna Honza Simak a samozrejmne Karel Poborsky.Pokud vas napada nekdo dalsi budu rad kdyz me ho pripomenete a to jak dnesni hrace tak ty co uz nehraji.

Reagovat
Greny

Tak Pacanda neměl možnost jak to dotáhnout dal.. když ho zrakvilo to prase že Žižkova Zakopal nebo jak se jmenoval... Pak už to byl známej příběh...přestup tím padl, problémy se životosprávou atd, a v té době ještě nebyla taková kvalita ve zdravotnictví ... Jak sám říkal Pacanda od toho zranění jsem věděl že už to daleko nedotáhnu protože ta noha už nebyla nikdy stoprocentní

Reagovat
Greny

A zapomel jsi na Honzu Šimáka

Reagovat
Hlahart

Nezapomněl

Reagovat
Greny

Ajo sry jsem to přehlídl

Reagovat
dave30

Vašek je opravdu velice zajímavý hráč, který má něco, co většině našich hráčů chybí. On umí a hlavně se nebojí 1 na 1. Má to malý háček. Viděl jsem několik jeho zápasů a vadila mi u něj jedna věc. Nedovede odhadnout správný moment, kdy má míč odevzdat. Prostě krásně obejde 2 hráče a místo přihrávky jde ještě do třetího, o míč přijde a tím je předešlá krásná akce znehodnocena. A to se mu děje dosti často. Až toto ještě vylepší, tak to bude hodně nadstandartní hráč, zajímavý pro daleko kvalitnější kluby. Budeme věřit.

Reagovat
osobnostx

Přesně, předržuje balon a zpomaluje hru.

Reagovat
smazaný uživatel

I tohle se dá říct no

Reagovat
herbage

Lukáš Zelenka, Marek Kulič, Jirka Štajner, Štěpán Vachoušek. Škoda, že většina z nich ten talent promrhala

Reagovat
smazaný uživatel

Twente Černý

Reagovat
h8_sfatto

tak snad Kluivert nepřestoupí do Twente, stejně je zajímavé, že v průměrném Utrechtu si nevrznul a v Twente mu to pálí, asi lepší banda kolem něj

Reagovat
cortan

V Utrechtu mel tusim nejaky neshody nebo tak neco. V Twente hraje vepredu s Danilem a Menigem a vsichni tri spolu hrali v Jong Ajaxu, v tom to mozna bude.

Reagovat
AjaxFans

Kluivert? Co by dělal v Twente

Reagovat
ladyboy arsenal

Zas tak zajímavý to není...za prvé Utrecht často vůbec na křídla nehraje a za druhé oni sou specifický v tom, že kostru toho týmu tvoří stejní hráči po mnoho sezón, takže přes ty starý mazáky je to těžký se do sestavy dostat

Reagovat
smazaný uživatel

Link AJAX PSV?

Reagovat
Coutinho10

dava i v tv na Arena Sport 1

Reagovat
Seydou Doumbia

Antohny super, Promes špatný. Haller podle očekávání dobrý výkon. Hlavičkové souboje, sklepavačky a bránění míče tělem a rozehravání dále...v dobrém systému může být platný ten ghanský maratonec jen jsem čekal že zápas Ajax otočí, protože drtili PSV jak cyp od toho 2-2

Reagovat
Pharrell

Haller a Ghanský? On je bývalý reprezentant Francie ne? A teď reprezentuje Pobřeží Slonoviny.

Reagovat
AjaxFans

On myslí ale Kuduse

Reagovat
Seydou Doumbia

Nn, myslel jsem Hallera...vypadá jak ghanský vytrvalec

Reagovat
AjaxFans

Aha Videls cely match?

Reagovat
Seydou Doumbia

až druhý poločas...jsem včera trochu pil a dnes odpoledne se musel prospat

Reagovat
AjaxFans

Já už jsem si to odbyl v pátek Vypáleno skoro 40litru slovy,tak ono to láká

Reagovat
Seydou Doumbia

To bych do hodiny byl pod stolem. Jinak ten Šůrs hraje hodně riskantní a drsný fotbal co? Viděl jsem ho v LM i dnes a jemu nědělá problém nabrat rychlost +- 30 km/h a po 30 metrovém sprintu někoho sejmout...dnes v závěru vyryl solidní kretovinu jak sejmul míč i toho Maxe tuším

Reagovat
AjaxFans

To je celý on Docela často někoho zaryje,ale zdá se mi,že má lepší rozehru než Blind.Za to Onana me nervuje,ty jeho riskantní rozehry Škoda,že byl Haller o krok v Ofsidu

Reagovat
Seydou Doumbia

Vypadá jak klasický ghanský maratonec nebo běžet na 5 a 10 km některým hráčům dělám osobité přezdívky

Reagovat
AjaxFans

Anthony super,jen škoda,že podělal akci,z které jsme dostali gól.Holandsky admin nemůže ani cítit Promese,přitom on těžil hodně z akcí Hakima, když byl ještě u nás.Haller bude dobrý Škoda,že nedostává šanci Martínez

Reagovat
Seydou Doumbia

Pěkný zápas ale

Reagovat
Gazdo

Nie je to Antony? Ma tam to h v mene ci nie?... Inak on je tusim prave kridlo ze? Neres uz nehrava, respektive mal nejake problemy preco sa Antony dostal pred neho? Ajax tuto sezonu som vobec nevidel este a to dianie moc nesledujem u nich tak by ma to zaujimalo lebo Neres mi kedysi prisiel strasne zaujimavy hrac

Reagovat
AjaxFans

Máš pravdu,je to Antony David má po zranění a ještě není fit.Svoji šanci zase dostane.Hlavne,aby teď vedení prodloužilo s Brobeym

Reagovat
Gazdo

Dik. Problem ale je ze obaja hrat ale asi nebudu to znamena ze jeden asi pojde. Koho by si si radsej nechal? Od oboch by som teda cakal ze pojdu do top klubov v europe a od Davida som to teda cakal uz po tej sezone co ste mali tu uzasnu cestu LM

Reagovat
AjaxFans

Doufám,že zůstanou oba.Neresova cena asi po zranění klesla a za každou cenu bych jej nepouštěl.Mame kvalitní náhradníky,jen to dokázat na hřišti.Podle Holanďanů půjdou asi pryč Promes,Labyad a asi Kleiber.

Reagovat
smazaný uživatel

Promes možná zpátky do Spartaku...

Reagovat
Coutinho10

Haller ale jinak peknej srac, ze ve WHU na to sral, delal ksichty a ted najednou zacal behat a snazit se

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak asi tam byl fakt otrávený a nebavilo ho to...ted má novou motivaci

Reagovat
Coutinho10

j, jako fakt kazdy zapas...za posledni dobu na tak spickovy urovni si fakt neco podobnyho nepamatuju

Reagovat
Seydou Doumbia

Zase nevíme co tam zažíval...třeba byl fakt psychicky v prdeli...viděl jsem ho tuším hned po zranění Antonia v základu a tam fakt vypadal že hlava pracuje proti němu...těžko soudit

Reagovat
Coutinho10

j, takhle to fakt bylo v každým zápase, ale prostě bych věřil tomu, jak se po přestupu do Ajaxu vyjádřil, že mu tam nesedil systém, ale i tak se měl prostě snažit...zvlášť, když přišel za takový velký prachy a přišel do nejlepší ligy na světě...takže toto od něho bylo celkem dost odfláknutý, protože jak jsme dnes mohli ve 2. poločase vidět, tak zase tak marný není, jak se ve WHU prezentoval...škoda, ale na druhou stranu teď pro obě strany dobré řešení a jsem zvědavej, kdo příjde místo něj a nebo možná až tolik ne

https://www.hammers.news/transfer-news/abdallah-sima-now-west-ham-uniteds-number-one-priority-report-claims/amp/

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky pravda. Za ty nehorazný prachy se prostě měl i tak snažit. Ty sis WHU dal mezi hlavní oblíbený kluby teprve nedávno co? A nebo si je tam měl dýl? Sakho by mi seděl spíš někde do francouzský ligy než do WHU

Reagovat
Coutinho10

jojo, teď nedávno hlavně díky Součkovi s Coufalem ...sleduju je každý zápas, takže jsem si říkal, že když jsem si je poslední dobou tolik oblíbil a díky nim fandím celýmu týmu, tak že bych si je měl dát do hlavních...ještě před pár týdny jsem je měl ve vedlejších (nějaký třeba 2-4 měsíce), ale jako vedlejší je až tolik už nevnímám, když je sledujuju pravidelně + přestupové spekulace atd.

j Sakho by asi pomohl, ale taky by mi spíš seděl do Francie no

Reagovat
AjaxFans

Hoši z PSV,kde jste?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele