základní část, 15. kolo
10.01.2021 14:30 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo díky skvělému závěru zvládlo důležitý zápas o záchranu s konkurenčním Willemem

Willem pokračuje ve velkém trápení tímto ročníkem Eredivisie a nyní se mu nepovedl ani klíčový souboj ve Venlu, kterému nakonec podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2. Kvůli dalšímu neúspěchu se v tabulce propadl na předposlední sedmnácté místo s devíti body a v následujícím průběhu ho mohou čekat sestupové starosti. Naopak VVV se po šesti předchozích utkáních konečně raduje z tříbodového zisku

Přitom celek z Tilburgu začal skvěle a díky brzkému gólu dlouho držel hubený náskok, ovšem v závěrečné čtvrthodině selhal. Hrdinou VVV se stal řecký kanonýr Georgios Giakoumakis, který nejprve srovnal stav z pokutového kopu a pak rozhodl o výhře svého týmu ve třetí nastavené minutě. V tomto ročníku Eredivisie již nasázel úctyhodných dvanáct branek a senzačně se osamostatnil na čele tabulky střelců celé soutěže.

První větší možnost se zrodila po šesti minutách, kdy vynikající průnik předvedl Nunnely, ale na brankáře Kirschbauma si nepřišel. Za dalších šest minut naopak zahrozili domácí, nicméně gólman Brondeel zblízka vychytal Da Gracu. Hosté otevřeli účet tohoto nedělního střetnutí v 15. minutě. Jan-Arie van der Heijden se po sérii zblokovaných střel dostal k odraženému míči a z pěti metrů ho nechytatelně napálil pod břevno.

Hosté od tohoto momentu ožili a vzápětí mol navýšit jejich náskok Pavlidis, jenže Kirschbaum se vytáhl s famózním zákrokem. Ve 28. minutě dopravil balón do prostoru tří tyčí Wriedt, avšak rozhodčí Kamphuis jeho zásah neuznal vinou ofsajdu. V dalším průběhu se Willem snažil navýšit svůj náskok a nic nenasvědčovalo tomu, že by o svůj náskok přišel. Vše se ale změnilo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Köhn nešťastně zahrál rukou ve vlastní šestnáctce po centru z pravé strany a Kamphuis díky přezkoumání videozáznamu nařídil penaltu. K té se postavil Giakoumakis a po zemi s přehledem zakončil doprostřed branky. Stejný hráč vsítil rozdílovou trefu téměř v poslední možnou chvíli, jelikož převzal balón od Machacha a následně z hranice šestnáctky pohotově zamířil do levého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele