základní část, 15. kolo
09.01.2021 18:45 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Twente hladce porazilo Emmen i díky dvěma brankám Černého

Twente vstoupilo do nového roku tím nejlepším možným způsobem a s posledním Emmenem příliš práce nemělo, neboť ho porazilo celkem snadno po výsledku 4:1. Ústřední postavou sobotního zápasu se stal český krajánek Václav Černý, který dva góly sám dal a na jeden přihrál, k tomu nebyl příliš daleko ani od hattricku. Celek z Enschede se i díky němu vyhoupl na šesté místo se sedmadvaceti body o skóre před sedmý Groningen.

Hosté naopak zůstávají jako jediní z celé Eredivisie bez vítězství, v patnácti duelech vybojovali pouhých pět bodů a jsou beznadějně poslední osmnáctí, za sedmnáctým Willemem zaostávají o body čtyři. Černý má v tomto ročníku na kontě už šest ligových branek a mezi klubovými střelci je druhý za suverénním Brazilcem Danilem (11 gólů). Ten se tentokráte do základní jedenáctky nevešel a po hodině hry nahradil jiného kanonýra Queensyho Meniga.

Třiadvacetiletý rodák z Příbrami otevřel gólový účet po úvodní opatrnější čtvrthodině, kdy mu do brankového území předložil balón Oosterwolde a následná střela zapadla přímo do vzdálenějšího spodního rohu. Černý byl opět vidět po necelé půlhodině hry, nicméně v nadějné pozici neuspěl a mířil příliš vysoko. Svěřenci trenéra Rona Janse pojistili svůj náskok ve 33. minutě, to měl totiž přesnou mušku Menig.

Pětadvacetiletý útočník obdržel nahrávku od Černého a pak napřáhl z dvaceti metrů, jeho parádní technická střela se odrazila od spodního okraje břevna za brankovou čáru. Hosté nepolevovali ani v následujícím průběhu a asi deset minut před přestávkou poněkolikáté ukázal své umění Černý, avšak z hranice šestnáctky mířil o kousek vedle levé konstrukce. Ve 42. minutě definitivně rozhodl o úspěchu Twente Jesse Bosch.

Ten se po nádherném pasu Oosterwoldeho z levého křídla zjevil u vzdálenější konstrukce a prudkou hlavičkou překonal naprosto bezmocného brankáře Telgenkampa - 0:3. Domácí byli poprvé vidět až krátce po změně stran, jenže Bijl pálil o decimetry nad břevno. Emmen vykřesal naději na bodový zisk v 59. minutě, po přímém volném kopu se probojoval k odraženému míči Miguel Araujo a hlavou přehodil vyběhnutého gólmana Drommela.

Za další čtyři minuty ale vrátil favoritovi vedení nejlepší muž na hřišti Černý. Danilo ho ani ne po minutě strávené na trávníku našel přihrávkou do volného prostoru a český forvard propálil Telgenkampa razantní střelou z deseti metrů. V následujícím průběhu se zjevil ve dvou slibných příležitostech právě Danilo, ovšem na strážce domácí svatyně si nepřišel.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vánoce už byly-1,99????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele