základní část, 15. kolo
09.01.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Groningen neudržel v Utrechtu dvoubrankové vedení a nakonec získal jen bod

Groningen se v uplynulém roce mohl pyšnit výtečnou formou a skvěle začal také v Utrechtu, kde krátce po dvaceti odehraných minutách vedl o dvě trefy. Favorizovaní domácí však snížili zhruba pět minut před koncem úvodního dějství a vyrovnávací trefu vsítili ve čtvrté minutě nastavení zásluhou Gyrana Kerka. Na ligové scéně neprohráli počtvrté za sebou, na druhou stranu zvítězili v předchozích deseti duelech pouze jednou.

V tabulce Eredivisie jim tak stále patří nelichotivé desáté místo a do pohárové Evropy mají poměrně daleko. Naopak hosté mohou být se svým prozatímním účinkováním celkem spokojeni, doposud vybojovali o deset bodů více než jejich sobotní konkurent a jsou sedmí. Přitom Utrecht byl v úvodu utkání aktivnější a balón měl pod kontrolou, po osmi odehraných minutách dokonce nebyl daleko od první změny skóre.

V pokutovém území protivníka se zjevil zcela osamocený Bart Ramselaar, nicméně ve vyložené možnosti selhal a těsně minul levou tyč. Naopak Groningen svou první větší příležitost z 16. minuty přetavil v úvodní gól. Na pravém křídle odvedl velký kus práce Jørgen Larsen a i v obležení dvou protihráčů odcentroval před branku. Míč následně propadl k Patricku Joostenovi a ten hlavou zblízka překonal bezmocného gólmana Oelschlägela.

Neuběhlo ani dalších pět minut a hosté se mohli radovat z dvoubrankového náskoku. Teprve dvacetiletý útočník Larsen převzal nahrávku od El Messaoudiho, na hranici šestnáctky se elegantně otočil a nakonec z deseti metrů ukázkově propálil Oelschlägela. Domácí se však v žádném případě nevzdali a v 39. minutě se vrátili zpět do hry o bodový zisk, podruhé v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže skóroval Ramselaar.

Ten si navedl odražený balón až do pokutového území soupeře a jeho přízemní pokus ze čtrnácti metrů zapadl do vzdálenější spodního rohu i díky teči bránícího Itakury. Utrecht si po změně stran příliš šancí nevypracoval. Po vyrovnání sahal v 64. minutě, kdy hlavičku Mahiho zneškodnil pozorný gólman Padt. Když už se zdálo, že se na vítězství hostujícího celku nic měnit nebude, tak v poslední možnou chvíli udeřil Kerk, jenž z hranice brankového území zavěsil do bližší šibenice.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele