základní část, 15. kolo
09.01.2021 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar ve Zwolle neuspěl a na ligové scéně podruhé za sebou remizoval

Hráči Alkmaaru se ke konci uplynulého roku dostali na vítěznou vlnu a pomalu začali stahovat manko vedoucího Ajaxu, ovšem nyní nedosáhli na tříbodový zisk podruhé za sebou. Po smolné remíze v dohrávce 1. kola s Utrechtem (2:2) nenašli recept ani na houževnaté Zwolle a i přes enormní tlak v samém závěru se s ním rozešli smírně po výsledku 1:1. V tabulce Eredivisie zůstali na pátém místě s osmadvaceti body o sedm bodů za Ajaxem.

Domácí naopak neprohráli potřetí v řadě a jasně ukazují, že to s atakováním horní poloviny tabulky myslí smrtelně vážně. V tuto chvíli jim patří jedenáctá příčka se sedmnácti body. Svěřenci kouče Johna Stegemana prožili naprosto skvělý vstup do sobotního utkání a už po devíti minutách nečekaně vedli. Vůbec poprvé v tomto ročníku skóroval čtyřiadvacetiletý záložník Pelle Clement.

Na pravé křídlo dostal míč Reijnders a po krátkém úniku nezištně přihrál před hranici brankového území. Tam si naběhl právě Clement a ve skluzu nasměroval balón přímo do levého spodního rohu. Hosté se v následujícím průběhu trápili a na pozornou defenzivu protivníka nenacházeli recept až do konce prvního poločasu. Teprve po změně stran přidali a začali si vytvářet slibné možnosti.

V 52. minutě chtěl srovnat stav Boadu, jenže na příliš prudkou nahrávku Wijndala těsně nedosáhl. Za další tři minuty vystřelil z dvanácti metrů Reijnders a proti jeho pokusu se musel vytáhnout brankář Zetterer, který předvedl jistý zákrok. Favorizovanému Alkmaaru se povedlo srovnat krok v polovině druhého dějství. To totiž vypálil z dobrých pětadvaceti metrů norský krajánek Fredrik Midtsjø a jeho skákavý projektil zapadl přesně k bližší konstrukci.

Hosté se v následujícím průběhu snažili zvyšovat svůj tlak a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl otočit vývoj kapitán Koopmeiners. Ten se postavil k přímému volnému kopu z osmnácti metrů a vyprodukoval výtečnou ránu, avšak orazítkoval jen horní tyčku. Zwolle pak ve zbývajícím průběhu ubránilo přijatelný výsledek až do samotného konce.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele