základní část, 15. kolo
09.01.2021 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bero klíčovým mužem! Slovenský rodák výrazně přispěl k výhře Vitesse na půdě Heraclesu

Heracles nenavázal na dvě vítězství před zimní pauzou na půdách dvou klubů ze severu Nizozemska z Heerenveenu a Groningenu a doma v premiérovém klání roku 2021 neuspěl proti ambicióznímu Vitesse. To se díky vlastenci Robina Pröppera a branky od slovenského reprezentanta Matúše Bera posunulo aspoň do nedělního odpoledne na třetí místo tabulky.

Hosté během uplynulých čtyř ligových kol získali pouze čtyři body, nutně tak potřebovali zabrat, aby se opětovně přiblížili vedoucí dvojici v podobě PSV a Ajaxu. Zároveň zásluhou této výhry vyvinuli tlak na Feyenoord, který v tomto kole narazí v rotterdamském derby na Spartu. A musí bezpodmínečně urvat tři body, aby se před arnhemský výběr znovu dostal.

Ačkoli během první pětačtyřicetiminutovky drželo Vitesse na hrací ploše daleko více míč u svých nohou, jeho sok nezaostával například v počtu střel na bránu. Skóre utkání se nakonec měnilo ve 38. minutě, mužstvo z Almela muselo litovat skutečnosti, že pokus zpoza vápna od Bera se nešťastně protečoval za brankovou čáru přes bránícího Kiomourtzogloua i Pröppera.

Domácí po přestávce nenašli adekvátní odpověď na nepříznivý stav. Tentokráte byli lepší, co se týče statistiky uchovávání balónu na svých kopačkách, dostat však svého soupeře pod nějaký větší tlak jednoduše nedokázali. Nakonec brankář Blaswich lovil merunu ze své sítě ještě jednou, jelikož po Dasově pobídce zprava cílil z blízkosti pohotově naběhnuvší si Bero.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele