základní část, 15. kolo
09.01.2021 16:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Posílený Den Haag vyzrál na Waalwijk a v Eredivisii zvítězil po více než třech měsících

Waalwijk nezvládl důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Den Haagem a kvůli inkasované brance krátce po odehrané čtvrthodině mu podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1. ADO tak v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže zvítězilo podruhé a s deseti body se prozatím posunulo na patnácté místo tabulky. RKC naopak po čtvrté porážce v řadě zůstává na čtrnácté pozici s dvanácti body.

Úvod zápasu probíhal spíše v opatrnějším duchu, mírný outsider tohoto sobotního duelu z ničeho nic prorazil v 17. minutě. Po střílené přihrávce Goossense si trochu netradičně zpracoval míč Boy Kemper a okamžitě vystřelil k levé tyči. Brankář Lamprou si sice sáhl na jeho pohotovou střelu z hranice pokutového území, ovšem míči v cestě do vlastní sítě již zabránit nedokázal. Pak se téměř až do konce prvního poločasu nic významného nedělo.

Teprve asi pět minut před přestávkou mohl navýšit náskok hostujícího výběru Kramer, nicméně proti jeho hlavičce zblízka výtečně zasáhl Lamprou. V nastaveném čase úvodního dějství naopak chtěl srovnat Azhil, avšak ten ve velmi slibné pozici mířil těsně vedle levé konstrukce. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil a Den Haag pozorně bránil, Waalwijk se s přibývajícím časem stále snažil zvyšovat svůj tlak.

Krátce po hodině hry předvedl nadějnou individuální akci Van der Venne, jenže poté pálil o kousek nad břevno. Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem byl poprvé vidět střídající Sow, s jeho ranou z dvaceti metrů si ale brilantně poradil připravený gólman Koopmans. Domácí dopravili míč mezi tři tyče v 82. minutě, k jejich smůle nemohl gól Stokkerse v žádném případě platit vinou zřetelného ofsajdu.

O šest minut později se po rohovém kopu zjevil na levé straně šestnáctky osamocený Bakari, jeho tvrdý projektil famózně odvrátil do bezpečí Koopmans. V samém závěru dlouhého devítiminutového nastavení mohl přeci jen srovnat Lutonda, jenž však po geniálně zahraném přímém volném kopu Daneelse trestuhodně selhal a zcela osamocen minul bližší šibenici o několik centimetrů.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nemám jediný duvod nevěřit naší jedničce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele