základní část, 15. kolo
10.01.2021 12:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lutsharel Geertruida (© AFP)

Rotterdamské derby pro Feyenoord, venku vsítil Spartě dvě branky

Feyenoord potvrdil, že zhruba v uplynulém desetiletí vládne rotterdamskému derby se Spartou on, porazil svého městského rivala popáté během posledních osmi vzájemných klání a vrátil se na třetí příčku tabulky, přičemž za druhým PSV zaostává po tomto kole jen o dva body a za prvním Ajaxem o tři. O góly se postarali Lutsharel Geertruida a Nicolai Jörgensen.

Oběma týmům se před vánočními svátky dařilo, domácí si poradili na hřišti Twente, hosté vyhráli snadno nad Heerenveenem, celkově vykazovaly velmi slušnou formu, a tak se mohla čekat papírově vyrovnaná bitva. Jenže svěřenci trenéra Henka Frasera doplatili ve finále na slabou efektivitu. Třeba co se týče počtu střel na bránu, nebyli totiž o nic horší než Feyenoord.

Nutno říci, že mužstvu kouče Dicka Advocaata rozhodně pomohl na psychické pohodě dobrý vstup do tohoto měření sil. Malacia trochu na náhodu vrátil balón do soupeřovy šestnáctky, k němu se sice nepropracoval Sinisterra, ale propadl nakonec k Senesimu, jenž ho adresoval hlavou ihned na volného Geertruidu, a ten z blízkosti pohotově zacílil do zcela prázdné brány.

Ve 31. minutě mohl náskok De club aan de Maas navýšit Pratto, svou táhlou přihrávkou ho uvolnil Toornstra, argentinský forvard, který prožil debut v Eredivisie od svého nedávného přestupu z River Plate, překonal brankáře Okoyeho, jeho střela však narazila jenom do tyčky. Marná byla snaha Sparty na úpravu stavu i proto, že Engels ve 35. minutě pálil dost mizerně.

V 56. minutě se opětovně ozval Pratto, který se ocitl ve vyložené pozici, avšak v zakončení trestuhodně selhal a mířil hodně mimo kýžený a chtěný prostor brány. V 65. minutě spálil svou tutovku též jeho spoluhráč Sinisterra, jenž nasměroval míč pouze nad bránu, až nakonec musel ve čtvrté minutě nastavení zaúřadovat Jörgensen, který využil pobídky Berghuise.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele