Eredivisie - souhrn 11. kola

02.11.2018, 21:56, aktualizováno 04.11.2018, 16:26
Komentáře a souhrny
V sobotu PSV Eindhoven pokračoval ve spanilé jízdě a jeho vítěznou sérii nezastavilo ani Vitesse. Ajax si pohlídal druhé místo vítězstvím nad Willemem II. Alkmaar přehrál De Graafschap. Groningen dokázal přestřílet Excelsior a vyhoupl se z posledního místa pelotonu. Hosté tak jako tak nemají vyhráno, aktuálně by hráli baráž o udržení, na bezpečné pozice ztrácí tři body. Utrecht naopak po výhře nad Den Haagem atakuje pohárové příčky...

FC Utrecht - ADO Den Haag 3:0

04.11.2018 14:30

Góly: 8. Cyriel Dessers, 68. Willem Janssen, 77. Joris van Overeem

Utrecht potvrdil, že se v posledních týdnech dostal do skvělé pohody a tentokráte před vlastními fanoušky snadno přehrál Den Haag v poměru 3:0. Celkově tak zvítězil již popáté v řadě, v Eredivisii zaznamenal čtvrté vítězství po sobě. Tabulkou se po hrůzostrašném začátku posunul už na pátou pozici s osmnácti body a za třetím Feyenoordem zaostává jen o body dva, podle papírových předpokladů tak atakuje pohárové příčky.

Naopak ADO nevyhrál již počtvrté a kvůli tomu klesl na dvanácté místo s dvanácti body. Domácí měli naprosto skvostný vstup do zápasu a po osmi minutách je dostal do vedení Cyriel Dessers. Teprve třiadvacetiletý belgický záložník využil obrovského zaváhání gólmana Groothuizena. Hostující strážce totiž nezpracoval zpětnou přihrávku od Kanona a míč orazítkoval bližší tyč, dotírající Dessers ho pak bez potíží z metru napálil do branky.

Hosté byli blízko k vyrovnání po necelé půl hodině hry. Immers se totiž zjevil ve stoprocentní pozici a nikým nehlídán vypálil z první, ovšem brankář Jensen předvedl senzační reflexivní zákrok a svůj výběr podržel. Ihned po změně stran využil Becker podběhnutí balónu jednoho z domácích hráčů, jenomže zblízka si na pozorného Jensena nepřišel. FC odrazil nápor protivníka v polovině druhého poločasu.

Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval do předbrankového prostoru Letschert a Willem Janssen lehkou tečí usměrnil míč doprostřed branky - 2:0. V 77. minutě bylo definitivně rozhodnuto, třetí branku favorita přidal Joris van Overeem. Čtyřiadvacetiletý záložník využil parádní přešlapovačky Kerka a následné finální nahrávky do volného prostoru, ze tří metrů pak po zemi snadno obstřelil bezmocného Groothuizena.

Za dalších pět minut byl poprvé vidět český krajánek ve službách Den Haagu Tomáš Necid, jen odehrál celé nedělní utkání. Zmírnit porážku svého celku mohl po štiplavé ráně z hranice pokutového území, avšak Jensen parádním zákrokem odvrátil balón na rohový kop. V samém závěru mohl uzavřít gólový účet Tannane, nicméně jeho pokus z dobrých třiceti metrů narazil do vzdálenější konstrukce.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - PEC Zwolle 3:0

04.11.2018 14:30

Góly: 3. Finn Stokkers, 67. Mark Diemers (pen.), 86. Mark Diemers (pen.)

Sittard dokázal překvapit před vlastními fanoušky konkurenční Zwolle po výsledku 3:0 hlavně díky brzké vedoucí brance a dvěma proměněným pokutovým kopům. V tabulce Eredivisie se posunul na desátou pozici se třinácti body a opět se oddálil sestupovým příčkám. Naopak PEC nenavázal na úterní duel národního poháru s De Graafchapem (5:2) a na ligové scéně nezvítězil potřetí za sebou, proto se propadl na třinácté místo s jedenácti body.

Fortuna měla naprosto skvělý vstup do nedělného klání, vedení ji zajistil už po necelých třech minutách Finn Stokkers. Talentovaný dvaadvacetiletý útočník obdržel krásnou kolmici od Ciranniho a pravačkou vypálil přesně k levé konstrukci, brankář van der Hart se natahoval marně. Poté se po vyložených možnostech doslova slehla zem, zajímavá byla až závěrečná pětiminutovka úvodního dějství.

Ve 40. minutě mohl vyrovnat kanonýr Mike van Duinen, jenomže svůj únik na levé straně nezakončil přesně a z mírného úhlu trefil jen nohu gólmana Koşeleva. Za další čtyři minuty po parádním centru Genreaua z pravé strany hlavičkoval v pádu Lam. Domácí strážce sice předvedl skvělý zákrok, ale míč neudržel a ten skončil na tyči. Poté Koşelev zasahoval na brankové čáře a nakonec zažehnal nebezpečí před dotírajícím van Duinenem.

Ihned na to mohl zvýšit náskok Sittardu Semedo, avšak po vyhraném hlavičkovém souboji a následné tvrdé ráně fantasticky zasahoval na brankové čáře van der Hart a balón vytěsnil mimo tři tyče na rohový kop. Po změně stran domácí zodpovědně bránili a svůj náskok pojistili v polovině druhého dějství. Lam byl v šestnáctce PEC zatažen za dres a rozhodčí Bax okamžitě nařídil penaltu, ke které se postavil Mark Diemers.

Pětadvacetiletý záložník si věděl rady a chladnokrevně zavěsil do horního rohu, hostující strážce neměl nárok. S přibývajícím časem bylo všem jasné, že hosté nemají síly ani na snížení a pět minut před závěrečným hvizdem inkasovali potřetí. Hamer totiž evidentně podrazil Stokkerse, uviděl žlutou kartu a na penaltový puntík si znovu postavil míč Diemers. Ani v tomto případě nezaváhal a gólový účet uzavřel střelou do dolního levého rohu.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Emmen 1:1

04.11.2018 12:15

Góly: 30. Arbër Zeneli - 88. Reuven Niemeijer

Heerenveen nedokázal navázat na zlepšenou formu z poslední doby a v domácím prostředí nepotvrdil úlohu favorita, když se s nováčkem ze Emmenu rozešel smírně v poměru 1:1. Přitom ke třem bodům měl dobře nakrčeno a už po půl hodině hry vedl, o hubený náskok přišel dvě minuty před koncem základní hrací doby. V tabulce se nachází na deváté pozici se čtrnácti body, Emmen má na kontě o čtyři body méně a je desátý.

Hosté vstoupili do duelu s velkým odhodláním a první větší příležitost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry. Po špatné rozehrávce obdržel Bijl krásný centr na pravé křídlo, ovšem brankář Hahn proti němu včas vyběhl a nadvakrát mu zamezil ve skórování Heerenveen si koledoval i v nadcházejících minutách a inkasovat mohl ve 27. minutě po odvráceném pasu z pravé strany.

Do balónu se vzápětí opřel z deseti metrů Cavlan a Hahn měl co dělat, aby jeho přízemní dělovku reflexivně vykopl na hranici pokutového území. Domácí z ničeho nic udeřili o tři minuty později. O ukázkový gól se postaral Arber Zeneli, když se postavil k přímému volnému kopu z pravé strany téměř od pomezní čáry a jeho střílený centr z velké vzdálenosti zapadl naprosto přesně do vzdálenějšího horního rohu.

Gólman Scherpen celou situaci podcenil a byl obrovsky překvapen, když se míč klepal v jeho sítí. Od tohoto momentu SC bez větších potíží kontroloval průběh a protivníka vůbec k ničemu nepouštěl. FC se však v žádném případě nevzdal a pořádně zabral v závěrečné desetiminutovce. Nejprve mohl srovnat Chacon, který ale po centru z pravého křídla hlavičkoval z hranice brankového území jen velmi slabě do náruče Hahna.

Mírný outsider nedělního střetnutí se přeci jen dočkal v 88. minutě. Po rohovém kopu Cavlana se ve středu šestnáctky dostal k hlavičce Reuven Niemeijer a balón s milimetrovou přesností nasměroval k pravé konstrukci, bránící Woudenberg byl v souboji příliš pozdě. V nastaveném čase mohl Heerenveenu vrátit vedení Pierie, jenomže po pobídce od střídajícího van Amersfoorta hlavičkoval v záklonu a nakonec hodně nepřesně.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Willem II 2:0

03.11.2018 20:45

Góly: 11. Kasper Dolberg, 22. Frenkie de Jong

Ajax zvládl generálku na veledůležitý středeční duel Ligy mistrů s portugalskou Benficou a outsidera z Tilburgu zdolal v poměru 2:0, když obě dvě své branky vsítil v úvodní polovině prvního poločasu. Díky tomu si udržel pětibodové manko na vedoucí PSV a minimálně do nedělní dohrávky Feyenoordu s Venlem si na třetí příčku vytvořil náskok osmi bodů. Willem nezvítězil na ligové scéně poosmé v řadě a je až čtrnáctý s pouhými deseti body.

Jasný favorit měl naprosto úchvatný vstup do sobotního duelu a během dvaadvaceti minut srazil soupeře na kolena. Do vedení se mohl dostat už po necelých sto dvaceti sekundách hry. Brankář Wellenreuther vyběhl daleko za své branky a neuspěl při odkopu proti Ziyechovi. Ten měl před sebou odkrytou branku a mířil po zemi doprostřed, ovšem s fantastickým obranným zákrokem na poslední chvíli přispěchal Palacios a odvrátil balón na rohový kop.

AFC se přeci jen dočkal v 11. minutě. Přihrávka z pravé strany od Nerese propadla až k dánskému snajprovi Kasperu Dolbergovi, který se do míče opřel z první z osmnácti metrů. Jeho razantní projektil zapadl s naprostou přesností k bližší konstrukci, Wellenreuther se natahoval marně. Za další dvě minuty mohl amsterdamský gigant vést o dvě trefy, jenomže Frenkie de Jong v tomto případě ještě neuspěl.

Ocitl se v samostatném úniku a pak zkusil skórovat technickou střelou, ale hostující strážce vytáhl perfektní reflexivní zákrok a svůj výběr podržel. Domácí se definitivně uklidnili ve 22. minutě. Skvostná akce začala u Tadiče, který roztáhl hru po levém křídle na Tagliafica. Jeho zpětnou přihrávku Ziyech chytře pustil za sebe na de Jonga, jenž vypálil ze čtrnácti metrů a balón usměrnil po zemi k pravé tyči. Wellenreuther byl znovu krátký.

V následujících minutách šetřil Ajax síly a nikam se netlačil. Po většinu času měl míč ve svém držení a protivníkovi ho téměř nepůjčoval, až do závěrečného hvizdu mu nedovolil prakticky nic. Sám si sice také už nic nevypracoval, ovšem vzhledem k raketovému startu mu to vadit nemuselo. V příštím kole zavítá do Rotterdamu a ve střetnutí s Excelsiorem znovu bude spokojen jen se třemi body, Willem se pokusí dostat z krize ve Zwolle.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - BV De Graafschap 1:0

03.11.2018 20:45

Góly: 76. Mats Seuntjens

Favorizovaný Alkmaar opět neoslnil, nicméně v domácí soutěži poprvé po čtyřech zápasech naplno bodoval a to se počítá. Nováčka z De Graafschapu přehrál nejtěsnějším poměrem 1:0 a s patnácti body se posunul na pátou pozici. Jeho sobotní rival dlouhou dobu vzdoroval a sahal alespoň po cenné remíze, nakonec však inkasoval zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. V tabulce mu patří patnáctá příčka s deseti body.

Úvodní půlhodina probíhala v poklidném tempu a diváci se ničeho zajímavého nedočkali. První střela mezi tři tyče byla k vidění až ve 32. minutě, kdy se na hranici pokutového území skvěle uvolnil Mats Seuntjens a jeho štiplavou ránu výborně kryl brankář Jurjus. Za dalších šest minut si Idrissi rychle narazil balón s pozdějším hrdinou Seuntjensem a vypálil z voleje, ale ze čtrnácti metrů mířil příliš vysoko.

AZ se poté zasekl a jen těžko nacházel recept na pozornou defenzívu výběru z Doetinchemu. Pořádně zabral až v závěrečných pětadvaceti minutách. Nejprve byl znovu v akci nejlepší muž na hřišti Seuntjens. Po rychlém přečíslení tři na dva pálil Stengs k zadní tyči a tu těsně minul, pak ještě Idrissi vracel míč před prázdnou branku Seuntjensovi a ten se nemýlil. Jenomže radost z gólu byla předčasná, neboť Idrissi zachytil balón až za koncovou čarou.

Vzápětí to z osmnácti metrů zkusil Idrissi a Jurjus měl co dělat, aby tento razantní projektil odvrátil s vypětím všech sil nad svou branku. Domácí se přeci jen dočkali v 76. minutě. Po nahrávce od Midtsjøa si Seuntjens krkolomně zpracoval balón a následně vystřelil z hranice šestnáctky, míč se parádně odrazil od levé tyče do protější boční sítě. Od tohoto momentu začali hosté hrát na mnohem větší riziko a AZ byl blízko k navýšení náskoku.

Zhruba deset minut před koncem ukázal skvělou kopací techniku střídající Gudmundsson a chytře uvolnil Ouwejana, jehož dalekonosný pokus minul horní tyčku o několik decimetrů. V 84. minutě Idrissi přelstil bránícího Abenu a snažil se trefit místo u vzdálenější konstrukce, ke skórování mu chybělo půl metru. Následně už De Graafschap nedokázal protivníka ničím znervóznit a domů proto odjížděl s prázdnou.

Více informací k zápasu

NAC Breda - Heracles Almelo 2:1

03.11.2018 18:30

Góly: 21. Luka Ilić, 88. Mitchell te Vrede - 60. Brandley Kuwas

Breda navázala na zlepšené výkony z poslední doby a po dvou předchozích remízách teprve podruhé v sezóně vyhrála. Z tříbodového zisku se naposledy radovala v polovině srpna, kdy ve 2. kole přehrála nováčka z De Graafschapu v poměru 3:0. Nyní v domácím prostředí překvapila Heracles Almelo a po výsledku 2:1 mu uštědřila teprve třetí prohru v probíhající ligové sezóně. Díky tomuto úspěchu se vrátila na předposlední sedmnáctou pozici.

Domácí totiž po páteční výhře Groningenu dočasně klesli na osmnácté místo, v tuto chvíli však svého největšího rivala o bod předskočili. S osmi body ztrácejí na šestnáctý Emmen taktéž jediný bod. Hosté nezvítězili potřetí v řadě, i přesto po tomto kole zůstanou na solidní čtvrté příčce s dvaceti body. Po úvodní opatrné dvacetiminutovce udeřil NAC z ničeho nic a z vůbec první vážnější příležitosti sobotního klání šel do vedení.

Luka Ilić předvedl úchvatný průnik na pravém křídle. Podél brankové čáry se zbavil bránícího Merkela a pak z téměř nemožného úhlu obstřelil brankáře Blaswiche, míč zapadl ke vzdálenější konstrukci. Poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, obrázek hry se nezměnil ani po přestávce. Breda skvěle bránila, nicméně stejně jako se nečekaně dostala do vedení, tak o něj přesně po odehrané hodině přišla.

Po přihrávce od Dalmaua převzal balón Brandley Kuwas a pohotovou střelou z pravé strany rozvlnil síť. V 64. minutě dokonce mohl otočit vývoj Peterson, jenomže jeho nezištný přízemní pokus z hranice pokutového území se odrazil od levé tyče zpět do hřiště. Když už se zdálo, že se oba celky spravedlivě podělí po bodu, tak se hrdinou domácího klubu stal sedmadvacetiletý útočník Mitchell te Vrede.

Ten si v 88. minutě posunul míč blíže k soupeřově brance a po centru Rosheuvela z levého křídla zamířil z otočky naprosto přesně pod břevno. Blaswich proti razantnímu pokusu ze tří metrů neměl nárok. Mírně favorizovaným hostům již nezbyl na jakoukoliv odpověď čas a více jak osmnáct tisíc příznivců na stadionu Rat Verlegh začalo po závěrečném hvizdu bouřlivě slavit.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 1:0

03.11.2018 18:30

Góly: 69. Luuk de Jong

PSV se vítězně naladil na důležitý úterní zápas Ligy mistrů v Londýně, kde bude s místním Tottenhamem bojovat o naději na osmifinále. Nyní nejtěsnějším poměrem 1:0 přehrál konkurenční Arnhem. Domácí sice podruhé za sebou nijak neoslnili a zvítězili o jedinou branku, nicméně v nizozemské nejvyšší soutěži udrželi i po jedenácti utkáních stoprocentní bilanci. Momentálně vedou s třiatřiceti body na kontě o pět bodů před druhým Ajaxem.

SBV se po celý průběh statečně držel, už po necelé čtvrthodině dohrával v deseti a oslabení proti letošnímu suverénovi přečkal s jedinou inkasovanou trefou. V tabulce Eredivisie zůstává na pátém místě s patnácti body, nicméně po následujících střetnutích je pravděpodobné, že o nějakou tu pozici klesne. O jediný gól se postaral zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem kanonýr Luuk de Jong, který se v letošním ligovém ročníku prosadil již podeváté.

Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené šance. Hosté se skvěle bránili a protivníka nepouštěli k tolika gólovým možnostem, jak by si asi sám představoval. Jenomže boj o nesmírně cenné body si výrazně zkomplikovali již ve 14. minutě. Danilho Doekhi se totiž snažil čistě zastavit rozběhnutého Lozana, ovšem balón netrefil. A jelikož se jednalo o zmaření vyložené brankové příležitosti, tak se po přímé červené kartě předčasně pakoval do sprch.

Eindhovenský favorit mohl otevřít skóre sobotního duelu krátce po odehrané půl hodině. V samostatném úniku se zjevil rychlonohý Pablo Rosario, ale jeho pokus o kličku skvěle přečetl brankář Eduardo a míč mu doslova ukradl z kopačky. V následujícím průběhu se domácí marně snažili vyzrát na pozornou defenzívu soupeře, nakonec na ní našli recept v 69. minutě a tím tak rozhodli o svém úspěchu.

Sedmadvacetiletý ostrostřelec de Jong si naběhl do předbrankového prostoru na parádní centr Lozana z levého křídla a jemnou tečí usměrnil balón ze tří metrů přesně k pravé konstrukci. Ve zbývajících minutách se domácí nikam netlačili a v poklidu si hlídali jednobrankový náskok, který až do závěrečného hvizdu udrželi. V příštím kole budou plnit úlohu obrovských favoritů v Doetinchemu proti místnímu De Graafschapu, Vitesse narazí na rozjetý Utrecht.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - FC Groningen 2:4

02.11.2018 20:00

Góly: 36. Ryan Koolwijk, 59. Luigi Bruins (pen.) - 26. Mimoun Mahi, 29. Ritsu Doan, 51. Mateo Cassierra, 75. Jannik Pohl

Hráči Groningenu poprvé od 3. kola naplno bodovali, tentokráte v páteční předehrávce 11. kola prokázali skvělou produktivitu na půdě rotterdamského Excelsioru a zaznamenali důležité vítězství v poměru 4:2. Díky tomuto úspěchu dočasně opustili poslední pozici a se sedmi body se posunuli na sedmnáctou příčku. Naopak domácí výběr podruhé za sebou selhal a zůstává desátý s dvanácti body.

Úvodní půlhodina byla nesmírně atraktivní a diváci se dočkali hned několika gólových možností. Tu první si vytvořili domácí už po necelých sedmi minutách, kdy parádní sólo na pravém křídle předvedl Edwards a následně v pádu vypálil, ovšem brankář Padt dokázal tuto bombu reflexivně odvrátit na rohový kop. Stejný hráč mohl dostat svůj tým do vedení krátce po dvaceti odehraných minutách.

Tentokráte z velmi dobré pozice vypálil levačkou a mířil zhruba o půl metrů vedle vzdálenější tyče. Ve 25. minutě se postavil k přímému volnému kopu z nějakých dvaceti metrů Ryan Koolwijk a chytře mířil do levého horního rohu, který vskutku netrefil jen o několik decimetrů. Hosté z ničeho nic prorazili ani ne za šedesát sekund, kdy je překvapivě dostal do vedení marocký záložník Mimoun Mahi.

Na pravém křídle odvedl skvělou práci Reis a poté ve středu šestnáctky uvolnil právě Mahiho, jenž z otočky s milimetrovou přesností zamířil k pravé konstrukci. Za další tři minuty to vypadalo s nadějemi SBV ještě hůře, druhý gól Groningenu totiž vsítil Ritsu Doan. Teprve dvacetiletý japonský reprezentant se po hezké kombinaci na levé straně elegantně zbavil Burneta a poté nekompromisně napálil balón k pravé tyči.

Excelsior se vrátil do hry o bodový zisk necelých deset minut před přestávkou. Po rohovém kopu z levé strany se do míče akrobaticky opřel Koolwijk a parádně rozvlnil síť. FC si nemohl přát lepší vstup do druhého dějství, dvoubrankový náskok mu v 51. minutě vrátil Mateo Cassierra. Jednadvacetiletý Kolumbijec využil sklepnutí od Mahiho a následným fantastickým obloučkem z pětadvaceti metrů šokoval všechny včetně gólmana Stevense.

Domácí strážce se musel blýsknout za dalších šest minut, kdy brilantně jednoruč odvrátil nad horní tyčku plachtící střelu Doana. Mírný favorit tohoto střetnutí se nevzdal a po necelé hodině hry znovu snížil. Po viditelném faulu na Messaouda nařídil rozhodčí Higler pokutový kop, ke kterému se odhodlal Luigi Bruins a bez problémů ho proměnil. Padt si totiž zvolil nesprávnou stranu.

Nápor protivníka mohl definitivně odrazit v 64. minutě Doan, jenomže po narážečce s Zeefuikem výtečně zasáhl Stevens a míč vytěsnil do strany. Hosté se přeci jen mohli konečně uklidnit o jedenáct minut později. Gólový účet totiž uzavřel střídající Jannik Pohl, když ani ne po dvou minutách strávených na trávníku využil parádního pasu od Zeefuika a zblízka překonal bezmocného Stevense. SBV se na jakoukoliv odpověď již nezmohl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven11110039:433
2.AFC Ajax1191130:428
3.Feyenoord Rotterdam1062220:1320
4.Heracles Almelo1162325:2220
5.FC Utrecht1153314:1218
6.AZ Alkmaar1143421:1815
7.SBV Vitesse1143416:1315
8.VVV Venlo1043311:1015
9.SC Heerenveen1135324:2514
10.Fortuna Sittard1134421:2113
11.SBV Excelsior1133516:2312
12.ADO Den Haag1133514:2412
13.PEC Zwolle1132610:1811
14.Willem II1124517:2110
15.BV De Graafschap1131711:2210
16.FC Emmen1124512:2610
17.NAC Breda1122713:258
18.FC Groningen1121810:237
Zbývající zápasy
04.11. 16:45Feyenoord Rotterdam - VVV Venlo

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
AjaxFans
Reagovat
AjaxFans
Reagovat
Stiksxx

a v zimě de Ligt pryč?

Reagovat
AjaxFans

Overmars prohlásil,že v Zimě nikdo neodejde

Reagovat
jáá

Myslíš že ho potřebujem? Blind, Wober, dále se Bakker a Schuurs jeví zajímavě

Reagovat
AjaxFans

Těžko říct,že sestřihu toho zas tak nepoznáš.Plus máme ještě i Veltmana na stopera, hlavně bych chtěl vidět Pera hrát.Hral po dlouhé době jen pohár.Wöber De Light stoperi,Blind je trochu nepotřebný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele