základní část, 11. kolo
04.11.2018 12:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Emmen 1:1

Heerenveen nedokázal navázat na zlepšenou formu z poslední doby a v domácím prostředí nepotvrdil úlohu favorita, když se s nováčkem ze Emmenu rozešel smírně v poměru 1:1. Přitom ke třem bodům měl dobře nakrčeno a už po půl hodině hry vedl, o hubený náskok přišel dvě minuty před koncem základní hrací doby. V tabulce se nachází na deváté pozici se čtrnácti body, Emmen má na kontě o čtyři body méně a je desátý.

Hosté vstoupili do duelu s velkým odhodláním a první větší příležitost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry. Po špatné rozehrávce obdržel Bijl krásný centr na pravé křídlo, ovšem brankář Hahn proti němu včas vyběhl a nadvakrát mu zamezil ve skórování Heerenveen si koledoval i v nadcházejících minutách a inkasovat mohl ve 27. minutě po odvráceném pasu z pravé strany.

Do balónu se vzápětí opřel z deseti metrů Cavlan a Hahn měl co dělat, aby jeho přízemní dělovku reflexivně vykopl na hranici pokutového území. Domácí z ničeho nic udeřili o tři minuty později. O ukázkový gól se postaral Arber Zeneli, když se postavil k přímému volnému kopu z pravé strany téměř od pomezní čáry a jeho střílený centr z velké vzdálenosti zapadl naprosto přesně do vzdálenějšího horního rohu.

Gólman Scherpen celou situaci podcenil a byl obrovsky překvapen, když se míč klepal v jeho sítí. Od tohoto momentu SC bez větších potíží kontroloval průběh a protivníka vůbec k ničemu nepouštěl. FC se však v žádném případě nevzdal a pořádně zabral v závěrečné desetiminutovce. Nejprve mohl srovnat Chacon, který ale po centru z pravého křídla hlavičkoval z hranice brankového území jen velmi slabě do náruče Hahna.

Mírný outsider nedělního střetnutí se přeci jen dočkal v 88. minutě. Po rohovém kopu Cavlana se ve středu šestnáctky dostal k hlavičce Reuven Niemeijer a balón s milimetrovou přesností nasměroval k pravé konstrukci, bránící Woudenberg byl v souboji příliš pozdě. V nastaveném čase mohl Heerenveenu vrátit vedení Pierie, jenomže po pobídce od střídajícího van Amersfoorta hlavičkoval v záklonu a nakonec hodně nepřesně.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele