základní část, 11. kolo
03.11.2018 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 1:0

PSV se vítězně naladil na důležitý úterní zápas Ligy mistrů v Londýně, kde bude s místním Tottenhamem bojovat o naději na osmifinále. Nyní nejtěsnějším poměrem 1:0 přehrál konkurenční Arnhem. Domácí sice podruhé za sebou nijak neoslnili a zvítězili o jedinou branku, nicméně v nizozemské nejvyšší soutěži udrželi i po jedenácti utkáních stoprocentní bilanci. Momentálně vedou s třiatřiceti body na kontě o pět bodů před druhým Ajaxem.

SBV se po celý průběh statečně držel, už po necelé čtvrthodině dohrával v deseti a oslabení proti letošnímu suverénovi přečkal s jedinou inkasovanou trefou. V tabulce Eredivisie zůstává na pátém místě s patnácti body, nicméně po následujících střetnutích je pravděpodobné, že o nějakou tu pozici klesne. O jediný gól se postaral zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem kanonýr Luuk de Jong, který se v letošním ligovém ročníku prosadil již podeváté.

Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené šance. Hosté se skvěle bránili a protivníka nepouštěli k tolika gólovým možnostem, jak by si asi sám představoval. Jenomže boj o nesmírně cenné body si výrazně zkomplikovali již ve 14. minutě. Danilho Doekhi se totiž snažil čistě zastavit rozběhnutého Lozana, ovšem balón netrefil. A jelikož se jednalo o zmaření vyložené brankové příležitosti, tak se po přímé červené kartě předčasně pakoval do sprch.

Eindhovenský favorit mohl otevřít skóre sobotního duelu krátce po odehrané půl hodině. V samostatném úniku se zjevil rychlonohý Pablo Rosario, ale jeho pokus o kličku skvěle přečetl brankář Eduardo a míč mu doslova ukradl z kopačky. V následujícím průběhu se domácí marně snažili vyzrát na pozornou defenzívu soupeře, nakonec na ní našli recept v 69. minutě a tím tak rozhodli o svém úspěchu.

Sedmadvacetiletý ostrostřelec de Jong si naběhl do předbrankového prostoru na parádní centr Lozana z levého křídla a jemnou tečí usměrnil balón ze tří metrů přesně k pravé konstrukci. Ve zbývajících minutách se domácí nikam netlačili a v poklidu si hlídali jednobrankový náskok, který až do závěrečného hvizdu udrželi. V příštím kole budou plnit úlohu obrovských favoritů v Doetinchemu proti místnímu De Graafschapu, Vitesse narazí na rozjetý Utrecht.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad za 1 i s hskou.

Reagovat
smazaný uživatel

Se nepovedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele