Eredivisie - preview 11. kola

02.11.2018, 08:56, aktualizováno 04.11.2018, 08:50
Previews
Feyenoord hraje doma s Venlem a v případě bodového zisku se osamostatní na třetím místě. Heerenveen přivítá nováčka z Emmenu, Utrecht si to rozdá s Den Haagem a Zwolle se představí v Sittardu...
SC Heerenveen - FC Emmen  (neděle 12:15)
Heerenveen předvádí v letošním ročníku nevyrovnané výkony, na druhou stranu se mu daří držet v horní polovině tabulky a nyní v nedělním utkání proti nováčkovi z Emmenu bude plnit úlohu jasného favorita. V dosavadních deseti zápasech vybojoval třináct bodů a nachází se na osmé pozici. Jeho nadcházející protivník získal o čtyři body méně a po minulém utkání klesl do sestupového pásma, konkrétně mu patří deváté místo.

Domácí celek v posledních sedmi střetnutích prohrál pouze jednou a to před necelými čtrnácti dny s vysoce favorizovaným Ajaxem, kterému podlehl vysoko 0:4. Jinak ale dokázal například deklasovat jiného nováčka z De Graafschapu v poměru 5:0, naposledy překvapil velkého konkurenta z Alkmaaru a z jeho půdy si odvezl nesmírně cenný výsledek 3:2. Ve středečním utkání 2. kola KNVB Beker bez potíží zdolal amatérský tým Groene Ster 3:1.

To FC se tak dobrou bilancí rozhodně pyšnit nemůže. Celkově na ligové scéně zvítězil dvakrát, z předchozích sedmi duelů slavil pouze jednou. V minulých pěti případech získal jen dva body, když se rozešel smírně se Sittardem (3:3) a před týdnem s Venlem (1:1). Porážky utrpěl od Zwolle (0:1), Heracles (1:2) a PSV Eindhoven (0:6). Ve středu navíc vyhořel v národním poháru, čtvrtoligovému klubu ODIN'59 senzačně podlehl 1:3.

"Samozřejmě roli favoritů vnímáme, na druhou stranu Emmen je nevyzpytatelný protivník a umí překvapit. Spoléhá na týmovou spolupráci a je velmi nebezpečný po standardních situacích, proto nesmíme nic podcenit. Nemůžeme si myslet, že po výhře v Alkmaaru půjde vše samo, je potřeba stále pracovat na sto procent. Pokud budeme proměňovat nabídnuté možnosti, tak bychom mohli uspět," uvedl na tiskové konferenci kouč SC Jan Olde Riekerink.

Tomu stále budou scházet Schaars (poraněný lýtkový sval) se Schmidtem, hosté mají mnohem větší problémy s marodkou. Na ní se nacházejí Deiman (problémy s kolenem), dále pak Oldenburger, Pedersen, Bos, Marinus, Bannink a Bijlsma. Oba dva výběry na sebe naposledy narazily před více jak osmi lety ve 3. kole národního poháru a Heerenveen tehdy přehrál druholigový celek hladce 3:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.35 - 5.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Utrecht se po příchodu nového kouče Dicka Advocaata dostal do skvělé formy a začíná stoupat tabulkou vzhůru, v nejvyšší soutěži zvítězil třikrát za sebou a celkově neprohrál již čtyřikrát. Nyní se pokusí svou skvělou bilanci rozšířit proti Den Haagu a bude považován za favorita. FC je sedmý s patnácti body, hosté v posledních dvou kolech nezvítězili a kvůli tomu klesli do dolní poloviny Eredivisie. Konkrétně na jedenáctou příčku s dvanácti body.

Domácí se v jednu chvíli až nebezpečně blízko přiblížili k sestupovému pásmu, nicméně pak vybojovali deset bodů ze čtyř případů. Po remíze s posledním Groningenem (1:1) přehráli nejtěsnějším poměrem 2:1 Bredu. Poté stejným výsledkem porazili silný Alkmaar a naposledy si odvezli všechny tři body také z Tilburgu, když vítěznou trefu vsítili necelých pět minut před koncem. Ve středu v národním poháru deklasovali amatérský klub ASWH Hendrik 5:1.

ADO si spíše užíval začátek sezóny, poté totiž šly jeho výkon dolů. V předchozích šesti střetnutích bodoval naplno jen jednou po hubené výhře nad Groningenem (1:0). Jinak uhrál nerozhodný výsledek 1:1 s Arnhemem, Heerenveenem i Bredou, porážku 0:2 utrpěl od Venla. Naprostý kolaps zažil ve čtvrtek v KNVB Beker, kdy i přes brzké vedení utrpěl vysoký debakl 1:5 od rotterdamského Feyenoordu.

Advocaat již delší dobu může počítat se stejným kádrem, na marodce se stále nacházejí Francouz Bahebeck, Dán Makienok, Němec Strieder a brankář Marsman. "Potřebovali jsme pozitivní impuls a ten přišel, i tak máme co zlepšovat. Našim cílem je probojovat se do evropských pohárů, k tomu potřebujeme konstantní výkony. Den Haag nepodceníme, dokáže totiž překvapit a umí zahrát naprosto perfektně," vyjádřil se s respektem domácí stratég.

Hosté přijedou bez Kishny s Davidem (oba poraněné koleno), potíže s kotníkem trápí Yuninga a připraven není ani Bakker, Immers či El Khayati. "Porazit Utrecht na jeho stadionu v této formě se zdá být téměř nemožné, i přesto bychom rádi využili předpokládaného ofenzivního pojetí. Musíme být naprosto koncentrovaní a je třeba se vyvarovat velkých chyb. Za určitých okolností bychom brali i bod," uvedl se skromnými plány lodivod ADO Alfons Groenendijk.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.73 - 5.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Sittard - PEC Zwolle  (neděle 14:30)
Oba dva nedělní protivníci se momentálně nacházejí v dolní polovině Eredivisie, nicméně mnohem větší ambice určitě mají hosté ze Zwolle. Ti jsou v tuto chvíli na dvanácté pozici s jedenácti body, rádi by určitě zabojovali o evropské poháry. Naopak Fortuna má hlavní úkol se zachránit a prozatím je na hraně sestupového pásma. S deseti body ji patří čtrnáctá příčka a před šestnáctým Emmenem disponuje náskokem jediného bodu.

Sittard hned na úvod poznal kvalitu Eredivisie a na první vítězství čekal do 5. kola, kdy nejtěsnějším poměrem 3:2 zdolal Bredu. Další výhru zaznamenal v důležitém souboji s jiným nováčkem z Doetinchemu, první tříbodový zisk na vlastním stadionu vybojoval proti De Graafschapu po výsledku 3:1. Před týdnem se snažil vzdorovat silnému Arnhemu a i přesto mu podlehl 1:2, ve čtvrtek přešel přes 2. kolo národního poháru.

V něm zavítal do Nijmegenu a po hodně divokém průběhu nakonec uspěl (3:2). "Už jsme si zvykli na zběsilé tempo a vysokou úroveň, aklimatizační období je doufám za námi. Naše sebevědomí šlo v několika posledních týdnech nahoru, jsme sehranější a na výkonech je to znát. Zwolle je pro mě mírným favoritem. Je ambiciózní a má skvělý tým, to ovšem neznamená, že ho teď nemůžeme porazit," vyjádřil se optimisticky kouč Fortuny René Eijer.

PEC měl taktéž pomalejší rozjezd, nicméně s přibývajícími zápasy začal ukazovat svou pravou sílu. V předchozích pěti ligových duelech prohrál pouze jednou a to s favorizovaným Feyenoordem (0:3). Jinak si poradil s Emmenem (1:0) i Excelsiorem (2:1) a smírně se rozešel s Alkmaarem (2:2) a minule taktéž s Heracles (1:1). Stejně jako jeho nadcházející rival generálku zvládl, v KNVB Beker deklasoval De Graafschap 5:2.

Hostující trenér John van 't Schip postrádá Boera s van Polenem (oba poraněné koleno). Po operaci achilovky se ještě nezotavil Koppers a tříslo pro změnu trápí van Crooije. Na trávník se k tomu nepodívá ani Elbers. Domácí nemohou využít služeb Dianessyho (potíže s kolenem), Vlijtera (problémy s kolenními vazy) a Heeringse s Američanem Novakovičem. Trest za žluté karty si k tomu bude odpykávat slovenský obránce Ňinaj. Oba dva soupeři na sebe naposledy narazili v roce 2013 v KNVB Beker a očekávání naplnil favorit ze Zwolle (2:0).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.65 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Feyenoord Rotterdam - VVV Venlo  (neděle 16:45)
Feyenoord by rád navázal na předloňský titul, ovšem už necelá první třetina tohoto ročníku mu ukázala, že to bude mít více než složité. V tuto chvíli se nachází na třetím místě tabulky s dvaceti body a za vedoucím PSV zaostává o propastných deset bodů, před čtvrtým Heracles je jen díky lepšímu skóre. Nyní se pokusí naplnit papírové předpoklady proti Venlu, které si však vede nad očekávání velmi dobře.

Rotterdamský celek prohrál v dosavadním průběhu pouze dvakrát. Před týdnem zavítal do Amsterdamu a ve šlágru se snažil zaskočit Ajax. Jenomže už od 5. minuty hrál v oslabení a v deseti na takto silný výběr nestačil, podlehl mu hladce 0:3. "Je jasné, že červená karta zápas výrazně ovlivnila. Štěstěna k nám nebyla nakloněna, na to se ale vymlouvat nebudeme. Musíme tento zápas hodit za hlavu, před námi je jich mnoho," řekl Giovanni van Bronckhorst.

Domácí si alespoň částečně spravili chuť ve 2. kole národního poháru, kdy přivítali Den Haag a po ofenzivním koncertu ho deklasovali 5:1. "Každý duel je jiný, jedno zklamání nás nesmí rozhodit na delší dobu. Jestliže chceme myslet na první místo, tak musíme být téměř stoprocentní. Na druhou stranu nevěřím, že by AFC či PSV nepotkala nějaká krize. Venlo nepodceníme, chceme být lepší ve všech ohledech," vyjádřil se na tiskové konferenci třiačtyřicetiletý domácí trenér van Bronckhorst.

Hosté se po skvělém vstupu do nového ročníku lehce zasekli. V prvních šesti zápasech prohráli jednou a to ještě po skvělém taktickém výkonu s Ajaxem (0:1). Následně se jim nepovedl souboj s Excelsiorem (0:1) a poté neměli šanci ani proti PSV (0:4). Vzápětí zdolali Den Haag (2:0) a smírně se rozešli s Emmenem (1:1). V národním poháru nedokázali překvapit Alkmaar a z jeho půdy si odvezli porážku 0:2.

Loňský čtvrtý celek nejvyšší nizozemské soutěže bude postrádat obránce St. Justeho, jenž si bude odpykávat trest za vyloučení s Ajaxem. Kvůli zranění je mimo hru další bek Haps a také Kolumbijec Sinisterra. VVV nemůže využít služeb Dekkera, jenž laboruje s třísly, za vyloučení v Emmenu bude pykat Roel Janssen. Ve vzájemných utkáních uplynulého ročníku bylo překvapivě úspěšnější Venlo, které ukořistilo cenné čtyři body po remíze 1:1 a těsné výhře 1:0 v jarní odvetě.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.32 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - Heracles Almelo  (sobota 18:30)
Breda v dosavadním průběhu nejvyšší nizozemské soutěže zvítězila jen jednou, a proto se nachází na předposlední sedmnácté pozici s pouhými pěti body. Před posledním Groningenem je o bod, na šestnáctý Emmen má manko čtyř bodů. Nyní se své konto pokusí rozšířit proti rozjetému Heracles, jemuž se naopak daří nad očekávání. S dvaceti body je čtvrté a za třetím Feyenoordem zaostává o skóre, nyní tak bude považováno za mírného favorita.

NAC naplno bodoval ve 2. kole, kdy před vlastními fanoušky bez potíží přehrál De Graafschap po výsledku 3:0. Od té doby nebodoval šestkrát v řadě, v předchozích dvou duelech se přeci jen zvedl. Nejprve vybojoval remízu 2:2 s Tilburgem, naposledy přečkal několik obrovských příležitostí Den Haagu a se štěstím uhrál nerozhodný výsledek 1:1. Hosté jsou zatím největším překvapením letošního ročníku Eredivisie.

V deseti kolech prohráli dvakrát a dvakrát také remizovali, na kontě mají hned šest vítězství. Za zmínku určitě stojí duel v Amsterdamu, kdy obrali věhlasný Ajax (1:1), porazit dokázali i silný Alkmaar (3:2) či Heerenveen (5:3). Nicméně oproti sobotnímu protivníkovi mají jeho výsledky klesající tendenci. V minulých třech ligových kláních zdolali jen Groningen (4:1), vysoko podlehli Arnhemu (0:4) a smírně se rozešli se Zwolle (1:1).

Generálka na tento duel jim příliš nevyšla, neboť vypadli ve 2. kole národního poháru s Vitesse (0:2). "Je velmi těžké udržet konstantní výkonnost po celou dobu, v tato vyrovnané soutěži musíte počítat se ztrátami. Naše forma šla lehce dolů, na druhou stranu jsou hráči odhodláni držet se co nejdéle v horních patrech. Zápas s Bredou bude náročný, od soupeře očekávám houževnatý výkon na hranici možností," uvedl hostující trenér Frank Wormuth.

Tomu scházejí van der Water, Pröpper, Jakubiak a Hardeveld, jeho protějšek Mitchell van der Gaag nenasadí van Anholta, Damena, Kastaneera, Mührena, Fernandese a Rommense. "Všichni cítíme, že jsme na dobré cestě. Samozřejmě se nacházíme ve složité situaci, ale sezóna bude ještě dlouhá. Nyní čelíme nesmírně produktivnímu rivalovi, který umí udeřit téměř z jakékoliv pozice. Pevně doufám, že se s tím popereme," řekl van der Gaag krátce.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.44 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PSV Eindhoven - SBV Vitesse  (sobota 18:30)
Po deseti kolech zůstává PSV v Eredivisie stoprocentní. A teď narazí na soupeře, proti kterému se mu dlouhodobě velmi dobře daří, vyhrál nad ním už totiž devětkrát za sebou. Vitesse každopádně patří k těm lepším celkům, které aktuálně působí v nizozemské nejvyšší soutěži, nachází se na páté příčce a třikrát z posledních čtyř případů zvítězilo.

Domácí se před svými fanoušky budou muset doslova zpovídat. Protože jejich pouť v Nizozemském poháru skončila nečekaně už tento týden. Opravdu málokdo čekal, že by mohli vypadnout ve 2. kole po prodloužení s druholigovým Waalwijkem. "Můžeme prohrát, avšak ne způsobem, jakým se to stalo," mrzelo trenéra Marka van Bommela.

S ohledem na náročný program nechal proti Waalwijku odpočívat značné množství svých obvyklých opor. A to se ukázalo jako šeredně nedobrý nápad. "Byla to moje zodpovědnost, jakou sestavu jsem vybral. Myslel jsem, že uspějeme, ale ukázal se opak," smutnil. "Do fotbalu musíte dát všechno, jenže to jsem teď neviděl. To jsem také svým hráčům řekl."

Už příští týden zajede PSV v rámci Ligy mistrů na půdu Tottenhamu. Tentokráte by však k nějaké výraznější rotaci v úvodní jedenáctce dojít nemělo, byť v Londýně ho čeká důležitý zápas. Vrátit by se měl útočník Steven Bergwijn, který vynechal poslední tři duely. "Je připravený. A jsme určitě rádi," potvrdil van Bommel.

Na rozdíl od PSV se arnhemskému klubu podařilo proklouznout do další fáze KNVB Bekeru, venku totiž skolil Heracles. Na domácí půdě se mu opravdu hodně daří, z možných patnácti bodů vytěžil slušných deset, přičemž naposledy se před ním sklonila i Fortuna Sittard. Venku zatím z pěti utkání uspěl naplno pouze na hřišti Zwolle.

Rasmus Thelander, Roy Beerens, Alexander Büttner, Arnold Kruiswijk a Tim Matavž, to je pětice hráčů, která by hostům neměla být kvůli různým zdravotním potížím k dispozici. "Je docela těžké hrát proti Vitesse. Hraje trošku jinak než většina ostatních," říkal van Bommel. "My se ovšem budeme soustředit na vlastní styl. Jsme dobře připraveni."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.49 - 7.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - Willem II  (sobota 20:45)
Ajax v úvodních deseti kolech této sezóny hned osmkrát za sebou zvítězil, přesto i s touhle velmi slušnou statistikou okupuje až druhé místo v tabulce, a to navíc s pětibodovou ztrátou na první PSV. I proto mu velí povinnost nad Willemem II zvítězit a tajně doufat, že jeho konkurent prostě jednou zaváhá. Aktuálně domácí neprohráli už osmkrát v řadě.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga si vedou na všech třech frontách, tedy v lize, KNVB Bekeru i Lize mistrů, úspěšně. Rozhodně jsou v dobré pohodě, byť zatím v Eredivisie působí spíše jako kompars oproti hlavní roli, kterou hraje stoprocentní PSV. S postupem do dalšího kola Nizozemského poháru neměli de Godenzonen potíže a přešli přes Deventer.

A právě tenhle poslední duel byl velmi důležitý pro českého rodáka Václava Černého, jenž se po dlouhodobém zranění konečně objevil v sestavě Ajaxu. Vypadá už zcela fit. "Je rychlý, jeho předností je perfektní dribling s míčem a dobrá střela. Určitě ho využijeme," sliboval ten Hag, že by proti Willemu II mohl aspoň jako náhradníka jednadvacetileté křídlo využít.

Ačkoli Černý ani zdaleka nepatří k těm zásadním oporám amsterdamského celku, v klubu s ním bezpodmínečně počítají. A nejinak je tomu u jeho lodivoda. "Ve středu podnikl klíčový krok. Máme všichni velkou radost," pokračoval ten Hag, jenž celkově nemá problémy s absencemi, pořád mu nebude k dispozici jen obránce Jöel Veltman.

S ohledem na náročný program je pravděpodobné, že ke změnám v domácí sestavě v nynějším kláním dojde. "Potřebujeme všechny hráče z kádru. Všechno se bude rozhodovat v dubnu příštího roku a nikdo není schopný hrát 60 utkání v kuse," říkal domácí stratég. "Můžeme rotovat v sestavě a některým hráčům dopřát odpočinek."

Hosté nemají dobrou formu, naposledy se z vítězství v Eredivisie radovali na konci srpna, od té doby z možných jednadvaceti bodů vydolovali jen čtyři a nacházejí se jen těsně nad sestupovým pásmem. V KNVB Bekeru na druhou stranu neměli problém se Spakenburgem. Chybět jinak bude tilburgskému klubu pouze zraněný forvard Karim Coulibaly.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.06 - 16.10 - 37.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - BV De Graafschap  (sobota 20:45)
Alkmaar v poslední době upadl do krize a bude mít co dělat, aby se ještě vůbec mohl vrátit do boje o mistrovský titul. Na vedoucí PSV má totiž manko hrozivých osmnácti bodů, za druhým Ajaxem zaostává o bodů třináct. V dosavadním průběhu jeden z hlavních aspirantů na evropské poháry získal jen dvanáct bodů a je až devátý. Nyní se pokusí naladit na vítěznou vlnu proti nováčkovi z De Graafschapu, který se v nejvyšší soutěži prozatím srdnatě drží.

AZ sice v úvodních dvou kolech své protivníky deklasoval, jenomže v následujících osmi zápasech bodoval naplno pouze jednu. V tuto chvíli se musí smířit s nelichotivou bilancí tří ligových porážek v řadě za sebou, když po debaklu v Amsterdamu s místním Ajaxem (0:5) nevyzrál na Utrecht (1:2). Před týdnem si neporadil ani s konkurenčním Heerenveenem a podlehl mu nejtěsnějším poměrem 2:3. Chuť si alespoň částečně spravil uplynulou středu.

V národním poháru totiž přivítal Venlo, výborně pracoval v defenzívě a svého protivníka zdolal 2:0. Momentálně se horlivě hovoří o možném odchodu současného trenéra Johna van den Broma, který u AZ působí již čtyři roky. "Jestli tým potřebuje nový impuls, tak rozhodnutí není na mě. Snažíme se odvádět maximum. Pevně věřím, že se co nejrychleji dostaneme do pohody a začneme vítězit," zametá van den Brom spekulace pod stůl.

V sobotním klání stále nemůže využít služeb několika marodů, mimo hru jsou Boadu, de Boer, Helmer, Wuytens a i český krajánek Mihálik. "De Graafschap jistě bude čekat na své šance a pravděpodobně se pokusí využít nějaký rychlý brejk. Musíme hrát zodpovědně zezadu a především v koncovce je potřeba zachovat chladnou hlavu. Spokojeni budeme pouze se třemi body, nic jiného nás ani zajímat nemůže," dodal závěrem dvaapadesátiletý stratég.

Výběr z Doetinchemu spoléhá na domácí prostředí, v posledních třech utkáních před vlastními fanoušky zvítězil hned dvakrát a to nad Tilburgem (2:1) i Excelsiorem (4:1). Díky těmto úspěchům opustil sestupové pásmo, s deseti body je patnáctý. Úterní duel KNVB Beker se mu však vůbec nevyvedl, neboť vysoko podlehl Zwolle 2:5. Do Alkmaaru tradičně přijede bez tří jmen, dlouhodobě zranění totiž zůstávají Abdulahi, van de Pavert i Vreman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 8.15 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - FC Groningen  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce 11. kola se Groningen pokusí rozšířit své hubené konto v Rotterdamu proti místnímu Excelsioru. Tradiční účastník nejvyšší nizozemské soutěže ještě před několika lety pravidelně bojoval o evropské poháry, teď se však potácí na samém dně Eredivisie s pouhými čtyřmi body a za sedmnáctou Bredou zaostává o bod. V minulém kole sahal po senzačním úspěchu proti suverénnímu PSV a na dobrý výkon určitě bude chtít navázat i teď.

Hosté v dosavadních deseti duelech zvítězili pouze jednou a to ve 3. kole, kdy si odvezli hubené vítězství 1:0 z Doetinchemu po skalpu místního De Graafschapu. Od té doby vybojovali bod pouze s Utrechtem (1:1), poté podlehli Den Haagu (0:1), Heracles (1:4) a před týdnem také Eindhovenu (1:2). S tímto soupeřem sice vedli, nakonec ale prohráli inkasovanou brankou zhruba tři minuty před koncem normální hrací doby.

"Jsem na hráče pyšný. Dali do toho všechno a rozhodně nehráli s takto kvalitním soupeřem druhé housle. Výsledek byl pro nás krutý, na druhou stranu nám ukázal, že jsme schopni plnit taktický plán. Excelsior spoléhá na standardní situace a dokáže být důrazný v pokutovém území. Jedeme si pro tři body, je čas zabrat a zvednout si tak sebevědomí," uvedl odhodlaně na tiskové konferenci hostující trenér Danny Buijs.

Domácímu celku momentálně patří desátá pozice s dvanácti body, v poslední době se mu daří jen před vlastními fanoušky. Na vlastním stadionu totiž dokázal porazit Venlo (1:0) i trochu překvapivě Arnhem (2:0). Na druhou stranu odjížděl s prázdnou ze Zwolle (0:2) a minule také z Doetinchemu, kde podceňovanému De Graafschapu podlehl vysoko 1:4. V loňských vzájemných zápasech byl vždy úspěšnější domácí celek.

Na podzim slavil SBV po výsledku 2:0, Groningen mu to v jarní odvetě vrátil i s úroky v poměru 4:0. Kouč Excelsioru Adrie Poldervaart již může počítat s brankářem Stevensem, který si odpykal jednozápasový distanc za vyloučení proti Vitesse. Mimo hru zůstávají Islanďan Anderson a Američan Payne, k nim přibyl vykartovaný Mattheij. Buijs by mohl mít k dispozici téměř kompletní výběr, jistotu startu nemají pouze nemocný Mahi s lehce zraněným Breijem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.43 - 2.66
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven10100038:430
2.AFC Ajax1081128:425
3.Feyenoord Rotterdam1062220:1320
4.Heracles Almelo1062224:2020
5.SBV Vitesse1043316:1215
6.VVV Venlo1043311:1015
7.FC Utrecht1043311:1215
8.SC Heerenveen1034323:2413
9.AZ Alkmaar1033420:1812
10.SBV Excelsior1033414:1912
11.ADO Den Haag1033414:2112
12.PEC Zwolle1032510:1511
13.Willem II1024417:1910
14.Fortuna Sittard1024418:2110
15.BV De Graafschap1031611:2110
16.FC Emmen1023511:259
17.NAC Breda1012711:245
18.FC Groningen101186:214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
AjaxFans

Vietesse, máš na to

Reagovat
Phreak71

Pojď, Willem!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele