základní část, 11. kolo
04.11.2018 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - ADO Den Haag 3:0

Utrecht potvrdil, že se v posledních týdnech dostal do skvělé pohody a tentokráte před vlastními fanoušky snadno přehrál Den Haag v poměru 3:0. Celkově tak zvítězil již popáté v řadě, v Eredivisii zaznamenal čtvrté vítězství po sobě. Tabulkou se po hrůzostrašném začátku posunul už na pátou pozici s osmnácti body a za třetím Feyenoordem zaostává jen o body dva, podle papírových předpokladů tak atakuje pohárové příčky.

Naopak ADO nevyhrál již počtvrté a kvůli tomu klesl na dvanácté místo s dvanácti body. Domácí měli naprosto skvostný vstup do zápasu a po osmi minutách je dostal do vedení Cyriel Dessers. Teprve třiadvacetiletý belgický záložník využil obrovského zaváhání gólmana Groothuizena. Hostující strážce totiž nezpracoval zpětnou přihrávku od Kanona a míč orazítkoval bližší tyč, dotírající Dessers ho pak bez potíží z metru napálil do branky.

Hosté byli blízko k vyrovnání po necelé půl hodině hry. Immers se totiž zjevil ve stoprocentní pozici a nikým nehlídán vypálil z první, ovšem brankář Jensen předvedl senzační reflexivní zákrok a svůj výběr podržel. Ihned po změně stran využil Becker podběhnutí balónu jednoho z domácích hráčů, jenomže zblízka si na pozorného Jensena nepřišel. FC odrazil nápor protivníka v polovině druhého poločasu.

Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval do předbrankového prostoru Letschert a Willem Janssen lehkou tečí usměrnil míč doprostřed branky - 2:0. V 77. minutě bylo definitivně rozhodnuto, třetí branku favorita přidal Joris van Overeem. Čtyřiadvacetiletý záložník využil parádní přešlapovačky Kerka a následné finální nahrávky do volného prostoru, ze tří metrů pak po zemi snadno obstřelil bezmocného Groothuizena.

Za dalších pět minut byl poprvé vidět český krajánek ve službách Den Haagu Tomáš Necid, jen odehrál celé nedělní utkání. Zmírnit porážku svého celku mohl po štiplavé ráně z hranice pokutového území, avšak Jensen parádním zákrokem odvrátil balón na rohový kop. V samém závěru mohl uzavřít gólový účet Tannane, nicméně jeho pokus z dobrých třiceti metrů narazil do vzdálenější konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele