základní část, 11. kolo
04.11.2018 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Fortuna Sittard - PEC Zwolle 3:0

Sittard dokázal překvapit před vlastními fanoušky konkurenční Zwolle po výsledku 3:0 hlavně díky brzké vedoucí brance a dvěma proměněným pokutovým kopům. V tabulce Eredivisie se posunul na desátou pozici se třinácti body a opět se oddálil sestupovým příčkám. Naopak PEC nenavázal na úterní duel národního poháru s De Graafchapem (5:2) a na ligové scéně nezvítězil potřetí za sebou, proto se propadl na třinácté místo s jedenácti body.

Fortuna měla naprosto skvělý vstup do nedělného klání, vedení ji zajistil už po necelých třech minutách Finn Stokkers. Talentovaný dvaadvacetiletý útočník obdržel krásnou kolmici od Ciranniho a pravačkou vypálil přesně k levé konstrukci, brankář van der Hart se natahoval marně. Poté se po vyložených možnostech doslova slehla zem, zajímavá byla až závěrečná pětiminutovka úvodního dějství.

Ve 40. minutě mohl vyrovnat kanonýr Mike van Duinen, jenomže svůj únik na levé straně nezakončil přesně a z mírného úhlu trefil jen nohu gólmana Koşeleva. Za další čtyři minuty po parádním centru Genreaua z pravé strany hlavičkoval v pádu Lam. Domácí strážce sice předvedl skvělý zákrok, ale míč neudržel a ten skončil na tyči. Poté Koşelev zasahoval na brankové čáře a nakonec zažehnal nebezpečí před dotírajícím van Duinenem.

Ihned na to mohl zvýšit náskok Sittardu Semedo, avšak po vyhraném hlavičkovém souboji a následné tvrdé ráně fantasticky zasahoval na brankové čáře van der Hart a balón vytěsnil mimo tři tyče na rohový kop. Po změně stran domácí zodpovědně bránili a svůj náskok pojistili v polovině druhého dějství. Lam byl v šestnáctce PEC zatažen za dres a rozhodčí Bax okamžitě nařídil penaltu, ke které se postavil Mark Diemers.

Pětadvacetiletý záložník si věděl rady a chladnokrevně zavěsil do horního rohu, hostující strážce neměl nárok. S přibývajícím časem bylo všem jasné, že hosté nemají síly ani na snížení a pět minut před závěrečným hvizdem inkasovali potřetí. Hamer totiž evidentně podrazil Stokkerse, uviděl žlutou kartu a na penaltový puntík si znovu postavil míč Diemers. Ani v tomto případě nezaváhal a gólový účet uzavřel střelou do dolního levého rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele