základní část, 11. kolo
03.11.2018 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - BV De Graafschap 1:0

Favorizovaný Alkmaar opět neoslnil, nicméně v domácí soutěži poprvé po čtyřech zápasech naplno bodoval a to se počítá. Nováčka z De Graafschapu přehrál nejtěsnějším poměrem 1:0 a s patnácti body se posunul na pátou pozici. Jeho sobotní rival dlouhou dobu vzdoroval a sahal alespoň po cenné remíze, nakonec však inkasoval zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. V tabulce mu patří patnáctá příčka s deseti body.

Úvodní půlhodina probíhala v poklidném tempu a diváci se ničeho zajímavého nedočkali. První střela mezi tři tyče byla k vidění až ve 32. minutě, kdy se na hranici pokutového území skvěle uvolnil Mats Seuntjens a jeho štiplavou ránu výborně kryl brankář Jurjus. Za dalších šest minut si Idrissi rychle narazil balón s pozdějším hrdinou Seuntjensem a vypálil z voleje, ale ze čtrnácti metrů mířil příliš vysoko.

AZ se poté zasekl a jen těžko nacházel recept na pozornou defenzívu výběru z Doetinchemu. Pořádně zabral až v závěrečných pětadvaceti minutách. Nejprve byl znovu v akci nejlepší muž na hřišti Seuntjens. Po rychlém přečíslení tři na dva pálil Stengs k zadní tyči a tu těsně minul, pak ještě Idrissi vracel míč před prázdnou branku Seuntjensovi a ten se nemýlil. Jenomže radost z gólu byla předčasná, neboť Idrissi zachytil balón až za koncovou čarou.

Vzápětí to z osmnácti metrů zkusil Idrissi a Jurjus měl co dělat, aby tento razantní projektil odvrátil s vypětím všech sil nad svou branku. Domácí se přeci jen dočkali v 76. minutě. Po nahrávce od Midtsjøa si Seuntjens krkolomně zpracoval balón a následně vystřelil z hranice šestnáctky, míč se parádně odrazil od levé tyče do protější boční sítě. Od tohoto momentu začali hosté hrát na mnohem větší riziko a AZ byl blízko k navýšení náskoku.

Zhruba deset minut před koncem ukázal skvělou kopací techniku střídající Gudmundsson a chytře uvolnil Ouwejana, jehož dalekonosný pokus minul horní tyčku o několik decimetrů. V 84. minutě Idrissi přelstil bránícího Abenu a snažil se trefit místo u vzdálenější konstrukce, ke skórování mu chybělo půl metru. Následně už De Graafschap nedokázal protivníka ničím znervóznit a domů proto odjížděl s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele