základní část, 11. kolo
03.11.2018 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - Willem II 2:0

Ajax zvládl generálku na veledůležitý středeční duel Ligy mistrů s portugalskou Benficou a outsidera z Tilburgu zdolal v poměru 2:0, když obě dvě své branky vsítil v úvodní polovině prvního poločasu. Díky tomu si udržel pětibodové manko na vedoucí PSV a minimálně do nedělní dohrávky Feyenoordu s Venlem si na třetí příčku vytvořil náskok osmi bodů. Willem nezvítězil na ligové scéně poosmé v řadě a je až čtrnáctý s pouhými deseti body.

Jasný favorit měl naprosto úchvatný vstup do sobotního duelu a během dvaadvaceti minut srazil soupeře na kolena. Do vedení se mohl dostat už po necelých sto dvaceti sekundách hry. Brankář Wellenreuther vyběhl daleko za své branky a neuspěl při odkopu proti Ziyechovi. Ten měl před sebou odkrytou branku a mířil po zemi doprostřed, ovšem s fantastickým obranným zákrokem na poslední chvíli přispěchal Palacios a odvrátil balón na rohový kop.

AFC se přeci jen dočkal v 11. minutě. Přihrávka z pravé strany od Nerese propadla až k dánskému snajprovi Kasperu Dolbergovi, který se do míče opřel z první z osmnácti metrů. Jeho razantní projektil zapadl s naprostou přesností k bližší konstrukci, Wellenreuther se natahoval marně. Za další dvě minuty mohl amsterdamský gigant vést o dvě trefy, jenomže Frenkie de Jong v tomto případě ještě neuspěl.

Ocitl se v samostatném úniku a pak zkusil skórovat technickou střelou, ale hostující strážce vytáhl perfektní reflexivní zákrok a svůj výběr podržel. Domácí se definitivně uklidnili ve 22. minutě. Skvostná akce začala u Tadiče, který roztáhl hru po levém křídle na Tagliafica. Jeho zpětnou přihrávku Ziyech chytře pustil za sebe na de Jonga, jenž vypálil ze čtrnácti metrů a balón usměrnil po zemi k pravé tyči. Wellenreuther byl znovu krátký.

V následujících minutách šetřil Ajax síly a nikam se netlačil. Po většinu času měl míč ve svém držení a protivníkovi ho téměř nepůjčoval, až do závěrečného hvizdu mu nedovolil prakticky nic. Sám si sice také už nic nevypracoval, ovšem vzhledem k raketovému startu mu to vadit nemuselo. V příštím kole zavítá do Rotterdamu a ve střetnutí s Excelsiorem znovu bude spokojen jen se třemi body, Willem se pokusí dostat z krize ve Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele