základní část, 11. kolo
02.11.2018 20:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

SBV Excelsior - FC Groningen 2:4

Hráči Groningenu poprvé od 3. kola naplno bodovali, tentokráte v páteční předehrávce 11. kola prokázali skvělou produktivitu na půdě rotterdamského Excelsioru a zaznamenali důležité vítězství v poměru 4:2. Díky tomuto úspěchu dočasně opustili poslední pozici a se sedmi body se posunuli na sedmnáctou příčku. Naopak domácí výběr podruhé za sebou selhal a zůstává desátý s dvanácti body.

Úvodní půlhodina byla nesmírně atraktivní a diváci se dočkali hned několika gólových možností. Tu první si vytvořili domácí už po necelých sedmi minutách, kdy parádní sólo na pravém křídle předvedl Edwards a následně v pádu vypálil, ovšem brankář Padt dokázal tuto bombu reflexivně odvrátit na rohový kop. Stejný hráč mohl dostat svůj tým do vedení krátce po dvaceti odehraných minutách.

Tentokráte z velmi dobré pozice vypálil levačkou a mířil zhruba o půl metrů vedle vzdálenější tyče. Ve 25. minutě se postavil k přímému volnému kopu z nějakých dvaceti metrů Ryan Koolwijk a chytře mířil do levého horního rohu, který vskutku netrefil jen o několik decimetrů. Hosté z ničeho nic prorazili ani ne za šedesát sekund, kdy je překvapivě dostal do vedení marocký záložník Mimoun Mahi.

Na pravém křídle odvedl skvělou práci Reis a poté ve středu šestnáctky uvolnil právě Mahiho, jenž z otočky s milimetrovou přesností zamířil k pravé konstrukci. Za další tři minuty to vypadalo s nadějemi SBV ještě hůře, druhý gól Groningenu totiž vsítil Ritsu Doan. Teprve dvacetiletý japonský reprezentant se po hezké kombinaci na levé straně elegantně zbavil Burneta a poté nekompromisně napálil balón k pravé tyči.

Excelsior se vrátil do hry o bodový zisk necelých deset minut před přestávkou. Po rohovém kopu z levé strany se do míče akrobaticky opřel Koolwijk a parádně rozvlnil síť. FC si nemohl přát lepší vstup do druhého dějství, dvoubrankový náskok mu v 51. minutě vrátil Mateo Cassierra. Jednadvacetiletý Kolumbijec využil sklepnutí od Mahiho a následným fantastickým obloučkem z pětadvaceti metrů šokoval všechny včetně gólmana Stevense.

Domácí strážce se musel blýsknout za dalších šest minut, kdy brilantně jednoruč odvrátil nad horní tyčku plachtící střelu Doana. Mírný favorit tohoto střetnutí se nevzdal a po necelé hodině hry znovu snížil. Po viditelném faulu na Messaouda nařídil rozhodčí Higler pokutový kop, ke kterému se odhodlal Luigi Bruins a bez problémů ho proměnil. Padt si totiž zvolil nesprávnou stranu.

Nápor protivníka mohl definitivně odrazit v 64. minutě Doan, jenomže po narážečce s Zeefuikem výtečně zasáhl Stevens a míč vytěsnil do strany. Hosté se přeci jen mohli konečně uklidnit o jedenáct minut později. Gólový účet totiž uzavřel střídající Jannik Pohl, když ani ne po dvou minutách strávených na trávníku využil parádního pasu od Zeefuika a zblízka překonal bezmocného Stevense. SBV se na jakoukoliv odpověď již nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele