základní část, 11. kolo
03.11.2018 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - Heracles Almelo 2:1

Breda navázala na zlepšené výkony z poslední doby a po dvou předchozích remízách teprve podruhé v sezóně vyhrála. Z tříbodového zisku se naposledy radovala v polovině srpna, kdy ve 2. kole přehrála nováčka z De Graafschapu v poměru 3:0. Nyní v domácím prostředí překvapila Heracles Almelo a po výsledku 2:1 mu uštědřila teprve třetí prohru v probíhající ligové sezóně. Díky tomuto úspěchu se vrátila na předposlední sedmnáctou pozici.

Domácí totiž po páteční výhře Groningenu dočasně klesli na osmnácté místo, v tuto chvíli však svého největšího rivala o bod předskočili. S osmi body ztrácejí na šestnáctý Emmen taktéž jediný bod. Hosté nezvítězili potřetí v řadě, i přesto po tomto kole zůstanou na solidní čtvrté příčce s dvaceti body. Po úvodní opatrné dvacetiminutovce udeřil NAC z ničeho nic a z vůbec první vážnější příležitosti sobotního klání šel do vedení.

Luka Ilić předvedl úchvatný průnik na pravém křídle. Podél brankové čáry se zbavil bránícího Merkela a pak z téměř nemožného úhlu obstřelil brankáře Blaswiche, míč zapadl ke vzdálenější konstrukci. Poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, obrázek hry se nezměnil ani po přestávce. Breda skvěle bránila, nicméně stejně jako se nečekaně dostala do vedení, tak o něj přesně po odehrané hodině přišla.

Po přihrávce od Dalmaua převzal balón Brandley Kuwas a pohotovou střelou z pravé strany rozvlnil síť. V 64. minutě dokonce mohl otočit vývoj Peterson, jenomže jeho nezištný přízemní pokus z hranice pokutového území se odrazil od levé tyče zpět do hřiště. Když už se zdálo, že se oba celky spravedlivě podělí po bodu, tak se hrdinou domácího klubu stal sedmadvacetiletý útočník Mitchell te Vrede.

Ten si v 88. minutě posunul míč blíže k soupeřově brance a po centru Rosheuvela z levého křídla zamířil z otočky naprosto přesně pod břevno. Blaswich proti razantnímu pokusu ze tří metrů neměl nárok. Mírně favorizovaným hostům již nezbyl na jakoukoliv odpověď čas a více jak osmnáct tisíc příznivců na stadionu Rat Verlegh začalo po závěrečném hvizdu bouřlivě slavit.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele