České desetiletí (1): Titulová řežba u Nisy

28.03.2020, 12:56
Profily, historie
Prohýřený dvanáctibodový náskok, tři týmy bojující o titul. O tom nakonec rozhodl až přímý souboj v posledním kole, v němž i dvě tyče dělily Plzeň od mistrovských oslav v sezóně, v níž ani jednou nepobývala na čele tabulky. Bezbranková remíza naopak spustila jásot v řadách domácího Liberce.

Ano, řeč je o sezóně 2011/12. Zatímco dvě z nejslavnějších značek, Slavia a Baník, prožívaly temné období, do horních pater tabulky se vedle hlavních favoritů vyšvihl i liberecký Slovan, jemuž se v předchozí sezóně ani nepovedlo kvalifikovat do evropských pohárů. Pod Ještědem skončil v letní přestávce kouč Petr Rada, jehož místo na lavičce převzal ex-budějovický Jaroslav Šilhavý.

Poslední desetiletí je libereckou tradicí početná cizinecká enkláva, v této sezóně to ale ještě neplatilo. Ze zahraniční hráčů hráli významnější roli jen dlouholeté stálice - Slovák Michal Breznaník, Srb Miloš Bosančić a další Balkánec Renato Kelić. Směrem do defenzivy nový kouč počítal s tím, co v kádru měl z dob dřívějších. Mezi třemi tyčemi pokračoval David Bičík, na krajích obrany Theodor Gebre Selassie s Jiřím Fleišmanem. Šilhavý také potřeboval parťáka do stoperské dvojice k Tomášovi Janů, přišel tak s neortodoxním řešením "předělat" takto kanonýra Jana Nezmara.

Čistit prostor před obrannou čtveřicí měl nadále za úkol Lukáš Vácha, situace vepředu ale doznala velkých. Z brněnské Zbrojovky dorazili ofenzivně ladění Josef Šural a Michael Rabušicem. O finální fázi se měli starat spolu se zmíněnými Breznaníkem, Bosančićem, zkušeným Štajnerem a talentovaným Hadaščokem.

I obhájce titulu ze západních Čech provedl jen drobné zásahy do fungujícího týmu, který se snažil zejména vhodně doplnit. Gólmanu Pavlíkovi přivedlo vedení konkurenci v podobě Marka Čecha, obrannou čtveřici Rajtoral, Ševinský, Bystroň, Limberský zase doplnili Marián Čišovský a v závěru přestupového období Radim Řezník.

Na předchozí mistrovské sezóně měla lví podíl jedna z nejvýraznějších záloh v ligové historie. Partu kolem Horvátha, Jiráčka, Petržely a Koláře přišel z Hradce doplnit mladý Václav Pilař, po návratu z hostování začal dostávat příležitosti i mladý Vladimír Darida. Po odchodu Jana Rezka měl trenér Vrba k dispozici k Bakošovi s Ďurišem Jakuba Horu.

Mnohem více změn se událo v matce měst. Do brány se počítalo s dvojicí Blažek, Švenger. Obranné řady v průběhu léta prořídly o Rakušana Hohenedera a Tomáše Řepku (ten odešel až v zimě, avšak naposledy v rudém dresu nastoupil v půli srpna), jejichž místo zaujali legionář Jiří Jarošík a Vlastimil Vidlička. Ti také patřili mezi základní stavební kameny defenzivy, spolu s Pamićem, Jarošíkem a Zápotočným.

Početných změn doznala také záloha. V té sice pokračovali zkušení borci Matějovský se Sionkem Vedle univerzála Kladrubského opustil Letnou také Kamil Vacek, tito dva byli nahrazeni zejména posilou z Baníku Josefem Hušbauerem, Peterem Grajciarem a mladým Ladislavem Krejčím. V útoku exceloval zejména Leonard Kweuke, jehož doplňoval Krejčího vrstevník Václav Kadlec a navrátilec ze zahraničních misí Miroslav Slepička.

Co se týče titulových šancí, začala sezóna pro Spartu nejlepším možným způsobem. Vypadnutím z předkol Evropské ligy (proti Vaslují) se mohla soustředit už jen na domácí soutěže. V Gambrinus lize odstartovala nejlépe, jak mohla, a z prvních devíti utkání vytěžila devět vítězství. Zato její protivníci klopýtali a nejbližším pronásledovatelem tak byla s desetibodovým odstupem, těžko věřit, Bohemka. Slovan i Viktorka byly ještě o další dva body pozadu.



Když tedy v půli října, v desátém kole, vyrazila Šilhavého družina na cestu z Podještědí na západní břeh Vltavy, málokdo čekal, že by se na dosavadní sparťanské bilanci mohlo změnit. Během úvodní desetiminutovky nejprve po Štajnerově centru zastříhal Breznaník a parádním způsobem rozvlnil síť, nedlouho poté zužitkoval další Štajnerův pas Šural a gólem do odkryté klece zpražil všechny natěšené domácí příznivce. A aby toho nebylo málo, Jiří Štajner se předvedl i u třetí a poslední branky utkání, kdy patou vybídl k centru Gebre Selassieho. Hlavou se podruhé v utkání prosadil Breznaník. "Jasně jsme dominovali a závěr zápasu jsme si vychutnávali," vystihl situaci David Bičík.



Jako by sražený hřebínek z tohoto duelu narušil psychiku Letenských. Ti hned v následujícím domácím zápase dostali další tři góly, tentokráte od Mladé Boleslavi (v jejímž dresu mimochodem prožíval životní sezónu Jan Chramosta), a jen remízou skončil i jejich poslední podzimní zápas. Formu stále hledala i Viktorka. Tu zřejmě stály mnoho sil zápasy s giganty v Lize mistrů, což znamenalo přezimování s pouhými třiceti body. Jednoznačně nejlepším týmem druhé poloviny podzimu byl Slovan, který, povzbuzen vítězstvím na Letné a v nastavení vybojovanými třemi body s Baníkem, ztratil už jen při remíze v severočeském derby.

Liberci výrazně nahrávalo i dění v zimní přestávce. Zatímco jeho kádr zůstal stoprocentně stabilizovaný, u konkurentů se tak nedělo. Nemilé zprávy dorazily do Štruncových sadů. Dvouletý trest za doping totiž dostal David Bystroň, do Wolfsburgu navíc odešel Petr Jiráček.

Na Letné zase dva dny po konci podzimní části skončil generální sportovní manažer Jozef Chovanec, jehož místo zaujal Jaroslav Hřebík. "Nejde jen o Vasluj, ale o nesplnění dalších cílů. Žilina v minulém roce, nezískání titulu," komentovalo situaci vedení Sparty. To mělo velký vliv i na složení kádru pro jaro, lépe řečeno jeho omlazení. Do brány přišla nová jednička v podobě žižkovského Tomáše Vaclíka, příležitosti také dostávali další hráči později úspěšného ročníku 92. Ze Sigmy přišel Tomáš Přikryl, velkou porci minut na jaře odehrál stoper Jakub Brabec a první příležitosti dostali i Pavel Kadeřábek s Martinem Frýdkem.

Na začátku jara to vypadalo, že se bude jednat o krasojízdu Severočechů a Spartu snažící se vší silou ubojovat titul. Slovan totiž z prvních sedmi kol zaznamenal jedinou porážku a dokonce se dostal do čela ligy. Letenští totiž pod novým vedením sbírali jedno klopýtnutí za druhým a za stejné období si připsali jen tři vítězství a stejný počet porážek. Pak přišel vzájemný zápas, který měl stejně jako na podzim potenciál změnit poměr sil. Tak se také stalo. Nepříliš pohlednou první půli obohatil svým gólem Hušbauer, dvacet minut před koncem zvyšoval famózní trefou z přímáku Krejčí. Vzápětí hlavičkoval přesně na druhé straně Šural, avšak Krejčí svou druhou trefou vrátil Spartě první místo.



Trochu v ústraní stále tou dobou stála Plzeň, jíž se samotný vstup do druhé poloviny sezóny nevyvedl. Dokázal sice vyplenit Letnou, zároveň ale nechal odvést body Duklu i Olomouc. Čtyřgólový výprask od Hanáků ale jako by ji nakopl a začala stíhací jízda. Série vítězných utkání znamenala, že před poslední pětinou sezóny ztráceli modročervení už jen čtyři body. Během dalších kol se situace ještě více zamotala a dvě kola před koncem byly reálně ve hře všechny tři týmy. Liberec 62 bodů, Sparta 60, Plzeň 59. A aby toho napětí nebylo málo, los svedl Slovan a Viktorku ke vzájemnému souboji v posledním kole.



Letenští tak sice jako jediní neměli situaci ve svých rukou, na rozdíl od konkurence je ale čekala papírově snazší utkání s Duklou a Budějovicemi. Jenže předpoklady vzaly za své prakticky ihned. Zatímco Slovan uspěl v nedalekém Jablonci a Plzeň proti Příbrami, Sparta na Julisce vedení neudržela, remizovala a sen o titulu se jí rozpadl. To mimochodem odnesl okamžitým vyhazovem trenér Hašek.

Zatímco na Letné smutnili, v Liberci i Plzni se připravovali na bitvu o všechno. "Je to taková malá Champions League. Je to zápas, který je o Lize mistrů, takže ho samozřejmě musíme zařadit mezi top utkání," zdůrazňoval význam utkání Pavel Vrba. Domácí mohli u Nisy získat historicky třetí titul, viktoriáni se zase chtěli stát druhým týmem tohoto tisíciletí, který obhájí. Jako by nestačil samotný fakt, že se o mistrovi rozhoduje v přímém souboji, samotný zápas přinesl několik infarktových momentů. Severočeši se od začátku prezentovali poctivou defenzivní prací, po přestávce ale přece jen nápor Plzně mohl přinést ovoce. Daridova rána skončila přímo před zraky hostujícího kotle jen na tyči. Dech se domácím fanouškům tajil i v samotném závěru, naštěstí pro ně ale krkolomná situace vedla jen k dalšímu zásahu brankové konstrukce, tentokráte v podání Wágnera. "Patří to k tomu a štěstí stálo na mojí straně," komentoval situaci přihlížející brankář Bičík. Až závěrečný Královcův hvizd tak dal důvod k před sezónou velmi neočekávaným oslavám.



"Všechno zapadalo tak, jak mělo. Celý tým šlapal. Za rok budeme hrát v Evropě, měl by tu zůstat podobný kádr. To je základ, poté můžeme být konkurenceschopní," říkal Lukáš Vácha.

A nemýlil. Liberec tímto počinem započal hody v sezónách následujících. Pětkrát v řadě se z ligy kvalifikoval do předkol evropských pohárů, což přetavil ve tři účasti v základní skupině Evropské ligy, kde se mu jednou dokonce povedlo přečkat zimu. Několik hráčů navíc tato sezóna nastartovala na prestižních adresy. David Bičík se na stará kolena stal jedničkou Sparty, kde si zahrál s Lukášem Váchou i Josefem Šuralem. Jiří Fleišman si vybudoval pověst jednoho z nejstabilnějších beků v naší soutěži. Michael Rabušic zase odehrál několik zápasů v Serii A. Daleko nad všemi ostatními ale vyčnívá jedno jméno. Theodor Gebre Selassie za sebou má osm sezón jako důležitý člen bundesligového Werderu, k tomu si připsal 54 reprezentačních startů a účast na dvou mistrovstvích Evropy.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slovan Liberec30206468:2966
2.Sparta Praha30204651:2564
3.Viktoria Plzeň30196566:3363
4.FK Mladá Boleslav301551049:3450
5.FK Teplice301210836:3046
6.Dukla Praha301191042:3542
7.1. FC Slovácko301251329:3241
8.Baumit Jablonec301171254:4340
9.1. FK Příbram301161344:5639
10.Dynamo České Budějovice30981330:5135
11.Sigma Olomouc301110942:3834
12.Slavia Praha308101228:3434
13.FC Hradec Králové30871522:3831
14.Baník Ostrava30771631:4828
15.Bohemians 190530661820:5424
16.Viktoria Žižkov30542123:5519
Bodové odečty
Sigma Olomouc-9korupční aféra ze sezóny 2009/2010

Autor: Martin Vejdělek / fcslovanliberec.cz, fcviktoria.cz

Komentáře (242)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten zapas Liberca na Sparte je dodnes legendarny, z nasej a českej ligy je malo zapasov co si pamätam roky, ale toto je chuťovka este aj dnes ked vidim to video.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale poplietlo sa mi to, ze? to este nie je tato sezona

Reagovat
ámoš

jaká "tato" sezona?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ta sezóna, viz ten první videosestřih

Reagovat
Kang & Kodos

Neskutečně nás tenkrát vyškolili.

Reagovat
Recoba Inter

Jirka Štajner

Reagovat
RadekVonCZE

A LIBE A LIBE A LIBEREC!!

Reagovat
Aldeano
Reagovat
mickey mouse

ten byl považován za dobrého joudu

Reagovat
Euphael

kdo? exse?

Reagovat
stas87

Tak to plati stale u neho.

Reagovat
Euphael

presne prave proto se ptam koho myslel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Losinho

Reagovat
didosh

...ten "vtipek" s židlí si pamatuju

Reagovat
Aldeano
Reagovat
Selänne

Patrik to řekl dobře, Hřebík je převážně teoretik.

Reagovat
Aldeano

Oni mají s Martinem Haškem zvláštní pojetí fotbalu kdy jim nejde o vítězství, ale o něco jiného, bohužel krom jich samotných to nikdo nechápe... Trošku mi to připomíná nevlastního Martinova bratra Dominika. Taky na začátku kariéry v NHL nikdo nechápal, jakým specifickým stylem to chytá a byl všem pro smích, ale trval si stále na svém a pak se s tím dokázal i prosadit a ukázat to v praxi, nezůstal jen pro smích

Reagovat
Selänne

Hřebík to aspoň jednou nebo dvakrát dokázal přetavit v solidní úspěchy, takže ten se má o co opřít. Ale zrovna Hašek se pomalu řadí mezi Csapláry a jemu podobný.

Reagovat
Aldeano

Právě že nedokázal Možná ta 19ka v roce 2011, ale to mu už bylo 63. Do klubového fotbalu se vůbec nehodí. Přesně jak popisuje Schick, vyhraje se 3:0 venku, dá 2 góly a jen mu sprostě vynadá a řekne mu, že z něj nikdy nebude fotbalista... To prostě nemůže fungovat.

Reagovat
Selänne

Právě ta U19 v roce 2011 a Sparta v sezoně 2001-2002. Ale je otázka, jestli zrovna tuhle sezonu připočíst k nějaký jeho filozofii.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Selänne

Takhle tady na tebe každej reaguje, to víme. Já se ale o názornou ukázku neprosil.

Reagovat
icka

Reagovat
Aldeano

Reagovat
naheCZ

Proč ten sestřih Sparta - Liberec musel někdo tak zkazit těma songama

Reagovat
LokoLFC

Asi to pousti Kelic v Chorvatsku na diskotece.

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, nádherný ročník. První kolo, kdy nam zápas luxusně zajebal Krbecek v bráně. Vedes 3:1, prohrajes 3:4... Marko tehdy raus hned po úvodním zápase ligy

Krbecka pak v brance nahradil Dawid "Uwaga!" a Marka pro změnu Malura (a jeho následně zas Látal).

Po prvních 9 kolech jsme měli nádherné dva body

A jaro ... Dle Snozika nám záchranu udělala prodána auta v bazaru. Tehdy si pamatuji výhru v Edenu proti domácí Bohemce, kdy na vše dohlížela policejní helikoptéra nad těsně nad stadionem...

Pak super představení Davora Kukece v Příbrami, kde se taky vyhrálo, demoliční výhra v Ostravě nad slavii 3:0, která nám zarucila záchranu (Taky ta dekovacka v kuklach stala za to).

A nakonec legendární výjezd do Teplic... Jo, je na co vzpomínat

Reagovat
smazaný uživatel

Podzimní výhra na Žižkově 3:0, první oslavy 15 let druzby "GieKSaBanik" a hlavně snad jedine utkání, kde se prosadil netvor Vasenda

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle zazracne zachrany proste umime. Celkove ten rocnik byl nabity dulezitymi udalostmi...

-Navrat Jankula a jeho okamzite zraneni, kdy vydrzel na hristi par minut a nasledne ukonceni kariery

-Protesty proti Peterovy a zmena majitele. Kdo by to tenkrat rekl, ze prisel jeste vetsi zmrd(Safarciku, ty kurvo!)

- Zraneni Sverkyho, kdy si na Letne odjebal koleno a v podstate se uz taky nikdy nedostal do byvale formy

-Velkolepe zmrtvychvstani Lukese, ktery po debaklu na Dukle(4:0, odchod celeho sektoru pryc po 60 minutach) hral jako za mlada. A k nemu i navrat Viti Baranka bo Latal nechtel v brane to polske nemehlo

- No a zaverecne dva zapasy ani nepotrebuji komentar... Dalsi sezonu pak Latal v pulce podzimu skoncil a prisel Interista Bohemak, ale to uz je zas jiny pribeh.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajo, na té Dukle ten odchod byl fajn, jak policie nevedela, co se děje, PČR nekladla odpor a chachari se rozutekli po Dejvicích.

Jankul nahrál na veledulezity gól z toho primaku, pak ende schluss. Na Sverkyho zranění si nepamatuji. Asi to bylo tím, že sem ten zápas nesledoval, to bylo to období, kdy sem bojkotoval zápasy na Letné kvůli vandrakum. Nebavilo mě to s nimi. A vlastně i teď.

Dawid uwaga byl náhodou super. Leckdy zachytal jak bůh a pak udělal naprostou picovinu

A výjezd do Teplic... Výjezd s flaskou, oslavne chorály, šála, cetnictvo a nadstrazmistr Kudlakova : "Či je to mobil? Volá vám nějaký Cukrousek"

A propo, nebyl toto ten ročník, kdy jsme na Bazalech Plzeň celkem prehravali a měli na výhru na to, jaké meli oba dva týmy mancafty, avšak plzen si tu výhru u nás poresila u rozhodčích? Myslím tím nás gól negol.

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, touhou po suvenyru v Teplicich sis tehdy udelal kamarada na cely zivot, ktery te zde na diskuzi provazi az dodnes Ten zapas s Plzni byl pak o par let pozdeji.

Reagovat
smazaný uživatel

....

Jinak zde máš sestavy v zápasech toho ročníku.

Dávám utkání v Plzni. Tam byla fantastická remíza, na to si pamatuji. Dawid zas byl na chvíli brankářem a Svěrky dával branku.

https://www.csfotbal.cz/prvni-liga/sezona/2011-2012/zapas/fc-viktoria-plzen-fc-banik-ostrava/17072

Ale Cverna, Malchárek a Vaněk? Nemám vůbec šajna.

Reagovat
smazaný uživatel

Malcharek byl ten byvaly supertalent z Vitkovic co sel nekdy v 16 do Sparty. U nas zacinal na pravem kraji obrany a koncil jako leve kridlo. Plus hned v prvnim zapase dostal cervenou... Cverna byl levy bek, docela se mi libil ale Latal mu vubec nedal cuchnout a tak skoncil. Vanka si nepamatuju vubec...

Reagovat
smazaný uživatel

si ho pletu s Hablem toho Malchárka.

Reagovat
smazaný uživatel

Oba stejne spatni, to se moc nedivim.

Reagovat
smazaný uživatel

To se pak nedivím, že Fantiš a Droppa u nás byli skoro jak Makelele a Zidane

Reagovat
didosh

...ty vole Hable ten přišel tuším z Fiorentini, jsem si říkal jaká to bude pecka

Reagovat
Kepy_FCB

Malcharka nepamatuješ To je ten tragéd jak prošel hromadu klubů a u nás se pak dožadoval startů tušim přes agenta.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc ne. Ostatně, když se podíváš na ty soupisky naše, tam je více jmen, které ani nevím, že existují, třeba Limanovský a pochybuji, že je to Lichna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
SuperBanikovec

Těch 10 minut Jankula na hřišti nám nejspíše zachránilo ligu. Vzpomínám si na to moc dobře, všichni nasraní a skleslí, ale hned jak přišel, ožily celé Bazaly, jak v hledišti tak na hřišti. Během pár minut gól a pak zranění. Ale tři body zůstaly.

Reagovat
Kepy_FCB

No nevim jestli zachránilo ligu, bylo to na podzim (konec října)....

Reagovat
SuperBanikovec

A hned další dva zápasy další 4 body. To vítězství nás nakoplo, kdyby tehdy nenastoupil, kdo ví jak by to dopadlo.....

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše bych to viděl na výhru v Edenu proti Bohemce. A na dvojzapas s hradcem u Pardubic. Ostatně jako o rok (dva?) později.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Dalibor vzpomíná a hodil odkaz na FCB - sks a následné slavení záchrany

https://www.facebook.com/114615145291945/posts/2796106277142805/

Reagovat
bobis21

Legendární oslava

Reagovat
Losinho

Hradec se taky někdy dokázal zachránit je motivoval chystanej stadion?

Reagovat
smazaný uživatel

i tu následující sezónu a na ten strašnej stadion chodilo i docela dost lidí

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dvě tyčky.

Reagovat
martin1

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Firkraag

obecně to byl dost hustej zápas !

Reagovat
Coutinho10

aspon byla zmena a Liberec si to zaslouzil

Reagovat
smazaný uživatel

Na tuhle sezónu nikdy nezapomenu. To jsem byl tehdy v prváku na střední a tehdy mi přišla ta sezóna hrozně dlouhá jak se v ní toho tolik spoustu stalo

Reagovat
FCSL
Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
skat

Geniální otočka kormidlem o 360stupňů

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Jakožto slávista rád zapomenu na tenhle rok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I v Německu si všimli aktivity Martina Fenina v období současné koronakrize. Server Sport 1 vyzdvihl, že bývalý hráč bundesligového Frankfurtu se zapojil do charitativní činnosti Červeného kříže a chodí nakupovat pro seniory, kteří jsou neohroženější věkovou kategorií v případě nakažení. (sport1.de)

chuhdáci senioři

Reagovat
smazaný uživatel

Hrdina legendární rapové písně

Reagovat
REPLIKATOR

Legendární sezona Štajner, Nezmar, Gebre

Reagovat
Coutinho10

to byl super finish v tom poslednim zapase...zaslouzili si to vic jak Plzen, ktera to jinak sbirala

Reagovat
kardous

Reagovat
Losinho

Legendární Hřebíkův nástup

Reagovat
Alan_Shearer

“Šilhavý také potřeboval parťáka do stoperské dvojice k Tomášovi Janů, přišel tak s neortodoxním řešením "předělat" takto kanonýra Jana Nezmara.“

Reagovat
lampas

Janů stopera nikdy nehrál, jinak top sezóna, tam se těch 12 hráčů sešlo v jeden čas přesně jak mělo. Ale stejně si ten titul tehdy Sparta prohrála sama, v sezoně 01/02 ho nakonec neměla proto, že vyhodili Hřebík a v 11/12 titul Sparta nezískala proto, že Hřebíka v zimě přivedla.

Reagovat
fabec1222

Se jim pomstil za to, že ho předtim vyhodili.

Reagovat
Alan_Shearer

Naprosto neskutecna sezona. Takovych emoci jsem nikdy ve fotbale nezazil. Zapas se Spartou, doma otocka s Bolkou, coz jsem takhle rval asi jen u golu Rachunka 2010, dva Hadascokovy goly v Jablonci, zaverecna plichta s Plzni, ale i totalni zarezy sudiho Adama doma se Slovackem. Spousta kluku mela zivotni formu a Stajner ukazal, jak moc skvelym hracem byl. Aktualne by to byla hvezda repre. Gebre Selassie hral tak, jako jsem zadnyho krajniho beka v lize nevidel. A dulezity je taky rict, ze Rada ten mancaft pripravil pro Silhavyho dobre, nicmene mu vubec nechci upirat jeho zasadni podil. Bosancic me fotbalovosti bavil jako malokdo v nasi lize. Slo by se rozepsat takrka o vsech, vzdyt uz jenom bylo neskutecny, jak se Nezmar adaptoval. Jen velka skoda, ze se Karl nehecnul na LM.

Reagovat
Losinho

Šilhavý dal titul hned svoji první sezónu v Liberci i ve Slavii

Reagovat
lampas

Reagovat
Selänne

Tu další sezonu ste úplně posrali. Kdyby se ten tým adekvátně doplnil, klidně z toho mohla být další skvělá sezona v Evropě. Celkově byl ten dvojzápas proti Kluži fakt smolnej. A to měla Kluž fakt silnej tým, kterej následně přes Basilej postoupil do skupiny, kde navíc jen těsně Kluž nepostoupila do osmifinále.

Ale se Štajnerem fakt nesouhlasím. V lize hrál skvěle, ale na mezinárodní fotbal to už nebylo ani tenkrát. Šanci dostal v přáteláku proti Irsku, kde nic nepředvedl. V následující sezoně vypadal v předkolech jako nějakej zoufalec, kterej se sebral po cestě. Tam se to ale aspoň dá omluvit tím, že nebyl stoprocentně ready.

Reagovat
Alan_Shearer

Jo, s tim Stajnefem jsem se urval. Nicmene jeho mladsi verze by tou hvezdou byla.

Reagovat
Selänne

Tak o tom žádná. Do dneška nezapomenu na jeho neskutečnej gól proti Moldavsku v kvaldě na EURO 04. On sám si bohužel místo v repre zavřel především díky naprosto zpackanýmu hostování ve Spartě.

Reagovat
lampas

Další sezonu jsme skončili na 3. místě Vyhráli jsme dokonce v Plzni, pak nás zařízli v SF poháru v Jablonci, tam jsem byl náhodou osobně a dodnes si na to svinstvo pamatuji.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Alan_Shearer

Jinak pamatuju si, jak me v ty dobe tady vysiralo par fans Plzne. Obecne jsem tehda Plzen fakt nemel rad. Samozrejme si pamatuju Dolara, ale pak tady psal nekdo, kdo mel v nicku myslim man_united nebo nejak tak ... navic to byl, tusim, cobol. A taky peknej kreten. Nevite kdo to byl?

Reagovat
smazaný uživatel

Palike, ted tu ma novej nick Paddington

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
naheCZ

Reagovat
kardous

Reagovat
eL

Parádní článek

Reagovat
KingMaster13

Tohle byl neskutečnej ročník, sice jsme byli v hajzlu ale užíval jsem si to fakt a Liberci se povedlo to, co se už jen tak někomu nepovede z těch týmů druhého sledu. Myslím si, že dlouhé roky to teď bude mezi náma a Plzní, možná jestli Sparta se časem přimotá, kdo ví. Liberci se sešla neskutečná sestava a Šilhavý toho neskutečně využil. Liberci nikdo nevěnoval pozornost a oni tak nějak nenápadně celkem si pro to došli. Jinak někdo může mít Šilhavýho za nýmanda ale udělat 2 tituly v lize a přitom oba s kádry co nebyli pasovány na titul, respekt za mě

Reagovat
Coutinho10

tenhle rok i přes naše problémy byl hodně zajímavej a ten závěr suprovej, že se o titul hrálo v přímém zápase

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Šilhavý

Jinak na tenhle rok vzpomínám jen kvůli Chelsea.

Reagovat
KingMaster13

Ten rok byl celkově na píču Straka ve Slávii, United prohráli titul v poslední minutě díky Aguerovi a Milán připravil o titul korupčnickej Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuji si tento ročník, Liberec si to zasloužil, Gebre, Breznaník, Štajner...

Reagovat
OranžováKarkulka

pripojuju se s podekovanim za pripomenuti tyhle paradni sezony

Zive si vybavuju to nadseni z jejiho uvodu, po zpetne naprosto neskutecnym 6. miste v predchozi sezone pod Hoftychem muzstvo posilil Nicolas Sumsky, vyfotil se na stadionu s lopatou a po 9. kolech jsme byli v tabulce druhy. Druhy! A nasledovala krasna, rekordni serie 17 zapasu bez vyhry a sestup.

https://www.youtube.com/watch?v=qIAyXnX589s

Reagovat
fabec1222

OT: Nějaké tipy, jak odstranit vodoznak z fotky?

Reagovat
RadekVonCZE

Klikni na foťák, tam klikni na nastavení a měl by jsi tam mít volbu vodoznak zapnuto/vypnuto.

Reagovat
fabec1222

Cože? Já už tu fotku mám, potřebují jí odstranit v PC

Reagovat
RadekVonCZE

Tak jsem to špatně pochopil

No to ti neporadím

Reagovat
smazaný uživatel

Smyslem vodoznaku je tak nejak je prave to, ze jsou velice tezko odstranitelny. Zadnej figl neni. Investuj spoustu hodin do Photoshopu, abys ho umel na velice pokrocily urovni a ten vodoznak si rucne odstran.

Reagovat
smazaný uživatel

photoshop/coreldraw

Reagovat
PH8

Kdyby ten Štajner nebyl takový nenažranec, tak mohl být na světové úrovni...

Reagovat
oli9

ČT sport 20:30 ms2006

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomenu na krásný úvodní zâpas Nêmecko - Kostarika 4:2 a ten gol Lahma. Lahůdka.

A taky zápas Švédsko - Trinidad a Tobago 0:0 s famózním výkonem Shaky Hislopa.

Reagovat
cristiano.K.

mě sere, že tam nedávají všechny zápasy ve skupině Německo vs Kostarika vynecháno.

Reagovat
smazaný uživatel

Německo vs Kostarika vynecháno nebyllo, zato Švédsko vs Trinidad ano

Reagovat
cristiano.K.

aha, každopádně pointa stejná. Nechápu, proč nedají všechny zápasy.

Reagovat
Coutinho10

to už mám kompletně v paměti a až tolik mě neláká si ho připomenout, ale možná časem mrknu, každopádně super, že to ČT pouští to ohlídnutí za jednotlivejma šampionátama

Reagovat
mistr129

Já naopak tohle MS jako první vnímal, měl jsem asi tři různý sešity/listy na vyplňování výsledků, takže zítra si s chuti určitě pustím

Reagovat
Coutinho10

já vnímal první to MS 2002, ale až nějak ten konec buď od semifinále nebo pak až 3. místo a finále....zbytek si nějak nevybavuju, ale to bylo asi tím, že se to hrálo dopoledne a krylo se to se školou....teď koukám, že se to hrálo od 30. května do 30. června, což by asi odpovídalo

takže pak vim, že MS 2006 jsem vnímal dost a spíš jsem byl z některých výsledků zklamaný...tam jsem to paradoxně hodně přál Francii a to bylo hodně krutý pro ně....jinak mě mrzelo že i ta naše super generace prostě nezvládla postoupit ze skupiny, ale bohužel no...mělo se dát to Euro 04...to se prostě mělo

Reagovat
cristiano.K.

nedávají to nějak ty eura a ms za sebou? Viděl jsem ms 94 a 94 a chtěl bych euro 96 a navazovat časově?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen MS, ne Eura.

Reagovat
cristiano.K.

přitom eura mají kolikrát větší kvalitu

Reagovat
smazaný uživatel

Protože tam jsme vždycky my

Reagovat
cristiano.K.

*98

Reagovat
cristiano.K.

Od MS 2002 jsou k vidění i kvalitní brankáři. Kahn byl naprosto božskej a pak to ve finále posral no.

Reagovat
stas87

Je fakt reálne, že tento rok nevycestujem vôbec nikam? Chápem že otvorenie hraníc bude ta posledná vec, ktorú vláda povolí..ale nechce sa mi veriť, že celé leto budem bez možnosti ísť do Rakúska či Poľska.

Reagovat
mistr129

Podle mě se otevře max Česko se Slovenskem

Reagovat
smazaný uživatel

Kde presne v rámci tých štátov si plánoval ísť?

Reagovat
stas87

Breslau, Salzburg a Linz.

Reagovat
smazaný uživatel

Breslau

Reagovat
stas87

Zalez a neotravuj.

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
didosh

Reagovat
Messier

Reagovat
smazaný uživatel

Googlim že aká Breslau! Ty barbar.

Reagovat
smazaný uživatel

Ináč pekne samozrejme, čo v nich?

Reagovat
stas87

No len tak, na par dni pozriet. Zrejme stvrtok-nedela. Je tam toho dost, v Polsku som bol zial len raz na pät dni a tak chcem zasa vyrazit. Do Linzu jazdim 3-4x do roka, prevazne nakupovat a Salzburg ma laka uz dlho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Budeš muset poznávat města u sebe v zemi asi. Nějakou dobu.

Reagovat
stas87

Zijem v CR a napriklad nikdy som nebol v Pardubiciach ci HK a ani ma to nelaka. To radsej Breslau alebo Danzig. Skratka nevidim nic, co by prilakalo moj zaujem ist do nejakeho ceskeho mesta, kde som nebol.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já bych si třeba rád zaběhal ve všech větších městech po celé ČR. Na hranice celkem kašlu. Ušetřím peníze za cestování a dám je do něčeho jiného. Lidi alespon budou sedět doma na prdeli a ne se furt někam srát.

Reagovat
stas87

A ty behas normalne na nejakych mestskych pretekoch? Tak to Polsko sa financne da, nie je to take drahe ako napriklad Francuzsko ci Svajciarsko. Ako mladsi som sa zaujimal o polsku historiu a Breslau patrila pod nemecku spravu a nemci tam mali dlhu dobu svoje miesto. Aj to je pre mna zaujimave, podobne to je v casti Rumunska, kde je nemecky vplyv tiez jasne vidiet.

Reagovat
Seydou Doumbia

Běhám pravidelně aktivně s nějakým pořádným řádem cca šest měsíců a loni jsem stihl dva závody, letos jen jeden. Kvůli hahaviru tahle sezona je asi v piči i na české poměry. Kamoš ale cestuje po ČR a jak vidím některé fotky, tak mě láká prostě se podívat do jiných koutů této země a dát si tam nějaký běžecký tréning a poznat nové město a okolí.

Reagovat
stas87

Behat ma nebavi, som lenivy. Ale bycikel, to je ine. To ma bavi ovela viac. Vyhladavas preteky vylozene v mestach alebo v lese?

Reagovat
Seydou Doumbia

V Ostravě jsem běhal vždy jen po silniční běhy, ale co jsem se přestěhoval do Plzenského kraje tak tady je hodně lesních, krosových závodů a i terén tady ve městě a okolí je tak 50% asfalt a 50% louka/bahno/les takže se momentálně učím zvládat oba terény co možná nejlépe, ale priorita je asfalt...momentálně jsem sice zraněný, což je asi nejlepší doba na to se zranit...ale až budu fit tak budu mít, stejně jako celá ČR ''suchou přípravu''...běháš od října do března v dešti, sněhu, větru, mrazu a když příjde jaro a chceš prodat svou formu na závodech, tak ti to posere nějaký virus...psychicky celkem náročné, ale musím se s tím vypořádat...tak na kole máš výhodu, že urazíš podstatně větší kilometráž než já a neunaví tě to...já běhám 5-21 km, nejvíce jsem dal 27 a to jen jednou...no a jet 27 na kole nebo tolik km běžet je sakra rozdíl

Reagovat
stas87

O tych pretekoch mi rozpraval kamarat, su v tom aj prekazky, napriklad pred teba postavi drevenu stenu snad do troch metrov a nesmies ju obehnut ale dostat sa cez nu. Je to vylozene v lese, takze aj to bahno tam mas. A je to prave robene na jesen a na jar. No, vravi sa ze 10km na kole je asi ako kilometer behu. To som niekde pocul, ale nieco ine je 10 km na asfalte a nieco ine v terene.

Reagovat
Seydou Doumbia

Běhy přes překážky a nějaké spartan race a podobně to ne. Jediný běh, co jsem letos měl byl na konci února a bylo to v lese, bahně, hodně kopců, ale byl to jen běh...žádné stěny, překážky nic...do toho bych ani nešel, protože na to je vyžadován jiný způsob tréningu, především více posilovny a cvičení na horní polovinu těla... Pokud tedy uběhnu 27 km tak ty musíš 270? Hodně štěstí Ale zabavit se dá i v této době. Peníze, které ušetříš za pičoviny se ti budou hodit a pořád můžeš sportovat běh nebo kolo, číst knihy, sledovat filmy/seriály...vlastně je to spíš návrat do minulosti...tehdy před desítky let byli možnosti stejné, jako jsou ted v případě korony...taky sis kdysi tu svou bílou prdel nemohl tahat kdekoli po světě jen tak a lidi dokázali žít

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to většinou bývá míchané,chvilku po asfaltu,chvilku po hlíně či trávě,ty běhy

Reagovat
smazaný uživatel

Provokatér

Reagovat
stas87

Preco? Ja na CR teda nevidim nic take, co by ma nadchlo a musel som nieco vidiet co tu je. To radsej DE/AT a teraz snad to Polsko. No ale aj tak cakam, ze sa tu objavi klasicka zmeska pitomcov a budu mi tu nadavat.

Reagovat
smazaný uživatel

S týmto: Breslau alebo Danzig

Reagovat
stas87

Ti pomaham rozsirit si obzory. nikdy nevies kedy sa ti bude hodit znalost toho, ze vies o ake mesta ide.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alan_Shearer

Tak proc tu zijes?

Reagovat
stas87

Mam tu rodinu a robotu. Az tu nebudem mat robotu, tak v CR nebudem.

Reagovat
Mrvinho

Prečo? Prečo asi, píšeš takové pičoviny na českém webu a divíš se že ti tu bude nějakej ocas nadávat. Mně to je třeba úplně jedno, ale toto "prečo?" to prostě vyloženě chceš aby tě tu někdo zjebal

Reagovat
stas87

No, pride mi uplne smiesne sa pohorsovat nad tym, ze napisem nemecky nazov mesta a pricom tu denne citam anglicke slovicka a to je zrejme v poriadku..alebo nejde o text ale o autora?

Reagovat
Mrvinho

To jsem psal, takové hovadiny jako toto přepisování mi je fakt jedno a je pro mě fakt úsměvné když to někoho dokáže vytočit. Spíš se divím, že ty pak čekáš že tu bude všechno ok a žádnej z těch vypatlanců co tu jsou si toho nevšimne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako u Wroclawi a Gdansku bych pochopil, že napíšeš buďto rodný název v polském jazyce, potazno6v češtině, ale nechápu, proč sem cpes německý překlad, WTF?

Reagovat
smazaný uživatel

*potažmo

Reagovat
mistr129

Reagovat
Aldeano

Reagovat
bobis21

Tak historicky zrovna Danzig smysl dává. Bylo to mnohem déle německé město než polské (to z toho udělal az Stalin)

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, máš pravdu. Avšak v současné době je to stejne divné, jako kdyby třeba přišel do Modavska a říkal by, že by chtěl navštívit města v Albánii a použil by třeba český (slovenský a klidně i ten německý ) ekvivalent.

A upřímně, koho hned napadlo, že mluví o Gdansku? Též jsem si to musel vyguglit. Kdyby třeba šlo o české město a napsal by německý ekvivalent (Cheb - Eger, Liberec //Jablonec - Reichenberg // Gablonz, což sám někdy používám), tak by to dávalo smysl.

Ale o tom, že jede do Wroclawi a Gdansku? Spíš v tom vidím pozu na sebe strhnout pozornost, jako že umí nemecky, nebo že ví, jak se tomu "nadává".

Reagovat
stas87

Ty, práve ty ma obviňuješ z toho, že chcem na seba uputat pozornosť? Po všetkých rečiach o spalovne či starej kurve? Po tom ako takmer každé kolo máš konflikt to vyznieva naozaj vtipne.

Povodne to bolo určené len Oliverovi, že sa do toho nasral nejaký mantak manny a další ludia, to už nie je môj problém. Týmto štýlom si s Oliverom píšem dlhu dobu, nikdy s tým nebol problém a zrazu je? Radšej sa staraj o seba či klub ktorému prajes, ok?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, kdo je Oliver. A ano, myslím si to. A asi mám pravdu, když jsi vyskočil jak čertík z krabičky.

Starám se o klub, kterému přeji. Tady se psalo ale o cestování, nic o sportu.

Měl jsem věcné připomínky, ty hned útočne. Asi mají někteří o tobě vážně pravdu... No nic, tak se dal rochni v tom, že budeš dal psát o nějakých random městech v Evropě německy, když ti to dělá dobře :-)

Reagovat
stas87

Keď som čítal že práve ty toto riešiš, tak som sa začal smiať. Väčší pokrytec to napísať nemohol, fakt že nie. Keď som čítal o starej kurve, spaľovne a podrobných veciach, tak som si vravel, kurva, tebe už naozaj preskočilo. A nie, fakt ma nezaujíma že kto si začal, pochybujem že taký bakary3 píše dokola niečo o Poliakoch.

No a sme u toho. Ty Olivera nepoznáš, netušíš ako si my dvaja píšeme a začneš tu čosi splietať o mne. Keby si to radšej nechal tak.. skôr tebe zrejme robí dobre súdiť druhých ľudí. :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Stále ta stará kurva. To je jak když je dítě na pískovišti, někdo mu ukradne babovicku a on začne ubrecene ukazovat

Panik je stará kurva, na to není třeba poukazovat a honit si triko (mám to napsat německy, abys to pochopil? :-) ). Zas to prokázal v nedávnem rozhovoru, kdy přišla řeč i na Baník.

Mi přeskočilo? Jen, že mi přišlo divné, že slovak píše na českém fóru o polských městech v jejich německém ekvivalentu? A že někoho soudím? Koho? Jen, že neznám Olivera a znova se budu opakovat, že mi přijde divné, proč píšeš o názvech měst tak, jak píšeš? A opět se budu opakovat, psát takto o českých městech v sudetech, to bych pochopil, sám to používám.

Aha, tak to už asi vážně nemám co řešit. Pravda, na to nemám už co říct. Ahoj

Reagovat
stas87

No, skôr ma napadá otázka, prečo musíš riesit to, v akom jazyku dom napísal názov mesta. Bolo to určené výhradne Oliverovi a nikomu inému. Že sem nabehne x dalších ľudí..to už je váš boj.

Čo sa o mne rozpráva takého, te si to vytiahol?

Znovu a dúfam posledný krát. Nikoho som neurazil, pravidla diskusie neporušil a aj tak sa nájde niekto, kto na to poukazuje. To skôr vypovedá o druhých ako o mne, nie? Viac k tomu nemám čo dodať.

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt jsi tady urazil vsechny, co na to zareagovali, mne vyslovene hned 2x sorry za to, nevedel jsem ze se na tebe nesmi reagovat na otevrenem fore.

btw kdybys ses hned neurazil, tak by se tady nic neresilo..

Reagovat
stas87

Na fórum si môžem písať čo chcem, ak neporuším podmienky či pravidla, ktoré na fóre sú. Mohol si to prejsť bez povšimnutia ako ti další..ale musel si dať svojho smajlíka. Nuž, ja u teba nemám potrebu na niečo take reagovať a prejdem to. Tak to tak tiež urob a neurazim ta.

Reagovat
smazaný uživatel

ze ty nemas potrebu reagovat.. se podivej, kdo na me reagoval z tech lidi uplne prvni.

rozdil je, ze ja te nijak neurazil a ty jo. a fakt ti tu nebudu pokrytecky slibovat, nejake prechazeni sorry, dopadlo by to stejne jako u tebe

Reagovat
stas87

Chapes ale tu absurditu celeho toho vlakna? Co sposobi jedno jedine slovo...keby som tu komentare pisal castejsie v nemcine, tak by som chapal to, ze ludia nerozumeju tomu co pisem. Ale i slo len o nemecky nazov jedneho mesta a v pripade Olivera to svoj ucel aj splnilo a donutilo ho to si to najst.

Na teba reagujem minimalne, tu som sa ale neudrzal, to priznavam. Ako uplna magorina mi ale pride pisat, ze snad potrebujem uputat pozornost..ale tak co, ludi su rozni a kazdy ma pravo na nazor.

Reagovat
smazaný uživatel

Vnimani techto nazvu zalezi na tom, jak je to zavedeno v nasem jazyce. Vratislav je znama a proto nam Breslau prijde jako zvlastni. Na druhou stranu, kdyby tady nekdo psal Saska Kamenice misto Chemnitz nebo Styrsky Hradec misto Graz, tak se dostavi podobne pocity.

Reagovat
andrew96

Gdaňsk (sorry, na tvoji hru nepřistoupím) se mně ze všech polských měst líbil nejvíce. Krásné město, za což z velké míry může pruská architektura.

Reagovat
KingMaster13

Neberu ti, že máš rád Rakousko, Německo. Každý má asi svojí oblíbenou zemi kterou by chtěl procestovat ( v mém případě Itálie) ale věř mi, že to, že si myslíš že tu nic není je celkem krátkozraké. V ČR jsou fantastická místa, která stojí za to vidět. Byl jsi někdy třeba v Litoměřicích? Řekneš si jasně, smradlavej ústeckej kraj.....nicméně já myslím že by jsi byl sám dost překvapenej

Reagovat
Alan_Shearer

V CR je krasnych mist / oblasti plna prdel. Spis jde o vnitrni nastaveni, podle me ani ty mista nechce videt. Obecne tu dost picuje do ceskejch veci. Ale tak hlavne ze tu ma praci ...

Reagovat
KingMaster13

Jako taky mi přijde, že je vůči všemu našemu takovej zhořklej. Neberu mu třeba fotbal, to se mu líbit nemusí nebo lidi ale odsoudit vše české je blbost

Reagovat
monty25

Jak píšeš o těch Litoměřicích, tak jsem si vzpomněl na tohle video...

https://www.youtube.com/watch?v=emWF_Kzlk04

Jinak asi víš, že jsem si loni v říjnu udělal zhruba týdenní dovolenou na Moravě (Valmez, Vsetín, Hovězí, UH, Zlín, Veřovice) a musím říct, že je tam fakt krásně. Snad jenom Valmez mě moc nezaujal, jinak se mi všude líbilo, a to jsem tam byl převážně "jenom" za sportem.

Reagovat
KingMaster13

Alespoň nás to proslavilo Však říkám že jsou tady krásná místa, mě ani nevadí, že přes léto se nedá vycestovat. Na Moravě jsem byl jen párkrát a rád si tam udělám dovču klidně Valmez mě nepřekvapuje když je tam velká chemická fabrika

Reagovat
smazaný uživatel

Bydleli jsme na vesnici, ale ten odér z Dezy už byl takovým prvním signálem toho, že se blížíme domů, když jsme přijížděli od Olomouce Spousta vzpomínek Na kraj Valmezu jsme jezdili pro výborné frgály, ale jinak si tam na nic speciálního nepamatuju, takové standardní nic moc město.

Reagovat
KingMaster13

Ty odéry z chemičky Jo jo vůně domova, tu když zavane Lovochemie tak to taky stojí za to

Reagovat
smazaný uživatel

V Pardubicich jsem byl letos poprve a je to hezky mesto. Na jednodenni vylet doporucuju.

Reagovat
KingMaster13

Jako jasně není to super z vlaku když člověk vidí to Paramo ale jinak super

Reagovat
mistr129

Z měst co mám v okolí jsou Pardubice teda hodně slabý průměr, v porovnání s KH, Kolínem, Nymburkem nebo Poděbradama

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že Nymburk a i ty Poděbrady jsou hezčí než Pardubice?

Nymburk je naprostá díra. Tam je jediné plus, že je tam čilý vlakovy provoz.

Poděbrady mohou nabídnout lázeňské centrum, které není bůh ví jak velké. Kulturní vyžití u obou měst oproti Pce nula nula nic.

Kolín jo, ten je fajn.

Reagovat
mistr129

Nymburk se mi líbí dost, Poděbrady souhlasím, že kromě lázní nic moc. Hodnotil jsem čistě jen vzhled při procházce třeba, samozřejmě že svými kulturními, nákupními možnosti jsou Pardubice úplně jinde.

Ale dost možná ze mě mluví to, že v Pardubicích znám spoustu i hnusných míst, kdežto v Nymburce se vesměs pohybuju jen v centru nebo u řeky

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to souhlasím. Na jednodenní výlet jsou Poděbrady fajn. Jen nesmí dotyční čekat moc velké věci.

Ale ten Nymburk, ten mi nesedí. To beru prostě jako větší vesnici v Polabí, kam se stahují lidé ze Sadske, Ostré.

Reagovat
smazaný uživatel

Podebrady se mi dost libi taky - samozrejme hlavne kolonada a prochazka kolem reky.

Co se tyce Pardubic, tak jsem tam nejel za nakupy ani kulturou, jen proste na vylet - prosel jsem si centrum, kde se mi libila Zelena brana a namesti s hezkymi domy (nejvic je propagovan ten U Jonase, ale hezkych jich je vic), parky, nakoukl jsem do kostelu, sel jsem na zamek, prosel jsem se kolem reky k Automatickym mlynum, dal jsi si kavu v Cafe Bajer. Bohuzel nedaleke aviaticke muzeum bylo zrovna zavreno. Ale i tak jsem mel dojmy jen dobre a na jedno odpoledne bych mesto urcite doporucil.

Hnusna mista jsou vsude, nicmene pokud jde vylozene jen o vylet na 1 den a nechces tam zit, tak bych mesta posuzoval spise podle toho, co nabizi.

Reagovat
Losinho

Poděbrady a KH super, ale Kolín s Nymburkem hnus

Reagovat
OTASi

neasi

Reagovat
OTASi

lol nymburk takovej hnus

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa pacil hradec. pekne centrum s vyhladom zhora z tej veze. ja osobne mam rad mestsku turistiku, na slovensku som uz presiel snad vsetky mesta. peso sa prejst po meste, pozriet co tam je, nejake muzeum, poprechadzat sa po bocnych ulickach, kludne aj na sidliska ake su tam panelaky, parky a pod. pred vianoci sme dali s priatelkou okruh bratisava - salzburg - passau - budejovice - trencin, v cesku sme sa zastavili vo volaroch a potom prachatice a velmi sa to pacilo. osobne si myslim, ze teraz ako su pozatvarane hranice, tak vela ludi zacne vlastne krajiny spoznavat. chodime v kuse do nasich hor, aj cez vikend sme bolo na placlivom a baranci v zapadnych tatrach a kopa ludi na turistike a skialpe.

Reagovat
smazaný uživatel

Prachatice jsou fakt super, trochu hidden gem. Celkove toho v Jiznich Cechach je spoustu - Telc, Strakonice, Pisek, Tabor, hodne turisticky Cesky Krumlov, Budejky - vsude se mi libilo. Volary ani neznam, co tam je?

Souhlasim, nase zeme jsou fakt krasne. Ono cestovani ale tak trochu souvisi s mocenskym statutem. Pokud nejedes v lete do ciziny, tak hned vypadas chude, aspon all inclusive v Egypte za desku je pro nektere nutnost. Ja sam rad jezdim do ciziny, ale neberu to tak, ze by to ze mne delalo vetsiho cestovatele - to se prece neposuzuje podle urazene vzdalenosti vzdusnou carou.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, suhlas. ako male decko som bol v hlbokych rokoch 80-tych s nasimi na sumave, spali v susiciach, pamatam sa, ze sme boli v domazliciach ale to je asi tak vsetko. juzne cechy su podla mna najkrajsia cas ceskej republiky, krumlov, budejovice, trebon (tam sme uplne nahodou dosli k pivovaru regent)))....), cely ten kraj s rybnikmi, lesmi je nadherny. vo volaroch sme sa iba tak zastavili, lebo kedy tam clovek pride. spontanne rozhodnutie. male meste, trochu do kopca, nic specialne ale preco si ho nepozriet.

co sa statusu tyka... ja som v zivote nebol na all-inclusive. s nasimi sme lozili po horach, teraz s priatelkou kazdy volny vikend tak sme v tatrach, fatre, vlastne akykolvek kopec sa da tak ideme. mame stastie, ze na slovensku mame tych vyssich a dramatickych hor viac ako vy. a do zahranicia tiez. bud kupime lacne letenky a ideme. a az potom ybytko cez airbnb alebo booking, nejaky hostel. je mi jedno kde, pokial je tam postel a sprcha. clovek vobec nepotrebuje organizovany zajazd, vzdy reervujeme auto alebo proste nakupime listky na mhd a peso. takto clovek spozna aj ine stranky krajiny. tym, ze sme v centre europy, tak sa da vsade autom dostat. uz aj ten vyssie spomenuty gdansk sme dali na jesen autom z trencina za pol dna. dva dni v gdansku, na heli, potom malbork, varsava a spat. taliansko, vsetky krajiny juhosky, trikrat rumunsko, bulharsko, moldavsko, taliansko snad 5 krat, atuom do amsterdamu, bremy, monaco... vsetko s fabiou 1,2)))))

Reagovat
bobis21

Jižní Čechy jsou krásné (+ česká kanada), dále v ČR Jižní Morava a Valašsko (mám zaujatým pohledem )

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, v ceske Kanadě jsem ještě nikdy nebyl. To bude třeba napravit!

A souhlas, jižní Morava, pro tu mám slabost. Společně ještě s Beskydy.

Reagovat
bobis21

Tak ono tam vlastně nic není, takže to asi není pro každého. Ale je tam krásná příroda a na nějakou pohodovou cyklistiku nebo turistiku (hodně lidí tam chodí houbařit, ale to mě nebere) se mi to fakt líbí Podle mě je to v ČR oblast která je nejvíce "mimo civilizaci" - myšleno že tam není moc lidí a jsou tam jen malé vesničky.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, díky za menší recenzi. Ten tvůj konečný dovětek, to si třeba myslím ohledně Orlických hor. Že nejsou tak komerční a nechodí tam masy lidi. Okolo Červeného potoka atd.

Reagovat
Kepy_FCB

Znám pustější oblasti.

Reagovat
Messier

Wroclaw, Gdańsk...

Reagovat
stas87

Danzig by si bez googla vedel? Ja mrad pisem Köln ci Nürnberg, paci sa mi to viac ako Kolin a Norimberk.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevedel. Tak hej, ale posledné dve sú nemecké mestá.

Reagovat
Coutinho10

to bych taky nerozluštil

Reagovat
Rudnevs

za Breslau

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Rudnevs

Sranda musí byť...

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Wroclaw... Proč to píšeš v němčině?

Reagovat
negrles

Slovák, co bydlí v Česku bude psát přece polské mesta v němčině to je snad jasné ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Witcher

To byl ještě Liberec silnej v zákulisí

Reagovat
lampas

Kleibl si tehdy neuvěřitelně vybrečel Královce na ten poslední zápas s Plzní

Reagovat
smazaný uživatel

Měl silného psa?

Reagovat
FCSL

Bičík - Gebre, Kelič, Nezmar, Fleišman - Vácha, Janů/Bosančič - Šural, Štajner, Breznaník - Rabušic

Reagovat
andrew96

Liberec tehdy fakt bavil. Trochu naivně jsem doufal, že podobně vyletí každý rok nějaký jiný klub tak, aby činil konkurenci Sparty poté, co šla Slavia dolů. Nicméně obrat proti Bolce a poslední kolo byly skvosty. A Bohemka taky jedinečný případ, tehdy jsem byl ale rád, že nespadl Baník.

Reagovat
Coutinho10

když už se k nám dostávají takovéto expresky, tak je opravdu něco špatně

11:37 Běloruská liga se bude vysílat v Kazachstánu

Běloruská liga je jedinou soutěží v Evropě, která stále pokračuje a říká si tak o pozornost televizních stanic z jiných zemí. Nově se bude vysílat v Kazachstánu, jedna z tamních televizních stanic koupila práva. (sport-express.ru)

Reagovat
KingMaster13

Ty na tom hrozně vyrejžujou Pokud je tam nepřepadne Korona v takovém rozsahu tak ti na tom mohou neskutečně vytěžit. Je to i motivace pro nás. Státy jako Itálie, Neměcko a Anglie na tom budou dost špatně minimálně do prosince. Takže pokud se toho hnusu zbavíme relativně brzo, tak bychom mohli za práva dostat obrovský prachy, když to nikde jinde nepojede

Reagovat
Greny

nemohli protoze prava ma Pragosport, nebo jak se ta firma jmenuje

Reagovat
KingMaster13

No jo vlastně, hrozná škoda. Teď fakt mohla přijít doba, že třeba Premier league by se v září nehrála a Angličani by ještě vděčně koukali na naší ligu

Reagovat
Greny

ti by na tom asi vyrejzovali hodne no jeste by rekli ze Soucek prisel z teto ligy

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

by se ptali, kdo to je

Reagovat
smazaný uživatel

FK Young Boleslav - Bohemians live on BBC

Tomu by mohli rozumět

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

FK Aplleham - FK Warmouth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Z tohohle ročníku se mi hned vybaví hromada věcí. Ale Uličný, kterej ve 105 letech konečně něco vyhrál a jako bonus totálně vytrollil Spartu (finále poháru) a Plzeň, kdy Sigma snad každou střelu poslala pod víko a vyhrála 4:0, aniž by někdo věděl jak, to bylo stejně asi nejsilnější.

Reagovat
exse

Strašně to letí. Pamatuju si jak nás po odchodu Dočkala všichni měli pomalu na sestup. Tehdy si v tom týmu prostě všechno sedlo, vůdce (Nezmar), pár geniálních fotbalistů (Štajner, Bosančič), pár hráčů s životní formou (Breznaník, Flaška, Rabušic, Hadaščok) a trenér, kterej jim do toho moc nekecal a naopak to spíše umocňoval. Demolice Sparty s asi nejhezčím gólem desetiletí a zázračnej obraz proti Bolce se jen tak nezapomenou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Do článku by se slušelo napsat, že Bohemka sice byla po devíti kolech druhá, ale skončila na patnáctém místě.

A nás tehdy trénoval tenhle expert

https://www.youtube.com/watch?v=J5zgfQdTYLA

Reagovat
KingMaster13

Do dneška pamatuju zápas na Žižkově kde proběhla děkovačka jen s Kalivodou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kterej hrál za Žižkov.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
20DollarsInMyPocket

V té době se tam protočilo slušný panoptikum, tělocvikář Petrouš, Kšiltovkář Poustka a nakonec tenhle srdcař.

I když pravda je, že s tím kádrem a vedením co tam tehdy bylo, to nebyla žádná selanka.

Reagovat
smazaný uživatel

https://cs.wikipedia.org/wiki/SK_Slavia_Praha_2011/2012

Jediný světlý moment v sezóně byl snad první gól Davida Hubáčka.

Btw, s Petroušem jsem ani tak problém neměl, ale Straka a potom Pastoor mě strašně vytáčeli

Reagovat
ratusek

Zlatý časy

Reagovat
Kepy_FCB

Gól je nadstavba

Ale jako jó, ty zápasy po 30. kole je takovej vlastní gól ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Vaslui x Sparta u Křetinského v kanclu...

https://m.youtube.com/watch?v=R6ZtxT7ll2U

Reagovat
OTASi

divil jsem se, že si nikdo nestáhnul Bosančiče, ten co předváděl, to byla paráda.. to samí Fleišman, kterej x let hrál na beku parádně... pak ještě jsem čekal že někdo v CZ koupí Keliče, taky hrál v tý obraně dost dobře..ten teda šel rovnou do ciziny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele