Bundesliga - souhrn 9. kola

14.10.2011, 22:27, aktualizováno 16.10.2011, 19:29
Komentáře a souhrny
Hamburk podruhé v sezoně vyhrál, přesto je stále poslední. Včera Bayern potvrdil svou suverenitu a sérii bez obdržené branky a Herthu porazil 4:0. Gladbach remizoval s Leverkusenem, Dortmund už v pátek uspěl v Brémách. Schalke zklamalo a podlehlo Kaiserslauternu, první výhry se dočkal Augsburg, doma naplno bodovaly Stuttgart a Wolfsburg.

1. FC Köln - Hannover 96 2:0

16.10.2011 17:30

Góly: 24. Lukas Podolski, 86. Lukas Podolski

Köln dokázal především zásluhou parádního představení Lucase Podolskiho porazit Hannover a může se radovat z druhé domácí výhry v sezóně. Svěřenci Stale Solbakkena tak na svého dnešního soupeře ztrácejí už jen dva body.

Od úvodu se hrálo ve vysokém tempu, ale hra obou týmů trpěla zejména v útočné fázi častými nepřesnostmi. První varovný výstřel vyslal Podolski, zpoza vápna ovšem pálil hodně nepřesně. Ve čtrnácté minutě potom zahrozili i hosté. Standardku rozehrál Rausch, hlavičkující Haggui ale na Rensinga recept nenašel. Neuspěl ani navrátilec do základní sestavy Konan, který z akrobatické pozice mířil vedle branky.

Ve 24. minutě měli Kozli možnost rozehrávat volný přímý kop z hodně nadějné pozice. K míči se postavil Podolski a parádní ranou k levé tyči otevřel skóre - 1:0. Odpověď mohla přijít opět z kopaček Konana, ten se sice skvěle prosmýkl středem, následně ovšem nedokázal Rensinga překonat. Před přestávkou mohl po rohovém kopu srovnat krok ještě hlavičkující Schulz, ani jemu se ale strážce domácí svatyně překonat nepovedlo.

Do druhé půle nastoupili 96ky s jednoznačným cílem co nejrychleji vstřelit vyrovnávací branku. Aktivní byl v tomto ohledu především obávaný střelec ze střední vzdálenosti Pinto, který i tentokrát naplno využíval svůj potenciál. První pokus byl sice ještě zastřelovací, další rána už se ale zkušenému středopolaři povedla o poznání lépe, zaťukala totiž na břevno branky překvapeného Rensinga.

Po hodině hry centroval do vápna Peszko, na míč si naběhl Chihi, ale z malého vápna hlavičkoval pouze do břevna hostující svatyně. Zvýšit vedení mohl i Podolski, z pokutového území ovšem nedokázal balón vměstnat na zadní tyč. Definitivní rozhodnutí přišlo pět minut před koncem. Podolski využil zaváhání Pinta, kterého obral o balón a parádní křižnou ranou na zadní tyč zajistil svému celku tři body - 2:0.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hamburger SV 1:2

16.10.2011 15:30

Góly: 47. Papiss Cissé - 12. Heung-min Son, 74. Ivo Iličević

Léčba novým koučem zdá se v Hamburku skutečně zabírá, po Rodolfo Cardosovi totiž dokázal ve své premiéře na lavičce přístavního celku uspět i Frank Arnesen. Výhra ve Freiburgu je pro HSV o to cennější, že šlo o střet s přímým konkurentem ze spodku tabulky.

HSV mělo oproti předchozímu venkovnímu duelu v Mercedes-Benz Areně raketový nástup. Neuběhla ještě ani minuta hry, Petrić sklepnul balón pro Sona, ten ale nedokázal zamířit do prostoru branky. Byli to ovšem domácí, kdo mohl z ničeho nic udeřit. Volný přímý kop z ideální pozice rozehrál Schuster a parádní placírkou donutil Drobného se pořádně natáhnout. Tentýž hráč rozehrál i následný roh, ale Cissé nezacílil přesně.

Ve dvanácté minutě mělo výhodu zajímavé standardní situace i HSV. K míči se postavil Petrić a tvrdou, ale zároveň přesnou střelou napálil břevno domácí svatyně. O minutu později se však hosté přece jen radovali. Po rohovém kopu hlavičkoval Bruma, Baumann jeho zakončení vyrazil pouze k Sonovi a rázem to bylo 0:1. Srovnáno mohlo být po centru Hinkela, Cissé ovšem z obtížné pozice pálil těsně vedle levé tyče hostující branky.

Freiburgští začali cítit šanci, a tak se tlačili čím dál, tím více dopředu. Dalším centrem našel Putsila přes celou šířku pokutového území volného Abdessadkiho, ten ale z akrobatické pozice branku netrefil. A do třetice stoprocentní příležitost domácích. Tentokrát centroval pro změnu Abdessadki, z bezprostřední blízkosti zakončoval znovu Cissé, proti jeho pokusu se však vyznamenal Drobný a svůj tým podobně jako proti následné střele Makiadiho výrazně podržel.

Po obrátce byli hosté zřejmě myšlenkami ještě v kabině, jinak si ani nelze situaci ze 47. minuty vysvětlit. Přízemní Bastiansův centr propadl dezorientovanou obranou až k nabíhajícímu Cissému, a ten už nezaváhal - 1:1. Potom se však svěřenci Marcuse Sorga opět stáhli a nechali HSV volné pole působnosti. Šance měli postupně Petrić, Rajković i Kačar, ani jeden z nich ale pasivitu SCF nepotrestal.

Odpověď Freiburgu přišla po hodině hry. Po rychlém protiútoku se balón dostal na hranici vápna k Abdessadkimu, jehož povedená rána jen těsně minula pravou tyč Drobného branky. To Makiadi si o chvíli později vedl lépe, jeho střelu z úhlu si ale bývalý brankář Herthy pohlídal. V 74. minutě potom přišla chvíle střídajícího Iličeviče. Chorvatský reprezentant si narazil míč o Töreho a z úhlu překonal zkoprnělého Baumanna - 1:2.

Neuběhlo ale ani šest minut a domácí měli jedinečnou šanci znovu srovnat krok. Brumovi se nepovedl jednoduchý odkop a poté mu už nezbývalo nic jiného, než unikajícího Reisingera faulovat, sudí Aytekin celou situaci viděl a nekompromisně ukázal na penaltový puntík. Tam si míč postavil střelec první branky Cissé, ale k údivu všech branku vysoko přestřelil. V nastavení mohl pro domácí urvat bod ještě Schuster, ze standardky ovšem nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FC Kaiserslautern 1:2

15.10.2011 18:30

Góly: 62. Klaas-Jan Huntelaar (pen.) - 30. Christian Tiffert (pen.), 72. Dorge Kouemaha

V zajímavém utkání plném zvratů se nakonec radoval Kaiserslautern, který si tak připisuje druhou výhru v sezóně. Naopak Schalke nedokázalo využít zaváhání svých konkurentů a odmítlo se posunout na druhou příčku za vedoucí Bayern.

Schalke začalo, jak je u něj v domácím prostředí zvykem hodně aktivně. První příležitost si ale paradoxně vypracoval zdrženlivější Kaiserslautern. Po rohovém kopu se do zakončení natlačil Kouemaha, Fährmann byl však bezchybný. V deváté minutě si dlouhý míč zpracoval Shechter, následně si obhodil Fährmanna, ale potom se nechal Höwedesem vytlačit, a tak z celé akce nic nebylo.

Za dalších deset minut se k ohrožení branky dostali také Königsblauen. Raúl vyslal parádním pasem do šance Huntelaara, ten si v souboji poradil s Trappem, potom už ale z úhlu nastřelil pouze jednoho z obránců. V 27. minutě celá Veltins Areny ztichla. Shechter potáhl balón hluboko na soupeřovu polovinu, následně uvolnil Kouemahu, který byl ve vzájemném souboji s Fährmannem faulován.

Sudí Sippel tak neměl jinou možnost než ukázat na značku pokutového kopu, domácí strážce svatyně navíc obdržel červenou kartu a zápas tak pro něj skončil předčasně. Premiéru si tak rázem odbyl Lars Unnerstall, kterému uvolnil místo další mladík Draxler. K penaltě se postavil kdo jiný, než kapitán Tiffert a s přehledem otevřel skóre - 0:1. Před odchodem do kabin měli ještě postupně šanci zvýšit náskok Sahan, Kirch a Shechter, ale ani jeden z nich nezacílil přesně.

Vstup do druhé půle mělo znovu lepší Schalke. Jurado našel střídajícího Jonese, jeho dalekonosný pokus však s vypětím všech sil vytáhl Trapp. Potom se dlouho nic zajímavého nedělo, až přišla 61. minuta. Rodnei podcenil situaci, nechal se Juradem předběhnout a následně mu nezbylo nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu. Výsledkem byla červená karta a navrch podobně jako na druhé straně penalta.

Míč si na značku postavil kanonýr Huntelaar a podobně jako Tiffert s přehledem zavěsil - 1:1. V dalším průběhu se oba týmy více, než na hru soustředili na vzájemné potyčky, a tak jsme si na další zajímavé situace museli počkat. Jak se ale později ukázalo, tak se čekání rozhodně vyplatilo. V sedmdesáté první minutě centroval do pokutového území Tiffert, Kouemaha ovšem nedokázal v tísni Unnerstalla překonat.

O minutu později se však Rudí ďáblové přece jen dočkali. De Wit se uvolnil a následně poslal do vápna přesný centr, se kterým si tentokrát kamerunský útočník věděl rady - 1:2. Domácí se však nevzdávali a chtěli za každou cenu vyrovnat. Raúl ani dvakrát hlavičkující Höwedes však nedokázali zamířit mezi tři tyče, a tak si S04 připisuje druhou domácí porážku.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hertha BSC 4:0

15.10.2011 15:30

Góly: 5. Mario Gómez, 7. Franck Ribéry, 13. Bastian Schweinsteiger, 69. Mario Gómez (pen.)

Svěřenci Juppa Heynckese předvedli proti Herthě další suverénní výkon, opětovně si tak zapsali tři body a zároveň tím dali jasnou odpověď na včerejší výhru Borussie Dortmund. Bavorský velkoklub tak i po devátém kole zůstane na čele tabulky.

Bayern začal s chutí. Už ve druhé minutě ukázal Ribéry záda Lellovi, poradil si i s Kraftem, ale na brankové čáře jeho pokus zastavil duchapřítomný Hubník. Ani to však Bavory neodradilo. Za další tři minuty rozehrál Schweinsteiger na Ribéryho, ten ještě posunul do středu Gómezovi, jenž si pohrál s Mijatovičem a umístěnou přízemní střelou k levé tyči otevřel skóre - 1:0.

Hosté se z inkasované branky ani nestačili vzpamatovat a už lovili míč ze sítě podruhé. Boateng si u pravé postranní čáry pohrál s dvojicí Kobiašvili - Niemeyer a následně našel přesným centrem ve vápně Ribéryho, pro kterého už nebyl problém z blízkosti zvýšit na 2:0. Francouzský filuta se navíc ve třinácté minutě vytasil s parádní přihrávkou na Schweinsteigera, a ten z hranice pokutového území zamířil do stejného místa jako Gómez - 3:0.

Mnichovský celek ani po třetí brance nepřestal hrát. Příležitost měl aktivní Boateng, z voleje ovšem nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče. Po půlhodině hry posílal do vápna nadýchaný centr Schweinsteiger, Gómez ale na jeho pobídku těsně nedosáhl. A když nedokázali uspět v dalších šancích ani Ribéry se Schweinsteigerem, tak se ke slovu přihlásila i Hertha. Raffael ale nedokázal z velké dálky zacílit přesně.

Po přestávce se obraz hry trochu pozměnil. Bayern přece jen pod dojmem nadcházejícího utkání v Lize mistrů s Neapolí šetřil síly a nechal hrát svěřence Markuse Babbela. Ti si však žádnou příležitost vypracovat nedokázali, a tak se ke slovu dostali znovu domácí. V 54. minutě sice Gómez utekl Mijatovičovi, potom už ale nedokázal z hranice penalty zamířit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi.

Vzápětí oslovil Müller parádním pasem za obranu si nabíhajícího Lahma, ten však z bezprostřední blízkosti na Krafta nevyzrál. V šedesáté osmé minutě navíc v pokutovém území Hubník fauloval pronikajícího Ribéryho a sudí Weiner ukázal na značku pokutového kopu. K němu se postavil v poslední době tradiční exekutor Gómez, a i když Kraft jeho úmysl vystihl, tak balón přesto skončil v síti - 4:0.

S přicházejícím se závěrem se už oba týmy do ničeho převratného nehrnuly a víceméně čekali na konečný hvizd. I tak si ale mohli hosté přece jen zaspat četný úspěch. Dvě minuty před koncem se v pokutovém území protlačil k balónu stoper Mijatović, z malého vápna ale potvrdil své střelecké vlohy a branku přestřelil. Hertha tak tentokrát vyšla v Allianz Areně střelecky naprázdno a znovu natáhla Mnichovské prokletí.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 0:1

15.10.2011 15:30

Góly: 88. Jan-Ingwer Callsen-Bracker (pen.)

Historicky první vítězství Augsburgu v Bundeslize je na světě! Sen bavorského města se stal skutečností dnes odpoledne v Mainzu, kde tým Jose Luhukaye díky vynikajícímu obrannému výkonu a proměněné penaltě Callsena-Brackera zvítězil 0:1. Naopak loňská a předloňská kometa od soutoku Rýna s Mohanem již nevyhrála sedm zápasů a šňůru prohraných utkání na domácím hřišti prodloužila na čtyři utkání.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, nicméně jejich agresivita a rychlá hra netrvala věčně. Přestože byli po většinu úvodu utkání lepším, šance si vypracovali domácí. Pospěchovi v sedmé a Choupo-Motingovi v šestnácté minutě ale po důsledném proniknutí chybělo štěstí v koncovce. Augsburg na to odpověděl ve 22. minutě, kdy Bellinghausen se vší bravurou vychytal Müller.

Hra po těchto situacích konečně nabrala tempo a navzdory všem předpokladům se bylo na co dívat. Ve 26. minutě byl opět blízko brance Pospěch, zamířil však vedle. Šance si týmy pečlivě střídali, krátce na to nepřesně z volného kopu mířil Callsen-Bracker a o minutku později neuspěl Mölders v souboji s Müllerem.

Mainz se nakonec 42. minutě dostal do vedení, gól však kvůli dost možná obrovské chybě rozhodčích nebyl uznán. Risseho centr do pokutového území směřoval na Choupo-Motinga, jenž stál v ofsajdu, ale nezapojil se do hry a míč tak zakončil za Jentzschova záda z druhé vlny nabíhající Nicolas Müller. Gólovou oslavu čtyřiadvacetiletého záložníka však vystřídaly pocity zděšení po pohledu na zvednutý praporek pomezního rozhodčího.

Poločas tedy skončil bez branek. Mainz se na začátku druhé půle nedal zlomit neúspěchem a hnal se za gólem. Jenomže Ivanschitz, Choupo-Moting a Noveski se ve svých šancích prosadit nedokázali. Augsburg se v té chvíli zaměřil vyloženě na obrannou činnost, přesto se mu dařilo sem tam zahrozit. V 65. minutě ale Gogia netrefil branku. Odpověď mohla přijít prakticky z protiútoku, Jentzsch se ale proti Ivanschitzovi vyznamenal.

Utkání čím dál více nabíralo na intenzitě, ani jeden tým se nechtěl vzdát. Mainz se v závěru prezentoval už jen dvěma nepřesnými střelami Ivanschitze z přímého kopu a Müllera z osmnácti metrů. Fotbalová ironie pak plně ukázalo své kouzlo. Mölders postupoval sám na Heinziho Müllera a už se zdálo, že střelou na zadní tyč rozhodl utkání, jenomže zazvonila branková konstrukce. Míč se odrazil ven z branky, nakonec u něj byl rychleji hostující Bellinghausen a střídající Svensson už nedokázal zastavit svůj skluz, po němž přišel mírně teatrální pád záložníka Augsburgu a nemilosrdný ukazováček sudího Fritze na značku pokutového kopu. K tomu se postavil Jan-Ingwer Callsen-Bracker a i přesto, že Müller vystihl jeho úmysl na pravou tyč, hráč s nekonečně dlouhým jménem rozhodl o historickém triumfu Augsburgu.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 2:0

15.10.2011 15:30

Góly: 48. Shinji Okazaki, 77. Pavel Pogrebnjak (pen.)

Stuttgart zásluhou výrazně zlepšeného výkonu ve druhé půli přehrál v lokálním derby Hoffenheim a připisuje si na své konto další tři body. Švábi se tak dotáhli do silného pole pronásledovatelů vedoucího Bayernu.

Oba celky vstoupily do utkání hodně agresivně. Domácí sice měli mírně navrch, ale TSG poctivě bránilo a většinou tak stačilo soupeřovy útoky eliminovat hned v zárodku. Švábi se i z tohoto důvodu zaměřili především na pokusy z dálky. Jako první to zkusil Cacau, jeho rána ale nemohla Starkemu nadělat problémy. V šestnácté minutě napřáhl z druhé vlny Hajnal, ani on však nedokázal vyzrát na strážce hostující svatyně.

Na opačné straně způsobil první vzrušení Babel, i když proti jeho střele nakonec Ulreich zasahovat nemusel. Po půlhodině hry sice nedokázal Babel vyzrát na Tasciho, k míči se ale přesto dostal Sigurdsson, z vápna ovšem pálil nepřesně. Zápas s přicházejícím časem upadal do ještě většího průměru, VfB postrádalo jakoukoliv invenci a ani hosté na tom směrem dopředu nebyli lépe, a tak se všichni zainteresovaní těšili na poločasový oddech.

Po změně stran nastoupili stuttgartští jako vyměnění. Nejprve to z velké dálky zkoušel Cacau, ale Starke si protentokrát ještě poradil. To už ovšem neplatilo ve 48. minutě. Hajnal bleskově rozehrál volný přímý kop, Okazaki si poradil s Vorsahem a přesnou střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre - 1:0. Odpovědět mohl ze stejné herní situace Babel, ale trefil pouze zeď. Stejně tak se neujal ani dalekonosný pokus Sigurdssona.

Potom se dlouhou dobu nic zajímavého nedělo, až přišla sedmdesátá druhá minuta. To z 20 metrů napřáhl Kaiser, ovšem Ulreich nakonec zasahovat vůbec nemusel. O chvíli později potom bylo definitivně rozhodnuto. Vorsah stáhl ve vápně Pogrebňaka a sudí Rafati nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám postižený a prudkou střelou překonal Starkeho podruhé - 2:0. V úplném závěru měl hned dvě možnosti střídající Schipplock, ale prosadit se nedokázal.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk 2:1

15.10.2011 15:30

Góly: 24. Mario Mandžukić, 83. Mario Mandžukić (pen.) - 70. Christian Eigler

Wolfsburg dnes proti Norimberku dokázal uspět a mohl oslavovat cenné vítězství 2:1. Od začátku duelu to ale neměl vůbec jednoduché, nakonec jej spasila až penalta v závěrečné desetiminutovce.

Oba celky začaly velmi opatrně, i proto byli diváci v úvodních minutách svědky poměrně nezáživné podívané. Až v 10. minutě přišla z ničeho nic první gólová příležitost. Z hranice šestnáctky zakončoval domácí útočník Lakić, střela mu však příliš nesedla a míč napálil těsně vedle. Obdobně si vedl krátce na to také mladík Yohandry Orozco, který pro změnu poslal míč zhruba metr nad.

Následně sice Wolfsburg přebral iniciativu a byl aktivnější, Norimberk ovšem jeho útoky dokázal včas likvidovat. První zákrok si tak hostující gólman Stephan připsal až ve 22. minutě, a to když jej nepříjemnou střelou zaměstnal Srdjan Lakić. Vedoucí branky se nakonec Vlci dočkali o dvě minuty později. To využil výborného centru Dejagaha kanonýr Mario Mandžukić a na zadní tyči zakončil v poklidu hlavou.

Přesně po půlhodině hry mohl být stav znovu nerozhodný, jenže Norimberk promarnil hned dvě výborné příležitosti. Nejprve zakončení Pekharta vychytal gólman Benaglio, o pár sekund později pro změnu nastřelil Esswein tyčku. Až do konce poločasu se již nic zajímavého neudálo, a tak měli při cestě do kabin mnohem více důvodů ke spokojenosti domácí fotbalisté.

První šanci druhého dějství si na své konto připsal Tomáš Pekhart, gól ovšem nezaznamenal, jelikož hlavou mířil vedle. Mnohem blíže brance byl v 53. minutě Markus Feulner. Ten zachytil balón na hranici šestnáctky, následně nebezpečně vystřelil, gólman Benaglio se ale vytasil s opravdu pohotovým zákrokem a míč vyrazil. Ve výborném světle se pak ukázal také jeho protějšek Alexander Stephan, jenž zlikvidoval stoprocentní příležitost Hitzlspergera.

Na další gólovku si poté museli diváci počkat až do 68. minuty. To pláchl hostující obraně Christian Träsch, ovšem jeho střela nebyla přesná. Hned vzápětí přišel pro domácí šok. Střídající Eigler totiž využil perfektní Simonsovy přihrávky za obranu a z úhlu přesně zakončil.

Následně nechybělo zase tak moc a Norimberk mohl jít dokonce do vedení. Tváří v tvář Benagliovi se ocitl Esswein, domácí gólman jej ale bravurně vychytal. Ke konfrontaci těchto dvou hráčů došlo vzápětí znovu a opět byl úspěšnější Benaglio. Poslední slovo ale nakonec patřilo Wolfsburgu. V 83. minutě fauloval Frantz v pokutovém území Dejagaha, což pochopitelně vyústilo v penaltu. Její exekuce se ujal Mandžukić, brankáři Stephanovi nedal šanci a zajistil tak svému týmu tři body.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 2:2

15.10.2011 15:30

Góly: 65. Marco Reus, 72. Patrick Herrmann - 20. Stefan Reinartz, 87. André Schürrle

Ani na dvacátý pokus v řadě se Mönchengladbachu nepodařilo na domácím hřišti porazit Leverkusen. Ještě pět minut před koncem ale vedl, pak se však nádherně trefil Schürrle a rozhodl o dělbě bodů.

Již třetí minuta divákům naznačila, jakým způsobem se domácí budou snažit ohrožovat Lenovu branku. Krásný Arangův nákop za obranu směřoval na Reuse, jenomže ten měl zpracování na dlouhou nohu a zasáhnout tak mohl vyběhnuvší Leno. Reus se za čtvrthodiny prodral i do další šance, jenomže Leno byl proti jeho dělovce opět připraven.

Gladbach za nevyužité šance zaplatil velmi brzy. Po dvaceti minutách hry se nezištně za obranu Gladbachu dostal Sam, jenomže před ter Stegenem zpanikařil a nepříliš důsledným zakončením dal domácímu strážci tyčí vyniknout zákrokem nohou na rohový kop. Po něm už ale Hříbata docválala. Na přední tyči totiž dozadu prodloužil Ballack a sváteční střelec Stefan Reinartz i přes úsilí ter Stegena s Hermannem prorval míč za brankovou čáru.

V minutě jednatřicáté se Bayer pokusil o další navýšení skóre. Schürrle po Samově centru hlavičkoval do vzduchu, čímž elegantně posunul míč na Kiesslinga, jenomže tomu situaci ztížil jak vybíhající ter Stegen, tak i stoper Stranzl, jenž jej špičkou kopačky nakopl do čela.

Borussia nadále hrozila především Reusem, jenomže tomu se jednoduše nedařilo. V pětatřicáté minutě jej našel od postranní čáry svým centrem Hermann, jenomže útočník Mönchengladbachu promeškal vhodný okamžik ke střelbě a tak z toho byl jen rohový kop. Ironií osudu pak bylo, že nejblíže k brance byl méně viditelný z útočné dvojice Hanke. Tomu ale radost ze vstřelené branky nepovolilo břevno.

Zbytek poločasu patřil už jen Reusovi. Nejprve prosvištěl obranou hostí, ale zakončil těsně vedle levé tyče. Tři minuty před koncem první pětačtyřicetiminutovky zase nezužitkoval chytře rozehraný volný kop a jen Lenovi vyprášil rukavice.

Druhá polovina střetnutí nemohla začít jinak než promarněnou příležitostí Reuse. Mladá hvězda šla v průběhu deseti minut dvakrát na Lena, jednou ale branku netrefila a podruhé ji po Reinartzově hrubé chybě zastavil vracející se Bender perfektně načasovaným sklizem.

Blýskat se nepřestalo ani v 57. minutě, Hanke ale tváří v tvář Lenovi levou tyč o půl metru minul. Vysvobození přišlo až v 65. minutě. Na Arangův pas za obranu sice nedosáhl Hanke, to ale nevadilo Marcu Reusovi, jenž si míč hodil do běhu, oběhl Lena a zakončil do prázdné branky.

Hříbata se s remízou nespokojili a chtěli víc. To se jim vyplatilo sedm minut po jejich první brance, kdy už Leverkusen hrál bez vyloučeného Castra. Tentokrát byl za obranu vyslán Patrick Hermann a Leno byl po jeho lobu bez šance.

Ani to však nebyla definitiva. V 87. minutě si André Schürrle vytáhl míč z rohu pokutového území na střed a potom nádhernou střelou překonal ter Stegena, a prvním gólem v sezóně zařídil alespoň bod pro Leverkusen. V závěru pak ještě po Reusově dělovce inkasoval tvrdé KO do hlavy Leno, na výsledku to ale nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Dortmund 0:2

14.10.2011 20:30

Góly: 42. Ivan Perišić, 71. Patrick Owomoyela

Borussia Dortmund se na Weserstadionu dokázala vzepřít osudu a odváží si z Brém velice cenné tři body. Žlutočerní se dostali těsně před odchodem do kabin zásluhou Perišiče do vedení, tentýž hráč byl ale po změně stran vyloučen, přesto ale BVB dokázalo utkání dovést do vítězného konce.

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu, oba celky se snažily být aktivní směrem dopředu, jejich snaha ovšem narážela na připravené sítě kolem půlicí čáry, a tak se diváci v úvodní čtvrthodině žádných zajímavých situací nedočkali. V domácím dresu tak na sebe několika podařenými zákroky nejvíce upoutal Naldo, který se do základní sestavy vrátil po více než roční pauze způsobené komplikovaným zraněním kolene.

První možnost k ohrožení branky měl na kontě Pizarro, jeho střelu si ale Weidenfeller s klidem pohlídal. Podobný konec měl na opačné straně pokus Löweho. Velká příležitost Werderu potom přišla ve 27. minutě. Marin se hnal do otevřené obrany, ale místo přihrávky na volného Hunta se rozhodl sám zakončit a nepodařeným lobem celou situaci zazdil, následná střela Bargfredeho si cestu mezi tři tyče nenašla.

Domácí začínali mít navrch. Po půlhodině hry centroval do vápna Rosenberg, Pizarro nelenil a z obtížné pozice okamžitě pálil, trefil ale jen dobře postaveného Hummelse, střela by však i tak mířila vedle branky. Tři minuty před odchodem do kabin potom nastal pro Brémy šok. Lewandowski ustál souboj s Naldem, míče se tak chopil Bender, který ještě posunul do strany Perišičovi, ten si s bránicím Sorkatisem nedělal hlavu a parádní střelou k bližší tyči otevřel skóre - 0:1.

Po obrátce jsme se ani nestačili nadechnout a už se na trávníku odehrál další zásadní moment. Perišić pod dojmem žluté karty z první půle nepochopitelně sestřelil k zemi Sokratise a sudí Meyer neměl jinou možnost, než chorvatského středopolaře vyloučit. BVB tak od 47. minuty pokračovalo o deseti. Brémy mohly nabídnutou šanci téměř okamžitě využít, ale Marin nedokázal pohotového Weidenfellera překonat.

Další příležitost měl po chybě Gündogana, kterého obral o balón Pizarro vpředu pozapomenutý Wolf, z vápna ale pálil vysoko nad branku. Vzápětí zahrozili hosté, Lewandowski ovšem nedokázal Owomoyelovu pobídku zužitkovat. Po hodině hry měla Borussie i pořádnou porci štěstí. Hunt rozehrál do strany na Schmitze, ten okamžitě střílel, jeho ránu ale ještě tečoval Owomoyela a balón nakonec zaťukal na břevno hostující svatyně.

V 72. minutě potom bylo definitivně rozhodnuto. Po rohovém kopu a následném zmatku ve vápně dokázal míč vrátit do ohně Hummels a u pravé tyče stojící Owomoyela balón doklepl do sítě - 0:2. Bývalý hráč Werderu si tam nemohl lepší premiéru po zranění ani přát. V hektickém závěru už se domácí k ničemu kloudnému nedostali, naopak po akci Großkreutze mohl zvýšit Götze, ale na míč nedosáhl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov971125:122
2.Borussia Mönchengladbach952211:617
3.Borussia Dortmund951315:716
4.VfB Stuttgart951314:616
5.Werder Brémy951316:1216
6.Schalke 04950418:1515
7.Hannover 96943211:1215
8.Bayer Leverkusen942312:1314
9.TSG Hoffenheim941412:913
10.1. FC Köln941415:1813
11.Hertha BSC933312:1312
12.VfL Wolfsburg940511:1612
13.1. FC Norimberk932410:1211
14.1. FC Kaiserslautern92257:138
15.1. FSV Mainz 05922512:198
16.FC Augsburg91447:167
17.SC Freiburg921614:247
18.Hamburger SV921611:217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (134)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
REPLIKATOR

Super

Reagovat
Dubov

důležitá výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole Schaaf v tom rozhovoru říkal uplně jiný věci než co Homolka "překládal"

Reagovat
smazaný uživatel

co říkal?

Reagovat
smazaný uživatel

nejak nebezpecne sa BVB blizi k nam

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád je to 6 bodů, na to nemají.

Reagovat
jv

Tak se to snad začíná definitivně obracet... Teda ne, že by nebylo co zlepšovat, toho je pořád dost a dost, ale aspoň sbíráme body, to je teď hlavní.

Celkem potěšili krajní beci, i když to nebylo zdaleka ideální, tak si vedli slušně. Záloha prostě bez Nuriho už tak zřejmě nikdy v tomhle rozestavení šlapat nebude, takže to chce asi trochu pozměnit systém, s tím, že by se Gündogan vysunul víc dopředu a nebo hrát na dva hroty.

Všichni tady kritizujou Perišiče, ale já bych mu ještě dal šanci, i když si to dneska hodně pokazil...

Teď už to chce jenom držet palce Herthě a za týden Hannoveru, aby nám pomohli a bude to paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia byla v tomhle zápase jasným favoritem, i když to podle postavení v tabulce nebo kurzu neodpovídalo. Příjemným překvapením je letos Gundogan, jsem zvědavý, jak si do konce roku povede Barrios, jestli už nebude zdraví zlobit, tak by BVB s tímhle hráčem v útoku už 2.místo opustit vůbec nemusela

Reagovat
jv

Spíš zatím hraje hodně průměrně...

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, asi jsem viděl jiný zápasy, líbí se mi, přijde mi ofenzivnější než Kehl. Myslím, že pozvánku do repre by "průměrný hráč" nedostal. Navíc v Německu

Reagovat
jv

Tak očekávání do něj vkládaný, prostě zatím neplní, to je všem jasný. Hlavně směrem dozadu je to od něj špatný a na tej pozici, kde hraje musí tohle ovládat... Například včera to potom bylo zlý i dopředu, takže má co zlepšovat. Ale dal bych mu čas, je to pro něj přece jenom velkej skok a navíc měl předtím zranění...

Za aktuální výkony si pozvánku nezasloužil.

Reagovat
smazaný uživatel

bayern :)))) to stejně už nepustí ! jeden gol dostali a 21 dali to jsou borečci hlavně arjen :)

Reagovat
smazaný uživatel

jj, bez Arjena by tam dost možná nebyli

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak, odehrál asi tak jeden zápas v Bundeslize

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern 13. minuta 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

No čo jak je na tom Neuer?

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dlouho nepochopim, jak mohl Norimberk prohrát. Wolfsburg nepředvedl od prvního gólu Mandžukiće nic.

Reagovat
M11

to skore Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern to letos BIJE hlava nehlava. Klobouček.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taková fraška v Mainzu, tak jsem si teda nepředstavoval, že přijdou k prvnímu vítězství. Vlastně přišli, ale bez nohou a se zavázanýma očima. Aspoň že tu penaltu dal Callsen-Bracker.

Doufám, že si už konečně Dutt uvědomí, jak je ta obrana tragická. Nemám nic proti tomu, když ji někdo překvapí a ona nedokáže reagovat, ale aby Reus šel snad sedmkrát sám za zápas na Lena, to je opravdu příliš. Jediné štěstí je, že to je zatím mladý ťuňťa a nevyužívá všechny šance. Být tam Goméz nebo jiný zabiják, tak Leverkusen dnes odjel s výpraskem a nemohl se divit.

Proti kritice Reinartze dnes hovoří jen to, že dal gól díky důrazu v malém vápně. Jinak to byla katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

* že přijde Mainz k prvnímu vítězství

Reagovat
smazaný uživatel

...co je teď vlastně s Henriquem? v Bayeru odehrál skvělou sezonu a Barca si ho proto chtěla ponechat, od tý doby o něm ale neni slechu

Reagovat
jv

Pořád chodí po hostovačkách... Nejdřív byl dva roky v Santanderu a teď je v Palmeiras.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, tenkrát mu to šlo a Bayeru by se teď myslím taky dost hodil

Reagovat
jv

Jj, to stoprocentně. Nedávno jsem si na něj taky právě vzpomněl...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba přijde v zimě. Völler si jej z jeho působení jistě ještě pamatuje, otázka je co Dutt.

Reagovat
jv

No, to by bylo pro Bayer jedině dobře. Jako záleželo by taky, v jaký je formě, ale určitě by to bylo lepší, než teď. Koukal jsem, že má v Barce smlouvu do roku 2013, tak by ani nemusel být tak drahej...

Reagovat
Filip12

Bayern Válec jak v automobilu jen aby jim nedošli síly v LM

Reagovat
Filip12

jinak slova michaelaowena o tom že liberec vyhraje venku nad spartou beru zpět myslel že sparta si to doma nenechá vzít ale zatim

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna před chvílí jsem si říkal, jak je dobře, že tento blbec sem nechodí a ejhle.

Reagovat
smazaný uživatel

já jen nechápu, k čemu je eurofotbal rozdělen do sekcí

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě se to nelíbí?

Reagovat
smazaný uživatel

to nebyla narážka na ty sekce, ale na filipa... pořád píše něco co pod příspěvky pod které se to ani tématem nehodí, ikdyž pro to existuje preview kola BL či GL

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo jaký je rekordní čas držení té neprůstřelnosti? a kdo to byl?

Reagovat
smazaný uživatel

884. Hildebrand

Reagovat
miky10

Takový šmatlák má rekord

Reagovat
smazaný uživatel

Říct o tehdy excelentním brankáři a jednom ze stavebních kamenů týmu bezejmenných Armina Veha, že je šmatlák, to chce notnou dávku sebevědomí.

Reagovat
smazaný uživatel

* mistrovského týmu

Reagovat
smazaný uživatel

na co sak ma pravdu

Reagovat
herbage

tehdy miky tahal ještě kačera, neměj mu to za zlé

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry 1 gól a 3 asistence

Reagovat
smazaný uživatel

skratka je vo forme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Od odchodu van Gaala jde neustále nahoru... Snad si to vybere a za měsíc bude klid.

Reagovat
smazaný uživatel

útlum přijde, až se vrátí Robben, pak totiž nezbývá tolik prostoru pro parádičky, ale vše jde přímější cestou přes Robbena na branku

Reagovat
smazaný uživatel

Snad všichni šli nahoru a pochybuju, že všem dojde forma.

Reagovat
Ranoth

bayern to fakt respekt, doufam, ze sem jim bude takhle darit i v lm

Reagovat
smazaný uživatel

čas 2:15

http://www.youtube.com/watch?v=k1XSxKp1Hmw&feature=player_embedded#!

Mohl by mi někdo prosím vysvětlit, proč ten gól neplatil? Bylo to kvůli aktivnímu zapojení Choupo-Motinga do hry? Mě žádná jiná varianta nenapadá.

Reagovat
smazaný uživatel

No proto to asi písknul,ale nemyslím si,že se Maxim nějak zapojil do hry vždyt tam nic neudělal a jen se koukal jak ten míč jde kolem něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to je spekulativní, ten výklad může být asi i takový, že tím, jak ten míč nechal proletět v těsné blízkosti kolem sebe ovlivnil obránce Augsburgu, kteří čekali jeho zakončení. To je ale celkem blbost, toto se musí pořád dohrávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím,že ten sudí se prostě upískl a ublížil tím Mainzu.

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez som na to pozeral. Podla mna to malo platit. Podla redaktora bol gol neuznany spravne. Myslim, ze ako dovod (ak som to spravne pochopil) bolo, ze Choupo-Motnig ovplyvnil obrancu Uweho Mohrelho. Dalsia varinata je, ze Choupo-Moting stal vo sfere vyhladu golmana Jentscha.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je jediná možnost. Ale on byl už když Risse přebíral míč v ofsajdu a stále se pohyboval směrem k brance, čímž ovlivnil hru.

Reagovat
smazaný uživatel

když běžel na bránu, tak poutal pozornost bránícího hráče, který běžel za ním... kdyby ten hráč šel rovnou k protihráči za ním, tak by to asi platilo...

Reagovat
Tomanatura

Jsem na Bayern zvedavy dal, v soucasnosti s Barcelonou nejlepsi tym sveta. Jen, aby jim to vydrzelo.

Reagovat
herbage

Bayern? Pokud jsou všichni zdraví a nehraje Kroos, tak bych je zařadil do TOP5, ale výš ne

Reagovat
JozkokozleJ

To ja zdielam urcite nazor Tomanatury. Tieto "top rebricky" nemaju ziaden pevny zaklad, na ktorom by boli postavene, ale momentalne nevidim ineh, ktory by predcil Bayern. Podla osobnych preferencii snad pripadne len Real alebo United.

Kroos je navyse tuto sezonu velmi platny a ja budem sam zvedavy az bude zalozna rada kompletna, kto bude sediet.

Reagovat
Tomanatura

Ja nedelam zadnou top 5 ani nic podobneho, jelikoz je to strasne promenlive, ale v soucasnosti nevidim lepsiho tymu (kdyz se nepocita ta Barcelona, to je vlastni liga), nez je Bayern. A nemam potrebu nejak argumentovat, vzdyt to ani nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

A to eště chybí Robben.

Reagovat
herbage

také nedělám TOP5, ale herně je i takový MU někde jinde, Real taktéž

Reagovat
Tomanatura

Kde? Co umi MU a neumi to soucasny Bayern?

Reagovat
smazaný uživatel

dostat gól od City

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že má Bayern lehkou skupinu LM, takže si musíme počkat až na jaro, aby se ukázalo, jak na tom je...

Reagovat
herbage

má těžkou skupinu, nejspíše nejtěžší, ale skutečnou kvalitu prověří až vážně vyřazovací boje LM. Velká škoda pro vás, že jste tak závislý na formě a zdraví dvou věčných marodů

Reagovat
smazaný uživatel

Už radši nepiš, moc toho nevíš o současném Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, to že jsme závislý na duu Robbery se mohlo psát tak před rokem a půl, kdy se to hrálo jen na ně.

Reagovat
smazaný uživatel

...jo, jsem taky zvědav na tu sílu, až se vrátí Robben, bez kterého jsme poloviční

Reagovat
jv

Ale právěže teď už to tolik neplatí, skoro vůbec...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

v lize možná, v LM stoprocentně

Reagovat
smazaný uživatel

nestřídal v LM až v 90. minutě?

Reagovat
herbage

myslím proti silnějším soupeřům. Zápas s Mancity neberu, ti zatím všechny velké zápasy letos i v minulosti vyhořeli a porazí je každý lepší tým, který má náznak systému hry

Reagovat
smazaný uživatel

a když je zraněný Robben a hraje Kroos, tak jsme na tom momentálně líp

Man. City je první a přesto Bayern neměl v LM potíže,

Reagovat
smazaný uživatel

Paradox, někteří píšou, že má Kroos velkou zásluhu na tom, jak útočne Bayern šlape, ale taky dost lidí tvrdí, že Kroos je nejslabší z ofensivních hráčů.. Myslim si, že pravda bdue někde uprostřed. Momentálně nejužitečnější v útočný fázi vidim Ribéryho a Schweinyho, jeho 130 ballkontaktů mu může závidět kdokoliv. Zajímalo by mě na jakejch číslech se pohybují hráči barcelony, když skoro jinak než z první nehrajou..

Reagovat
herbage

Kroos je slabý jak v Bayernu, tak v repre. Je to taková dívka pro všechno, ale pořádně nic neumí. Když hraje kvarteto Ribéry, Robben, Müller a Gómez, líbí se mi hra Bayernu nejvíce

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos se mi dneska pozdával trochu jako "podržtažka" pro Bastiho, uvolňoval mu pozici a stahoval se dozadu místo něj...

...ale slabý rozhodně neni, a Robben buď hraje dobře, nebo hraje Bayern v 10 hráčích...

Reagovat
herbage

vždy mi přijde platnější, než nemastný neslaný Kroos

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledově možná, ale on je jedním z hráčů, kteří pomáhají nahradit van Bommela, který přes zápas také nebyl moc vidět... dneska byli celkem často v ofenzivní činnosti vidět Timo i Basti a Kroos pak za ně odváděl černou práci...

Reagovat
herbage

Basti je lepší, když hraje staženěji jako Pirlo

Reagovat
smazaný uživatel

včera byl po Franckovi asi nejvýraznější osobností na hřišti naběhal nejvíce, byl nejčastěji u balonu a mj. také vstřelil gól

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

zápas jsem neviděl, jen řikám, že mu dle mého více sedí staženější role jako v repre

Reagovat
smazaný uživatel

však on je staženější, jen má takhle víc volnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Vždy když tuhle sezonu Robben nastoupil, tak jsme hráli slabší zápasy (průchoďák proti HSV se nepočítá). Bude docela slušnej problém ho zapracovat do Juppova systému. Sice se rád na Robbena podívám, ale i tak jsem rád, že pořád zraněnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem o tom několikrát psal. Souhlas.

Reagovat
JozkokozleJ

Ako tu bol posledne tyzdne Drobny kritizovany, dnes si zasluzi pochvalu. Odchytal vyborny zapas a za stavu 1:0 pre HSV viackrat vytiahol paradny zakrok, navyse si vcelku suverenne parkrat siel i pre center.

Freiburg do vyrovnania o dost futbalovejsi, HSV protiutoky vobec nesli az do prichodu Ilicevica. Ten to tam dobre rozpumpoval.

No a Bruma - klasika. Ta penalta resp. "odkop" pred nou a ani pri inkasovanom gole nemoze mat ciste svedomie.

Reagovat
jv

To jednoznačně, dneska byl Drobas skvělej, akorát si mohl odpustit tu žlutou v závěru, i když i to se dá z jeho pohledu pochopit...

Bruma prostě hrát základ zatím nemůže, ale protože tam nikdo jinej schopnější není, tak ho asi budou stavět i dál... Jedině, že by se tam přesunul Westarmann (kterej ale dneska taky několikrát chyboval) a na kraji se vzpamatoval Diekmeier nebo potom stáhnout na stopera Kačara.

Freiburg si ale dneska prohrát nezasloužil, tahle porážka je může v konečným součtu hodně mrzet...

Reagovat
JozkokozleJ

Pravda, Westermann sa mi dnes na tej pravej strane az tak nepozdaval ako v minulom zapase. Ako alternativa na na pravy kraj dobra, ale urcite radsej ho posunut na stopera a na praveho beka Diekmeiera. A hoc ani ten nema nejaku skvelu formu, svoje si odohra a nebude robit v obrane HSV taky prievan ako Bruma.

Reagovat
jv

No to právě nevím... Letos, když Diekmeier nastoupil, tak to na tý jeho straně dosthořelo, takže se ani nedivím, že od tý doby nehraje. Spíš bych možná zkusil stáhnout Kačara a na jeho místo postavil Jarolíma, to by mohlo fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Fink dneska Hamburk ještě netrénoval, ne?

Reagovat
JozkokozleJ

Nein.

A Arnesen predlzil svoju vitaznu trenersku snuru (viz preview).

Reagovat
jv

Nn, nastupuje až zítra.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak potom tu mají v tom podnapise chybu...

Reagovat
jv

Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.

Reagovat
jv

Tahle výhra by měla HSV konečně nastartovat, následující dva domácí zápasy s Vlkama a Lauternem budou z jejich pohledu pro celej zbytek podzimu klíčový.

Reagovat
Kovi81

poldi

Reagovat
Arne

100. für Hertha

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Pekne si si pockal.

Reagovat
Arne

No moc ne, co jsem koukal, tak tady "99" svítila asi pět minut.

Reagovat
Arne

No, tak krátce zhodnotím to včerejší trápení...

Asi jsem od toho neměl tolik očekávat, ale vážně jsem byl přesvědčen, že tam můžeme aspoň remízu uhrát, pokud se předvedeme v podobným světle jako v Dortmundu nebo Brémách... Ale od začátku mi bylo jasný, co se bude odehrávat.

Už když Kraft, Lell a Ottl dostávali kytky, tak jsem si říkal, že to není dobrý... Nechci to mít Bayernu za zlý, ale pokud to náhodou mělo mít za cíl vyvedení z koncentrace, tak to nemělo chybu. Kraft šel do opačný branky, než měl, Lell hned v první minutě naservíruje Ribérymu samostatný únik a společně s Ottlem a Kobiašvilim je pak nejhorší na hřišti.

První gól - neskutečná zámrdka, Kraftovi (od nás bezesporu nejlepší na hřišti) to těžko vyčítat, když to bylo i tečovaný... A že ve dvou udělají čtyři nebo pět našich, to je k posrání. Druhej gól a Boateng proti Kobimu, třetí branka totálně rozebrání do posledního šroubku, ale ne nějakou extra kombinací... No, nechci se v každý situaci vrtat, ačkoliv se Bavoři trochu smilovali, tak třeba penalta (ten zákrok před ní) nejvtipnější, co jsem za poslední dobu viděl, a když Raffael a Ribéry udělají to samé (očividný stáhnutí), tak první dostane žlutou a druhej ne.

Radši se v tom nepitvat... Všecko bylo špatně a nechci z toho vyvozovat nějaký přehnaný závěry, ale jeden stejně - Kobiašvili na lavičku a místo něj Janker nebo Neumann. Jak podotkl stas, tak Kobiho poslat na první letadlo do Gruzie. Co on tam měl za věci, to bylo zralý tak na C-Jugend.

Poděkovat můžu aspoň našim fans, až do čtvrtýho gólu jsme byli dost hlasití, naopak domácí katastrofa asi tak stejná jako naši hráči na hřišti. Posledních dvacet minut bylo jak v divadle, fakt neskutečnej trapas...

Reagovat
JozkokozleJ

Clovek sa tesi nejaku dobu (natiahnutu o tu hnusnu reprepauzu) na ten zapas, leti z hor, aby to stihol a po 15 minutach je po parade. Ale to som bol asi nakazeny tebou, pretoze parkrat si tu pisal, ze veris Herthe v Mnichove, az i ja som zacal... A ono prd.

Reagovat
Arne

To jo... Já tomu fakt věřil, měl jsem dát na historii, protože se nám fakt nedaří. Je to trochu poučení, radši se už moc tipama na nás ohánět nebudu, pak to tak dopadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zjistil, že v Herthe máte kladeňáka, kluka, kterej začínal ve stejným klubu jako já, ještě si ho pamatuju, jak kopal v přípravce, když jsem se byl podívat na turnaji tehdy už jako starší žák. Neskutečný kam to dotáhl.

Reagovat
Arne

Tak teď se přiznám, že o něm čtu poprvý... Ale asi se neni co divit, v U19 není ani měsíc.

Je nějak hodně dobrej nebo co se od něj dá čekat? Ono u nás je hodně talentů, naše akademie jich vypiplá fakt dost, ale málokdo se uchytí v prvním týmu. Takže to bude mít kluk hrozně těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já ho viděl naposled, když byl v SK Kladno, než šel do slávie, ale hodně rychlej hráč, dobrá střela, dobrej 1v1.

Reagovat
jv

Tak ve Slávce mu to loni za U18 docela pravidelně střílelo, od jara už hrál občas i za U19 ligu. Takže kvalita tam asi bude, jinak by si ho nevytáhli...

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa Jinak, jsem zklamanej z atmosféry z AA. Na to, že tam bylo 69.000 "fanoušků"... Ale jinak je Mnichov pěkný město

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tam záleží dost na tom, kde sedíš a když tak koukam, tak ty si byl přímo u kotle hostů. Jinak já byl osobně taky trochu zklamanej, když sem tam byl na předkole LM. Třeba na City ale byla atmosféra prej slušná.

Reagovat
Arne

Na City to šlo, to jsem viděl na velký obrazovce a připadal jsem si jak na stadionu... Teď jsem na Bayernu byl podruhý a rozhodně to bylo slabší (než loni v září s Werderem 0:0)... Na drtivý většině stadionů by za stavu 3:0, 4:0 bylo peklo, tady je to prostě jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už máš vydělané, na co vydávat energii, kterou si můžeš schovat na příště...

Reagovat
Arne

Coto?

Reagovat
smazaný uživatel

Předkolo Ligy mistrů bylo, co se atmosféry týče taky fajn. Ono často záleží, jak se zapojují i další fanoušci, zvlášť u takhle velkýho stadionu.

Reagovat
Arne

Proti Curychu myslis? Ja jsem na to koukal a byli slyset skoro jenom hoste.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, proti Curychu. A seš si jistý, že jen hosté? Mně to nepřišlo jako fandění ZS, spíš jsem to tipoval na Schickeria München...

Reagovat
Arne

Jo, docela i jsem... Když si na to vzpomenu, tak mi doteď v hlavě zní ten popěvek "schaaa lalalalalaaa la, schalalala, wir sind FC Zürich!"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to možný, viď. Ale i tak, když jsem viděl Bayern v telce, tak fandili docela slušně.

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl přímo na staďáku. O něco blíže ke kotli zurichu, tim je to ovlivněný, ale byli slyšet víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemožný to není, ta jejich Zürcher Südkurve se umí dobře rozjet .

Reagovat
smazaný uživatel

ono FCZ často jeli pokřiky proti Bayernu, tak jestli nejedeš v němčině tak se to rychle splete znám i takové co si mysleli, že od Tote Hosen je neoficiální hymna Bayernu)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Herbovo "Kroos je slabý", to je taky docela hláška...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

tak Slomkovi plán uhlídat Poldiho nevyšel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Klub pro mladé a úspěšné lidi

dělníci fandí borussii a spol...všechno pod bayernem

Reagovat
smazaný uživatel

wtf?

Reagovat
Arne

Větší hovadinu jsem tu snad nikdy nečetl a že jich tu už pár bylo...

Reagovat
jv

To si zas někdo popletl sekci...

Reagovat
smazaný uživatel

tomu ver

Reagovat
smazaný uživatel

http://thordivision.com/index.php?a=744 Zde jest něco málo o tom "mnichovském" tripu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele