9. kolo
16.10.2011 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Kozli přehráli Hannover a znovu se vzdálili spodku tabulky

Köln dokázal především zásluhou parádního představení Lucase Podolskiho porazit Hannover a může se radovat z druhé domácí výhry v sezóně. Svěřenci Stale Solbakkena tak na svého dnešního soupeře ztrácejí už jen dva body.

Od úvodu se hrálo ve vysokém tempu, ale hra obou týmů trpěla zejména v útočné fázi častými nepřesnostmi. První varovný výstřel vyslal Podolski, zpoza vápna ovšem pálil hodně nepřesně. Ve čtrnácté minutě potom zahrozili i hosté. Standardku rozehrál Rausch, hlavičkující Haggui ale na Rensinga recept nenašel. Neuspěl ani navrátilec do základní sestavy Konan, který z akrobatické pozice mířil vedle branky.

Ve 24. minutě měli Kozli možnost rozehrávat volný přímý kop z hodně nadějné pozice. K míči se postavil Podolski a parádní ranou k levé tyči otevřel skóre - 1:0. Odpověď mohla přijít opět z kopaček Konana, ten se sice skvěle prosmýkl středem, následně ovšem nedokázal Rensinga překonat. Před přestávkou mohl po rohovém kopu srovnat krok ještě hlavičkující Schulz, ani jemu se ale strážce domácí svatyně překonat nepovedlo.

Do druhé půle nastoupili 96ky s jednoznačným cílem co nejrychleji vstřelit vyrovnávací branku. Aktivní byl v tomto ohledu především obávaný střelec ze střední vzdálenosti Pinto, který i tentokrát naplno využíval svůj potenciál. První pokus byl sice ještě zastřelovací, další rána už se ale zkušenému středopolaři povedla o poznání lépe, zaťukala totiž na břevno branky překvapeného Rensinga.

Po hodině hry centroval do vápna Peszko, na míč si naběhl Chihi, ale z malého vápna hlavičkoval pouze do břevna hostující svatyně. Zvýšit vedení mohl i Podolski, z pokutového území ovšem nedokázal balón vměstnat na zadní tyč. Definitivní rozhodnutí přišlo pět minut před koncem. Podolski využil zaváhání Pinta, kterého obral o balón a parádní křižnou ranou na zadní tyč zajistil svému celku tři body - 2:0.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele