9. kolo
15.10.2011 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk 2:1

Wolfsburg dnes proti Norimberku dokázal uspět a mohl oslavovat cenné vítězství 2:1. Od začátku duelu to ale neměl vůbec jednoduché, nakonec jej spasila až penalta v závěrečné desetiminutovce.

Oba celky začaly velmi opatrně, i proto byli diváci v úvodních minutách svědky poměrně nezáživné podívané. Až v 10. minutě přišla z ničeho nic první gólová příležitost. Z hranice šestnáctky zakončoval domácí útočník Lakić, střela mu však příliš nesedla a míč napálil těsně vedle. Obdobně si vedl krátce na to také mladík Yohandry Orozco, který pro změnu poslal míč zhruba metr nad.

Následně sice Wolfsburg přebral iniciativu a byl aktivnější, Norimberk ovšem jeho útoky dokázal včas likvidovat. První zákrok si tak hostující gólman Stephan připsal až ve 22. minutě, a to když jej nepříjemnou střelou zaměstnal Srdjan Lakić. Vedoucí branky se nakonec Vlci dočkali o dvě minuty později. To využil výborného centru Dejagaha kanonýr Mario Mandžukić a na zadní tyči zakončil v poklidu hlavou.

Přesně po půlhodině hry mohl být stav znovu nerozhodný, jenže Norimberk promarnil hned dvě výborné příležitosti. Nejprve zakončení Pekharta vychytal gólman Benaglio, o pár sekund později pro změnu nastřelil Esswein tyčku. Až do konce poločasu se již nic zajímavého neudálo, a tak měli při cestě do kabin mnohem více důvodů ke spokojenosti domácí fotbalisté.

První šanci druhého dějství si na své konto připsal Tomáš Pekhart, gól ovšem nezaznamenal, jelikož hlavou mířil vedle. Mnohem blíže brance byl v 53. minutě Markus Feulner. Ten zachytil balón na hranici šestnáctky, následně nebezpečně vystřelil, gólman Benaglio se ale vytasil s opravdu pohotovým zákrokem a míč vyrazil. Ve výborném světle se pak ukázal také jeho protějšek Alexander Stephan, jenž zlikvidoval stoprocentní příležitost Hitzlspergera.

Na další gólovku si poté museli diváci počkat až do 68. minuty. To pláchl hostující obraně Christian Träsch, ovšem jeho střela nebyla přesná. Hned vzápětí přišel pro domácí šok. Střídající Eigler totiž využil perfektní Simonsovy přihrávky za obranu a z úhlu přesně zakončil.

Následně nechybělo zase tak moc a Norimberk mohl jít dokonce do vedení. Tváří v tvář Benagliovi se ocitl Esswein, domácí gólman jej ale bravurně vychytal. Ke konfrontaci těchto dvou hráčů došlo vzápětí znovu a opět byl úspěšnější Benaglio. Poslední slovo ale nakonec patřilo Wolfsburgu. V 83. minutě fauloval Frantz v pokutovém území Dejagaha, což pochopitelně vyústilo v penaltu. Její exekuce se ujal Mandžukić, brankáři Stephanovi nedal šanci a zajistil tak svému týmu tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele