9. kolo
15.10.2011 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 0:1

Historicky první vítězství Augsburgu v Bundeslize je na světě! Sen bavorského města se stal skutečností dnes odpoledne v Mainzu, kde tým Jose Luhukaye díky vynikajícímu obrannému výkonu a proměněné penaltě Callsena-Brackera zvítězil 0:1. Naopak loňská a předloňská kometa od soutoku Rýna s Mohanem již nevyhrála sedm zápasů a šňůru prohraných utkání na domácím hřišti prodloužila na čtyři utkání.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, nicméně jejich agresivita a rychlá hra netrvala věčně. Přestože byli po většinu úvodu utkání lepším, šance si vypracovali domácí. Pospěchovi v sedmé a Choupo-Motingovi v šestnácté minutě ale po důsledném proniknutí chybělo štěstí v koncovce. Augsburg na to odpověděl ve 22. minutě, kdy Bellinghausen se vší bravurou vychytal Müller.

Hra po těchto situacích konečně nabrala tempo a navzdory všem předpokladům se bylo na co dívat. Ve 26. minutě byl opět blízko brance Pospěch, zamířil však vedle. Šance si týmy pečlivě střídali, krátce na to nepřesně z volného kopu mířil Callsen-Bracker a o minutku později neuspěl Mölders v souboji s Müllerem.

Mainz se nakonec 42. minutě dostal do vedení, gól však kvůli dost možná obrovské chybě rozhodčích nebyl uznán. Risseho centr do pokutového území směřoval na Choupo-Motinga, jenž stál v ofsajdu, ale nezapojil se do hry a míč tak zakončil za Jentzschova záda z druhé vlny nabíhající Nicolas Müller. Gólovou oslavu čtyřiadvacetiletého záložníka však vystřídaly pocity zděšení po pohledu na zvednutý praporek pomezního rozhodčího.

Poločas tedy skončil bez branek. Mainz se na začátku druhé půle nedal zlomit neúspěchem a hnal se za gólem. Jenomže Ivanschitz, Choupo-Moting a Noveski se ve svých šancích prosadit nedokázali. Augsburg se v té chvíli zaměřil vyloženě na obrannou činnost, přesto se mu dařilo sem tam zahrozit. V 65. minutě ale Gogia netrefil branku. Odpověď mohla přijít prakticky z protiútoku, Jentzsch se ale proti Ivanschitzovi vyznamenal.

Utkání čím dál více nabíralo na intenzitě, ani jeden tým se nechtěl vzdát. Mainz se v závěru prezentoval už jen dvěma nepřesnými střelami Ivanschitze z přímého kopu a Müllera z osmnácti metrů. Fotbalová ironie pak plně ukázalo své kouzlo. Mölders postupoval sám na Heinziho Müllera a už se zdálo, že střelou na zadní tyč rozhodl utkání, jenomže zazvonila branková konstrukce. Míč se odrazil ven z branky, nakonec u něj byl rychleji hostující Bellinghausen a střídající Svensson už nedokázal zastavit svůj skluz, po němž přišel mírně teatrální pád záložníka Augsburgu a nemilosrdný ukazováček sudího Fritze na značku pokutového kopu. K tomu se postavil Jan-Ingwer Callsen-Bracker a i přesto, že Müller vystihl jeho úmysl na pravou tyč, hráč s nekonečně dlouhým jménem rozhodl o historickém triumfu Augsburgu.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele