Bundesliga - preview 9. kola

14.10.2011, 08:28, aktualizováno 16.10.2011, 07:40
Previews
Hamburk má nového trenéra v osobě Thorstena Finka a toho čeká bundesligová premiéra v duelu na půdě Freiburgu. Druhá nedělní dohrávka devátého kola se hraje v Kolíně nad Rýnem, kam zavítá Hannover...
SC Freiburg - Hamburger SV  (neděle 15:30)
Hodně důležitý zápas pro oba zúčastněné se odehraje na Badenova-Stadionu ve Freiburgu. Domácí tým zde přivítá krizí zmítané HSV, které se bude chtít výhrou konečně odpíchnout k lepším zítřkům.

Freiburg dokázal po sérii nepovedených utkání v minulém kole konečně zabrat a po výhře nad Borussií Mönchengladbach se posunul těsně nad pásmo ponoru. "Konečně jsme zvítězili, tým si vedl opravdu dobře," pochválil své svěřence Marcus Sorg. V utkání s HSV tak je cíl domácích naprosto zřejmý. "Chceme hrát opět s velkým nasazením. Uděláme všechno proto, aby i tentokrát zůstaly body doma," vyhlásil ambiciózní kouč.

Během týdne ovšem dorazila do Bádenska nepříjemná zpráva. V kvalifikačním duelu v Paříži si bosenský bek Mujdža v souboji s Maloudou zlomil zánártní kůstku a bude tak svému celku minimálně do konce kalendářního roku chybět. Premiéru ve freiburském dresu by tak měl zažít bývalý dlouholetý hráč Stuttgartu Andreas Hinkel, který však poslední rok v Celticu kompletně promarodil. "Pokud se nestane nic neočekávaného, tak bude v sobotu hrát," doplnil Sorg.

V Hamburku se v průběhu posledních dnů konečně vyřešila patová situace s trenérským postem, od příštího týdne totiž na lavičku přístavního ceku usedne Thorsten Fink, který má za sebou mimořádně úspěšné působení v Basileji. "Když se ozve klub, jako je HSV, tak je to velká čest. Hamburk je nejlepší adresa v německém fotbale, ne každý klub má za sebou takovou historii. Mé rozhodování tak netrvalo dlouho," vysvětlil Fink.

Ve Freiburgu ale bude na lavičce HSV ještě stát sportovní ředitel a dosavadní kouč Frank Arnesen, kterému však zdatně sekunduje Rodolfo Cardoso. "Chci se především starat o vlastní hráče a nesoustředit se tolik na soupeře. Ale samozřejmě, že se pokusíme využít slabých stránek SCF," prohlásil dánský odborník. Ten už může počítat i s omilostněným Iličevičem, do utkání tak není připraven zasáhnout pouze nemocný Mancienne.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Hinkel, Barth, Krmaš, Bastians - Flum, Schuster - Putsila, Makiadi, Abdessadki - Cissé
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Westermann, Bruma, Rajković, Aogo - Tesche, Rincón - Lam, Töre - Guerrero, Petrić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.50 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Hannover 96  (neděle 17:30)
Köln si porážkou v Berlíně pokazil skvělou sérii před reprezentační pauzou a své hrubé zaváhání bude chtít napravit v neděli doma proti Hannoveru. Ten by se naopak v případě výhry posunul na druhé místo před Mönchengladbach.

Už se zdálo, že by Köln pod Stalem Solbakkenem mohl konečně chytit správný rytmus a vyšvihnout se do horní poloviny tabulky, pak ale přišla krutá prohra v Berlíně a návrat zpátky na zem. Kozli v letošní sezóně jen jednou ze čtyř pokusů zvítězili doma a dánský kouč dobře ví, že právě úspěšnost na domácím hřišti je tím, co by se mělo změnit. Jako již tradičně pro něj ani tentokrát nebude jednoduchý výběr sestavy. "Reprezentační přestávka umí nadělat pěkný guláš. Nevím, kdo jak na tom je po fyzické stránce a kdo byl nejlepší v tréninku," stěžoval si na předzápasové tiskovce.

Kromě trvalých marodů se otazníky vyskytly hned u dvou Slovinců. Mišo Brečko nedohrál proslulé utkání se Srbskem kvůli bolesti v noze, absolvoval však trénink s neúplným zatížením a měl by nastoupit. Malinko složitější to pak bude v otázce Milivoje Novakoviće, jehož zranění nepustilo do pátečního tréninku. "Bylo rozhodnuto, že až do soboty, možná neděle nebude vůbec zatížen, aby mohl hrát. Pokud se to nepodaří, tým se musí semknout," prorokuje Solbakken.

Pokud by tedy Novaković nenastoupil, na hrotu by nastoupil osamocený Lukas Podolski. "Ano, tato varianta také existuje, případně by mohl být doplněn Freisem či Odise Roshim," přiznává Solbakken, jehož potěšily alespoň částečně vyřešené problémy v obranné řadě. "Kevin McKenna zřejmě celých devadesát minut nezvládne. Nejpravděpodobnější tedy je, že jej potom nahradí Jemal," nastiňoval nedávný kouč Kodaně.

Hannover se bude chtít nejen posunout na druhé místo v tabulce, ale také dát zapomenout na poslední utkání v RheinEnergia Stadionu, odkud si s sebou do Dolního Saska odvezl čtyři branky a žádný bod. Problém by to být neměl, z prvních osmi zápasů má Hannover na svém kontě jen jednu prohru, což je jeho nejlepší bilance za posledních 46 let. Důležité také bude, jak se s tradičně nepřátelským prostředím v Kölnu popere trenér Mirko Slomka, jemuž se tam ještě nikdy nepodařilo zvítězit.

Vzpomínky na toto místo jistě bude mít i Ron-Robert Zieler. Brankář, který v mládežnických letech v Porýní působil, se při prvním návratu domů nemohl uvézt v pravém světle. V první půli nestačil na Petitův přímý kop a v 52. minutě jej kvůli zranění ramene musel nahradit Florian Fromlowitz. Teď je ale Zieler reprezentačním brankářem a bude mít šanci svůj potenciál ukázat naplno. On sám největším problém Kölnu vidí v nestabilitě jeho výkonů. "Podal skvělé výkony proti Leverkusenu a Hoffenheim, nato ale vybouchl s Herthou," kroutil hlavou Zieler.

"V Kölnu je vždy mimořádně důležité soustředit se na vlastní výkon. Možné je všechno. Počátkem tohoto týdne jsme zvýšili intenzitu přípravy a doufáme, že se to projeví. Prohráli jsme jediné utkání se Stuttgartem a od toho utkání se snažíme dělat vše jinak. Musíme navázat na naše skvělé výkony, potom nám hra půjde snadněji," popisoval trnitou cestu Hannoveru k úspěšnému říjnu jeho kouč Slomka, jemuž sice ulevilo po návratu obránců Pogatetze se Schulzem, zotavení se Abdellaoueho, Haugera, Stoppelkampa a Konana, přitížilo se mu však po zranění kolene Jana Schlaudraffa. Poslední zprávy hovoří o tom, že by někdejší hráč Bayernu Mnichov měl být fit až pro čtvrteční utkání Evropské ligy s Kodaní. Do závěrečného zápasu 9. kola Bundesligy ale stejně jako vykartovaný Sobiech nenastoupí.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, McKenna, Sereno, Eichner - Chihi, Riether, Jajalo, Peszko - Novaković, Podolski
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, Schulz - Stindl, Schmiedebach, Pinto, Pander - Schlaudraff, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.50 - 2.75
více informací
Bayern Mnichov - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Suverénní Bayern v posledním kole mírně zaklopýtal a nyní, před svým publikem a proti nováčkovi, nemůže pomýšlet na nic jiného než na tři body. Hertha ovšem již ukázala, že dokáže favority pozlobit a s mnoha Bavory na palubě nehodlá dát kůži lacino.

Lídr nejvyšší německé soutěže má tuto sezónu rozjetou vskutku brilantně, jedna prohra a jedna remíza z třinácti zápasů hovoří jasnou řečí, kterou jen podtrhuje neprostupnost mnichovské defenzivy - ta v mistrovských zápasech již čítá přes tisíc minut. Před dvěma týdny na hřišti Hoffenheimu ale přišel malý zádrhel a Bayern mohl být rád, když si především díky Manuelu Neuerovi odvezl z Kraichgau bezbrankový výsledek.

Díky zaváhání soupeřů ale bavorský celek navýšil své vedení v tabulce na tři body a s klidem tak může vstoupit do jedné z nejdůležitějších fází sezóny. "Zápasem s Herthou BSC pro nás začíná horký podzim," uvedl předseda Karl-Heinz Rummenigge, který dost možná už přemýšlí o úterním šlágru Ligy mistrů v Neapoli. To trenér Josef "Jupp" Heynckes varuje před nevyzpytatelným soupeřem: "Mám velký respekt z výkonů Herthy, jako nováček hraje podle očekávání velice dobře a především venku je hodně silná v protiútocích."

Zkušený trenér, s nímž by vedení klubu rádo prodloužilo momentálně dvouletou smlouvu, si během reprezentační pauzy užil dovolenou a nyní ho může těšit, že se mu většina ověček vrátila od národních týmů v pořádku. Fit už jsou Ribéry, Rafinha i Olić a chybí tak už pouze průšvihář Breno a stále také Robben. "Situace se má tak, že Arjen nyní musí mít čtrnáct dní klidu a poté začne s tréninkem. Momentálně nejde naplánovat, kdy přesně s ním budeme moci počítat," řekl Heynckes pro klubovou televizi.

Ještě lépe jsou na tom v tomto směru hosté z hlavního města, kterým se po odpykání disciplinárních trestů vrací jak Lell, tak i Ramos. Kolumbijský střelec se navíc vylízal ze svých zdravotních problémů, zřejmě ale začne jen na lavičce, protože jeho konkurent Lasogga naposledy ve spolupráci s Ben-Hatirou a Raffaelem odstřelil 1. FC Köln. Staronový účastník bundesligy má díky tomu po osmi kolech dvanáct bodů a s dosavadním desátým místem může být spokojen.

Nyní před Starou dámou stojí další velká výzva, totiž vyhrát na Bayernu, což se jí naposledy podařilo takřka před čtyřiatřiceti lety a tehdy byl z aktuálního kádru na světě pouze náhradní brankář Aerts. Coby pětiletý fanoušek FCB tehdy možná sledoval utkání Markus Babbel, který se nyní vrací coby soupeř do svého rodného města. Prostředí Allianz Areny jistě nebude cizí ani pro Krafta, Ottla a Lella, na druhé straně barikády se zase nachází berlínský odchovanec Boateng, jehož by měli v křídelních prostorech prohánět především jeho kamarádi z dětských let Ben-Hatira s Ebertem.

A s poraženeckou náladou Hertha do bavorské metropole rozhodně nemíří. "Důkladně jsme si soupeře zanalyzovali a našli jeho slabiny. Ty jsou především v obraně a útok taky není úplně z těch nejsilnějších," začal Babbel v tradičně ironickém duchu. "Teď ale legrace stranou. Bude se muset hodně věcí sejít, abychom zde uspěli, a oproti zápasu v Dortmundu se musíme ještě zlepšit," prohlásil mladý kouč. "Nesmíme však mít strach a příliš respektu. Co se v takových případech stane, zažil Freiburg, který zde dostal sedm kousků," zakončil Babbel.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm - Tymoščuk, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribéry - Gómez
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lell, Hubník, Mijatović, Kobiašvili - Ottl, Niemeyer - Ebert, Raffael, Ben-Hatira - Lasogga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.75 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg  (sobota 15:30)
V Coface Areně dojde k historickému střetnutí. Mainz a Augsburg se v nejvyšší německé soutěži ještě nikdy neutkali a oba týmy budou jistojistě usilovat o co nejlepší výsledek. Vždyť Mainz si potřebuje udobřit fanoušky a Augsburg konečně vyhrát.

Tým od soutoku Rýna s Mohanem sice začal sezónu dvěmi výhrami nad Leverkusenem a Freiburgem, pak však načal nepříjemnou bilanci šesti zápasů bez výhry, která čítá taktéž tři porážky z posledních domácích zápasů. Pod Thomasech Tuchelem se ale ještě nestalo, aby tým pod jeho vedením z posledních sedmi utkání nevyšel alespoň jednou se třemi body a jihoněmecký rodák tak dobře ví, že by už jeho tým měl zvítězit. Pro jeho samotného utkání navíc bude okořeněno o fakt, že v Augsburgu čtyři roky ještě jako dorostenec působil.

"Nikdy jsem tam nehrál za profesionály a nejsem rodák z Augsburgu. V mládí jsem tam sice strávil čtyři roky, ale díky tomu rozhodně ten klub nemůžu nazvat za můj. S tímto klubem mám jen málo společného," řekl na tiskové konferenci Tuchel, jenž sám pociťuje vzrůstající tlak od diváků. "Jenomže to je pochopitelné," přiznává sám. "Jenomže nejhorší by bylo soupeře podcenit. Pokud by se hrálo na kvalitu jednotlivých hráčů, zvítězili bychom 5:0. Navíc Augsburg má hodně zraněných a my bychom konečně po této stránce mohli být na utkání připraveni. Malik Fathi se již zotavil ze zranění zad a v pátek trénoval. Hrát však nebudou Fabian Schönheim kvůli problémům s patou a rehabilitující se Ádám Szalai. Jinak jsou všichni připraveni."

Velkou radost tak Tuchelovi nadělaly hlavně návraty reprezentantů. Dán Svensson zápas, jenž Dánům zaručil postup na EURO sledoval pouze z tribuny, do hry se nedostal ani Zdeněk Pospěch, naopak své si odehráli Rakušan Ivanschitz, Polák Polanski, Makedonec Noveski a Maďar Stieber, který při bezbrankové remíze s Finskem odehrál své druhé reprezentační utkání. "Je to velmi pozitivní. Nicméně nás čeká nevyzpytatelný soupeř, jehož největší devízou je útok. Bude na nás, abychom se s tím vyrovnali. Pokud se nám to podaří, budeme brát tři body," zakončil sebevědomě Tuchel. Ve velmi nepříjemné pozici se ocitl Augsburg. Před dnešním utkáním je naprosto jasné, že jiného cíle než první ligové výhry ani být nemůže. "To je samozřejmé," potvrzuje trenér FCA Jos Luhukay, jemuž se Mainz jeví jako schůdný soupeř. "To nemá nic společného s nedostatkem respektu k soupeři, ale musíme - bez ohledu na to, s kým v sobotu hrajeme - zvítězit a dostat se z této křeče."

Podle samotného nizozemského kouče bude znovu hodně záležet na podpoře fanoušků. I když s v Mainzu nepřeje žádný fanouškovský karneval, přiznává, že jej neopadnutí zájmu ze strany diváků těší. "Jsou fantastičtí. Když vidíte, kolik jich přijelo do Dortmundu a také to, že již vyprodali zápas s Brémami, nemůže být o zmizení počáteční euforie ani slovo. Naši fanoušci si chtějí vychutnat každý okamžik v Bundeslize a my jim to chceme zpříjemnit. Víme, co mají starostí, aby nás přijeli kamkoliv podpořit. Proto nás velmi vnitřně bolí, že se ještě nemohli radovat z vítězství," uvedl Luhukay.

Avšak velmi důležité bude, jak se Luhukayův tým vyrovná s dalšími změnami v sestavě. Hrát zřejmě nebudou moci Sinkala, Oehrl a Verhaegh. Sestava tak dozná jistých změn, objevit by se v ní mohli i reprezentanti Hosogai s Kapplanim.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Pospěch, Bungert, Noveski, Fathi - Kirchhoff - Risse, Baumgartlinger, Ivanschitz, N. Müller - Choupo-Moting
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Hosogai, Möhrle, Sankoh, Bellinghausen - Baier, Callsen-Bracker, Davids, Werner - Rafael, Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Mercedes-Benz Arena bude v sobotu odpoledne svědkem lokálního derby. Do Švábska dorazí výprava ze sousedního Hoffenheimu, která bude chtít konečně prolomit dosavadní nepříznivou vzájemnou bilanci.

Stuttgart doposud zažívá rozporuplnou sezónu. Svěřenci Bruna Labbadii totiž střídají velmi povedené, kvalitní výkony s těmi méně vydařenými. I tak ale VfB ukazuje, že by se s ním mělo po krátké odmlce letos opět počítat. "Jsme na dobré cestě. Ale pokud chceme dosáhnout na cíle, které jsme si před sezónou stanovili, tak je před námi ještě velká spousta práce," prohlásil sportovní ředitel Fredi Bobic.

A přestože historie tohoto derby není nikterak obsáhlá, tak z dosavadních měření sil mají jasně navrch stuttgartští. Letošní forma Hoffenheimu přesto dává vesnickému celku naději na zvrat. "Holger Stanislawski tam udělal spoustu práce, zejména v ofenzivě má Hoffenheim obrovský potenciál. To, že nás nečeká snadný zápas, je každému jasné," ujistil Labbadia. Tomu bude kromě dlouhodobých marodů stále chybět i Kuzmanović.

Hostům navíc hraje do karet i fakt, že na jejich lavičce sedí specialista na podobné zápasy - Holger Stanislawski. Ten ještě ve svém bývalém působišti v St. Pauli dokázal s podceňovaným celkem všechny překvapit a z Imtech Areny si odvézt tři body. "Pokud chcete v derby uspět, tak do něj musíte jít s čistou hlavou. Důležité je mít emoce pod kontrolou," vysvětlil Stanislawski.

V koncernovém celku je poté hned několik hráčů, kteří vyrůstali ve Stuttgartu, ale kvůli malému hernímu vytížení následně přešli na opačnou stranu barikády. Tím posledním do party je nadějný útočník Sven Schipplock. "U něj musíme být opatrní, aby náhodou nezamířil do opačné kabiny," uvedl hostující lodivod. "U ostatních je to přece jen něco jiného," dodal. Na marodce zůstává dvojice Salihović - Jaissle.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Maza, Boka - Kvist - Hajnal - Harnik, Okazaki - Cacau, Pogrebňak
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Braafheid - Weis, Rudy - Obasi, Sigurdsson, Babel - Roberto Firmino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Wolfsburgu se v letošním ročníku zatím stále nedaří podle představ a pohybuje se velmi blízko sestupového pásma. V devátém kole jej ale čeká Norimberk, na který si svěřenci trenéra Magatha věří.

V dosavadních osmi zápasech si Vlci na své konto připsali pouhých devět bodů. V tabulce jim tedy patří až třináctá pozice, se kterou rozhodně spokojeni nejsou. I přes dosud nevýrazné výkony ale trenér Magath proti Norimberku nějaké velké změny neplánuje.

"Na naší hře nehodláme nic měnit. Oproti minulým zápasům se musíme zlepšit především směrem dopředu, kde nás tlačí bota nejvíce," prohlásil zkušený lodivod Wolfsburgu.

Ten očekává, že Norimberk přijede do Wolfsburgu především s defenzivní taktikou. "Myslím si, že hrozit budou hlavně ze zabezpečené obrany. Jejich brejky ale každopádně bývají hodně nebezpečné," pokračoval Magath, jenž bude mít velké problémy se sestavením základní jedenáctky.

Ze zdravotních důvodů totiž nemůže nastoupit záložník Thomas Kahlenberg, nad startem Brazilce Chrise pro změnu visí velký otazník. Do tréninků sice už zasáhl Aljaksandr Hleb, proti Norimberku jej ale fanoušci na hřišti zřejmě ještě neuvidí. Z disciplinárních důvodů pak nemohou hrát ani Sotiris Kyrgiakos, Marwin Hitz a Marco Russ.

Ovšem také na druhé straně barikády na tom nejsou zrovna nejlépe. Počítat totiž nemohou s touto pěticí: Daniel Didavi, Raphael Schäfer, Patrick Rakovsky, Javier Pinola a Per Nilsson.

Norimberk tak do Wolfsburgu rozhodně s nejsilnějším možným týmem nepřicestuje. I přesto ale pomýšlí na vítězství. V posledních zápasech se mu nedařilo podle představ, a tak by rád nyní své fanoušky opět potěšil třemi body, což rozhodně nemusí být nesplnitelný úkol. Na půdě Wolfsburgu se mu totiž v minulých dvou letech doopravdy dařilo.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Hasebe, Madlung, Thoelke, M. Schäfer - Träsch, Josué - Ochs, Mandžukić, Dejagah - Lakić
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Stephan - Chandler, Wollscheid, Klose, Plattenhardt - Simons - Mak, Feulner, Hegeler, Esswein - Pekhart
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Mönchengladbach se v letošní sezóně rozjel ke skvělým výkonům a oproti očekávání je velmi vysoko v tabulce. V rámci devátého ligového kola tak jistě bude chtít ukončit sérii devatenácti po sobě jdoucích domácích zápasů bez výhry proti Leverkusenu. Ten by naopak rád vyvrátil svůj dlouholetý nešvar s nekonstantní výkoností a položil základ úspěšnému anglickému týdnu.

Žádný jiný klub v nejvyšší německé soutěži nemá takový problém na domácím hřišti proti jednomu soupeři jako Mönchengladbach, jehož letos v Borussia-Parku obral o body jen ve 2. kole Stuttgart. Vždyť poslední vítězství Hříbat proti Leverkusenu přišlo v únoru 1989, navíc Werkself nastřílela v historii do sítě Gladbachu 108 branek, což se jí taktéž proti nikomu jinému nepovedlo. Jenomže současná forma Borussie jednoznačně hovoří pro domácí tým. Lucien Favre se svou družinou za posledního půlroku ještě neprohrál dva zápasy v řadě a po prohře v minulém kole s Freiburgem by tak opět měla přijít výhra. Sám švýcarský kouč však před sobotním soupeřem chová respekt. "Samozřejmě, že k Bayeru máme úctu, ale rozhodně ne strach," řekl muž, jehož tým v rámci loňského 28. kola nasázel do branky Reného Adlera hned šest branek.

I v tomto utkání bude otázka brankářů zajímavá. Mezi tři tyče na obou stranách se totiž postaví mladíci, jímž teprve loni bylo osmnáct let. Zkušenějším přitom v tomto utkání bude domácí Marc-André ter Stegen. "Pro mnoho lidí je můj příběh velkým snem. Já jsem ale realista. Vím, že si výkonnost musím udržovat týden co týden a to není jednoduché. Na druhou stranu se mi zatím daří a já rád vidím výsledky své práce, zvláště když jsou potěšující. Zápas s Leverkusenem pro nás bude velmi důležitý, protože se nám nepovedlo poslední utkání ve Freiburgu. Abychom se vrátili do pohody zezačátku sezóny, je třeba získat tři body," uvedl ter Stegen v rozhovoru pro server sport1.de.

O něco více než polovinu utkání ter Stegena v Bundeslize má na svém kontě Bernd Leno. Devatenáctiletý mladík do branky nahlédl při zranění brankářů Adlera s Gieferem a německým tiskem se okamžitě začaly šířit spekulace o jeho případném trvalém přestupu do BayAreny, kde hostuje ze Stuttgartu. Nechybělo však málo a do derby nemusel nastoupit. Kvůli zraněnému malíčku mu totiž musela být zhotovena nová sada rukavic, v níž na té levé jsou místa jen pro čtyři prsty. Problém by ale nastat neměl jak podle kouče farmaceutiků Robina Dutta, tak i podle samotného Lena. "I když jsem s tímto typem rukavic ještě nikdy nechytal, odtrénoval jsem toho v něm celkem dost a mám v něm jistotu," uvedl rodák z Bietigheim-Bissingenu.

Mnohem větší nepříjemnost řeší domácí kouč Lucien Favre, jenž nemůže počítat s belgickým reprezentantem Igorem de Camargem a zároveň autorem dvou letošních branek kvůli zranění jeho levého kolene. Nadějněji vypadá situace kolem dalšího útočníka Raula Bobadilly, jehož by ze hry vyřadit nemělo ani přiskřípnutí nervů, díky nimž vynechal tři poslední tréninky. A aby toho nebylo málo, komplikace se vyskytly i kolem Juana Aranga. Reprezentant Venezuely se totiž nevrátil v termínu z reprezentačního srazu po utkání s Argentinou kvůli opožděnému letu. V sobotu by ale měl být připraven.

Obdobné starosti má na druhé straně i Robin Dutt. Jeho již tak dost početný lazaret se znovu rozrostl. Nejprve o brazilského záložníka Renata Augusta, kterého operace kolene letos již na trávník nepustí, a v úterý ráno také o Kolumbijce Michaela Ortegu, jehož pobyt na prvním tréninku po pětitýdenní odmlce se zúžil jen na půl hodiny. Samotný kouč je ze stavu jeho hráčů velmi nešťastný. "Je to všechno způsobeno dnešní urychlenou dobou a fotbalem. Hráči někdy odkládají operace, jak jen to je možné, což je špatně. Jsem velmi rád, že se mi alespoň reprezentanti vrací zdraví," řekl Dutt, jehož a Erena Derdiyoka taktéž poškádlila komunikace mezi Švýcarskem a Německem. Reprezentant země helvétského kříže se totiž z Basileje do Porýní musel netradičně dopravit vlastním autem.

Dutt však svými slovy v Německu trochu rozčeřil stojaté vody mezi trenéry. Jeho vyjádření mělo nepřímo ukazovat na to, že předešlý kouč Bayeru a v současnosti šéf lavičky Bayernu Mnichov Jupp Heynckes, nutil hráče hrát i se sebezapřením. "To je absurdní. Jupp je jednou z největších trenérských osobností, které Německo kdy mělo," vysvětloval pak před utkáním Dutt.

Leverkusen sice za sebou má dva úspěšné zápasy s Genkem a Wolfsburgem, v ideální pohodě ale rozhodně není. Tým shazuje dolů nejen zranění a nedisciplinovanost, ale ne zcela bezchybná hra, což by proti rozjetému Gladbachu mohl být dost velký problém. "Borussia bude zcela jistě silnější soupeř než Wolfsburg." Dopingem před středečním utkání Ligy mistrů ve Valencii a nedělním šlágrem se Schalke bude jedině výhra. "Je to velmi důležitý týden. Motáme se v bludném kruhu. V takovéto situaci jsme ale byli i před zápasem s Genkem," uzavřel Dutt.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Reus, Marx, Neustädter, Arango - Bobadilla, Hanke
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Balitsch, Reinartz, Toprak, Kadlec - Bender, Ballack - Castro, Kießling, Schürrle - Derdiyok
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 18:30)
Zajímavou podívanou slibuje také utkání v Gelsenkirchenu, kam přijede Kaiserslautern. A zatímco Königsblauen se vezou na vlně pohody, tak svěřenci Marka Kurze jen marně vzpomínají na loňskou formu a s pouhými pěti body se krčí na chvostu tabulky.

Schalke se dokázalo vypořádat s nečekaným odchodem Ralfa Rangnicka a i pod vedením nového kouče Huuba Stevense si udržuje kontakt se špicí. Náročnému holandskému kouči pak přišla vhod téměř dva týdny trvající reprezentační přestávka. "I když jsme tu neměli všechny hráče, tak jsme udělali spoustu práce. Zapracovali jsme především na fyzické přípravě," odhalil Stevens.

"Kaiserslautern je velmi kompaktní tým, jehož kvalita rozhodně neodpovídá současnému umístění," varuje zkušený kormidelník, který se však chce zaměřit především na vlastní výkon. "Samozřejmě, že soupeř je nedílnou součástí zápasu, ale my se chceme soustředit především sami na sebe," uzavřel Stevens, jenž může mít radost i z vyprazdňující se marodky, na které se ale i tak nachází Hoogland, Uchida, Kenia a Marica.

Rudým ďáblům se v letošní sezóně nedaří, ale ani to nepřimělo klubové vedení přemýšlet o změnách. Kouč Marko Kurz naopak obdržel i přes nepříliš lichotivé výsledky nabídku ročního prodloužení smlouvy, načež se obě strany domluvily. "Jako tým vnímáme toto rozhodnutí veskrze pozitivně. Tohle dává všem jasný signál, že se nevzdáváme a chceme i nadále bojovat," pochválil Kevin Trapp.

Na Schalke se tak rozhodně Lautern nebude chtít prezentovat odevzdaným dojmem, ale bude se snažit domácím situaci co nejvíce ztížit. "Na Schalke máme dobré vzpomínky, v loňské sezóně jsme s nimi dokázali vyhrát oba zápasy. Chceme být úspěšní i tentokrát, i když víme, že to bude nesmírně obtížné, ale rozhodně ne nemožné," burcuje Kurz. Hosté cestují do Veltins Areny kompletní, pouze trojice Šimůnek, Nemec a Orban bude po zranění dohánět tréninkové manko.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höger, Höwedes, Metzelder, Fuchs - Papadopoulos, Holtby - Jurado, Raúl, Farfán - Huntelaar
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Sukuta-Pasu, Kirch, Petsos, Tiffert - Kouemaha, Shechter
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.20 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Werder Brémy - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Předehrávka devátého bundesligového kola si pro nás připravila opravdu výživné menu. Druhé Brémy přivítají na Weserstadionu obhájce titulu Borussii Dortmund, která se v posledních duelech zvedla a vzestupnou tendenci bude chtít prokázat i v souboji s tradičním rivalem.

U Werderu před sezónou nikdo nevěděl, co od tohoto tradičního a ambiciózního celku očekávat, ale už úvodní zápasy naznačily, že se v přístavním městě začíná blýskat na lepší časy. Svěřenci Thomase Schaafa dali zapomenout na loňské trápení a konstantními výkony si opět řekli o pozornost. Aktuálně se Brémy nacházejí na druhé příčce a znovu jako za starých časů prohání vedoucí Bayern, za kterým zaostávají o tři body.

Nutno ovšem podotknout, že doposud celek vyznávající zelenobílé barvy nenarazil s výjimkou utkání v BayAreně na rovnocenně renomovaného soupeře. Duel s pozvolna se rozjíždějící Borussií by tak měl být pro obrozený tým zatěžkávacím testem. "Na zápas se pochopitelně těšíme, atmosféra bude elektrizující," prohlásil kapitán Clemens Fritz. "Proti úřadujícímu mistrovi je vždy dvojnásobná motivace," doplnil spoluhráče Mehmet Ekici.

Kromě poslední nepříjemné porážky v malém severském derby s Hannoverem je pak pro domácí před utkáním další komplikací pozdní návrat klíčové opory Claudia Pizarra, který se z reprezentačního srazu vrátí až ve čtvrtek večer a na adaptaci tak nebude mít času nazbyt. "Pro Claudia to není nová situace, on je už dostatečně zkušený, aby si takové věci pohlídal," vyvrací obavy Schaaf. Ten přesto nemůže počítat s trojicí Wiese, Arnautović a Borowski.

Na opačné straně stojí Dortmund, který se sice v posledních zápasech konečně probral a dal tak vzpomenout na výsledky a především výkony z loňské sezóny, ale na Weserstadionu se žlutočerným dlouhodobě nedaří. Poslední výhra se datuje až do roku 2006. "Na zápas v Brémách se vždycky těším," řekl Roman Weidenfeller. "Můžeme udělat další krok vzhůru a alespoň na jednu noc se podívat na druhou příčku," burcuje.

Brémám se ovšem v domácím prostředí mimořádně daří, na domácím trávníku odehrály doposud čtyři zápasy, ze kterých si na své konto připsaly plný počet dvanácti bodů. "Letošní Brémy, to je opět ten tým, který všichni dobře známe. Je to pro mě comeback roku," vysekl soupeři poklonu kouč Jürgen Klopp. "Hrají aktivně s míčem u nohy, po fotbalové stránce jsou hodně na výši," dodal.

V hostujícím táboře také po uzdravení Barriose nastává otázka, zda se tento paraguayský střelec, i když stále není ve stoprocentní kondici, vrátí rovnou tam, kde byl před zraněním - do základní sestavy. Těžké rozhodování navíc hostujícímu stratégovi přidělalo i představení Lewandowskiho, jenž si proti Augsburgu připsal první hattrick. "Existuje také varianta, že nastoupí oba," nastiňuje Klopp. Mimo Kocha necestuje na sever ani čerstvě zraněný Schmelzer.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Sokratis, Prödl, Wolf, Ignjovski - Bargfrede - Fritz, Hunt - Marin - Rosenberg, Pizarro
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Löwe - S. Bender, Gündogan, Großkreutz - M. Götze, Lewandowski - Barrios
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.50 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov861121:119
2.Werder Brémy851216:1016
3.Borussia Mönchengladbach85129:416
4.Schalke 04850317:1315
5.Hannover 96843111:1015
6.Borussia Dortmund841313:713
7.VfB Stuttgart841312:613
8.TSG Hoffenheim841312:713
9.Bayer Leverkusen841310:1113
10.Hertha BSC833212:912
11.1. FC Norimberk83239:1011
12.1. FC Köln831413:1810
13.VfL Wolfsburg83059:159
14.1. FSV Mainz 05822412:188
15.SC Freiburg821513:227
16.1. FC Kaiserslautern81255:125
17.FC Augsburg80446:164
18.Hamburger SV81169:204
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Werder Brémy - Borussia Dortmund
sobota 15:30Bayern Mnichov - Hertha BSC
sobota 18:30Schalke 04 - 1. FC Kaiserslautern
neděle 15:30SC Freiburg - Hamburger SV
neděle 17:301. FC Köln - Hannover 96

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (182)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude hrát Pizarro?

Reagovat
jv

Zkus si přečíst prevko...

Reagovat
smazaný uživatel

co vidíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těším na dnešní zápas. Mohl by to být jeden z nejlepších pátečních večerů sezony 2:2 by tomu slušelo.

Reagovat
smazaný uživatel

snad bremy zaberou a prodlouzi domaci serii bez porazky!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Arne

Tak Naldo v základu, s ním bude ta hra Werderu o poznání kvalitnější... Překvapil mě Schmitz místo Ignjovskiho, jinak podle očekávání.

BVB zřejmě bude hrát klasický rozestavení... Götze pod Lewou, Barrios žolík a křídla Perišić a Großkreutz - na toho jsem zvědav, jestli se konečně probudí.

Reagovat
smazaný uživatel

Se nehádejte. Bude to 1:2

Reagovat
jv

Tak Naldo je zatím nejvíc ve hře, to by mu mohlo pomoct... Ale zase to bude pro nás těžší, pěkně si to Schaaf nachystal, jen co je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze hraje vzdycky tak vysoko?

Reagovat
jv

Jj, takhle hraje pořád... On má prakticky v ofenzivě volný pole působnosti a často si mění strany (většinou hraje zkraje).

Reagovat
smazaný uživatel

ja ho mel spis za spilmachra.. ze podrzi vic balon a bude to rozdavat. hodne se o nem mluvilo,ze by to mohla byt nahrada za Fabregase a on hraje uplne jinak... individualne je na tom ale hodne dobre no

Reagovat
jv

Tak on by to dokázal zastat taky... Ale jinak, když hraje Kagawa, tak hraje zkraje.

Reagovat
herbage

on nemá být ten mozek týmu, to má být Gündogan, který to zatím nezvládá. Sahin se zkrátka nahrazuje těžko, byť první kolo proti HSV naznačovalo, že to půjde i bez něj

Reagovat
smazaný uživatel

jak vidis dvojzapas s Olympiakosem ve stredu? mel sem dneska sto chuti dat 0... jak BvB neudela ale v tom dvojzapase s nema 6 bodu,tak na postup muze zapomenout

Reagovat
herbage

skupina je to nevyzpitatelná, ani ztráta s Olympiakosem nemusí znamenat tragédii

Reagovat
smazaný uživatel

to je taky fakt... ale tak nejak cekam,ze si Arsenal svoje domaci zapasy pohlida a prida jeste nejaky ten bodik ze dvou venkovnich zapasu a Marseille uz ma 5 bodovy naskok.. tech zapasu uz tam moc nebude

Reagovat
jv

Tak doma je snad dáme a v Řecku to chce neprohrát... Rozhodovat se podle mě bude v posledním utkání na Westfalenstadionu s Marseille.

Reagovat
jv

Perišiče musí Kloppo o půli stáhnout a poslat tam Kagawu, nejenže nehraje nic dopředu, ale ještě zbytečně fauluje...

Reagovat
herbage

za co teď ale viděl žlutou, když nebyl pískán faul?

Reagovat
jv

Faul byl.

Reagovat
jv

To snad ne.

Reagovat
herbage

Reagovat
herbage

snad tě to nemrzí?

Reagovat
Arne

On tak ale hraje snad pokaždý - neviditelnej a pak bum... Jak se říkalo v létě, že může hrát všude v ofenzivě až po Sahinovu pozici, tak na ní si ho fakt představit nedovedu.

Reagovat
herbage

jj, prý nový Ballack

Reagovat
jv

To se psalo...

Reagovat
Arne

Tak pravda, že tam asi ještě nenastoupil... Ale přitom, co předvádí na jiných pozicích, to jinde než vpředu těžko může jít.

Reagovat
jv

Tak ještě bych mu i přes ten dnešek nechal nějakej čas, přece jen Jupiter League není Bundesliga... Ale dneska si udělal pěknej políček, o tom žádná.

Reagovat
jv

Já doufám, že "zatím" taky ne.

Reagovat
herbage

ale góly dává zatím pěkné

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

navíc má na křídlo zcela nevhodné parametry - 187cm. Takový Götze s 176 či Marin s 170, to je jiná

Reagovat
jv

Jj, ale taky to není pravidlem...

Reagovat
smazaný uživatel

například Müller má 186

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

už máš radost?

Reagovat
jv

Asi si mě nepochopil... Já to na něj myslel v dobrým.

Reagovat
herbage

tak chtěl jsi, aby šel o půli ze hřiště. Pravda, pár minut jsi si musel počkat, ale tvé přání se ti jinak vyplnilo

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

Götze a Marin, ty dva je radost sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

ale dalsi Arsenalista,co se zajima?

Reagovat
herbage

ty dva hráče mám rád odedávna

Reagovat
smazaný uživatel

Götzeho odedávna?

Reagovat
herbage

však víš, jak je to myšleno

Reagovat
Arne

Já jsem si na toho Marina vypracoval asi averzi nebo nevím... Já si spíš vychutnávám Pizarra, to je prostě neuvěřitelnej plejer.

Reagovat
smazaný uživatel

Marina jsem dřív měl docela rád (v Gladbachu), ale tim, jak často a ochotně padá si oblíbence moc nepřidělává

Reagovat
Arne

Přesně, v Gladbachu jsem ho doslova žral, asi jako teď Reuse... Nevím, ty pády určitě dělají hodně, plus furt má takovej ukřivděnej výraz, když mu to nepísknou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

já hodnotil čistě herní projev

Reagovat
Arne

Chápu... Já neříkám, že hraje špatně, individuální techniku a dynamiku má výjimečnou bez diskusí... Já to jen tak neocením, furt na něj koukám skrz prsty. Vůbec by mi nevadilo, kdyby šel za dobrej peníz třeba do Anglie a na 10 hrál Ekici.

Reagovat
herbage

já bych chtěl do Arsenalu Götzeho a Reuse či Marina do BVB, ale za Marina u nás bych se rovněž nezlobil. Furt mě sere, že jsme nešáhli po Diegovi a že šel do Atlética. To by byl důstojný nástupce Cesca, jak se patří. A za hubičku. Takhle musím sledovat dřevěného Ramseyho a ne o moc lepšího Artetu

Reagovat
Arne

Götzeho či Marina na Fábregasovu pozici? To by nebylo ideální, ne?

Reagovat
herbage

Cesc hrával poslední roky prakticky pod hrotem, takže proč ne

Reagovat
Arne

Já myslel, že hrál trochu zataženěji... Asi tak, jako když je na 10 Kroos, což není to samý, jako když je tam Müller, popř. Götze.

Reagovat
herbage

chápu, ale hrával většinou právě pod hrotem s tím, že se stahoval i do hloubi pole. Tohle by Götze taky zvládnul, vloni v EL hrál také jeden zápas právě na pozici DM-CM a hrál tam výborně

Reagovat
Arne

Jj, jednou hrál místo Bendera společně se Sahinem... Tak zvládl by to určitě, ale nemyslím si, že to je to ideální pro něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

však by u nás hrával buď podhrot nebo falešné křídlo

Reagovat
smazaný uživatel

Götze možná jo, co jsem tak slyšel, tak byl Fabregas takovým volně působícím hráčem mezi útokem a střední zálohou (jen liga by mu nemusela sednout)

Reagovat
herbage

nemám starosti, techničtí hráči se vždy prosadí. Kdyř vidím adaptaci takového hračičky Agüera, tak nemám obavy

Reagovat
smazaný uživatel

jenže Kun má 74kg na 172cm...

Götze má 64kg na 176cm a oproti "podsaditému" Kunovi má nohy jako dvě špejle...

Reagovat
herbage

když ho vidím svádět vzdušné souboje s Wolfem či Nandem, tak se umí dobře postavit a zpevnit tělo, v tom byhc problém neviděl. Navíc i takový Wilshere strávil rok v posilovně a jakej se z něj stal hráč. I Koscielny musel nabrat svalovou hmotu a z vysmívaného nemehla je rázem pan obránce. O jeho aklimatizaci bych neměl starost, chytli se Rosa, Hlebi a Nasri, byť měli slabší rozjezdy

Reagovat
smazaný uživatel

A Reuse u vás bys nechtěl?

Reagovat
herbage

ani ne, není moc tvůrčí, na tohle už máme Gervinha

Reagovat
smazaný uživatel

Diego by byl dobry,ale AW se nejspis bal tech jeho vystrelku... porad je v Atleticu jenom na hostovani... vic nez Marina a Gotzeho bych videl v Arsenalu radsi Hazarda

Reagovat
herbage

tak Hazard na levé křídlo, Götze pod hrot. Pryč se skromností

Reagovat
smazaný uživatel

Song,Wilshere,Gotze-Gervinho,Persie,Hazard pekna predstava to by zas antiWengerovcu rvalo,ze mame same nezkusene decka...

Reagovat
herbage

však jo, jenže když vidím poslední nákupy, tak tomu moc nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

vsadim svoje boty,ze AW dotahne toho M'vilu

Reagovat
herbage

neřekl bych, když máme Frimponga a Coquelina

Reagovat
smazaný uživatel

tak M'vila muze zahrat i CM. je mlady,hraje pravidelne zaklad v repre.. cerveny hadr pro Wengera a podle vyjadreni Gazidise,ze na neho podali dve nabidky,ktere Rennes odmitlo bych se ani nedivil,kdyby ho v Lednu dotahli.. to,ze je ten post posilovat je zbytecne,to je druha vec

Reagovat
jv

Tak to jednoznačně Reuse. Ale mělo to vyjít už v létě, to je neskutečná škoda...

Reagovat
herbage

jj, z ničeho dal málem gól, ale ta střela šla vedle. Marin tam několikrát hodil "placáka", ale jeho dynamika a cit pro hru se mi zkrátka zamlouvají

Reagovat
slovaňáák

Kráásně

Reagovat
smazaný uživatel

ten Marin ale

Reagovat
herbage

Teď měl Neven více štěstí než rozumu

Reagovat
Arne

Snad bys za to nedával červenou... Spíš mně přišlo, že tady takový malý postrčení bylo. Nic to ale nemění na tom, že on v těch soubojích je strašně nedůraznej.

Reagovat
herbage

no červenou bych za to nedával, ale chytat míč hned do rukou, co je to za zvyk?

Reagovat
Arne

Tak jaks to myslel s tím štěstím? No, zvyk je to blbej, dělá to ale docela dost hráčů.

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

je fakt, že jsem to hloupě formuloval, ale za něco podobného byl nedávno kámoš vyloučen, byť to udělal ještě více okatě a byl poslední hráč. Jen mi to přišlo dost hloupé, míč před odpískáním jsem do rukou snad ještě nikdy nezval

Reagovat
Arne

Jo, jasný... Ono to by fakt muselo bejt někde před vápnem, zamezit šanci nebo tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Jj, někdy by potřeboval profackovat... Snad se ve druhý půlce vzpamatuje.

Reagovat
herbage

no, i Hummels dnes několikrát zaspal či pokazil ofsidovou past

Reagovat
Arne

To jo... Dneska ho dost sleduju a porovnávám s Hummelsem, rozehrávku mají oba tak nějak stejně vynikající, ale že bude Mats v soubojích tak suverénní a Neven tak špatnej, to bych tak dva roky zpátky nikdy nehádal.

Reagovat
jv

Mats jde neustále nahoru, ale Neven už dva roky stagnuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nerad to dělám,ale musím Lewu za ten vyhrany souboj před gólem pochválit to udělal vážne dobře.

Reagovat
Arne

Trochu předběhnu zítřek... 1018 minut je Manu bez gólu, já tipuju, že se to zastaví na 1059.

Reagovat
Bayern +

nezastaví!

Reagovat
smazaný uživatel

v BL je to kolik minut? (na všechny soutěže to nemá cenu brát, když inkasuje v každym zápase za repre)

Reagovat
Arne

658... Takže 699.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak to doufam, že Manu udrží nulu ještě aspoň 227 minut

Reagovat
Kenneth

Kolik je rekord Bundesligy?

Reagovat
smazaný uživatel

884 minut, Timo Hildebrand

Reagovat
smazaný uživatel

A Neuer má ted kolik?

Reagovat
smazaný uživatel

co vidíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Sem na mobilu tady se to vidí blbě jdu na pc.

Reagovat
Kenneth

No, mají Hannover venku. Ale věřím že to dá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak touhle prasarnou to Ivan dneska korunoval.

Reagovat
Arne

Ještě přidá takovou simulaci nechutnou... To si teda posral, hošánek.

Reagovat
jv

Nemám slov.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim, dneska naprosto nevýraznej, neviditelnej hráč a ještě tohle...nebude pochválen

Reagovat
smazaný uživatel

Ou nějak jsem zaspal že dal gól i tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Perisic ma zajimavy zapas dneska

Reagovat
jv

Tak jsem měl pravdu... Jak tohle může udělat někdo, kdo už má žlutou, to nechápu...

Reagovat
herbage

Marin

Reagovat
herbage

Stáhnul bych Fritz na pravého beka a poslal tam Ekiciho

Reagovat
smazaný uživatel

Pizzaro má neskutecnou fazonu koukám. Tohle nedopadne dobře

Reagovat
herbage

tohle Bargfrede slušně zazdil

Reagovat
herbage

Löwe se celkem rychle vyhrál, na to že předtím kopal pouze třetí ligu

Reagovat
Arne

Loňskej Schmelzer to neni, ale jo, vede si slušně... To Owomoyela na druhý straně nic moc, ta šílená pauza je na něm znát.

Stáhnul bych ale Gündogana, jeho hra směrem dozadu, to je katastrofa... Takový tři neskutečný špeky tam měl.

Reagovat
herbage

není, to také neřikám, ale vzpomeň si na začátky právě Schmelzera, který ze začátku také nepředváděl bůh ví co. Owomoyela je špatný, ale měl i světlé chvilky, jako třeba centr na Lewu, ale už to není ono. Také je v podstatě až třetí volba na pravého beka a dostává kotnrakt vždy jen na jeden rok. Až bude zdravý Koch, tak ho podle mého pustí někam do druhé bundesligy. A Gündoganm otřes oběma směry, jak dopředu, tak dozadu

Reagovat
Arne

Já bych ho neodepisoval, před tím zraněním měl parádní sezóny, kdy jsem o něm i přemýšlel do all-stars... A bohužel je asi druhou volbou, s Kochem to moc nevypadá.

Reagovat
jv

Bohužel no. Jestli, tak až na konci sezóny...

Reagovat
smazaný uživatel

Ona i ta hra dopředu je katastrofa nechápu co to s ním letos je bože já chci Nuriho

Reagovat
herbage

venku jste hráli špatně i vloni s Nurim

Reagovat
smazaný uživatel

To jo o tom žádná ,ale Nuri a Ikay jsou nebe a dudy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ekici by pro BVB byl lepší volbou (naopak Ilkay by se zase asi víc hodil Brémám)

Reagovat
herbage

nn, takhle je to pro všechny strany nejlepší. BVB potřebuje někoho, kdo umí zahrát více odzadu

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si,že by se to Ekici naučil.

Reagovat
smazaný uživatel

I když já chtěl Marina no . Jinak škoda,že to teď nebylo 0:3.

Reagovat
Arne

Já si taky myslím, že takhle je to ok... Gündogan je z těch dvou ten, kterej hrál v Norimberku zataženěji, do diamantu na 10 se hodí víc Ekici.

Reagovat
Arne

Venku hrálo BVB špatně?

Reagovat
herbage

ne pravidelně, ale dost zápasů ano. Byť hlavně ke konci sezóny bez Nuriho, na podtim to byl válec jednokde. Takže můj předchozí příspěvek je téměř bezpředmětný

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay si asi ještě nezvykl na svou novou pozici (a i v Klubu byl po tom zranění až "druhým" hráčem za Ekicim, který se pak vypracoval v tahouna) spíše bych tam už stavěl Kehla a s Gündoganem počítal občas na AM nebo příště místo Perišiće

Reagovat
herbage

Kehl je v prdeli, s tím už do budoucna moc počítat nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Kehl není tím starým Kehlem po zranení viz ta minela po které dával Robin na 0:1 v lm myslím si,že se bude dostávat do pohody eště takového půl roku né li víc .... Ikay byl i podle slov Kloppa doveden jako náhrada za Nuriho a to zatím bohužel nesplňuje.

Reagovat
Arne

Určitě souhlas, musí si zvyknout na trochu jinou pozici... Kloppo nejprve říkal, že budou hrát jinak a vypadalo to na 4-1-4-1, ale brzy ho začal tlačit do té Nuriho pozice.

Chce to čas, nikdo po něm nemůže chtít, aby hned hrál jako nejlepší hráč bundesligy, ale směrem dozadu to musí bejt lepší... Dneska to bylo zoufalství prakticky ve všem.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda to brevno :(

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá teč

Reagovat
Kenneth

V tipovačce mám remízku, takže jedem Brémy!

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
Arne

Wooow Výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

OFSIDE DMNC a uznaji to :X

Reagovat
herbage

nebyl

Reagovat
Arne

Nene.

Reagovat
slovaňáák

Teď už to musíme udržet!

Reagovat
jv

Tohle je neuvěřitelný... Dneska nám je asi souzený vyhrát, jinak nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Owo

Reagovat
herbage

Lewa si tam bohorovně váže ve vápně tkaničky a pak máchá rukama, že mu Götze nenahrál

Reagovat
smazaný uživatel

Leitner

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern jedem!Věřím ve výhru aspoň 3:0!

Reagovat
smazaný uživatel

Porazí dneska Vfb vesnici?

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus si přečíst prevko...

Reagovat
smazaný uživatel

Představ si,že jsem četl a fakt mám z faktoru Holger strach... Tak se ptám

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže teď ses zeptal na něco, na co nikdo nezná odpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo to byla řečnická otázka?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reagovat
smazaný uživatel

M'gladbach: ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Reus, Hanke.

Lavička: Heimeroth, Brouwers, Wendt, Marx, Otsu, Bobadilla, King.

Leverkusen: Leno - Balitsch, Schwaab, Reinartz, Kadlec - Castro, Bender - Schürrle, Ballack, Sam - Kiessling.

Lavička: Yelldell, M. Friedrich, Da Costa, Rolfes, Bellarabi, Derdiyok, Jörgensen.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu nerozumím tomu, proč je tam nacpaný Ballack a nehraje se na dva hroty Kiesslinga s Derdiyokem, ale budiž, snad to bude vypadat dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Rolfes na střídačce ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopitelně, když hraje Ballack.

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo by to být přesně opačně jak píšeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak opačně? Dutt řekl, že může hrát jen jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

asi myslel to, že měl hrát Rolfes místo Ballacka

Reagovat
smazaný uživatel

Není důvod, Ballack dnes nic nekazí.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám na Bayern tak posuzuju jen podle toho jak jsem letos Simona videl

Reagovat
smazaný uživatel

Ve většině zápasů podali takřka naprosto stejné výkony, v neprospěch Ballacka hovoří pouze to, že na to občas kašle a je to ocas.

Reagovat
smazaný uživatel

A je hotovo

Reagovat
jv

Tak Bayern nám dává razantní odpověď, jen co je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bych do Boatenga nikdy neřekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reinaaartz!

Reagovat
smazaný uživatel

teď je na řadě Kroos, tak se to trochu uklidní

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha dneska dostane

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tento poločas si říkal minimálně o bůra...ale minimálně. Jedna šance za druhou...ať už neproměněná Müllerova tutovka, tak Boatengova střela na vzdálenější tyč. S hrou ale spokojenost. Opět se ukazuje, že Bayern je bez Robbena spolehlivý. Skoro mě až zarazilo, jak to jde snadno. Nejprve jsem si říkal, do jaké míry je to rozjetost Bayernu a do jaké míry je to neschopnost Herthy cokoli vymyslet. Když jsem pak viděl, jak si Boateng (!) pohrává se soupeřovými obránci, došlo mi, že na vině je do velké míry právě Hertha. Působí to úplně směšně, jak zcela rezignují na nějaké včasné přistupování k hráčům...nebo jak se (asi) Raffael nechal obrat ve středu hřiště o míč jako dítě a pak se jen uraženě zastavil na místě a lamentoval. Naprosto neprofesionální přístup. Když jsem viděl Krafta, jak zoufale běžel za míčem při prvním gólu, uvědomil jsem si, jak prozíravou volbou byl Neuer.

Jinak, abych se opět opakoval, tak chci pochválit Ribéryho...je vidět, jak se do toho zase dostal a dle jeho vlastních slov si fotbal zase užívá. Odměnou jsou mu diváci, kteří často provolávají jeho jméno. Zkrátka je to radost vidět ho hrát.

Těším se na druhou půli a doufám, že se hráčům Bayernu podaří patřičně potrestat tu naivní hru, kterou dnes soupeř předvádí.

Reagovat
smazaný uživatel

s tim odpískánim si dal na čas, jsem si už myslel, že dá Franckovi žlutou

a Mario

Reagovat
smazaný uživatel

a jinak: Reus, Okazaki

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Nevím, jestli to bylo na žlutou, ale na penaltu určitě ne... To bylo vidět snad i ze všech parkovišť kolem AA.

Reagovat
smazaný uživatel

Trapná a naivní obrana Leverkusenu.

Reagovat
smazaný uživatel

No ty kjávo!

Reagovat
jv

Ou, tak tohle je pro Lautern jediněčná šance.

Reagovat
JozkokozleJ

Kouemaha dnes velmi zaujimavy vykon - taky buldog sa Lauternu urcite hodi. Len sudi si na neho nejak zasadol a piskal mu faul i ked superov hrac okolo neho iba prebehol. Asi za to moze prave agresivny styl Kouemahu.

Reagovat
jv

Jj, mě se líbil už u Zeber... Tak snad se takhle bude prezentovat furt, ve dvojici se Shechterem by mu to mohlo sedět.

Reagovat
JozkokozleJ

Ten Köln je proste nesympaticky mansaft. I ten Podolski uz zapada do mansaftu. Minule si vyslapol na Schurrleho, dnes na dalsieho kolegu z reprezentacie - Zielera. Snad to Hannover otoci.

Reagovat
JozkokozleJ

Goly dal ale paradne!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele