9. kolo
15.10.2011 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 2:2

Ani na dvacátý pokus v řadě se Mönchengladbachu nepodařilo na domácím hřišti porazit Leverkusen. Ještě pět minut před koncem ale vedl, pak se však nádherně trefil Schürrle a rozhodl o dělbě bodů.

Již třetí minuta divákům naznačila, jakým způsobem se domácí budou snažit ohrožovat Lenovu branku. Krásný Arangův nákop za obranu směřoval na Reuse, jenomže ten měl zpracování na dlouhou nohu a zasáhnout tak mohl vyběhnuvší Leno. Reus se za čtvrthodiny prodral i do další šance, jenomže Leno byl proti jeho dělovce opět připraven.

Gladbach za nevyužité šance zaplatil velmi brzy. Po dvaceti minutách hry se nezištně za obranu Gladbachu dostal Sam, jenomže před ter Stegenem zpanikařil a nepříliš důsledným zakončením dal domácímu strážci tyčí vyniknout zákrokem nohou na rohový kop. Po něm už ale Hříbata docválala. Na přední tyči totiž dozadu prodloužil Ballack a sváteční střelec Stefan Reinartz i přes úsilí ter Stegena s Hermannem prorval míč za brankovou čáru.

V minutě jednatřicáté se Bayer pokusil o další navýšení skóre. Schürrle po Samově centru hlavičkoval do vzduchu, čímž elegantně posunul míč na Kiesslinga, jenomže tomu situaci ztížil jak vybíhající ter Stegen, tak i stoper Stranzl, jenž jej špičkou kopačky nakopl do čela.

Borussia nadále hrozila především Reusem, jenomže tomu se jednoduše nedařilo. V pětatřicáté minutě jej našel od postranní čáry svým centrem Hermann, jenomže útočník Mönchengladbachu promeškal vhodný okamžik ke střelbě a tak z toho byl jen rohový kop. Ironií osudu pak bylo, že nejblíže k brance byl méně viditelný z útočné dvojice Hanke. Tomu ale radost ze vstřelené branky nepovolilo břevno.

Zbytek poločasu patřil už jen Reusovi. Nejprve prosvištěl obranou hostí, ale zakončil těsně vedle levé tyče. Tři minuty před koncem první pětačtyřicetiminutovky zase nezužitkoval chytře rozehraný volný kop a jen Lenovi vyprášil rukavice.

Druhá polovina střetnutí nemohla začít jinak než promarněnou příležitostí Reuse. Mladá hvězda šla v průběhu deseti minut dvakrát na Lena, jednou ale branku netrefila a podruhé ji po Reinartzově hrubé chybě zastavil vracející se Bender perfektně načasovaným sklizem.

Blýskat se nepřestalo ani v 57. minutě, Hanke ale tváří v tvář Lenovi levou tyč o půl metru minul. Vysvobození přišlo až v 65. minutě. Na Arangův pas za obranu sice nedosáhl Hanke, to ale nevadilo Marcu Reusovi, jenž si míč hodil do běhu, oběhl Lena a zakončil do prázdné branky.

Hříbata se s remízou nespokojili a chtěli víc. To se jim vyplatilo sedm minut po jejich první brance, kdy už Leverkusen hrál bez vyloučeného Castra. Tentokrát byl za obranu vyslán Patrick Hermann a Leno byl po jeho lobu bez šance.

Ani to však nebyla definitiva. V 87. minutě si André Schürrle vytáhl míč z rohu pokutového území na střed a potom nádhernou střelou překonal ter Stegena, a prvním gólem v sezóně zařídil alespoň bod pro Leverkusen. V závěru pak ještě po Reusově dělovce inkasoval tvrdé KO do hlavy Leno, na výsledku to ale nic nezměnilo.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Borussia Mönchengladbach 1 - 4 Bayer Leverkusen

Reagovat
kablo

Kam na ty typy chodíš?

Dáváš to taky ve Fortuně nebo jenom tady?Netvrdím, že nemůže Leverkusun prohrát, ale 1:4

Reagovat
kablo

Sorry, ne Leverkusen , ale Borussie

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach vyhrá 2:0(Reus,de Camargo)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele