9. kolo
15.10.2011 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 2:0

Stuttgart zásluhou výrazně zlepšeného výkonu ve druhé půli přehrál v lokálním derby Hoffenheim a připisuje si na své konto další tři body. Švábi se tak dotáhli do silného pole pronásledovatelů vedoucího Bayernu.

Oba celky vstoupily do utkání hodně agresivně. Domácí sice měli mírně navrch, ale TSG poctivě bránilo a většinou tak stačilo soupeřovy útoky eliminovat hned v zárodku. Švábi se i z tohoto důvodu zaměřili především na pokusy z dálky. Jako první to zkusil Cacau, jeho rána ale nemohla Starkemu nadělat problémy. V šestnácté minutě napřáhl z druhé vlny Hajnal, ani on však nedokázal vyzrát na strážce hostující svatyně.

Na opačné straně způsobil první vzrušení Babel, i když proti jeho střele nakonec Ulreich zasahovat nemusel. Po půlhodině hry sice nedokázal Babel vyzrát na Tasciho, k míči se ale přesto dostal Sigurdsson, z vápna ovšem pálil nepřesně. Zápas s přicházejícím časem upadal do ještě většího průměru, VfB postrádalo jakoukoliv invenci a ani hosté na tom směrem dopředu nebyli lépe, a tak se všichni zainteresovaní těšili na poločasový oddech.

Po změně stran nastoupili stuttgartští jako vyměnění. Nejprve to z velké dálky zkoušel Cacau, ale Starke si protentokrát ještě poradil. To už ovšem neplatilo ve 48. minutě. Hajnal bleskově rozehrál volný přímý kop, Okazaki si poradil s Vorsahem a přesnou střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre - 1:0. Odpovědět mohl ze stejné herní situace Babel, ale trefil pouze zeď. Stejně tak se neujal ani dalekonosný pokus Sigurdssona.

Potom se dlouhou dobu nic zajímavého nedělo, až přišla sedmdesátá druhá minuta. To z 20 metrů napřáhl Kaiser, ovšem Ulreich nakonec zasahovat vůbec nemusel. O chvíli později potom bylo definitivně rozhodnuto. Vorsah stáhl ve vápně Pogrebňaka a sudí Rafati nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám postižený a prudkou střelou překonal Starkeho podruhé - 2:0. V úplném závěru měl hned dvě možnosti střídající Schipplock, ale prosadit se nedokázal.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vfb

scheiß dorfverein! 4:1!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele