9. kolo
15.10.2011 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Kaiserslautern 1:2

V zajímavém utkání plném zvratů se nakonec radoval Kaiserslautern, který si tak připisuje druhou výhru v sezóně. Naopak Schalke nedokázalo využít zaváhání svých konkurentů a odmítlo se posunout na druhou příčku za vedoucí Bayern.

Schalke začalo, jak je u něj v domácím prostředí zvykem hodně aktivně. První příležitost si ale paradoxně vypracoval zdrženlivější Kaiserslautern. Po rohovém kopu se do zakončení natlačil Kouemaha, Fährmann byl však bezchybný. V deváté minutě si dlouhý míč zpracoval Shechter, následně si obhodil Fährmanna, ale potom se nechal Höwedesem vytlačit, a tak z celé akce nic nebylo.

Za dalších deset minut se k ohrožení branky dostali také Königsblauen. Raúl vyslal parádním pasem do šance Huntelaara, ten si v souboji poradil s Trappem, potom už ale z úhlu nastřelil pouze jednoho z obránců. V 27. minutě celá Veltins Areny ztichla. Shechter potáhl balón hluboko na soupeřovu polovinu, následně uvolnil Kouemahu, který byl ve vzájemném souboji s Fährmannem faulován.

Sudí Sippel tak neměl jinou možnost než ukázat na značku pokutového kopu, domácí strážce svatyně navíc obdržel červenou kartu a zápas tak pro něj skončil předčasně. Premiéru si tak rázem odbyl Lars Unnerstall, kterému uvolnil místo další mladík Draxler. K penaltě se postavil kdo jiný, než kapitán Tiffert a s přehledem otevřel skóre - 0:1. Před odchodem do kabin měli ještě postupně šanci zvýšit náskok Sahan, Kirch a Shechter, ale ani jeden z nich nezacílil přesně.

Vstup do druhé půle mělo znovu lepší Schalke. Jurado našel střídajícího Jonese, jeho dalekonosný pokus však s vypětím všech sil vytáhl Trapp. Potom se dlouho nic zajímavého nedělo, až přišla 61. minuta. Rodnei podcenil situaci, nechal se Juradem předběhnout a následně mu nezbylo nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu. Výsledkem byla červená karta a navrch podobně jako na druhé straně penalta.

Míč si na značku postavil kanonýr Huntelaar a podobně jako Tiffert s přehledem zavěsil - 1:1. V dalším průběhu se oba týmy více, než na hru soustředili na vzájemné potyčky, a tak jsme si na další zajímavé situace museli počkat. Jak se ale později ukázalo, tak se čekání rozhodně vyplatilo. V sedmdesáté první minutě centroval do pokutového území Tiffert, Kouemaha ovšem nedokázal v tísni Unnerstalla překonat.

O minutu později se však Rudí ďáblové přece jen dočkali. De Wit se uvolnil a následně poslal do vápna přesný centr, se kterým si tentokrát kamerunský útočník věděl rady - 1:2. Domácí se však nevzdávali a chtěli za každou cenu vyrovnat. Raúl ani dvakrát hlavičkující Höwedes však nedokázali zamířit mezi tři tyče, a tak si S04 připisuje druhou domácí porážku.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

schalke 04 4 - 0 1. FC Kaiserslautern

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

on je Morávek zraněný?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele