Bundesliga - souhrn 7. kola

05.10.2012, 22:22, aktualizováno 07.10.2012, 19:25
Komentáře a souhrny
Bayern pokračuje ve spanilé jízdě, porazil i Hoffenheim a vyrovnal bundesligový rekord. Těšit ho může i porážka Frankfurtu v Gladbachu. Schalke doma nemělo problémy s Wolfsburgem, naopak Dortmund jen remizoval v Hannoveru. Body si rozdělily i Stuttgart a Leverkusen, Hamburk uspěl na půdě Fürthu, a už v pátek si první vítězství připsal Augsburg.

Hannover 96 - Borussia Dortmund 1:1

07.10.2012 17:30

Góly: 86. Mame Diouf - 26. Robert Lewandowski

Nedobytná pevnost s názvem AWD-Arena i nadále odolává - celkově už nebyla dobyta ve dvaceti osmi zápasech! Dalším neúspěšným nájezdníkem se stal Dortmund, který se zde stejně jako před rokem ujal vedení, nakonec však odjíždí jen s bodem.

Trochu nečekaný, i když na druhou stranu logický krok udělal kormidelník 96tek Mirko Slomka, který vsadil na totožnou základní jedenáctku jako v Evropskí lize proti Levante, kde Hannover i v deseti (!) otočil nepříznivý stav. Také Borussia se však oproti pohárovému vystoupení na hřišti Man City představila takřka ve stejném obsazení, výjimkou byl pouze Kehl, jenž nahradil zraněného Gündogana.

Očekávaná ryze ofenzivní podívaná na sebe nenechala dlouho čekat, konkrétně neuběhla ani minuta hry a Götze už narýsoval parádní centr do pokutového území, kde se do míče položil Reus, ovšem jeho hlavičku pohotový Zieler zneškodnil! Hrálo se ve vysokém tempu, nahoru dolu, akce střídala akci... Hned o chviličku později se na opačné straně ujal míče Sobiech a přes Subotiče natáhl, jeho ránu mířící pod břevno však likvidoval Weidenfeller, který se pochopitelně nechal zahanbit! Přece jen více ze hry však měli Borussen, jejichž hra působila o poznání vitálnějším dojmem.

Přesto přese všechno jsme si však na zajímavé akce museli počkat, ale i tak jsme se mohli bavit, zejména ze strany BVB, rychlou kombinační hrou, i když často jen "po vápno". Čekání ukončila až 26. minuta, kdy Piszczek po skvělé individuální akci na pravé straně oslovil před branku krajana Lewandowskiho, a ten už měl před odkrytou branku velmi snadný úkol - 0:1.

Žlutočerné pochopitelně vedoucí branka ještě více nabudila. Tento stav asi nejlépe dokumentoval nesmírně aktivní Blaszczikowski, který se hned dvakrát během krátké chvíle protlačil ke střele, ani jednou však nedokázal najít prostor branky. Po půlhodině hry pak na druhém pólu chyboval Hummels, Schlaudraffovu ránu ale zneškodnil duchapřítomný Weidenfeller a německý reprezentant pak své zaváhání napravil, když odvrátil dorážku Sobiecha. Vzápětí musel být Kuba po nešťastném zákroku nahrazen Kevinem Großkreutzem.

I bez polského reprezentačního kapitána, jenž na pravé straně neúnavně pendloval tam a zase zpátky, se pokračovalo v nastoupené cestě. Přesto se mohlo jít na přestávku za nerozhodného stavu: Ya Konan se z ničeho nic ocitl před Weidenfellerem, kterého ještě obešel, následně už však nedokázal z těžkého úhlu dopravit balón do sítě - postaral se o to sebezničujícím obranným zákrokem Piszczek!

Do druhého dějství už pro změnu nenastoupil Mats Hummels, který si těsně před odchodem do kabin poranil nohu a jeho místo tím pádem zaujal Felipe Santana. Brazilský stoper se musel hned od počátku činit, dolnosaský celek nastoupil jako vyměněný! Ještě předtím však mohl po Götzeho pasu zajistit klid Piszczek, jeho rána z hranice pokutového území však mířila jen do levé tyče hannoverské branky!

Nadále, jak už bylo zmíněno, ležela dirigentská taktovka v domácích rukou. Přesto se svěřenci Mirka Slomky ani nemuseli namáhat a mohli srovnat krok, málem se o to postaral Piszczek, Weidenfeller si ale i tentokrát věděl rady. Stejně tak o chvíli později neuspěl Haggui, ten však mířil vysoko nad branku a po ráně Pinta, jež jemně tečovala ruku Subotiče, se hannoverští hráči dožadovali penalty, sudí Gagelmann ovšem jejich snahu nevyslyšel a nechal pokračovat ve hře. Ofenzivu H96 následně došel podpořit Diouf, zatímco opět zraněného Bendera musel nahradit Leitner.

Právě tento moment asi nejlépe odrážel dění posledních minut - Hannover se v zoufalé snaze za vyrovnáním tlačil kupředu, zatímco Schwarzgelb se čím dál více uzavírali do obranné ulity. Tu mohl otevřít v 78. minutě právě Diouf, avšak na malém vápně nepochopitelně selhal! Ani to ho však nemuselo mrzet, neboť čtyři minuty před koncem se po přistrčení od Ya Konana zasloužil o konečnou remízu 1:1.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 2:2

07.10.2012 17:30

Góly: 19. Vedad Ibišević (pen.), 55. Vedad Ibišević - 13. Stefan Kießling, 59. Stefan Kießling

Čekání na domácí vítězství ve Stuttgartu pokračuje, tentokráte se Švábi rozešli s Bayerem bez branek a nadále zůstávají těsně nad ohroženým pásmem. Bayer naproti tomu boduje již počtvrté v řadě a srří se na šestí příčce.

Oba celky udělaly oproti vystoupením v Evropské lize shodně po pěti změnách, avšak i přesto jsme byli svědky razantního nástupu. Hrálo se především po stranách a do pokutových území létal jeden centr za druhým, kýžené využití ovšem nepřicházelo. Stalo se tak až ve třinácté minutě, kdy Ulreich vyrazil Bellarabiho centr přesně k nohám Kießlinga a ten už proti svému oblíbenému soupeři nezaváhal - 0:1.

Ten samý hráč mohl hned nato přidat druhou trefu, avšak tentokráte neuspěl a stroj se rázem začal ubírat opačným směrem. Rolfes potom ve vápně zastavil Traorého a sudí Perl nezaváhal ani na okamžik - pokutový kop! Balón si vzal do správy Ibišević a střelou doprostřed branky srovnal na 1:1. Deset minut před odchodem do kabin rozehrál standardku Castro, jeho střelu však jistil bezchybný Ulreich.

Po změně stran na hřiště nastoupil mnohem lépe Bayer. Rovnou třikrát nebezpečně natáhl Bellarabi, pálil také Kießling, ovšem neúspěšně, rána Castra pak byla pro změnu zablokovaná Mazou. Jak vytěžit z minima maximum tak Werkself ukázali domácí: Holzhauser po dobré individuální práci oslovil Ibiševiče a bosenský reprezentant ani pro tentokrát z bezprostřední blízkosti nezaváhal a zaznamenal již svůj třetí zásah ve dvou zápasech - 2:1. Zanedlouho však rozehrál Kadlec standardku, Ulreich zůstal přilepený na čáře a Kießling pro změnu hlavou vyrovnal na 2:2.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 2:0

07.10.2012 15:30

Góly: 8. Juan Arango, 24. Luuk de Jong

V Mönchengladbachu může po sedmém ligovém kole zavládnout alespoň částečná spokojenost. Hříbata totiž ve svém domácím utkání připravila hostům z Frankfurtu první letošní porážku, když o svých třech bodech dokázala rozhodnout dvěma úspěšnými zásahy v prvním poločase. Eintracht byl potrestán za své chyby a sám se tentokrát do vyložených šancí takřka vůbec nedostal. Ztráta hesenského celku na leadera soutěže z Mnichova se tak navýšila na pět bodů.

Šéftrenér Borussie Favre zareagoval na předchozí výraznou porážku od istanbulského Fenerbahce v Evropské lize a ve své startovní jedenáctce uskutečnil tři podstatné změny. Do sestavy se vrátili obránci Jantschke s Dominguézem a na svůj obvyklý post defenzivního záložníka se opět postavil Nordtveit.

Oba týmy vlétly do utkání s vervou a k vidění byl pohledný fotbal. První gól na sebe nenechal dlouho čekat a nutno poznamenat, že tato vstřelená branka bude dozajista aspirovat přinejmenším na gól kola. V osmé minutě se ve své obranné polovině dopustil Occean chyby v rozehrávce, jež rezultovala z aktivního přístupu domácího mužstva. Míče se tak zmocnil Arango, jenž nijak nespekuloval a ze třiceti metrů vyslal prudkou ránu směrem na Trappovu svatyni. Střela se nevyznačovala jen razancí, ale především naprosto ideální trajektorií - Venezuelan se tak mohl radovat z nádherné trefy do pravého horního rohu.

Neuteklo mnoho času, a do slibné šance se dostal i útočný hrot domácích de Jong. Posila z Twente intuitivně naběhla ve vápně na střílenou přihrávku, na níž hostující obrana špatně zareagovala nezvládnutou ofsajd-pastí. Holanďanovi chyběl jen krok. Ještě větší chybu však pár chvil nato vyrobil jindy velmi jistý gólman Gladbachu ter Stegen, který trestuhodně nestáhl vzdušný balon z pravé strany. Zaváhání mladého brankáře však nepotrestal Occean, jenž z úhlu netrefil prázdnou bránu a neodčinil tak svojí chybu před prvním gólem.

To již zmíněný de Jong si na druhé straně počínal mnohem lépe, když si ve 24. minutě ukázkově naběhl na Nordtveitův vzdušný centr z hlouby hřiště. Domácí forvard si skvěle pokryl balon před dotírajícím zadákem Orlů a ranou "z první" efektně zavěsil k levé tyči. Die Fohlen pak nechali svého soupeře takříkajíc "přijít" a přešli na taktiku rychlých kontrů, jimž se chtěl trenér hostů Veh dle svých slov tak nutně vyhnout. Eintrachtu se ten den nedařilo a směrem dopředu byla jejich hra těžkopádná a pro domácí fotbalisty téměř neškodná. Naopak to byla Hříbata, kdo potřetí rozvlnil síť - Rupp se však nacházel v těsném ofsajdu. A protože ani Xhaka nezužitkoval těsně před poločasovým hvizdem svou hlavičkovou příležitost, odcházela mužstva do kabin za stavu 2:0.

Otázkou tak bylo, zda-li se Orlům povede comeback. Důvod k těmto spekulacím byl víc než pádný: Již dvakrát během předchozích šesti kol obraceli Vehovi svěřenci nepříznivý stav a s dvougólovou ztrátou se dokázali vyrovnat i v duelu s mistrovským Dortmundem. Tentokrát však hesenští tak úspěšní nebyli. Defenzíva domácího celku byla dosti zatažená, ale fungovala na výbornou. I přes snahu hostů o aktivní hru to byli nadále hráči Borussie, kdo si mohl dělat čárky za nadějné příležitosti ke skórování. Orli se dostali do přečíslení již v 50. minutě, avšak Marx svou šanci spálil.

Rovněž standardní situace nedělali Gladbachu žádné problémy a jen Aigner svou hlavou orazítkoval brankovou konstrukci z postavení mimo hru. Nejblíže gólu tak byl nakonec tragický hrdina utkání Occean, jenž v 76. minutě jen těsně přestřelil bránu ter Stegena. Mladý gólman pak ještě nechal definitivně zapomenout na své zaváhání z první půle, když si poradil s Meierovým přímým kopem. Více k vidění nebylo a Hříbata se tak tímto vítězstvím propracovala alespoň do středu ligové tabulky.

Více informací k zápasu

Greuther Fürth - Hamburger SV 0:1

06.10.2012 15:30

Góly: 17. Heung-min Son

Pohoda dělá divy, tak přesně to platí pro Hamburk, který po neúspěšném úvodu sezóny zabral a další těsnou výhrou v Trolli Areně se už dotáhl na pohárové příčky, od kterých ho momentálně dělí pouze horší skóre. Fürth zůstává na dně.

Domácí vyšli v předchozích dvou zápasech bodově i gólově naprázdno, celkově za šest kol zaznamenali pouhé dvě trefy, načež se Michael Büskens rozhodl zareagovat dvěma změnami v ofenzivě: Zoltán Stieber a Gerald Asamoah dostali premiérově důvěru v základní sestavě, kde nahradili výrazně defenzivnější dvojici Peković - Petsos (zranění). Na druhé straně Jiráček zastoupil zraněného Iličeviče.

Hned od prvního zadutí do píšťalky se začalo pěkně zostra, hrálo se ve vysokém tempu, dění na trávníku se přelévalo ze strany na stranu a před oběma brankami bylo častokrát horko, avšak takřka pokaždé chyběla přesnější finální přihrávka. Když už se pak Sararerovi podařilo po čtvrthodině hry konečně zakončit, postavil se mu do cesty obětavý Jiráček.

Takřka z protiútoku navíc udeřilo na opačné straně: Son udělal kličku Schmidtgalovi, následně si obhodil váhajícího Mavraje a užuž se hnal tváří v tvář na Grüna, jemuž nedal přesně umístěnou ranou na zadní tyč šanci zasáhnout - 0:1. Inkasovaná branka pochopitelně s do té chvíle mírně aktivnějším Greutherem otřásla, přesto ještě do přestávky rozehrávali volné přímé kopy z nadějné pozice Edu a za pár okamžiků také Schmidtgal, ani jednomu z nich se však nepodařilo zamířit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Asamoahovi potom ve 38. minutě chyběl krok.

Po změně stran jsme byli svědky pokračování děje z konce prvního poločasu. Nudu mohl strhnout ze standardky van der Vaart, avšak strážce domácí svatyně byl připravený a jeho pokus bezpečně kontroloval. Když už se SpVgg konečně po hodině hry dostalo k ohrožení branky, konkrétně po Eduově centru zakončoval z úhlu Nehrig, tak všechno vyřešil pohotový Adler! Hra ovšem začala nabírat na obrátkách...

...volný přímý kop Edua se sice neujal, vzápětí ovšem Badelj narýsoval skvělý pas na Rudņevse, který se rázem ocitl sám před Grünem, krátce však zaváhal a poté už na domácího brankáře recept nenašel! Dlouhodobě vysoce hodnocený strážce führtské branky si ani na chviličku neodpočinul, za okamžik už jeho pozornost zkoušel pro změnu z dálky Son. Rovněž na druhé straně nebyla nouze o zajímavé momenty, konkrétně Nehrig oslovil na druhé straně hřiště Stiebera, ten přes Diekmeiera vypálil, také jeho ránu ale bezchybný Adler skvělým zákrokem zneškodnil!

Ofenzivu Bavorů přišel podpořit i Christopher Nöthe, odchovanec Borussie Dortmund tak dostal premiérovou šanci v nejvyšší soutěži, když se nemalou měrou podílel na vytouženém postupu. Za krátko už však mohlo být definitivně jasno: Diekmeier poslal parádní přihrávku do ohně, kde Rudņevs byl u míče dříve než van der Vaart, šikovně si obehrál Grüna, potom už ale nedokázal zamířit mezi tři tyče!

Jestliže se domácí kormidelník mohl, na něco od svých oveček spolehnout, pak to byla nekončící snaha, jež neustávala, a naopak s přibývajícím časem stupňovala do vyšších obrátek. Už v nastaveném čase si na Stiberův centr naskočil právě Nöthe, prostor branky však taktéž nenašel. To samé potkalo i Kleineho, jenž hlavičkoval nad branku.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Fortuna Düsseldorf 1:0

06.10.2012 15:30

Góly: 85. Nikolče Noveski

Proslulá defenzivní hráz Düsseldorfu i v Coface Areně dlouho odolávala, nakonec však i díky Finkově vyloučení sílící nápor neudržela a Noveski, jakožto správný kapitán těsně před koncem rozhodl o třech bodech pro Mainz.

Svěřenci Thomase Tuchela měli od první chvíle očekávanou herní převahu, drželi častěji míč na svých kopačkách, ovšem do nebezpečných situací se dostávali pomálu - dvojitý obranný blok Fortuny odváděl svoji úlohu na jedničku. Vyjma nepřesného zakončení Müllera se tak FSV k ohrožení branky prakticky nedostalo, naproti tomu hosté zkoušeli štěstí alespoň střelami ze střední vzdálenosti, Fink ani dvakrát Ilsø však Wetkla výrazněji neohrozili.

Ve 37. minutě si na Ivanschitzovu standardku naskočil Bungert, hlavičkoval ale nepřesně a navíc se zranil. Otřesený stoper následně dokonce hřiště opustil a jeho místo zaujal Jan Kirchoff. Přesto mohl ještě do poločasové pauzy otevřít skóre Pospěch, jenž natáhl zpoza pokutového území, ani jemu se však nepodařilo nasměrovat kulatý nesmysl do prostoru vymezeného třemi tyčemi.

Ani druhé dějství nepřineslo výraznou změnu stylu hry. Mainz měl i nadále výrazně navrch, ale pozorná defenziva ordinovaná specialistou na daný obor, Norbertem Meierem, si počínala dlouho bezchybně a navíc se mohla spolehnout na pozorného Giefera. Ten nejdříve zlikvidoval neškodnou ránu Ivanschitze, aby následně reflexivním zákrokem vytěsnil pokus Müllera! Konec hostujících nadějí znamenalo v 78. minutě vyloučení Finka, čímž dostala ofenzivní snaha falckého mužstva definitivně zelenou. Inavschitz a Pospěch sice ještě neuspěli, ale prvně jmenovaný pět minut před koncem posadil rohhový kop na hlavu Noveskiho, a ten jako správný kapitán strhnul utkání na domácí stranu - 1:0.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Norimberk 3:0

06.10.2012 15:30

Góly: 36. Cédric Makiadi, 90. Marco Terrazzino, 90+1. Daniel Caligiuri (pen.)

Po nevyvedených zápasech z poslední doby si chtěl Norimberk trochu spravit chuť a bodovat na půdě Freiburgu. To mu ovšem nevyšlo. Po gólech Makiadiho, Caligiuriho a Terrazzina znovu prohrál, už počtvrté v řadě.

Norimberk přitom vstoupil do utkání zdařile a už ve druhé minutě mohl jít do vedení. Hlavička Pekharta ale nakonec skončila zhruba půl metru vedle Baumannovy brány. Následně se hra vyrovnala, což mělo za následek dlouhé čekání na další gólovou příležitost. Za zmínku stojí až situace z dvacáté první minuty, kdy Jendrišek hlavičkou o zem trefil tyčku hostující svatyně. Poté se ale vrátilo vše zpět do starých kolejí a nadále pokračovala nepříliš záživná podívaná.

Nejdůležitější moment první půle přišel devět minut před přestávkou: Schuster odcentroval z pravé strany na vzdálenější tyč, tam se dostal k míči Erik Jendrišek, hlavičkou našel lépe postaveného Cedrica Makiadiho, který už bez problémů uklidil míč do sítě - 1:0. Norimberk mohl ještě před přestávkou vyrovnat, jenže Kiyotakeho pokus z přímého kopu vychytal Baumann a Klose pro změnu nemířil přesně.

V průběhu třiapadesáté minuty měl Freiburg hned tři dobré příležitosti k navýšení svého těsného vedení, přesto ani jednu z nich nevyužil: Caligiuri orazítkoval tyčku, Makiadiho střela byla zblokována a závěrečný pokus Jendriška pro změnu vychytal brankář Schafer. Norimberk toho v úvodu druhého dějství mnoho nepředvedl, přesto byl po špatném vyběhnutí gólmana Baumanna blízko gólu. Lob Poltera ale v bráně nakonec neskončil, na poslední chvíli totiž zasáhl obránce Mujdža a míč odvrátil alespoň na roh.

Domácí fotbalisté to následně zkoušeli ze všech možných pozic, ovšem nebylo jim přáno. Dočkali se až v nastaveném čase, kdy nejprve zvýšil na rozdíl dvou branek úspěšně proměněnou penaltou Caligiuri a vzápětí uzavřel gólový učet zápasu nádhernou střelou pod břevno Terrazzino.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 3:0

06.10.2012 15:30

Góly: 33. Jefferson Farfán, 46. Ibrahim Afellay, 58. Roman Neustädter

Výkony Vlků se propadají do stále větší a větší agónie, tentokráte svěřenci Felixe Magatha nestačili na Schalke, které se na tři body prakticky nenadřelo a pohodlně mohlo zvítězit ještě daleko vyšším rozdílem.

Kormidelník die Knappen musel udělat od nepovedeného utkání s Montpellierem na poli Ligy mistrů dvě očekávané změny, když nemocného Kyriakose Papadopoulose a zraněného Juliana Draxlera nahradili podle očekávání Matip a Afellay. Vlci pak od porážky s Mohučí poslali do hry Knocheho, Schäfera a Lakiče, kteří nahradili trojici Träsch - Kahlenderg - Olić.

Celek z města automobilů nezačal vůbec špatně a již ve čtvrté minutě zkoušel vypálit Diego, jeho rána však byla zablokovaná. Jinak se však kormidla očekávaně chopili die Knappen a pohodlně diktovali tempo hry, načež se podobně jako Brazilec v hostujícím dresu pokusil zakončit Holtby, ani jemu se však nepovedlo zaměstnat brankáře. Postupem času však začala obrana VfL ukazovat stále více okének...

...jedno z nich pak našlo své využití po hodině hry: Fuchs odcentroval do pokutového území, kde se na zadní tyči prosadil Farfán a netradičně hlavou k opačné tyči překonal Benaglia - 1:0. Dominanci S04 mohl ještě do přestávky podtrhnout znovu peruánský reprezentant, tentokráte však úspěch neslavil. Nato se ještě ocitl ve stoprocentní příležitosti Holtby, ten ale v rozhodujícím okamžiku uklouzl a z celé akce nic nebylo.

Hned po příchodu z kabin bylo v podstatě rozhodnuto. Holtby se již obsadil do role centrujícího hráče a Afellay z bezprostřední blízkosti zakončoval jako starý mazák - 2:0. Felix Magath hned nato poslal do hry Hasaniho a Oliče, kteří měli nahradit výrazně defenzivnější dvojku ve složení Pogatetz - Schäfer. Tyto změny však spíše působily jako voda na rychlé protiútoky Königsblauen, kteří volného prostoru pochopitelně rádi a často využívali. Navíc třetí hřebíček hosty definitivně odstavil z role: od rohového praporku rozehrál Afellay, Huntelaar prodloužil i se štěstím na Neustädtera, jenž tak mohl zaznamenat premiérovou trefu za Schalke - 3:0.

Ve zbývající půlhodině mohli domácí svůj náskok ještě několikrát zvýšit. Hned tři šance měl Huntelaar, nejdříve však mířil pouze do tyče, načež jeho další snahu zastavil na poslední chvíli Naldo a do třetice mu vystavil stopku Benaglio! Ten musel v sedmdesáté sedmé minutě reagovat i na ránu Farfána. Největší možnost VfL měl dvě minuty před koncem Lakić, ale na Unnerstalla si nepřišel.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 2:0

06.10.2012 15:30

Góly: 19. Franck Ribéry, 47. Franck Ribéry

Po zaváhání na půdě běloruského BATE Borisova se bavorský FC rychle vrátil zpět na vítěznou vlnu a sedmým vítězstvím v sedmém kole vyrovnal historický rekord nejvyšší německé soutěže. Bundesliga ve své padesátileté historii viděla jen dva stejně povedené starty. Od první branky v půli úvodní pětačtyřicetiminutovky kontrolovali Mnichované patrii, neškodný soupeř z Hoffenheimu tak zůstává na svých sedmi bodech.

Hosté přitom hned od úvodního hvizdu sešlápli plyn a snažili se bořit rozehrávku soupeře již na jeho polovině. To se ze začátku dařilo velmi dobře, Bayern sice měl znatelnou převahu v držení balonu, směrem dopředu toho však domácí fotbalisté příliš nepředvedli. TSG se snažilo po každém získání míče o rychlý výpad vpřed, proti pozorné defenzívě se však Babbelovo mužstvo nedokázalo prosadit. Vyložených šancí tak v Allianz-Aréně k vidění příliš nebylo, akce na obou stranách působily nedotaženě a hráči si počínali jakoby necílevědomě.

To se však rázně změnilo v 19. minutě: Müller svou přihrávkou oslovil na levé straně dobře postaveného Ribéryho, Francouz obešel kolem Becka a z osmi metrů propálil Casteelse. O pár chvil později opovrhl na druhé straně Firmino vyrovnáním, když nezvládl svůj hlavičkový pokus. Proti dominujícímu Bayernu, jenž překvapivě brzy vyměnil Shaqiriho za Müllera, se jednalo o jedinou šanci hostů za celý první poločas. Zajímavé okamžiky se tak odehrávaly jen před Casteelsovou svatyní. Brankáře TSG vyzkoušel svou ránou z voleje Kroos, do šance se po souhře se Schweinsteigerem propracoval i Ribéry, jehož dalekonosná střela nepředstavovala pro hosty větší riziko.

Po opětovném příchodu z kabin zvýšili Bavoři svůj náskok na rozdíl dvou branek: Na pravé straně našel Mandžukič svou diagonální přihrávkou do pokutového území Kroose. Německý záložník netrefil balon přesně, avšak svým následným pohotovým prostrčením na Ribéryho své zaváhání napravil. Francouz pak zakončením z jedenácti metrů nedal gólmanovi žádnou šanci - 2:0.

Jak zareagoval Hoffenheim? Vůbec nijak - Heynckesova jedenáctka se slabými akcemi hostů nemohla nechat zaskočit. Borci ze Sinsheimu se takřka nedostali k vápnu FCB, zatímco na druhé straně řádil ctižádostivě hrající Shaqiri, který se objevil i ve dvou zajímavých šancích. Trenér TSG Babbel se snažil oživit hru žolíkem Vollandem, avšak ani on, ani další eso z lavičky Derdiyok, nedokázali pozvednout mátožný výkon svého týmu. Neuer zůstal zcela nezaměstnán a mohl jen s diváky sledovat, jak svým hlavičkovým pokusem sahal Javi Martinéz po své první trefě v dresu FCB. Španěl si na svůj úspěšný zásah bude muset počkat do dalších zápasů, na ukazateli skóre se až do konce utkání nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Werder Brémy 3:1

05.10.2012 20:30

Góly: 2. Tobias Werner, 32. Stephan Hain, 73. Daniel Baier - 19. Kevin De Bruyne

Fotbalisté Augsburgu se konečně dokázali probudit v důležitém zápase a po sedmi kolech si připsali první výhru proti velmi silnému soupeři. Na kontě tak mají pět bodů a určitě doufají, že jim toto domácí utkání zvedne sebevědomí a dostanou se tak v tabulce německé Bundesligy o něco výše. Brémy naopak zaznamenaly ztrátu a v tabulce se propadly na jedenácté místo tabulky se ziskem sedmi bodů, Augsburg se naopak posunul na 15. příčku.

Domácím se vyvedl skvěle vstup do zápasu a už od druhé minuty vedli, nicméně hosté dokázali odpovědět už po necelých dvaceti minutách hry. Ausgburg pak ale předvedl velké srdce a po půl hodině hry šel opět do vedení a o třech bodech definitivně rozhodl necelých dvacet minut před koncem. Brémy tentokráte pohořely hlavně v defenzívě, když nechaly soupeři hodně prostoru a nedokázaly ho nijak zastavit.

Augsburg se dostal do vedení již z první akce zápasu. Po krásném centru z pravé strany se prodral k zakončení Tobias Werner a na zadní tyči přesně zakončil hlavou. V 19. minutě se Werder vrátil zpátky do hry. K přímému volnému kopu se dostal De Bruyne a jeho pokus nakonec skončil v síti. Augsburg se psychicky znovu zvedl ve 32. minutě, kdy po krásné kolmici do vápna zaspala hostující obrana a Stephan Hain mířil přesně k tyči.

Až do konce úvodního dějství se nic zajímavého nestalo, po přestávce se hrálo v úvodní čtvrthodině bez šancí, poté mohli jít domácí do dvoubrankového vedení, jenže osamocený Musona přestřelil odkrytou branku. Augsbug se ale přeci jen radoval v 73. minutě, když Daniel Baer se dostal k odraženému míči a ten vystřelil z deseti metrů tvrdě přesně do sítě. V samém závěru mohl přidat čtvrtou branku český krajánek Milan Petržela, jenže ten ve stoprocentní možnosti napálil před odkrytou brankou jen tyč.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov770021:221
2.Eintracht Frankfurt751116:1016
3.Schalke 04742115:714
4.Borussia Dortmund733117:912
5.Hannover 96732215:1011
6.Bayer Leverkusen732211:911
7.Fortuna Düsseldorf72416:310
8.Hamburger SV73139:1010
9.1. FSV Mainz 0573137:810
10.Borussia Mönchengladbach72329:129
11.SC Freiburg722311:108
12.Werder Brémy721410:137
13.TSG Hoffenheim721410:147
14.1. FC Norimberk72147:147
15.VfB Stuttgart71337:146
16.FC Augsburg71245:115
17.VfL Wolfsburg71242:135
18.Greuther Fürth71152:114

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (93)

Přidat komentář
stas87

7 zapasov a uz mame najviac inkasovanych golov

tesim sa velmi na nedelu,verim na cistu 2 na eintracht,gladbach nezaziva podarene obdobie,som zvedavy na rodeho,snad predvedie dalsi paradny vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Viděls to? To že Werder hodně inkasuje mě nepřekvapuje, ale že málo skóruje už jo... Čím to?

Reagovat
smazaný uživatel

Tento rok sa proste musia dostať do Európskych pohárov, inak nevidím budúcnosť ani len farebne, nie to ešte ružovo. Po siedmich rokoch sme skončili v červených číslach a filozofia klubu je jasne daná - mazať dlhy keď sú a v časoch finančnej nestability škrtať z platov hráčov či realizačného tímu. Za posledné obdobie sme už museli pustiť pár hráčov ktorých platy prevyšovali novú hranicu platu ako Pizarro, Wiese, Mertesacker, Marin, Naldo. Samozrejme začalo to troška skôr prvou lastovičkou bol Almeida. Keď sa budeme baviť v číslach je to škrt zo 48.500.000 € na 24.500.000 € cca. Je to pokles o 50%, celkom opodstatnený, pokiaľ nechceme skončiť ako španielske kluby. Verím v kus šťastia, podobné aké sme mali proti Freiburgu a že sa dotlačíme aspoň na to 6-7 miesto a niekto z prvej päťky vyhrá Deutsche Cup.

Reagovat
smazaný uživatel

Do poharov sa dostanete, Hannover s Fortunou nepojdu takto celu sezonu, Hofeheim s Mainzom na to jednoducho nemaju, ostava Werder, Leverkusen a mozno Hamburg... Do poharov postupite

Reagovat
penepi

Hannoveru by som aj veril. Werder ale pôjde do pohárov.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybujem za Hannover bude takto pokracovat... vidim ich okolo 8.-10. miesta, podobne ako Gladbach

Reagovat
stas87

no hannover praveze ako jeden z mala tych netradicnych timov v poharoch zvlada obi dve sutaze gladbach ma minimalne skusenosti a podla mna horsiu lavicku ako hannover,slomka ma viac moznosti na vyber,hannover moze skoncit kludne piaty ci siesty a postup zo skupiny je viac nez realny

Reagovat
smazaný uživatel

Na to ze pred sezonou odisla v podstate cela zostava je ta supiska velmi dobra

Reagovat
stas87

este by som sa vratil ku vcerajsku-uz ta taktika wienzierla bola uspesna a to sa este ani nezacalo hrat,dobre si zratal ze ked lava strana pokryje arnautovica a fritza a naopak,sama bude aktivna tak nasa prava stranu bude prilis pretazena a to presne vyhovovalo vcera augsburgu ktory vyborne brejkoval a vedel co bude hrat a na co maju sily

ak tuto taktiku budu superi castejsie praktikovat tak nam vyradi 2 hracov co moze viest ku pravidelnej strate bodov,nevadi ze sa arnautovicovi nedari smerom dopredu,staci keby ze sa aspon rozbehne dozadu a vykryje svoj priestor,s jeho pristupom sa k utoceniu prakticky pravy bek nedostane a je jedno ci tam bude hrat gebre,fritz alebo prödl...vcera to prehodenie eliu za aranutovica fungovalo ale potom sa to vratilo do starych kolaji a koniec...

prödl sa vcera nezmyselne casto stahoval ku pravej lajne,tym padom prilis nepomohol sokratisovi s rozohravkou ktory bol nuteny vyuzit mielitza alebo schmitza,junuzovic tiez dvakrat nepomohol rozohrat akciu a v tomto sme stratili prilis vela casu,to augsburg hral podstatne jednoduchsie a rychlejsie,druhy gol je toho dokazom-stacilo zopar prihravok a gol na 2-1

ked uz hral augsburg na protiutoku tak mali byt sokratis a prödl blizsie k sebe pri zachytavani tychto utokov,to sa vcera nestalo a v jednej situacii,teraz neviem ci po trestnom kope alebo rohu musel na poslednu chvilu zachranovat de bruyne,aaron bol vcera v prvom polcase neviditelny az na tu akciu po kridle kde ale arnautovic odflakol zakoncenie,v druhom uz to bolo lepsie,spolu s gebreselassiem boli najaktivnejsi ale zvysok nemal zaujem hrat...ak to pojde takto dalej ci do buducna tak sa nenaplni potencial co zatial mame v zakladnej zostave,pravda,lavicka je slabsia

takze na gladbach snad v s lukimyou vedla sokratisa,marko na lavicke a na pravo gebre-fritz,gladbach je v krizi a je hratelny super,to je stastie pre nas a toho musime vyuzit,doma sme zatial hrali lepsie ako vonku tak to dufam potvrdime

Reagovat
penepi

Založ CZ/SK stránku Werderu.

Reagovat
stas87

musel by mi niekto pomoct a nemyslim si ze by som mal tolko casu tu stranku aktualizovat,v zasade som lenivec lenivy

Reagovat
smazaný uživatel

FB stranka uz existje? ak ne, mozes skusit tu, menej roboty a tak

Reagovat
madridcan

Mal Mandžukic nejaku vylozenu sancu? Lebo pravdepodobne to bude jediny strelec, ktory mi odfajci tiket

Reagovat
Pospovič

ani ne

Reagovat
Bayern +

Vylozenu urcite nie.

Reagovat
DieFohlenBMG

byl uplně tragickej, neviditelnej, myslim, že dokonce ani nevystřelil

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeeeeern

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

zapas som nestihol, jak to od nas vyzeralo dnes?

Reagovat
Bayern +

Odpisem ti okolo 19:15, ak sa nikto neujme.

Reagovat
smazaný uživatel

19:48?

Reagovat
smazaný uživatel

19:53.

Reagovat
herbage

gloryhunter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hral Jiráček ?

Reagovat
smazaný uživatel

HSV 10 bodu

Werder 7 b.

a Wolfsburg 5 b.

boze, to tak hreje na srdicku

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodem, kde jsou vsichni ti obhajovaci Magatha?

Reagovat
smazaný uživatel

utuzuju sa v lese

Reagovat
smazaný uživatel

dehydratovaní.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si češtinář

Reagovat
Arne

Možná se inspirovali tebou a přijdou, až se zase začne dařit...

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Tomanatura

a nebo uz je nebavi se o tom bavit, protoze je to porad o tom stejnem.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, necekal jsem, ze 16. misto je uspech

Reagovat
Arne

On Magath trénuje Augsburg?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ale ja kdyz prisel poprve letos pod BL, tak bylo HSV 16.

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

fakt by me zajimalo, cemu se vsichni smejou, odkud sem tak zdrhnul a kam jsem se po uspechu zase vratil, hm?

Reagovat
godwood

Reagovat
JacoBee

Jak hrál Jiráček?

Reagovat
jv

Nebyl moc vidět, tzn. nic nezkazil, ale taky nevymyslel. Minimálně jednou tam ale zablokoval ránu Sararera a tradičně to odbojoval, hodně běhal, ale u míče zase tak často nebyl.

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes Wolfsburg uplne marny. Naprosty zmar. Vobec nevedia co maju hrat. Su nezohrati. Ked niekto chcel podrzat loptu, hned ju stratil, ked sa hraci pokusili o kombinaciu na jeden dotyk, najneskor tretia prihravka nepresna... Jediny Diego nieco vymyslel, ale sam to nezvladne.

To Schalke velka parada. Hlavne druhy polcas. Do sanci sa dostavali uplne lahko. Mohlo to byt o dost väcsi rozdiel. Kazdopadne Obasi a tych par minut

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě dnes docela dobrý výkon, hlavně první poločas kde jsme si vytvořili řadu šancí. Obrana byla bezchybná, Hoffe, který má 6. nejlepší útok v lize jsme nepustili takřka do žádné střelecké pozice, až teda na střelu Becka z dálky. Naopak jsme stihli dát rychlý gól což nás uklidnilo a zápas už jsme dohráli jak jsme dohráli. To co dělá Ribéry na pravé stránce je něco neuvěřitelně, ty jeho zasekávačky, přesekávačky, nasekávačky a podsekávačky v rohu vápna, to umí snad jenom on. Dneska MOTM. Škoda, že to tam nepadlo Javimarovi, byl zatraceně blízko. Už se těším na příští týden, jak překonáme bundesligový rekord.

Reagovat
Pospovič

bohužel až za dva týdny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: nekoukal někdo ve čtvrtek na Hannover v EL?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc se mi líbí, jak se Wolsburg zbavil Jiráčka, ten šel do Hamburk a dnes ve Furthu a výhra 1:0. Wolfsburg se 2 body předposlední a Hamburg s 10ti body útočí na poháry Taková satisfakce

Reagovat
smazaný uživatel

sry, skóre 2:13 a bodů 5 Wolfsburg...ale přeposlední jsou

Reagovat
smazaný uživatel

Jinam Monchngladbach rozprodal, koupil rádoby plnohodnotný hráče a topí se v průseru taky

Reagovat
smazaný uživatel

jinak* už jsem nametenej

Reagovat
JozkokozleJ

To bolo poznat i bez priznania.

Reagovat
smazaný uživatel

stane se, při sobotě...ty si vyseď důlek do židle a naprď si do trenek

Reagovat
penepi

No nie si bohvieako v nálade.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Hannover se mi hodně líbil, hrají pěkně, škoda té tutovky Konana.

Reagovat
JozkokozleJ

Hannover vybodoval velmi silny mansaft a hlavne maju svoj styl hry zazity, pretoze v obdobnom zlozeni a s obdobnou taktikou hraju uz dlhu dobu. Je radost na nich pozerat.

Reagovat
DieFohlenBMG

mohli a měli vyhrát, nejvetsi tutovku měl ale diouf - mohl dávat do prázne ale trefil weidenfellera, který stal u tyče

Reagovat
jv

Taky mohli pohodlně prohrát, nemůžeš to takhle paušalizovat.

Reagovat
db18

Jaká byla atmosféra? (Jen, jestli má H96 ještě "bojkot")

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Jiras? a na jaké pozici...je dobře že dostal šanci doufám že bude hrát dál

Reagovat
jv

Stačilo by hledat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, to můžeš říct na 90 procent dotazů

Reagovat
jv

Ale, myslel jsem tohle, shodou okolností jsem zrovna odpovídal: jv06.10.2012 18:34

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ták no jo máš recht

Reagovat
smazaný uživatel

9 bodů náskok po 7 kolech!

Reagovat
Pospovič

Reagovat
stas87

19.10. 20:30 hoffenheim-fürth

20.10. 15.30 bvb-schalke

20.10. 18:30 werder-gladbach

21.10. 15:30 nürnberg-augsburg

21.10. 17.30 hsv-vfb

toto by mali vysielat o dva tyzdne som rad za werder

Reagovat
penepi

Kua neuvidím derby

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund mi dělá radost

Reagovat
Ferguson6

HSV pekne hore A už nad Werderom

Reagovat
Manik...

Jak to letos jde Götzemu???

Reagovat
penepi

Tak 8/10, povedal by som.

Reagovat
DieFohlenBMG

Kadlec může být rád, že odešel Oczipka

Reagovat
jv

Nemusí, protože by se přes něj tak jako tak stejně do základu nedostal. Oczipka už hrál slušně v St. Pauli, ale i přesto si Kadlec místo udržel, má v Bayeru hodně silnou pozici a svoje si prakticky vždycky odehraje, i když mívá mezery, hlavně dozadu. Každopádně bych ten Oczipkův start nepřeceňoval, svezl se s celým týmem a pořád je začátek.

Reagovat
JozkokozleJ

Na druhu stranu, treba povedat, ze Kadlec si udrzal minuly rok zostavu z dovodu, ze hral dobre. Tuto sezonu, resp. jej uvod, to bolo z jeho strany ale dost zle. Je otazne, ci by Oczipka v Bayere pri tejto konstelacii nedostal sancu... a nechopil sa jej. Ale to su uz len spekulacie...

Reagovat
penepi

Ja som rád, že pomaly sa do základu dostáva Bellarabi.

Reagovat
jv

Tak díky Augustovi, který je víc na marodce než ve hře, to má hodně usnadněný (budoucnost má ale velkou, hráč s velkým potenciálem).

Reagovat
jv

Taky fakt, ale Oczipka by podle mě stejně na Leverkusen dlouhodobě neměl, teda na pravidelný základ.

Reagovat
JozkokozleJ

Neviem posudit. Kazdopadne mna ten Oczipka zaujal v St.Pauli a odvtedy mu fandim. Je ale pravda, ze smerom dopredu je to o dost lepsie, nez smerom dozadu, kde este ma na com pracovat.

Reagovat
Arne

Je škoda, že odešel... Mít komplet jedenáctku německou, to bylo moc pěkný.

Reagovat
jv

Stejně by to momentálně kazil Carvajal, ale jinak je v tomhle Bayer hodně sympatickej.

Reagovat
DieFohlenBMG

myslel jsem to tak, ze takhle tam nema na svuj post da se rict zadnou konkurenci, oczipka je frajer

jinak jako fanoušek český repre jsem taky rád, že kadlec hraje.Spíš je to chyba bayeru, že ho pustili

Reagovat
penepi

Dá ten Kolín postup?

Reagovat
smazaný uživatel

Tam spíš probíhá stabilizace kádru, Letos asi ne.

Reagovat
stas87

mensie OT. suhlasili byste s tymto all-stars 7.kola?

adler-fuchs-noveski-pizszczek-ribery-makiadi-musona-nordtveit-holtby-kießling-ibisevic

trener weinzierl

Reagovat
jv

Adlera dát klidně mohli, ale Roman chytal taky skvěle a zřejmě pro něj zvítězil fakt, že René už by byl počtvrtý. Dalo by se souhlasit, akorát bych tam osobně zařadil i Westermanna, ten obranu HSV alespoň trošku drží nad vodou, teda spolu s Adlerem.

Reagovat
JozkokozleJ

Mna prekvapili viac nez solidne znamky (whoscored, kicker) Mancienneho posledne tri zapasy. Tie som sice nevidel, no cital som, ze to v podani Mancienneho neboli zle vystupenia. Videl si ich? Mimochodom, tie prve kola sa mi vobec nepacil ani Westermann.

Reagovat
jv

Shodou okolností jsem viděl HSV v Gladbachu i ve Fürthu a hlavně to poslední vystoupení se Manciennovi povedlo (podle hodnocení i to předešlý s H96). Oni to mají s Heikem trochu "rozdělený" - Westermann čistí okolo vápna a chodí ve většině případů do soubojů (ostatně on v tomhle patří mezi nejlepší v bundeslize) a Mancienne spíše čeká na vápně. Docela mě překvapil, dařilo se mu i hlavičkovat a hned dvakrát (v součtu obou zápasů) zachránil branku, když odvracel na čáře, ale třeba Hanke si s ním dokázal poradit, prostě Fürth nebyl pro Hamburk takový soupeř, aby se to mohlo spolehlivě hodnotit a ještě bych počkal. Určitě má ale slušně našlápnuto k lepším zítřkům...

Reagovat
stas87

tak ja si treba tento all-stars napisal sam,podla toho co som mal moznost vidiet+kicker nad romanom som tiez uvazoval ale vzhladom na to aku ma rene pred sebou obranu a uz vlasnte vychytal dve nuly v rade tak som napisal jeho

Reagovat
penepi

Dnes som čítal, že v zostave kola je Jendrišek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele