7. kolo
06.10.2012 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mainz přece jen těsně udolal Fortunu a dostává se z nejhoršího

Proslulá defenzivní hráz Düsseldorfu i v Coface Areně dlouho odolávala, nakonec však i díky Finkově vyloučení sílící nápor neudržela a Noveski, jakožto správný kapitán těsně před koncem rozhodl o třech bodech pro Mainz.

Svěřenci Thomase Tuchela měli od první chvíle očekávanou herní převahu, drželi častěji míč na svých kopačkách, ovšem do nebezpečných situací se dostávali pomálu - dvojitý obranný blok Fortuny odváděl svoji úlohu na jedničku. Vyjma nepřesného zakončení Müllera se tak FSV k ohrožení branky prakticky nedostalo, naproti tomu hosté zkoušeli štěstí alespoň střelami ze střední vzdálenosti, Fink ani dvakrát Ilsø však Wetkla výrazněji neohrozili.

Ve 37. minutě si na Ivanschitzovu standardku naskočil Bungert, hlavičkoval ale nepřesně a navíc se zranil. Otřesený stoper následně dokonce hřiště opustil a jeho místo zaujal Jan Kirchoff. Přesto mohl ještě do poločasové pauzy otevřít skóre Pospěch, jenž natáhl zpoza pokutového území, ani jemu se však nepodařilo nasměrovat kulatý nesmysl do prostoru vymezeného třemi tyčemi.

Ani druhé dějství nepřineslo výraznou změnu stylu hry. Mainz měl i nadále výrazně navrch, ale pozorná defenziva ordinovaná specialistou na daný obor, Norbertem Meierem, si počínala dlouho bezchybně a navíc se mohla spolehnout na pozorného Giefera. Ten nejdříve zlikvidoval neškodnou ránu Ivanschitze, aby následně reflexivním zákrokem vytěsnil pokus Müllera! Konec hostujících nadějí znamenalo v 78. minutě vyloučení Finka, čímž dostala ofenzivní snaha falckého mužstva definitivně zelenou. Inavschitz a Pospěch sice ještě neuspěli, ale prvně jmenovaný pět minut před koncem posadil rohhový kop na hlavu Noveskiho, a ten jako správný kapitán strhnul utkání na domácí stranu - 1:0.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele