7. kolo
07.10.2012 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Norma splněna. Hannover se s BVB rozešel smírně

Nedobytná pevnost s názvem AWD-Arena i nadále odolává - celkově už nebyla dobyta ve dvaceti osmi zápasech! Dalším neúspěšným nájezdníkem se stal Dortmund, který se zde stejně jako před rokem ujal vedení, nakonec však odjíždí jen s bodem.

Trochu nečekaný, i když na druhou stranu logický krok udělal kormidelník 96tek Mirko Slomka, který vsadil na totožnou základní jedenáctku jako v Evropskí lize proti Levante, kde Hannover i v deseti (!) otočil nepříznivý stav. Také Borussia se však oproti pohárovému vystoupení na hřišti Man City představila takřka ve stejném obsazení, výjimkou byl pouze Kehl, jenž nahradil zraněného Gündogana.

Očekávaná ryze ofenzivní podívaná na sebe nenechala dlouho čekat, konkrétně neuběhla ani minuta hry a Götze už narýsoval parádní centr do pokutového území, kde se do míče položil Reus, ovšem jeho hlavičku pohotový Zieler zneškodnil! Hrálo se ve vysokém tempu, nahoru dolu, akce střídala akci... Hned o chviličku později se na opačné straně ujal míče Sobiech a přes Subotiče natáhl, jeho ránu mířící pod břevno však likvidoval Weidenfeller, který se pochopitelně nechal zahanbit! Přece jen více ze hry však měli Borussen, jejichž hra působila o poznání vitálnějším dojmem.

Přesto přese všechno jsme si však na zajímavé akce museli počkat, ale i tak jsme se mohli bavit, zejména ze strany BVB, rychlou kombinační hrou, i když často jen "po vápno". Čekání ukončila až 26. minuta, kdy Piszczek po skvělé individuální akci na pravé straně oslovil před branku krajana Lewandowskiho, a ten už měl před odkrytou branku velmi snadný úkol - 0:1.

Žlutočerné pochopitelně vedoucí branka ještě více nabudila. Tento stav asi nejlépe dokumentoval nesmírně aktivní Blaszczikowski, který se hned dvakrát během krátké chvíle protlačil ke střele, ani jednou však nedokázal najít prostor branky. Po půlhodině hry pak na druhém pólu chyboval Hummels, Schlaudraffovu ránu ale zneškodnil duchapřítomný Weidenfeller a německý reprezentant pak své zaváhání napravil, když odvrátil dorážku Sobiecha. Vzápětí musel být Kuba po nešťastném zákroku nahrazen Kevinem Großkreutzem.

I bez polského reprezentačního kapitána, jenž na pravé straně neúnavně pendloval tam a zase zpátky, se pokračovalo v nastoupené cestě. Přesto se mohlo jít na přestávku za nerozhodného stavu: Ya Konan se z ničeho nic ocitl před Weidenfellerem, kterého ještě obešel, následně už však nedokázal z těžkého úhlu dopravit balón do sítě - postaral se o to sebezničujícím obranným zákrokem Piszczek!

Do druhého dějství už pro změnu nenastoupil Mats Hummels, který si těsně před odchodem do kabin poranil nohu a jeho místo tím pádem zaujal Felipe Santana. Brazilský stoper se musel hned od počátku činit, dolnosaský celek nastoupil jako vyměněný! Ještě předtím však mohl po Götzeho pasu zajistit klid Piszczek, jeho rána z hranice pokutového území však mířila jen do levé tyče hannoverské branky!

Nadále, jak už bylo zmíněno, ležela dirigentská taktovka v domácích rukou. Přesto se svěřenci Mirka Slomky ani nemuseli namáhat a mohli srovnat krok, málem se o to postaral Piszczek, Weidenfeller si ale i tentokrát věděl rady. Stejně tak o chvíli později neuspěl Haggui, ten však mířil vysoko nad branku a po ráně Pinta, jež jemně tečovala ruku Subotiče, se hannoverští hráči dožadovali penalty, sudí Gagelmann ovšem jejich snahu nevyslyšel a nechal pokračovat ve hře. Ofenzivu H96 následně došel podpořit Diouf, zatímco opět zraněného Bendera musel nahradit Leitner.

Právě tento moment asi nejlépe odrážel dění posledních minut - Hannover se v zoufalé snaze za vyrovnáním tlačil kupředu, zatímco Schwarzgelb se čím dál více uzavírali do obranné ulity. Tu mohl otevřít v 78. minutě právě Diouf, avšak na malém vápně nepochopitelně selhal! Ani to ho však nemuselo mrzet, neboť čtyři minuty před koncem se po přistrčení od Ya Konana zasloužil o konečnou remízu 1:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Po zápase na hřišti MC čekám jasnou výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

prvy krat si videl hrat dortmund?

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (Sobiech - Lewa,Gotze)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele