7. kolo
06.10.2012 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mizérie Norimberku pokračuje, ve Freiburgu prohrál 0:3

Po nevyvedených zápasech z poslední doby si chtěl Norimberk trochu spravit chuť a bodovat na půdě Freiburgu. To mu ovšem nevyšlo. Po gólech Makiadiho, Caligiuriho a Terrazzina znovu prohrál, už počtvrté v řadě.

Norimberk přitom vstoupil do utkání zdařile a už ve druhé minutě mohl jít do vedení. Hlavička Pekharta ale nakonec skončila zhruba půl metru vedle Baumannovy brány. Následně se hra vyrovnala, což mělo za následek dlouhé čekání na další gólovou příležitost. Za zmínku stojí až situace z dvacáté první minuty, kdy Jendrišek hlavičkou o zem trefil tyčku hostující svatyně. Poté se ale vrátilo vše zpět do starých kolejí a nadále pokračovala nepříliš záživná podívaná.

Nejdůležitější moment první půle přišel devět minut před přestávkou: Schuster odcentroval z pravé strany na vzdálenější tyč, tam se dostal k míči Erik Jendrišek, hlavičkou našel lépe postaveného Cedrica Makiadiho, který už bez problémů uklidil míč do sítě - 1:0. Norimberk mohl ještě před přestávkou vyrovnat, jenže Kiyotakeho pokus z přímého kopu vychytal Baumann a Klose pro změnu nemířil přesně.

V průběhu třiapadesáté minuty měl Freiburg hned tři dobré příležitosti k navýšení svého těsného vedení, přesto ani jednu z nich nevyužil: Caligiuri orazítkoval tyčku, Makiadiho střela byla zblokována a závěrečný pokus Jendriška pro změnu vychytal brankář Schafer. Norimberk toho v úvodu druhého dějství mnoho nepředvedl, přesto byl po špatném vyběhnutí gólmana Baumanna blízko gólu. Lob Poltera ale v bráně nakonec neskončil, na poslední chvíli totiž zasáhl obránce Mujdža a míč odvrátil alespoň na roh.

Domácí fotbalisté to následně zkoušeli ze všech možných pozic, ovšem nebylo jim přáno. Dočkali se až v nastaveném čase, kdy nejprve zvýšil na rozdíl dvou branek úspěšně proměněnou penaltou Caligiuri a vzápětí uzavřel gólový učet zápasu nádhernou střelou pod břevno Terrazzino.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jendrisek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele