7. kolo
06.10.2012 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

HSV vydřelo ve Fürthu další tři body a posouvá se opět vzhůru

Pohoda dělá divy, tak přesně to platí pro Hamburk, který po neúspěšném úvodu sezóny zabral a další těsnou výhrou v Trolli Areně se už dotáhl na pohárové příčky, od kterých ho momentálně dělí pouze horší skóre. Fürth zůstává na dně.

Domácí vyšli v předchozích dvou zápasech bodově i gólově naprázdno, celkově za šest kol zaznamenali pouhé dvě trefy, načež se Michael Büskens rozhodl zareagovat dvěma změnami v ofenzivě: Zoltán Stieber a Gerald Asamoah dostali premiérově důvěru v základní sestavě, kde nahradili výrazně defenzivnější dvojici Peković - Petsos (zranění). Na druhé straně Jiráček zastoupil zraněného Iličeviče.

Hned od prvního zadutí do píšťalky se začalo pěkně zostra, hrálo se ve vysokém tempu, dění na trávníku se přelévalo ze strany na stranu a před oběma brankami bylo častokrát horko, avšak takřka pokaždé chyběla přesnější finální přihrávka. Když už se pak Sararerovi podařilo po čtvrthodině hry konečně zakončit, postavil se mu do cesty obětavý Jiráček.

Takřka z protiútoku navíc udeřilo na opačné straně: Son udělal kličku Schmidtgalovi, následně si obhodil váhajícího Mavraje a užuž se hnal tváří v tvář na Grüna, jemuž nedal přesně umístěnou ranou na zadní tyč šanci zasáhnout - 0:1. Inkasovaná branka pochopitelně s do té chvíle mírně aktivnějším Greutherem otřásla, přesto ještě do přestávky rozehrávali volné přímé kopy z nadějné pozice Edu a za pár okamžiků také Schmidtgal, ani jednomu z nich se však nepodařilo zamířit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Asamoahovi potom ve 38. minutě chyběl krok.

Po změně stran jsme byli svědky pokračování děje z konce prvního poločasu. Nudu mohl strhnout ze standardky van der Vaart, avšak strážce domácí svatyně byl připravený a jeho pokus bezpečně kontroloval. Když už se SpVgg konečně po hodině hry dostalo k ohrožení branky, konkrétně po Eduově centru zakončoval z úhlu Nehrig, tak všechno vyřešil pohotový Adler! Hra ovšem začala nabírat na obrátkách...

...volný přímý kop Edua se sice neujal, vzápětí ovšem Badelj narýsoval skvělý pas na Rudņevse, který se rázem ocitl sám před Grünem, krátce však zaváhal a poté už na domácího brankáře recept nenašel! Dlouhodobě vysoce hodnocený strážce führtské branky si ani na chviličku neodpočinul, za okamžik už jeho pozornost zkoušel pro změnu z dálky Son. Rovněž na druhé straně nebyla nouze o zajímavé momenty, konkrétně Nehrig oslovil na druhé straně hřiště Stiebera, ten přes Diekmeiera vypálil, také jeho ránu ale bezchybný Adler skvělým zákrokem zneškodnil!

Ofenzivu Bavorů přišel podpořit i Christopher Nöthe, odchovanec Borussie Dortmund tak dostal premiérovou šanci v nejvyšší soutěži, když se nemalou měrou podílel na vytouženém postupu. Za krátko už však mohlo být definitivně jasno: Diekmeier poslal parádní přihrávku do ohně, kde Rudņevs byl u míče dříve než van der Vaart, šikovně si obehrál Grüna, potom už ale nedokázal zamířit mezi tři tyče!

Jestliže se domácí kormidelník mohl, na něco od svých oveček spolehnout, pak to byla nekončící snaha, jež neustávala, a naopak s přibývajícím časem stupňovala do vyšších obrátek. Už v nastaveném čase si na Stiberův centr naskočil právě Nöthe, prostor branky však taktéž nenašel. To samé potkalo i Kleineho, jenž hlavičkoval nad branku.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele