7. kolo
06.10.2012 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Zmar Wolfsburgu nebere konce. S04 si zapisuje další body

Výkony Vlků se propadají do stále větší a větší agónie, tentokráte svěřenci Felixe Magatha nestačili na Schalke, které se na tři body prakticky nenadřelo a pohodlně mohlo zvítězit ještě daleko vyšším rozdílem.

Kormidelník die Knappen musel udělat od nepovedeného utkání s Montpellierem na poli Ligy mistrů dvě očekávané změny, když nemocného Kyriakose Papadopoulose a zraněného Juliana Draxlera nahradili podle očekávání Matip a Afellay. Vlci pak od porážky s Mohučí poslali do hry Knocheho, Schäfera a Lakiče, kteří nahradili trojici Träsch - Kahlenderg - Olić.

Celek z města automobilů nezačal vůbec špatně a již ve čtvrté minutě zkoušel vypálit Diego, jeho rána však byla zablokovaná. Jinak se však kormidla očekávaně chopili die Knappen a pohodlně diktovali tempo hry, načež se podobně jako Brazilec v hostujícím dresu pokusil zakončit Holtby, ani jemu se však nepovedlo zaměstnat brankáře. Postupem času však začala obrana VfL ukazovat stále více okének...

...jedno z nich pak našlo své využití po hodině hry: Fuchs odcentroval do pokutového území, kde se na zadní tyči prosadil Farfán a netradičně hlavou k opačné tyči překonal Benaglia - 1:0. Dominanci S04 mohl ještě do přestávky podtrhnout znovu peruánský reprezentant, tentokráte však úspěch neslavil. Nato se ještě ocitl ve stoprocentní příležitosti Holtby, ten ale v rozhodujícím okamžiku uklouzl a z celé akce nic nebylo.

Hned po příchodu z kabin bylo v podstatě rozhodnuto. Holtby se již obsadil do role centrujícího hráče a Afellay z bezprostřední blízkosti zakončoval jako starý mazák - 2:0. Felix Magath hned nato poslal do hry Hasaniho a Oliče, kteří měli nahradit výrazně defenzivnější dvojku ve složení Pogatetz - Schäfer. Tyto změny však spíše působily jako voda na rychlé protiútoky Königsblauen, kteří volného prostoru pochopitelně rádi a často využívali. Navíc třetí hřebíček hosty definitivně odstavil z role: od rohového praporku rozehrál Afellay, Huntelaar prodloužil i se štěstím na Neustädtera, jenž tak mohl zaznamenat premiérovou trefu za Schalke - 3:0.

Ve zbývající půlhodině mohli domácí svůj náskok ještě několikrát zvýšit. Hned tři šance měl Huntelaar, nejdříve však mířil pouze do tyče, načež jeho další snahu zastavil na poslední chvíli Naldo a do třetice mu vystavil stopku Benaglio! Ten musel v sedmdesáté sedmé minutě reagovat i na ránu Farfána. Největší možnost VfL měl dvě minuty před koncem Lakić, ale na Unnerstalla si nepřišel.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

zapas kde mozete zbohatnut shalke prevalcuje vlkov over 4 1 FT neni problem rot weiss uber alles meine ehre ist schalke uga uga uga

Reagovat
smazaný uživatel

wolfsburg je trapný !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele