Bundesliga - souhrn 4. kola

21.09.2018, 22:35, aktualizováno 23.09.2018, 19:53
Komentáře a souhrny
Frankfurt neudržel vedení a s RB Lipsko se rozešel smírně. Leverkusen porazil Mainz a má premiérové body. Bayern vyhrál i v Gelsenkirchenu a rovněž po tomto kole bude stoprocentní. Hoffenheim doma sahal na výhru proti Dortmundu, nezvládl ovšem závěr ani početní výhodu a nakonec bere jen bod. Ve skvělém vstupu do sezony pokračuje Hertha a znovu se zadařilo rovněž Werderu, Wolfsburg překvapivě padl s Freiburgem...

Eintracht Frankfurt - RB Lipsko 1:1

23.09.2018 18:00

Góly: 26. Gelson Fernandes - 54. Emil Forsberg (pen.)

Lipsko dokázalo ve Frankfurtu sice bodovat a dostalo z utkání alespoň bod, ale moc rádo za něj být nemůže. Pro domácí celek je bod naopak velmi dobrou vizitkou, neboť jeho forma před utkáním byla mnohem horší.

Lipsko bylo ve Frankfurtu favoritem utkání s domácím Eintrachtem a domácí se museli obávat především silné zálohy hostí. Do ní se vešli Sabitzer, Kampl, Demme i Forsberg, což slibovalo výbušnou a ofenzivní podívanou. Hostující brankář Gulácsi si musel dávat pozor především na ofenzivní trojici v podání Kostiće, Joviće a Hallera. Jako první se ale do šance cpal Timo Werner a jen zákrok brankáře Trappa zamezil první brance.

De Guzmánův centr se kroutil směrem do branky, jenže před Péterem Gulácsim zasáhli jeho obránci velmi pozorně. Mnohem hůř reagovali ve 26. minutě. Prodloužený míč doběhl Luka Jović, který se na pravé straně zbavil beka Laimera a odcentroval. Pasem našel hlavu Hallera, s jehož zakončením si Gulácsi ještě poradil, ale na dorážku od Gélsona Fernandese už reagovat nedokázal.

Eintracht poměrně brzy vedl o jednu branku a Lipsko se ocitalo v potížích. S dalšími problémy pospíchal na hostující bránu Fernandes ve spolupráci s Jovićem, který však zakončoval jen do míst, kam brankář Gulácsi dosáhl. Forsberg si později na levé straně vyměnil několik přihrávek se Saracchim, který vyslal přetažený centr jen do náruče brankáře Trappa. Kampl krátce před koncem první půle poslal zajímavý centr do vápna, kde hlavičkoval Werner. Jeho zakončení však zamířilo nad!

Velkou šanci vyrovnat měli hosté v 53. minutě, když Laimerův pas srazil ve vlastním vápně rukou Luka Jović a sudí Felix Brych pískal penaltu! Nabízenou šanci proměnil Emil Fosrberg bez větších potíží a brankář Trapp čisté konto neudržel - 1:1.

Hosté mohli vést po hodině hry, když Forsbergův přízemní centr Werner patičkou prodloužil ke vzdálenější tyči. Tam na něj ale pozdě klouzající obránce Orban těsně nedosáhl! Tři minuty před koncem pak střídající Ante Rebić málem skóroval, ale brankář Gulácsi se vyznamenal perfektním zákrokem!

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 1:0

23.09.2018 15:30

Góly: 62. Kai Havertz

Prvního vítězství v lize se dočkali Farmaceuti. Leverusen doma udolal jedinou brankou Kaie Havertze Mohuč a poskočil na nesestupové pozice. Domácí celek byl výrazně lepší, ovšem v prvním poločase dokázal zazdít velké množství příležitostí.

Bayer byl odhodlán smolný začátek sezony konečně prolomit a do Mohuče se pustil se vší vervou. Ve 2. minutě trefil Julian Brandt hlavou obránce a Kohr pro změnu z dobré pozice vůbec netrefil zařízení. Hlavou neuspěl ani Alario, ale zde je potřeba pochválit vynikající zákrok gólmana Müllera. Leverkusen stupňoval tlak, ale hosté stále odolávali.

Ve 38. minutě znovu nebezpečně pálil Dominik Kohr a Müller vyrážel. Alaria zase těsně minul. Jediná šance Mohuče přišla až na sklonku prvního poločasu. Brankář Hradecky neudržel balón v náruči, ale dorážející Burkardt ho ani na podruhé nepřekonal.

Mohuč se hned na začátku druhého dějství postarala o rozruch, když Robert Quaison vstřelil vedoucí gól. Videorozhodčí ale objevil prohřešek proti pravidlům a gól neuznal. Leverkusen pak zase přidal plyn a výsledkem byla rozhodující branka. V 62. minutě Kai Havertz hlavičkoval osamocený na malém vápně a Müller byl tentokrát bez šance! Mohuč se sice snažila o vyrovnání, ale přes dobře zformovanou defenzívu Bayeru se neprosazovala. Leverkusen zvládl závěr zápasu s bravurou a ve čtvrtém kole konečně zvítězil.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayern Mnichov 0:2

22.09.2018 18:30

Góly: 8. James Rodríguez, 74. Robert Lewandowski (pen.)

Gelsenkirchen hostil šlágr kola mezi Schalke a Bayernem Mnichov a úspěšnější byl bavorský celek, který zvítězil 2:0. Tým Nika Kovače tak nadále kráčí Bundesligou bez ztráty kytičky, ze čtyř duelů má plný počet dvanácti bodů. Zápas s Königsblauen svými brankami rozhodli James Rodríguez a po změně stran Robert Lewandowski. Schalke má o čem přemýšlet, protože na svém kontě má stále nula bodů.

Schalke sice v týdnu remizovalo v Lize mistrů s Portem 1:1, ale v Bundeslize do té doby nezískalo ani bod a s nulou na kontě se bude muset smířit i po tomto kole.

Jestli něco domácí nechtěli, pak nechat Bayern vstřelit rychlou branku. Jenomže právě to se v osmé minutě přihodilo. Na Kimmichův rohový kop si naskočil ne zrovna vysoký James Rodríguez a hlavou překonal Fährmanna! Bayern se v Gelsenkirchenu ujal vedení už po pouhých osmi minutách. O pět minut později se domácí marně dožadovali penalty po zákroku na Embola a to bylo v prvním poločase od nich víceméně vše. Bayern byl zkrátka lepší a jen Fährmann držel Schalke nad vodou. Ve 30. minutě orazítkoval břevno David Alaba a jen zázrakem neskončil první poločas vyšším vedením Bavorů.

Bayern si nechtěl dělat problémy a Schalke hodlal co nejrychleji dorazit druhou trefou. Povedlo se to přesně v 64. minutě, kdy Schöpf fauloval ve vlastní šestnáctce Jamese Rodrígueze a sudí nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal Robert Lewandowski a utaženou střelou k tyči překonal Fährmanna.

Že je v týmu Schalke něco špatně vykreslila 68. minuta, kdy se z hrací plochy poroučel Di Santo a svou nespokojenost dal na střídačce pocítit i trenéru Tedescovi. Kdo ví, jaké bude mít výměna názorů ještě následky. Bayern každopádně vedl a dvougólový náskok mu v pohodě stačil. Königsblauen nedokázali ani snížit a i ve čtvrtém zápase si připisují porážku.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 1:1

22.09.2018 15:30

Góly: 44. Joelinton - 84. Christian Pulisic

Až branka Christiana Pulisice šest minut před koncem rozhodla o konečné dělbě bodů mezi dvěma účastníky Ligy mistrů Hoffenheimem a Borussií Dortmund. Především pro hostující celek je to ztráta, i když pro něj mohl zápas dopadnout ještě hůře.

Utkání začalo velkou územní převahou Borussie, v prvních osmnácti minutách si Hoffenheim sotva sáhl na balón, nicméně žádnou gólovku soupeři nepovolil. Naopak s první tutovkou vyrukovalo právě TSG. Schulz přízemním centrem našel Bittencourta a ten sám před brankou nedokázal překonat Bürkiho. Nebezpečná byla rovně pobídka Joelintona, na kterou nikdo z domácích před brankou nedosáhl. Ve 44. minutě se domácí celek dostal do vedení, když centr Breneta neodvrátil Diallo a Joelinton přesnou ranou k tyči zajistil Hoffenheimu vedení.

A kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Hoffenheim proměnil na začátku druhého poločasu další vyloženou šanci. Kramarić dostal balón ke střele a vypálil, ovšem mimo Bürkiho branku. Bičakčić sice za chvíli druhý gól vsítil, jenomže kvůli ofsajdu branka neplatila.

Každopádně Hoffenheim byl na koni a Borussia se nemohla dostat do tempa. V 56. minutě měl sice na kopačce vyrovnání Kagawa, když po centru Piszczeka střílel vedle branky, ale jinak to Dortmundu vázlo. Prosadit se nedokázal ani Axel Witsel, jenž na zadní tyči znovu netrefil zařízení.

Čtvrthodinu před koncem nastala pro Borussii těžká chvíle. Diallo zatáhl za brzdu a fauloval unikajícího Kramariće, načež sudí neměl na vybranou a Dialla vyloučil. Pro Abdoua Dialla to bylo hodně nepovedené utkání, protože obránce Borussie byl podepsán u jediného inkasovaného gólu.

Dortmund se nevzdával a šest minut před koncem se mu podařilo vyrovnat. Schmelzer založil akci, Reus jí ještě vyšperkoval přihrávkou na malé vápno, kde Pulisic, ač bráněn, srovnal na 1:1. V nastaveném čase mohl Hoffenheim znovu strhnout vedení na svojí stranu, kdyby Ishak Belfodil na zadní tyči trefil prázdnou branku. Nestalo se a remíza 1:1 se stala skutečností.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 4:2

22.09.2018 15:30

Góly: 31. Vedad Ibišević, 34. Valentino Lazaro, 63. Vedad Ibišević, 73. Ondrej Duda - 29. Thorgan Hazard (pen.), 67. Alassane Pléa

Zajímavý zápas a rovnou šest branek nabídl fotbal mezi Herthou a Gladbachem. Už v páté minutě mohl domácí poslat do vedení záložník ze Slovenska Ondrej Duda, trefil ale břevno. Na druhé straně naopak ve dvacáté deváté minutě poslal Stark k zemi Johnsona a rozhodčí ukázal na značku penalty. K exekuci se postavil Thorgan Hazard a nedal brankáři šanci, 1:0 pro hosty.

Vedení Gladbachu ale trvalo jen jedinou minutu. Vedad Ibiševič totiž dokázal hned srovnat krok, když hlavičkou poslal míč do sítě po skvělém centru Marvina Plattenhardta. Když o čtyři minuty později opět hlavičkou skóroval Valentino Lazaro, mohli se domácí radovat z parádního obratu. Po návratu z kabin na druhou půli pak mohli být fanoušci Herthy nadšení z vedení dokonce dvougólového, když zvyšoval Vedad Ibiševič.

O chvíli později ale Gladbach opět do hry dostal Allasane Pléa, který po centru Nica Elvediho překonal gólmana Jarsteina a snížil na 2:3. O pár minut později se ale gólově prosadil autor první velké šance utkání Duda a přihrál Hertě v na góly bohatém zápase tři body. Gladbach mohl alespoň ještě v závěru duelu snížit, Pléa minutu před koncem základní hrací doby další gól nepřidal a Hertha tak mohla slavit výhru 4:2.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Werder Brémy 2:3

22.09.2018 15:30

Góly: 45+3. Ja-cheol Koo, 47. Philipp Max - 34. Max Kruse, 36. Maximilian Eggestein, 75. Davy Klaassen

Na góly velmi bohaté utkání a pohledný fotbal nabídl souboj FCA s Werderem. Na úvodní šanci se čekalo sice až do dvacáté třetí minuty, kdy Gregoritsch zahrával přímý volný kop a donutil Jiřího Pavlenku v brance Brém k výbornému zákroku u jedné z tyčí, o chvíli později už ale gól padl. A k radosti hostujících fans na druhé straně kolbiště.

Kainz poslal parádní centr na Maxe Kruseho a forvard hostí hlavičkou rozradostnil všechny příznivce Werderu. Když navíc o dvě minuty později po asistenci Claudia Pizzarra přidal druhý gól hostí Eggestein, vypadalo to s body pro hostující mužstvo hodně slibně.

Domácí tým se ale nevzdával a doslova v posledních vteřinách nastaveného času první půle dokázal vstřelit korigující gól. Postaral se o něj Ku Ja-Čeol po spolupráci s Ranim Khedirou a Caiubym. Pavlenka byl bez šance a FCA mohl jít na poločasovou přestávku povzbuzený návratem do duelu.

Stejně jako se domácího mužstvu povedl odchod do kabin, tak se povedl i návrat z kabin. Hned po návratu na trávník totiž přišla vyrovnávací trefa. Postaral se o ni Philipp Max a najednou se začínalo úplně znovu.

Ku Ja-Čeol mohl zhruba po hodině hry přidat druhý gól a tím definitivně dokonat fantastický obrat FCA, obrovskou šanci ale spálil. Dle hesla nedáš - dostaneš pak v sedmesáté páté minutě vstřelil třetí gól svého týmu naopak brémský Davy Klaassen. Brémy si dokráčely v nádherném zápase pro tři body.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 1:3

22.09.2018 15:30

Góly: 61. Admir Mehmedi - 7. Roland Sallai, 21. Nils Petersen, 50. Mike Frantz

Wolfsburgská Volkswagen Arena hostila duel týmů s odlišnými vstupy do sezony. Zatímco domácí Vlci nenavázali na bídná představení z posledního ročníku a do nové sezony vstoupili více než dobře, Freiburgu patří místo ve spodní části bundesligové tabulky.

Tyhle předpoklady ale v tomto utkání neplatily. Rolland Salai už v osmé minutě poslal famózní hlavičkou hosty do vedení a tím určil ráz celého utkání. Když byl pak ve dvacáté minutě na stejného hráče ve vápně spáchán faul a rozhodčí ukázal na putník pro pokutový kop, vypadalo to s Wolfsburgem nedobře. Casteels sice penaltu Nilsovi Petersonovi chytil, proti následné dorážce stejného hráče už ale neměl nárok a zásluhou německého forvarda vedl Freiburg 2:0.

Wolfsburg mohl několikrát skóre korigovat a snížit, proti byl ale pokaždé famózní gólman Schwolow. V padesáté minutě pak svůj samostatný nájezd proti Casteelsovi proměnil kapitán Freiburgu Mike Frantz a domácí vypadali definitivně na ručník, 0:3.

Po hodině hry Admir Mehmedi svým gólem alespoň korigoval skóre. Další branky už ale Wolfsburg nepřidal a svěřenci trenéra Streicha tak vezli z Wolfsburgu všechny tři body za výhru 3:1.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Hannover 96 2:0

22.09.2018 15:30

Góly: 76. Waldemar Anton (vl.), 77. Törles Knöll

Norimberk doma zvládl vysoká očekávání a připsal si první tři body nové sezony. Za oběť mu padl Hannover, který se netrefil ani jednou a nerozmnožil svou sbírku dvou bodů. První branku si Hannover vstřelil sám, druhou o minutu později přidal Knöll.

Jako první se pokoušeli prosadit hosté z Hannoveru. Schwegler se dostal do dobré pozice a jeho přízemní střelu musel s obtížemi krýt brankář Bredlow. V pětadvacáté minutě se poprvé měnilo skóre, i když jen na chvíli. Ránu od Kuba ještě brankář Esser dokázal s námahou vyrazit, ale na Ishakovu dorážku už nemohl reagovat. Každopádně video napovědělo rozhodčímu, že se jednalo o ofsajd, takže branka neplatila.

Hannover si svou situaci zkomplikoval pořádně vlastně sám. Třeba tím, že se ve 29. minutě nechal vyloučit Miiko Albornoz, který jako poslední obránce fauloval těsně před vápnem. Z nařízeného volného kopu ale domácí neudeřili. Hosté na nepříznivý vývoj situace a špatnou hru reagovali stažením útočníka Wooda, kterého nahradil Julian Korb.

Krátce po změně stran přesto mohli hosté vést. Niclas Füllkrug se dral do zakončení hned dvakrát, jenže v první šanci ho vychytal Fabian Bredlow, zatímco druhá skončila povedeným obranným skluzem na roh. O chvíli později vypálil poměrně nebezpečně Tim Leibold, jenže jeho střela chytila opačnou faleš a zamířila hodně vysoko nad.

Dvacet minut před koncem se do šance prodral dnes velmi dobře hrající Füllkrug, uvolnil se ve vápně a dokonce ještě dokázal vypálit. Radost mu ale zkazilo břevno za zády brankáře Bredlowa. O dvě minuty později se do hry dostal Törles Knöll a tohle střídání rozhodlo. Behrens nejprve trefil tyč, následně ale Knöllu vybídku srazil do vlastní brány obránce Waldemar Anton a domácí konečně vedli!

A nebylo to všechno, protože střídající hrdina Knöll se ukázal jako opravdový talisman. O pouhou minutu později domácí opět rozehráli rychlý brejk a do otevřené obrany hostí sprintovali dva útočníci. Druhým nabíhajícím hráčem byl právě Törles Knöll, který na zadní tyči zakončil rychlou akci do prázdné brány - 2:0 pro domácí Norimberk.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Fortuna Düsseldorf 0:0

21.09.2018 20:30

Góly: -

Páteční bundesligové předehrávky bývají poměrně nudné a nenabízejí příliš atraktivní fotbal. Bohužel to o platilo i o zápase Stuttgartu s Fortunou Düsseldorfu, která vykopávala čtvrté letošní bundesligové kolo. Na první větší šanci museli fanoušci na stadionu ve Stuttgartu čekat více než půl hodiny.

Až ve třicáté čtvrté minutě se po nedůrazném zákroku gólmana hostí Rensinga dostal k několika dorážkám Nicolas González, argentinská posila VfB však míč nakonec za záda brankáře Fortuny nepropasírovala a skóre se neměnilo.

González byl v prvním poločasu poměrně aktivní, což ukázala i čtvrtá první minuta, když centroval do vápna, míč ale žádný z jeho spoluhráčů nedokázal nasměrovat do branky. Na poločasovou přestávku se tedy odcházelo za bezbrankového stavu, více práce měl ale rozhodně Rensing, gólman domácího mužstva Ron-Robert Zieler si na balon v podstatě nemusel sáhnout.

Poprvé se bývalý brankář Hannoveru či Leicesteru dostal do akce v padesáté prvé minutě, kdy musel pohotově zakončit po dorážce ve vápně od jednoho z hráčů hostí. Gólem ale tahle skrumáž neskončila. Později se na hřišti coby střídající dostal Erik Thommy, který v sedmdesáté deváté minutě odcentroval míč k nohám Maria Gomeze, kanonýr VfB ale na balon nedosáhl a domácí se gólu nedočkali.

Nedočkali se gólu ani hosté, zápas totiž žádný zásah nenabídl. Bezbranková remíza na úvod čtvrtého bundesligového víkendu a bod pro oba soupeře.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov440011:212
2.Hertha BSC43109:410
3.Borussia Dortmund42208:38
4.Werder Brémy42207:58
5.VfL Wolfsburg42118:77
6.Borussia Mönchengladbach42117:67
7.1. FSV Mainz 0542114:37
8.1. FC Norimberk41214:35
9.Fortuna Düsseldorf41214:45
10.RB Lipsko41216:85
11.FC Augsburg41126:74
 TSG Hoffenheim41126:74
13.Eintracht Frankfurt41125:64
14.SC Freiburg41127:94
15.Bayer Leverkusen41033:83
16.Hannover 9640223:62
17.VfB Stuttgart40223:72
18.Schalke 0440042:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
Rudnevs

Dnes som nestíhal nič, žiadne zápasy, ale ako tak pozerám na výsledky, tak zápas 1. FCK s Jenou veľmi podobný tomu s Fortunou Köln, remíza 3:3 a inkasovaný gól v posledných minútach...

Každopádne čo ma veľmi potešilo, tak podľa luxemburského RTL má záujem o vstup do klubu investor Flavio Becca, ktorý investuje i do F91 Düdelingen - klubu, ktorý sa s nemeckým trénerom (Toppmöller) a pár nemeckými hráčmi (napr. Kruska) dostal do Europa League... Predtým investoval i do cyklistického tímu Leopard, tých som mal veľmi rád, to bol tú jednu sezónu skvelý tím. Snáď to výjde, touto cestou by sa 1. FCK malo uberat.

Reagovat
Rudnevs

A aby som nezabudol >>> F r o n t z e c k r a u s ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem druhý poločas a tam bych se za MF spíš postavil,přestože herně to bylo špatné, poslal tam střídající hráče Zucka a Hutha,první nahrál druhému na vyrovnávací gól a Huth pak dal třetí,myslel jsem že vítězný... Frontzeck bezprostředně po tom gólu gestem upozorňoval "hlavně teď myslet a nedostat v nastavení gól!" a pak přijde centr ze strany,prohraná hlavička a naprosto volný hráč před bránou,což není chyba trenéra. Je to k vzteku,podruhé za sebou úplně stejně přijít o výhru,ale toto rozhodně nejde za trenérem,ale za hráči.

Reagovat
Rudnevs

Ty si teda za to, aby MF ostal? Samozrejme, že tréner nemôže za všetko, čo sa udeje na ihrisku, tie neskoré góly sú proste smola (prípadne keď sa to odohráva tak často, tak to môže byť niečo s psychikou hráčov, strata koncentrácie v závere a podobne, možno by stálo za pokus priviesť nejakeho psychológa so zameraním na tieto problémy), ja by som sa skôr chytil toho, že to nie je dobré po hernej stránke...

Proti tímom ako Fortuna Köln alebo Jena by Lautern s kádrom, ktorý má, mal byť tým lepším tímom. Frontzeck po taktickej stránke nie je dobrý tréner. V Lauterne už nemá žiadnu budúcnosť, koncepčné a perspektívne riešenie to nebolo už od začiatku, ale teraz sa dostal do takej fázy, keď je podľa mňa už len otázka času, kedy ho vyrazia... Prípadne by mohol odstúpiť sám, tým by u mňa celkom stúpol, keďže pre Lautern v momentálnej finančnej situácii nie je vyplácanie odstupného nič príjemné (možno i to je dôvod, prečo je MF stále vo funkcii), ale tomu sám moc neverím.

Čo hovoríš inak na toho Beccu? Ja som bol zo začiatku nadšený, páči sa mi, akým spôsobom pracujú v Düdelingene a navyše mám Luxembursko a luxemburský futbal celkom rád, čiže za trochu viac ich vplyvu v Lauterne by som sa nehneval. Každopádne následne som si prečítal diskusiu a to nadšenie zo mňa celkom opadlo. Fanúšikovia ho moc nechcú, nepovažujú ho za seriózneho a myslia si, že nie je čistý.

Reagovat
smazaný uživatel

To zase ne,taky si myslím,že pod ním se to už nijak nezvedne.Myslel jsem to tak,že když nebyl vyhozen po Fortuně (kde to bzw. podělal především gólman,který se bzw. ještě v tom zápase zranil a bude nějaký čas chybět ) tak po včerejšku by si to nezasloužil.Jasně,hra (teda ve 2.poločase,který jsem viděl) opět nebyla dobrá a domácí šli zaslouženě do vedení,ale jako kouč dokázal účinně reagovat (pokud to tedy nespletli jako Favre a spol. v Hoffenheimu ) a tým nasměroval k vítězství.Hra není dobrá,ale přesto bylo šest bodů na dosah,tým ale sráží individuální chyby. A jak zmiňuješ,tyto poslední týmy by měl FCK porážet,vůbec dosavadní soupeři byli většinou z těch slabších,ty silnější jako Uerdingen nebo Haching teprve přijdou...Možná,že tam opravdu hraje roli to odstupné,uvidíme v úterý po Braunschweigu,který je na tom podobně.

Toho Beccu jsem vůbec neznal,taky jsem četl rozporuplné reakce a fakt teda nevím,co od něj čekat...

Reagovat
Rudnevs

Po Fortune si tiež nezaslúžil letieť, po včerajšku tiež nie, ale za to, čo Lautern zatiaľ predvádza dokopy, áno... Zatiaľ ale neprišiel zápas, kde by Lautern dostal poriadne naložené, čo je tiež jeden z dôvodov, prečo sa ešte MF drží vo funkcii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Götze dneska nebyl ani na lavičce. Myslím si, že můžeme během příštích dní očekávat zase tunu spekulací o přestupu. Nebo mi utekla nějaká zpráva o zdravotním stavu?

Reagovat
smazaný uživatel

Do Liverpoolu s nim.

Reagovat
smazaný uživatel

Už máme plno.

Reagovat
smazaný uživatel

Verim, ze Klopp by z neho zase spravil obavaneho hraca.

Reagovat
Bastaron

Jo, ale to by musel první zhubnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Duda najlepší strelec ligy. Je síce jasné, že tam nevydrží, ale aj tak vynikajúci štart. Vyzerá to tak, že pozícia medzi second striker a AM mu dokonale sedí.

Na akú pozíciu by mohla mať Hertha?

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha môže kľudne hrať o LM, v súčasnej BL je to maximálne vyrovnané s výnimkou Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutní souhlas. Vzhledem k formě Leverkusenu a Schalke, aktuálním výkonům Dortmundu a faktu, že všechny celky hrají narozdíl od Herthy poháry, by pro mě případné umístění v první čtyřce až takové překvapení nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne príde, že momentálne majú skoro všetky kluby až na Bayern (a potom tie slabšie tímy ako Dusseldorf, Augsburg, Freiburg, Norimberg...) veľmi vyrovnané kádre, tie rozdiely sa za posledné roky zmenšili a viac je to o práci trénera. Dardai dokazuje už dlhší čas, že je človekom na správnom mieste a určite patrí v BL k tým lepším manažérom...Asi najlepším príkladom je Nagelsmann, ktorý prebral Hoffenheim v pásme zostupu a odtiaľ ho vytiahol do LM, aj napriek každoročným odchodom kľúčových hráčov. Na jednej strane je tá vyrovnanosť celkom fajn, na strane druhej to ale výrazne škodí v boji o titul a konkurencii Bayernu, pretože čím sú tie tímy vyrovnanejšie, tým viac potom strácajú v kvalite na Bayern

Reagovat
Rudnevs

A zároveň to nie je dobré ani pre samotný Bayern, ktorému absencia konkurencie a s tým spojený nedostatok záťaže v domácej lige škodí na medzinárodnom poli...

Reagovat
exot12

To čo si popísal je fajn, ale všetko si to znegoval záverom. V podstate si napísal, že všetky kluby až na Bayern išli výkonnostne dole a tým sa vlastne vyrovnali a je väčšia medzera Bayern a zvyšok.

Reagovat
andrew96

Reagovat
didosh

Co se děje s Schalke...před sezónou jsem tak nějak zaregistroval že je dost hráčů opustilo, včetně kapitána...je tam něco špatně?

Reagovat
Rudnevs

Tedesco zmenil systém bránenia štandardiek a teraz z nich dostávajú veľa gólov... Ani do ofenzívy to nejde, chýba tam kreativita, hráči si nevytvárajú príležitosti a keď už vytvárajú, tak ich nepremieňajú.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že spíš myslel, z jakého důvodu hráči odcházeli. Já jsem o žádné krizi nebo špatné atmosféře neslyšel a nečetl. U obou bych tipnul, že si vyseděli do konce jejich smluv šanci na lepší kontrakty, případně chtěli hrát o nejvyšší příčky. U Meyera to byla podle mě čistá hra o peníze, vzhledem k tomu, že odešel do Crystal Palace, kde reálně nemá šanci na poháry ani tituly. A u Goretzky bych to vzhledem k tomu, že byl osloven Bayernem, vlastně i pochopil. Oba každopádně výkonnostně Schalke dle mého přerostli a chtěli víc peněz/další výzvu. Vím, že se do nich pak v médiích pustil Tonnies, protože se oba opakovaně snažili podepsat.

Reagovat
Rudnevs

Plus mínus súhlas so všetkým. Goretzka šiel za lepším a Meyerovi s najväčšou pravdepodobnosťou pomotal hlavu agent - tam to bolo veľmi komplikované, on odišiel veľmi v zlom a prakticky za sebou zabuchol dvere, keď v rozhovore uviedol, že sa v Schalke cítil byť šikanovaný, čo spustilo vlnu hádok cez médiá.

Oboch chceli udržať a obom ponúkali vysoké platy, ale obaja odišli... Goretzka sa mohol zachovať i lepšie, mohol predlžiť a časom by odišiel za peniaze a Schalke by tak z jeho odchodu niečo malo. A to, ako sa zachoval Meyer, radšej nekomentujem...

Kehrera pustili, pretože za neho prišla ponuka, ktorá sa neodmieta, mal rok do konca zmluvy a navyše toho istého agenta, čo Meyer... Inak ešte k tomu, čo hore písal didosh - kapitán neodišiel, tým je Fährmann a ten je stále v GE...

Reagovat
smazaný uživatel

BL je vyorvnaná, krize tří zápasů ji může lehce stáhnout dolů. Zatím bych nepředbíhal

Reagovat
smazaný uživatel

Werder

Reagovat
db18

HSV - Regensburg 0:5

Reagovat
Werkrider

R.I.P.

Reagovat
didosh

Viděl někdo ten zápas? Jak stihli dát tolik gólů když neměli téměř míč...držení balónu 72/28 ...To bylo vše tuším z brejků...

Reagovat
db18

Kamarád koukal na poločas... a říkal, že bránili hůř jak my proti Slavii...

Reagovat
andrew96

Konečně jsem shlédl alespoň sestřih Hoffe-BVB a Pulišiće za poslední dva zápasy zasypat zlatem, stejně tak Belfodila. Ten gól domácím byl od Dortmundu dost vtipní, všichni jak zpomalený film a nejvíc Akanji.

Reagovat
stas87

Nouri do Ingolstadtu a zacina proti Kölnu. Som rad, ze zasa zacne trenovat a 2.BL bude fajn. Snad nesklame a vytiahne Die Schanzer do hornej polovice.

Reagovat
Rudnevs

Vo Werderi neodviedol zlú prácu a druhú šancu si zaslúži...

Do hornej polovice kľudne, ale prvým trom miestam by sa mohol vyhnúť.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele