4. kolo
23.09.2018 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - RB Lipsko 1:1

Lipsko dokázalo ve Frankfurtu sice bodovat a dostalo z utkání alespoň bod, ale moc rádo za něj být nemůže. Pro domácí celek je bod naopak velmi dobrou vizitkou, neboť jeho forma před utkáním byla mnohem horší.

Lipsko bylo ve Frankfurtu favoritem utkání s domácím Eintrachtem a domácí se museli obávat především silné zálohy hostí. Do ní se vešli Sabitzer, Kampl, Demme i Forsberg, což slibovalo výbušnou a ofenzivní podívanou. Hostující brankář Gulácsi si musel dávat pozor především na ofenzivní trojici v podání Kostiće, Joviće a Hallera. Jako první se ale do šance cpal Timo Werner a jen zákrok brankáře Trappa zamezil první brance.

De Guzmánův centr se kroutil směrem do branky, jenže před Péterem Gulácsim zasáhli jeho obránci velmi pozorně. Mnohem hůř reagovali ve 26. minutě. Prodloužený míč doběhl Luka Jović, který se na pravé straně zbavil beka Laimera a odcentroval. Pasem našel hlavu Hallera, s jehož zakončením si Gulácsi ještě poradil, ale na dorážku od Gélsona Fernandese už reagovat nedokázal.

Eintracht poměrně brzy vedl o jednu branku a Lipsko se ocitalo v potížích. S dalšími problémy pospíchal na hostující bránu Fernandes ve spolupráci s Jovićem, který však zakončoval jen do míst, kam brankář Gulácsi dosáhl. Forsberg si později na levé straně vyměnil několik přihrávek se Saracchim, který vyslal přetažený centr jen do náruče brankáře Trappa. Kampl krátce před koncem první půle poslal zajímavý centr do vápna, kde hlavičkoval Werner. Jeho zakončení však zamířilo nad!

Velkou šanci vyrovnat měli hosté v 53. minutě, když Laimerův pas srazil ve vlastním vápně rukou Luka Jović a sudí Felix Brych pískal penaltu! Nabízenou šanci proměnil Emil Fosrberg bez větších potíží a brankář Trapp čisté konto neudržel - 1:1.

Hosté mohli vést po hodině hry, když Forsbergův přízemní centr Werner patičkou prodloužil ke vzdálenější tyči. Tam na něj ale pozdě klouzající obránce Orban těsně nedosáhl! Tři minuty před koncem pak střídající Ante Rebić málem skóroval, ale brankář Gulácsi se vyznamenal perfektním zákrokem!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele