4. kolo
22.09.2018 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 1:1

Až branka Christiana Pulisice šest minut před koncem rozhodla o konečné dělbě bodů mezi dvěma účastníky Ligy mistrů Hoffenheimem a Borussií Dortmund. Především pro hostující celek je to ztráta, i když pro něj mohl zápas dopadnout ještě hůře.

Utkání začalo velkou územní převahou Borussie, v prvních osmnácti minutách si Hoffenheim sotva sáhl na balón, nicméně žádnou gólovku soupeři nepovolil. Naopak s první tutovkou vyrukovalo právě TSG. Schulz přízemním centrem našel Bittencourta a ten sám před brankou nedokázal překonat Bürkiho. Nebezpečná byla rovně pobídka Joelintona, na kterou nikdo z domácích před brankou nedosáhl. Ve 44. minutě se domácí celek dostal do vedení, když centr Breneta neodvrátil Diallo a Joelinton přesnou ranou k tyči zajistil Hoffenheimu vedení.

A kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Hoffenheim proměnil na začátku druhého poločasu další vyloženou šanci. Kramarić dostal balón ke střele a vypálil, ovšem mimo Bürkiho branku. Bičakčić sice za chvíli druhý gól vsítil, jenomže kvůli ofsajdu branka neplatila.

Každopádně Hoffenheim byl na koni a Borussia se nemohla dostat do tempa. V 56. minutě měl sice na kopačce vyrovnání Kagawa, když po centru Piszczeka střílel vedle branky, ale jinak to Dortmundu vázlo. Prosadit se nedokázal ani Axel Witsel, jenž na zadní tyči znovu netrefil zařízení.

Čtvrthodinu před koncem nastala pro Borussii těžká chvíle. Diallo zatáhl za brzdu a fauloval unikajícího Kramariće, načež sudí neměl na vybranou a Dialla vyloučil. Pro Abdoua Dialla to bylo hodně nepovedené utkání, protože obránce Borussie byl podepsán u jediného inkasovaného gólu.

Dortmund se nevzdával a šest minut před koncem se mu podařilo vyrovnat. Schmelzer založil akci, Reus jí ještě vyšperkoval přihrávkou na malé vápno, kde Pulisic, ač bráněn, srovnal na 1:1. V nastaveném čase mohl Hoffenheim znovu strhnout vedení na svojí stranu, kdyby Ishak Belfodil na zadní tyči trefil prázdnou branku. Nestalo se a remíza 1:1 se stala skutečností.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele